Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Apple, Oyun Emülatörlerine Yönelik App Store Yasağını Kaldırdı

 
 
Oyun emülatörleri bildiğiniz üzere farklı platformlardaki oyunları deneyimlemenize olanak tanıyan araçlar olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji şirketi Apple ise bu araçlara kendi mağazasında uyguladığı bir yasak bulunuyordu. Ancak açıklanan detaylara göre bu yasağın kaldırıldığı doğrulandı.
 
iOS'ta artık emülatörlere ulaşım sağlanıyor
 
 

Apple, yayınladığı yeni bildiri ile beraber iPhone mağazasında yasaklanan oyun emülatörlerine ve indirilebilir oyunlara artık dünya çapında izin vereceğini belirtti. Şirket, yönergelere uyan her bir uygulamanın sağlıklı bir şekilde hizmet verebileceğini açıkladı.

Oyun emülatörleri bildiğiniz üzere uzun süredir iOS işletim sisteminde yasaklanmıştı. Ancak The Verge'ün bildirdiği üzere yeni hamleyle Android'de mevcut olan retro konsol emülatörlerinin artık iPhone tarafına geçiş yapması bekleniyor. Kararın Avrupa Birliği'nin bölgedeki üçüncü taraf uygulamalarından kaynaklandığı aktarılıyor.

Öte yandan son zamanlarda birçok geliştirici Apple'ın oyun abonelik hizmeti Apple Arcade'in geleceği konusunda belirsizliklerini dile getiriyor. Mobilegamer.biz'e konuşan kaynaklar, iPhone üreticisinin projeleri iptal etmesi, geliştirici ödemelerini kesmesi ve orijinal oyunlara sırtını dönmesi sonrasında Apple'ın oyun abonelik hizmetiyle ilgili endişelerini aktarıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Star Wars Outlaws Hikaye Fragmanı İçin Tarih Verildi Hellblade 2 Yalnızca PC'de 60 FPS Çalışacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız