Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Araştırma: Steam'den Satın Aldığımız Oyunların %22'sini Oynamıyoruz


    Bazen Steam'de öyle indirimler oluyor ki, hiç oynamayacağımız ve hatta dikkatimizi çekmeyen oyunları bile satın alıyoruz. Hollandalı bir site tarafından yapılan araştırma, Steam üyelikleri üzerinden, indirimlerin diğer tarafını bizlere anlatıyor.
 
    Sitenin yayınladığı rapora göre Steam oyuncuları, satın aldıkları oyunların %22.2'sine elini bile sürmüyor. Satın alınan oyunların %77.8'i oynanırken, aldığımız oyunların %29.6'sını bitirdiğimiz belirtiliyor.
 
    Bu konuda BioShock: Infinite, en yüksek oranlara sahip oyun olarak karşımıza çıkıyor. Hikayesiyle büyüleyen BioShock oyununu satın alan kişilerin %89.5'i oyunu oynamış, %52.6'sı ise bitirmiş görünüyor. En az oynanan ünlü oyun serileri arasında ise Dead Island karşımıza çıkıyor. Dead Island: Riptide'ı satın alan kişilerin %51.8'inin, oyunu hiç oynamadığı söylenmekte.
 
    Konuyla ilgili daha birçok ilginç istatistiğe buradan ulaşabilirsiniz. Kendi istatistiklerinize bakmak isterseniz de bu siteyi kullanabilirsiniz. Sahip olduğum oyunların %40'ını hiç oynamamış görünüyorum. Ah indirimler ahh!
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC valve steam indirimler istatistikler
Valve'dan Oculus Rift Ekibine Bir Transfer Daha DriveClub'ın Eski Yönetmeni, 'İç Kaynak' Söylentilerini Yalanladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

19.4.2014 23:12:26

0
Hahaha beni etkilememiyor indirimler çünkü düşünüyorum almadan önce ben bu oyunu alsamda oynamıcam neden 2$ vereyim diyorum. Zaten azıcık oyunum vardır steam'de onlarıda oynuyorum :)

furcin

19.4.2014 21:06:13

0
%70ini oynamamışım (81 oyun).

bocekgrafik

1.4.2014 17:59:40

0
Oynamadığım oyun oranı % 60 rahat vardır herhalde. Steam'in en beğendiğim yanı, beni korsan oyun almaktan kurtarması. Ne güzel banka hesabı gibi. Disklerini kaybetseniz bile tüm oyunlarınız orda tanımlı duruyor. Hesap cüzdanınızı kaybetmeyin yeter ki... – Bunların çoğu da şu 1$'lık kampanya oyunları. O sebeple artık onlara hiç bakmıyorum. Çünkü birkaçını oynamak istediğimde, açmamla-kapatmam arasında geçen süre birkaç dakikayı geçmeyince, oynamayacağım oyunları ucuz da olsa almama kararı aldım. Bir de sunumu ne kadar iyi yapılırsa yapılsın, öncesinden bilindik bir oyun değilse ve tavsiye edilmiyorsa ucuz da olsa almayın. Bu şekilde alıpta, birkaç deneme dışında oynamadığım da oyunlar var. Sniper Ghost Warrior mesela. Aldığıma en çok pişman olduğum 2 oyundan biriydi. – Bir de parasını sonuna kadar hakeden oyunlar var: Crysis gibi iştihar etmişler dışında Hitman Absolution, Euro Truck Simulator 2 ve Far Cry 3 mesela. – Bir kısmı ise yukarıda birkaç arkadaşın da yazdığı gibi zamanında korsanını oynadığım oyunlardı. – Bir kısmını ise sırf arşivlik olarak aldım. – Arkadaşlarla topluca oynadığım 1 oyun haricinde artık hiçbir oyunu çıkar-çıkmaz almak yerine, üzerinden aylar da geçse indirime girdikten sonra alıyorum. Özellikle de tek kişilik olanları.

imakenya dragons

29.3.2014 21:22:22

0
Rıptıdeyı alıp oynamayanlar dılımınde bende varım.ılkını o kadar begenmeme ragmen hemıde.

BSC Misafiri

29.3.2014 17:24:18

+1
ne aptal insanlar var ya konsollarda bunların %100 olduğunu sanıyolar galiba

Wayward Son

29.3.2014 14:42:14

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyunları ucuzken toplu alıp da sonra fırsat bulunca vakit ayırıp daha sonra oynamak adına yapıyorum.
Ben de aynı mantıkla satın alıyorum. 15 dolarlık oyunu 3 dolara buldum mu yapışıyorum. Aldığın oyunu anında oynayacaksın diye bir kural yok. Vakit meselesi bu. Çalışan, okuyan, üreten insan için bu istatistik çok normal. Alıp 1 sene sonra oynadığım oyun sayısı da çok. 846 tane oyunum var Steam'de, eminim %60'ını oynamamışımdır. Şöyle de bir detay var: Her oyun aynı sürede bitmiyor. DLC'siz Borderlands 2 60 saat sürmüştü. DLC'leri de koyunca süre uçuyor. Skyrim'i saymıyorum bile. Uzun süren oyunlar yüzünden birçok oyunu da oynayamıyoruz. Şikayet ediyor muyuz? Hayır.

Tall Man

29.3.2014 13:53:30

0
%83 üne elimi bile sürmemişim

BSC Misafiri

29.3.2014 13:46:23

0
Oyunları ucuzken toplu alıp da sonra fırsat bulunca vakit ayırıp daha sonra oynamak adına yapıyorum şahsen ben nesi saçma anlamadım. Alan Wake'i sonbahar indirimlerinde almıştım oynamakta olduğum oyunlar bitip dotaya da ara verdim daha iki gün önce oynamaya başladım. Zira humble bundle'ı genelde içindeki 1-2 oyun için alıyorum kalanları duruyor sıcak sıkıcı yaz günlerinde oynanmak üzere. Biri ordan diyor yok benchmark yok değersiz bilmemne, konuşmalardan belli tam bir konsolus ezikus vakası, birilerinin pc ezer demesi dert olmuş oturmuş içine demek ki, takmayan adam hiç gelip buraya kelime yapıp da işte pc böyle bilmemne demez kendi işine bakar. Kusura bakmayın herkes bazıları gibi über işsiz değil bi indirimde aldığı 10-15 oyunun hepsini hemen oynayacak...

BSC Misafiri

29.3.2014 13:25:05

0
şahsen ben de oynadığım oyunların 3'te 2'sini bitirmiyorum / bitiremiyorum. Çünkü becerikli bir oyuncu değilim. 1 haftadan fazla aynı yerde takıldım mı da daha da bir kaç seneden önce yüzüne bakmam oyunun.

FOX-BytkN

29.3.2014 13:24:34

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Great.Wave
alıntı:

Orijinalden alıntı: tamererr

Klasik pc'ciler işte ... Oyun dünyasının cehennemi. Adamın 2000 dolarlık oyunu var %75'ini oynamamış. Oyunları açıp bench kasıyorlar galiba , sonrada kapıyorlar. Bu oyunculuktan uzak kişikler , konsol-pc tartışmalarına girip pc ezer geçer deyip seviyelerini belli ediyorlar. Al sana ucuz oyun, pardon değersiz oyun... Ps 3'e aldığım bütün oyunlar en ücra trophy'lerine kadar bitirildi. Ps 4'e oyun alacağım da oynamayacağım. Peh...

Birde korsan oyun oynayıp sonradan vicdan yapanlar var ki , söylenecek söz yok.

Tabi her oyun başı 100 Tl verince oyun kötü bile olsa zorla oynuyorsunuz.Steam in yaptığı indirimler konsol oyunlarına da olsa bir sürü oyun alacak kişi de sen olacaksın eminim ki.Hadi o zaman oyna bakalım hepsini.Gelip burda fanlık yapıp indirimleri kıskanıp Pc ye çamur atmakla olmuyor o işler
Cem Yılmaz - " Bazen karaborsadan bilet almış olanlar oluyo onlar herşeye gülüyor . . "

BSC Misafiri

29.3.2014 12:59:04

0
oyunları oynayamıyoruz çünkü bu oyunların hepsi yüksek boyutlu ve bunları indirmek için hızlı bir internet olmak zorunda , pekala bizde ne var kotalı internet var sözde fiberi internet iki video izlesen kota doluyor ve hız 3 mbit iniyor birde buna lag ekleyince hız 1 mbit düşüyor bioshock infinite 16 gb indir bakayım bu oyunu 1 mbit ile bende oynağım.

BSC Misafiri

29.3.2014 12:58:27

+3
quote:

Orijinalden alıntı: tamererr Klasik pc'ciler işte ... Oyun dünyasının cehennemi. Adamın 2000 dolarlık oyunu var %75'ini oynamamış. Oyunları açıp bench kasıyorlar galiba , sonrada kapıyorlar. Bu oyunculuktan uzak kişikler , konsol-pc tartışmalarına girip pc ezer geçer deyip seviyelerini belli ediyorlar. Al sana ucuz oyun, pardon değersiz oyun... Ps 3'e aldığım bütün oyunlar en ücra trophy'lerine kadar bitirildi. Ps 4'e oyun alacağım da oynamayacağım. Peh...

Birde korsan oyun oynayıp sonradan vicdan yapanlar var ki , söylenecek söz yok.
vah vahhh garibim ya. bizim de oyunlara 150 tl falan vrdiğimizi sanıyor allahın köylüsü. hayatında 5 dolara içinde dead space 3, battlefield 3, crysis 2, burnout paradise gibi oyunların bulunduğu paket nedir görmemiş biri. yılbaşı indirimlerinde 2.5 dolara AAA oyun almak nedir bilmeyen biri. yav he konsollar daha ucuz

thanatos13

29.3.2014 12:19:05

0
öeh, bende oyunlarımın %58 ini oynamamışım

Great.Wave

29.3.2014 11:49:30

+3
quote:

Orijinalden alıntı: tamererr Klasik pc'ciler işte ... Oyun dünyasının cehennemi. Adamın 2000 dolarlık oyunu var %75'ini oynamamış. Oyunları açıp bench kasıyorlar galiba , sonrada kapıyorlar. Bu oyunculuktan uzak kişikler , konsol-pc tartışmalarına girip pc ezer geçer deyip seviyelerini belli ediyorlar. Al sana ucuz oyun, pardon değersiz oyun... Ps 3'e aldığım bütün oyunlar en ücra trophy'lerine kadar bitirildi. Ps 4'e oyun alacağım da oynamayacağım. Peh... Birde korsan oyun oynayıp sonradan vicdan yapanlar var ki , söylenecek söz yok.
Tabi her oyun başı 100 Tl verince oyun kötü bile olsa zorla oynuyorsunuz.Steam in yaptığı indirimler konsol oyunlarına da olsa bir sürü oyun alacak kişi de sen olacaksın eminim ki.Hadi o zaman oyna bakalım hepsini.Gelip burda fanlık yapıp indirimleri kıskanıp Pc ye çamur atmakla olmuyor o işler

rcpyksl

29.3.2014 11:10:40

0
Steam hesabımı 5-6 yıldır kullanmıyorum left 4 dead den beri..Geçen just cause 3 dolar olunca gidip aldım kenarda dursun dedim..İşte öyle kenarda duruyor zaten pc kaldırmaz niye aldım bilmiyorum :D

Last_Requiem

29.3.2014 11:03:56

0
Bir oyunu alıp oynanmamak enterasan olmuş açıkcası.En azından biraz oynanır.Belki zamanla ilgili bir sorundur. Zamanın sadece belli bir bölümünü oyuna harcayabilecek kişiler bu zamanlarını, oynamaktan keyif aldığı oyunları oynayarak değerlendiriyordur.

BitirimAbi

29.3.2014 04:29:58

+1
2000 dolar oyuna vericek halim yok be kardeşim.humble bundle saolsun 1 dolar veriyorsun adam sana 150-200 dolarlık oyun veriyor.toplasan en fazla 200 dolar vermişimdir accye.bazen öyle bişi oluyorki oynamıcak olsan bile kaçırmak istemiyorsun.misal ea games'in yaptığı bundle.ister oyna ister oynama genede almak zorunda kalıyorsun.Hem banane pc'den ps3ten ps4ten.Yıl olmuş 2014 hala half-life 1 (AG) oynuyorum.Ps3'ümde var ordada ps plusla gelen bi dünya oyun var benim oynadığım 2-3tane.Yeri geldi 1 dolara 10 tane oyun aldık.zoruna gittiyse borunada gitsin hiç kusura bakma biraderim :).

tamererr

29.3.2014 03:29:44

-7
Klasik pc'ciler işte ... Oyun dünyasının cehennemi. Adamın 2000 dolarlık oyunu var %75'ini oynamamış. Oyunları açıp bench kasıyorlar galiba , sonrada kapıyorlar. Bu oyunculuktan uzak kişikler , konsol-pc tartışmalarına girip pc ezer geçer deyip seviyelerini belli ediyorlar. Al sana ucuz oyun, pardon değersiz oyun... Ps 3'e aldığım bütün oyunlar en ücra trophy'lerine kadar bitirildi. Ps 4'e oyun alacağım da oynamayacağım. Peh... Birde korsan oyun oynayıp sonradan vicdan yapanlar var ki , söylenecek söz yok.

BitirimAbi

29.3.2014 01:57:55

0
Games owned 181 Games not played 136 (75%) Account worth $1945.53 %75'ini oynamamışım :D

bluelabel

29.3.2014 01:34:56

+1
Aynı durum Live indirimleriyle aldığım Xbox 360 oyunlarında bende de mevcut. Alıp oynamadığımız oyunlar, hatunların indirimden alıp, hiç kullanmadığı ayakkabı ve çantalarla yarışıyor:)

smalsrol

29.3.2014 01:16:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aramen Bende de alıp oynamadığım oyun durumu mevcut. Ama bunları kategorilendirebilirim sanırım. Sadece Steam bazlı da değiller. 1. Oldukça eski olup cdlerini bir şekilde kaybettiklerim/bulamadıklarım. Bunları GoG üzerinden edinip öylece kenarda tutuyorum. Gerçekten açıp oynadığım herhalde bir tek Theme Hospital oldu. 2. Zamanında torrent üzerinden indirip bitirdiğim ama Steam'de indirime girince "Dur, çok beğenmiştim, bari alayım" dediklerim. Bunları oynamıyorum çoğunlukla. 3. Hiçbir fikrim olmamasına rağmen ya çok ucuz oldukları ya da inanılmaz indirime girdikleri için aldıklarım. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi tüketim çılgınlığı.
Aynen ben de senin gibi eskiden torrentten çektiğim oyunların çoğunu steamden ediniyorum fakat bir daha yükleyip oynama fırsatım olmuyor. Eminim bu şekilde oyun alan insan sayısı cok fazladır.

BSC Misafiri

29.3.2014 00:40:51

+1
BioShock'u bu duruma düşürenler utansın.

einhander

29.3.2014 00:40:01

+3
dogrudur bazen korsanını oynayıp bıtırdıgımız fakat steam ındırımlerı yuzunden satın alıp tekrar oynamadıgımız oyunlar bulunuyor

Project Scorpio

29.3.2014 00:30:54

-7
Midesizlik diz boyu...

KortX

29.3.2014 00:18:53

-1
Valla Steam üstünden alıpta oynamadığım oyun yoktur. Sadece bedava keylerden edinip oynamadıklarım var. Tek bitirmediğim oyun ise İron Sky İnvasion oyun 40 dolardı ben 4 dolara almıştım kuponla o da fazla sarmamıştı.

Aramen

28.3.2014 23:38:37

+3
Bende de alıp oynamadığım oyun durumu mevcut. Ama bunları kategorilendirebilirim sanırım. Sadece Steam bazlı da değiller. 1. Oldukça eski olup cdlerini bir şekilde kaybettiklerim/bulamadıklarım. Bunları GoG üzerinden edinip öylece kenarda tutuyorum. Gerçekten açıp oynadığım herhalde bir tek Theme Hospital oldu. 2. Zamanında torrent üzerinden indirip bitirdiğim ama Steam'de indirime girince "Dur, çok beğenmiştim, bari alayım" dediklerim. Bunları oynamıyorum çoğunlukla. 3. Hiçbir fikrim olmamasına rağmen ya çok ucuz oldukları ya da inanılmaz indirime girdikleri için aldıklarım. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi tüketim çılgınlığı.

mete19

28.3.2014 23:35:09

0
oyun alıp oynamayanlar, yada sadece almış olmak için alanlar, oynamayacaksanız bana yollayabilirsiniz, ziyan olmaz çünkü ben oynarım, israf haramdır oyunları israf etmeyin.

Adol125

28.3.2014 23:15:41

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Midorima ben pc min kaldırdıklarının he
yanlışlıkla gönderdim alıntıdaki kısmı. Ben aldığım oyunların çoğunu indirimden veya humble bundle paketlerinden aldım. Oynamadıklarım illa ki vardır. Ama onlarda pc min kaldırmadıkları kısacası kasanlar pc yenileyince oynayacam hepsini. steam id:ichimaru gin isteyen ekleyebilir.

Adol125

28.3.2014 23:12:21

0
ben pc min kaldırdıklarının he

White Death

28.3.2014 22:49:25

0
Sorun bende değil pc'de

C.H.N

28.3.2014 22:30:53

+7
Utanıyoruz abi utanıyoruz! Zamanında torrentten cd ci amcadan alıp oynadığımız oyun indirime girince utancımızdan alıyoruz. :) Zaten steam sağlam indirim yaparak bizi korsan ile orijinal arasında vicdani bir ikileme sokuyor ki bu çok güzel bi politika. Bu arada ben alığım oyunların yüzde 22 sini değil, yüzde 70 ini daha önceden oynamışımdır ama bu oran kadarını oynamıyorum evet. :)

Alkalen Fosfataz

28.3.2014 22:10:48

+3
Ucuza gorunce dayanamiyor insan. Tuketim cilginligi.

Mode03

28.3.2014 22:05:56

+1
kendi adıma ilk defa bu sene pc oyununa para vermeye başladım o da steam sayesinde yıllardır torrentten çekiyodum ama adamlar o kadar iyi indirimler yapıyolarki bu sene para verip indirimdeki iyi oyunları direk alıyorum şuan için oynayamıyorum fakat bulunsun illaki oynucam yaptıkları indirimler mükemmel gerçekten oynamayacağını bildiğin halde alıyosun

isaac clarke

28.3.2014 22:04:53

-1
düzene isyan eder aldığı maaşı beğenmez ama el sürmediği oyunu alır.. ve halen ağlamaya devam ederler...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız