Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amazon'un Konsol Projesi Ne Kadar Ciddi?

 
    Bildiğiniz üzere Amazon'un bugün Android tabanlı yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Oyunculara ilginç gelen yeni oyun konsolu projesi, ne kadar ciddi?
 
    Firmaların iş ilanları, çalışanların CV'lerini karıştırarak bizlere harika bilgiler sunan Superannuation, Amazon'un yeni konsoluyla ilgili ufak bir araştırma yaptı. Ortaya çıkan sonuca göre Amazon, yeni konsol projesini Kindle'dan büyük bir proje olarak tanıtıyor. Zira bu konsol projesinden sadece oyun konsolu olarak değil, Set-top box adı verilen her türlü eğlence araçlarını içinde bulunduran sistemler gibi bahsediliyor.
 
    Oyun konusuna gelince, ortaya çıkan bilgilere göre Amazon, önemli firmalardan önemli transferler yapmışa benziyor. Gelen bilgilere bakarsak daha önce Microsoft'ta Gears of War 3 ve Quantum Break adına kıdemli yapımcı görevinde bulunan David Holmes, geçtiğimiz Mayıs ayında Amazon'a geçiş yapmış. Öte yandan Square Enix Amerika'nın başkanı Mike Fischer de Amazon Japonya'nın başına geçiş yapmış.
 
    Amazon Game Studios isimli bir oyun stüdyosu kuran firma, bu stüdyonun başına da önemli bir isim yönlendirmiş. Daha önce Microsoft Game Studios'un başında yer alan ve Trion Worlds'de önemli işlerde görev alan David Luehmann, Amazon Game Studios'un başındaki isim olarak karşımıza çıkıyor.
 
    Bunların haricinde Uber Entertainment'te görev alan Chandana Ebanayake'in onayladığı bilgilere göre Seattle eyaletinde Amazon, yoğun bir şekilde oyun geliştiricileriyle yakın iletişime geçmiş durumda. Ebanayake'in Twitter'dan belirttiklerine göre Amazon, "Yeni bir proje için deliler gibi oyun geliştiricisi arıyor.".
 
    Görünüşe göre Amazon cephesinde tahmin edilenden çok daha büyük bir hazırlık var. Bakalım karşımıza nasıl bir şey çıkacak?

Bu haberin bağlantısı
URL
amazon android konsol oyun konsolu
PSN'de Bioshock: Infinite İndirimi Oculus Rift'e ID Software'den Bir Kişi Daha
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dikiştutmazsabri

9.8.2013 22:25:17

+1
geçiniz çöp.

iamburak

9.8.2013 18:03:44

0
Steam'in de böyle bi hazırlığı vardı ama onlar pek konuşmuyor. En az 1 senedir geliştirdiklerini biliyoruz en azından

BSC Misafiri

9.8.2013 17:58:41

-2
Konsol üretmek de moda oldu.(ouya,nvidia shield vs vs. hepsi konsol kirliliği)

RosesofSkies

9.8.2013 17:49:01

0
Bakalım baya ciddi girmişler işe. Bir ara "Bu son konsol nesli, mobil cihazlar süperrr konsollar ölcek" diyenler vardı herhalde yeni firmaların bu işlerin içine girmesi yeterli bir cevaptır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız