Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz Hayatta Kalma Oyunu StrangerZ Yakında Geliyor: Tüm Detaylar

 
Lost Frame Development tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, korku, aksiyon oyunu StrangerZ, 15 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oynaması ücretsiz ve çok oyunculu bir yapı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu hayatta kalma mücadelesinde elbette çevrimiçi unsurlarla beraber karşılaşabiliyor, yanımıza hem arkadaşımızı çağırabiliyor hem de diğer oyuncularla beraber bu korku dolu anlara tanıklık edebiliyoruz. Oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise çeşitli zorluklarla beraber karşılaşabiliyor ve bu zorlu durumları aşmak durumunda kalıyoruz.
 
Hem arkadaşlarınızla hem de diğer oyuncularla beraber grup kurabileceğiniz bu oyun içerisinde bire karşı bir, üçe karşı bir gibi çeşitli oyun içi modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber de istediğiniz gibi lobi içerisinde yer alabiliyor ve hayatta kalma mücadelesine dalış yapabiliyorsunuz. Lobiyi kurduğunuz esnada işçerinden biri yabancı olarak oyun içerisinde yer alıyor ve bu yabancı ise diğer oyuncuları korkutmaya ve kaçırmaya başlıyor. Elbette oyun içerisinde bir kötü diğerleri ise hayatta kalanlar olarak yer alıyor. Hayatta kalan oyuncular ise buradan sağ çıkmaya çalışıyor ve kötü olan oyuncudan kurtulmaya başlıyor.
 
 
 
Oyunda bir evi savunmak veya bu evin savunmasını aşmak durumunda kalıyoruz
StrangerZ'da bir ev içerisinde yer alıyor ve bu evi muhakkak kötü oyuncudan savunmamız gerekiyor. Elbette bunu yapmak için de evinin çevresine çeşitli tuzaklar koyabiliyor, kapatabiliyor ve kapı ve pencereyi tamamen kilitleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan saatle beraber belli saat aralıklarında kendi bölgemiz savunmaya koyuluyor eğer kötü olan oyuncu savunmayı aşıp evin içerisine dalarsa ne yazık ki oyuna sonuna doğru gelmiş bulunuyoruz. Oyun içerisinde ne kadar çok hayatta kalırsak o kadar çok ödülün sahibi olabiliyor ve çeşitli oyun içi ödüllerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde hayatta kalma mücadelemiz boyunca elbette sağa sola doğru saklanabiliyor, farklı odalara doğru geçiş yapabiliyor ve bu kısımlarda ise kendimizi korumak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun özünde bir mekanı savunma deneyimini bizlere aktarıyor. Eğer bizleri koşturan kişi bu savunmayı aşarsa ve her bir hayatta kalanı öldürürse oyun sona eriyor.
 
Oynaması ücretsiz çok oyunculu hayatta kalma mücadelesinde sabaha kadar takım arkadaşlarımızla beraber karşımızda bulunan yabancı oyuncuyu def etmeye uğraşıyoruz ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Eğer kötü bir oyuncu olarak oyunda yer alıyorsak elbette temel amacımız karşımızda bulunan savunmayı aşmak ve hayatta kalanları orada öldürmek. Eğer öldürürsek ve savunmayı aşarsak kendi istatistiklerimizi yükseltebiliyor ve böylece çevrimiçi tablolarda sıralamamızı yukarılara çıkarabiliyoruz. Her iki taraf için de zorlu bir deneyimi aktaran oyun içerisinde hayatta kalan grubu iş birliği içerisinde çalışmak durumda kalıyor ve planlamalar doğrultusunda da hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Elbette oyuncuların bir araya gelerek bu tarz iş birliği içerisine girmesi kötü oyuncuya karşı bir savunma mekanizmasının oluşturulmasının temelini yansıtıyor .Ek olarak oyun içerisinde savunmayı artıracak çeşitli etkenler de yer alıyor.
 
Farklı savunma mekanizmaları bulunuyor
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi savunmamız gereken bir ev bulunuyor ve bu evi istediğimiz gibi savunabiliyoruz. Elbette savunmayı arttıracak unsurlar arasında güvenlik sistemleri, kilitler ve daha fazlası yer alıyor. Bu unsurlarla beraber istediğimiz şekilde güvenliğimizi arttırabiliyor ve kapı ve pencereyi kapatarak da dışarıdan içeriye girilmesini engelleyebiliyoruz. Bunun dışında yine pencerelerin açılmasına engellemek için çeşitli kilitler takabiliyor ve bu kilitlerle beraber de pencerelerin açılmasını önleyebiliyoruz. Oyun içerisinde belli başlı savunma mekanizmaları bulunuyor ve bunlar da sayılı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Elbette bunları doğru bir şekilde yerleştirmek oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Dolayısıyla bunların kullanımı da tamamen bize ait oluyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi pencerelerde bulunan kilitleri tam zamanında kullanırsak dışarıdan içeriye girmeye çalışan kötü oyuncuyu def etmiş oluyoruz.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı grup bulunuyor. İlk grup hayatta kalan grubu yani kendisini savunmak durumunda kalan ekip. Bu grup içerisinde istersek takım arkadaşlarımızı yanımıza alabiliyor istersek de diğer oyuncularla beraber bu grup içerisinde yer bulabiliyoruz. Ancak bu grubun belirlenmesi tamamen rastgele olarak seçilebiliyor ve lobi içerisinde otomatik olarak bir grup kuruluyor ve bu grupla beraber de mücadeleye başlıyorsunuz. Hayatta kalan grubu olarak evi savunmak durumunda kalıyor ve karşımızda bulunan kötü oyuncuya karşı da kendimize korumak durumunda kalıyoruz. Oyunda bulunan diğer grup ise bu hayatta kalanları avlamaya çalışan bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu kişi olarak istediğimiz şekilde eve saldırılar düzenleyebiliyor, yer yer farklı hamleler gerçekleştirebiliyor, evin elektriğini kesebiliyor, sabotaj işlemlerine başlayabiliyor ve farklı farklı becerilerle beraber de evin içerisine girmeye uğraşıyoruz. Elbette evin içerisinde olan hayatta kalan grubu da boş durmuyor ve bu yaptığımız hamlelere karşı gelmeye çalışıyor ve bu sayede ortaya bir mücadele çıkıyor.
 
Oyunda lig sistemi yer alıyor
 
 
 
StrangerZ içerisinde bir yandan normal mod bulunurken diğer yandan ise dereceli kısım yer alıyor. Bu dereceli kısım içerisinde çeşitli ligler yer alıyor ve bu lig içerisinde elbette yükselmeye uğraşıyoruz. Ne kadar çok oyun kazanırsak o kadar çok sıralama puanı kazanıyoruz ve bir üst lige doğru yerleşmeye başlıyoruz. Elbette bu üst liglere yerleşme durumu oyundaki yaptığımız hamlelere ve kazanma durumumuza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Eğer çaba gösterip kendimiz üst liglere çıkarırsak elbette oyunun zorluğu gitgide artıyor ve karşımıza artık daha deneyimli ve usta oyuncular gelmeye başlıyor. Bu sayede hem kendi becerimizi geliştirebiliyor hem de sezon sezon bu sıralamaların sıfırlandığını görebiliyoruz. Dolayısıyla her sezon başında tekrardan üst liglere çıkmak için uğraş verebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde sadece bu lig sistemi yer almıyor bunun dışında kendi seviyemizi arttırmak ve özel ekipmanların kilidini açmak için de bir ilerleme sistemi bulunuyor. Bu sayede istediğimiz şekilde hem deneyim puanı kazanabiliyoruz hem de farklı farklı nesneler ve öğelerle beraber de oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok deneyim puanı elde edersek ve ne kadar çok mücadeleyi kazanırsak o kadar çok yükseltmenin ve çeşitli özelleştirmeleri kilidini açabiliyoruz.
 
Steam sayfası
 
 
 
Unreal Engine 5 oyun motoruyla geliştirilen bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenizi ekleyebilirsiniz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü indirerek ve ücretsiz bir şekilde oynayarak oyunun bir kısmını deneyimleyebilir ve oyun çıktığı zaman da bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi tamamen oynaması ücretsiz bir şekilde karşıma çıkmaya hazırlanıyor ve 15 Eylül tarihinde ise piyasaya sürülmeye bekliyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
StrangerZ
Baldur's Gate 3 için İlk Güncelleme Yayınlandı: Kayıt ve Birçok Sorun Çözüldü Pokémon Hayranları için Pokémon Presents Etkinliği Geliyor

TristanBrada

6.8.2023 22:53:51

0
"Oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise çeşitli zorluklarla beraber karşılaşabiliyor ve yer yer de zorlu durumlar içerisinde kendimizi bulabiliyoruz." Bu nasıl cümle aga
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız