Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amerika’daki Oyuncuların %82’si Çocuk!

Amerika’daki oyuncuların %82’si çocuk!
NPD’nin yaptığı bir araştırmaya göre 2-17 yaşları arasındaki 55.7 milyon Amerikan çocuk bilgisayar veya konsol oyuncusu ve bu çocukların yarısı oyunları online olarak oynuyor.

Oyunların günümüzde çok büyük önemi var , aynı bir televizyon yayını gibi çok büyük kitlelere ulaşabiliyorlar ve Amerika’da ulaşılan kitlenin %82’si çocuk olunca iş daha da fazla önem kazanıyor.Yine yapılan bir anket sonrasında birçok çocuğun günlük düzenli olarak bilgisayar,konsol veya taşınabilir diğer aygıtlarda oyun oynadığı belirlendi.

Genellikle 12-14 yaş arası çocukların çoğu zamanını video oyunlarıyla geçiriyor , Amerikan gençlerinin bu oyunlara haftada ortalama 11 saat ayırdıkları biliniyor.

Erkek çocuklara oranla kız çocukları bilgisayar oyunlarıyla daha az vakit geçiriyor ve online oynamayı tercih etmiyor.Ankete katılanların %51’i oyunlarını online oynamayı tercih ettiklerini söylüyorlar ve bunu söyleyenler genellikle 9-14 yaş arası çocuklar.

NPD Grubun çocuklar ve oyunlar hakkındaki raporunu okumak için tıklayınız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Amerika PS3 PSP xbox 360 Wii DS
AVP'nin Banlanması Yapımcı Rebellion'u Üzdü Dead Space 2'nin İlk Görseli

Th3InferNal

6.12.2009 11:35:14

0
Amerikanın geleceği hiçde iyi görünmüyor oyun oynayan bir nesil hemde yaş ortalama baya bi düşük.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız