Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

ASUS, 2020'de 26 Adet Red Dot Tasarım Ödülü Kazandı

 
 
ÖNEMLİ NOKTALAR
 
·ASUS, Ürün Tasarımı kategorisinde 26 adet Red Dot 2020 ödülü alarak, şirketin tek bir yılda kazandığı ödül sayısında rekor kırdı.
 
·Ödül kazanan ürün kategorileri arasında dizüstü bilgisayarlar, mini PC’ler, monitörler, ekran kartları, anakartlar, PC kasaları ve oyuncu ürünleri bulunuyor.
 
·60 ülkeden 6.500 başvurunun yapıldığı ödüllerde kazananlar, uluslararası tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız bir jüri tarafından belirlendi.
 
ASUS, olağanüstü ürün tasarımlarıyla 26 adet Red Dot ödülü kazandığını duyurdu. Şirket böylece bir yıl içinde kazanılan Red Dot ödülü sayısında kendi rekorunu kırmış oldu. Ödüller, ASUS’un inovasyon ve olağanüstü ürün tasarımlarıyla mükemmel müşteri deneyimleri sunmaya verdiği sürekli önemi gözler önüne seriyor.

Alınan rekor sayıda Red Dot ödülünün, tüm ASUS ekibi için inanılmaz anlardan biri olduğunu belirten ASUS Baş Tasarımcısı Mitch Yang, “Red Dot CEO’su Prof. Dr. Peter Zec, “İnanılmazın Peşinde ruhumuzun, tasarım felsefemizin ve sürekli yeniliklerin peşinde olmamızın herkese en iyi ürünleri ve deneyimleri sunma hedefimize ulaşmada ne kadar etkili olduğunu her yıl başarılarımızı daha da artırarak ispatlıyoruz. Red Dot ödülü kazananlar bu ödüle layık olan mükemmel ürünler geliştirdiklerini herkese ispatlamış oluyor. Bu ürünler yalnızca estetik görünümleriyle değil, benzersiz işlevleriyle de jürinin beğenisini kazandı. Ödüllü ürünler, tasarımlarıyla sektörde yeni standartlar belirliyor. Başarıya ulaşanları tebrik ediyorum.” dedi.

Red Dot Ödülleri, dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biri. 2020’de bu yarışmaya 60 ülkeden tasarımcılar ve üreticiler 6.500’den fazla ürünle katıldı. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan oluşan uluslararası jüri 60 yıldan fazla süredir her sene toplanarak, adayları günler süren sıkı değerlendirmelerden geçirip en iyi tasarımları seçiyor. Ürünler inovasyon, işlevsellik, kalite, dayanıklılık ve ergonomi açılarından inceleniyor.
 
2020 Red Dot Ödülleri kazananları: 
 
ASUS TUF Gaming Monitör VG1A Serisi
 
 
 
Uzun oyun maratonları için geliştirilen ASUS TUF Gaming VG27AQ1A, harika görüntü kalitesi ve benzersiz oyun özellikleriyle kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. IPS WQHD panel, 165 Hz yenileme hızı, 1 ms MPRT ve ELMB SYNC özellikleriyle birlikte Adaptive Sync, Game Visual, Game Plus ve Shadow Boost teknolojilerine sahip olan ürünün oyunlarda verdiği mükemmel görüntü kalitesi VESA DisplayHDRTM 400 sertifikasıyla da ispatlanmış durumda.
 
 
ROG Z11 Gaming Case
 
 
 
Performans için geliştirilen üst düzey bir ITX kasa olan ROG Z11, performans ve boyut açısından dengeli bir sistem kurmak isteyen oyun tutkunlarına 360 derece estetik bir tasarım sunuyor. Patent başvurusu yapılmış iç kısım, 11 derecelik eğimi sayesinde zorlu bileşenleri yerleştirmeyi kolaylaştırıyor, en uygun hava akımını ve ısı dağıtımını sağlıyor.
 

ASUS Prime X299 Edition 30
 
ASUS Prime X299 Edition 30 üst düzey spor araçlarının aerodinamik yapısı ile insan vücudunun doğal hatlarını bir araya getirerek, teknoloji ürünlerinin geleneksel görünümünü kıran benzersiz bir tasarım oluşturuyor. Beyaz ve gümüş rengi tamamlayıcı hatların oluşturduğu fütüristik tarz, tasarımı bir sanat eserine dönüştürüyor. Dikkat çeken “A” logosu da ASUS’un 30. kuruluş yıl dönümünü simgeliyor.
 

ROG Zephyrus Duo 15
 
ROG Zephyrus Duo 15 biri 15 inç, diğeri 14 inç olmak üzere iki adet ekrana sahip çok yönlü bir oyuncu dizüstü bilgisayarı. Bu gelişmiş model NVDIA GeForce®  RTX 2080 SUPER™ GPU’dan güç alıyor. Yenilikçi menteşe tasarımı sayesinde, bilgisayar açıldığında ikinci ekran da otomatik olarak kalkıyor. Böylece verimli termal çözümün en uygun performansı elde etmesi için maksimum hava akışı sağlanıyor.
 

ROG Zephyrus G14
 
Dinamik oyuncu dizüstü bilgisayarı ROG Zephyrus G14, üst düzey NVIDIA GeForce RTX GPU ve 8 çekirdekli AMD Ryzen APU’lardan tamamen yararlanan ilk 14 inç model. Son derece hafif, küçük ve ince bir tasarıma ve olağanüstü performansa sahip ROG Zephyrus G14 ile kullanıcılar istedikleri yerde çalışıp oyun oynayabiliyor. Tercihe bağlı sunulan ROG AniMe Matrix ekran, daha fazla kişiselleştirme imkanı sunarak kullanıcıların kapağa eklenen binden fazla mini LED ile özel animasyonlar veya grafikler göstermesini sağlıyor.
 

ROG Zephyrus M15
 
Dinamik bir oyuncu dizüstü bilgisayarı olan ROG Zephyrus M15 oyun, iş ve daha fazlası için masaüstü bilgisayar düzeyinde performans sunuyor. Kamuflaj desenlerinden ilham alınarak tasarlanan eşsiz LCD kapak, şık prizma efektiyle her ortama kusursuz uyum sağlıyor, oyuncuların ve içerik üreticilerin renkli ruhunu yansıtıyor.
 

ROG Crosshair VIII Impact
 
 
 
En yeni 3. Nesil AMD Ryzen işlemciler için tasarlanan küçük boyutlu ROG Crosshair VIII Impact anakart, sıra dışı Mini-DTX biçiminde geliyor. Soğutma bloğuna sahip ROG SO-DIMM genişleme kartı da iki adet PCIe 4.0 M.2 sürücü takılabilmesini sağlıyor.
 

ROG Crosshair VIII Formula
 
 

Amiral gemisi konumundaki ROG Crosshair VIII Formula anakart NVCM kaplama koruma ve CrossChill VRM soğutucu gibi birçok gelişmiş özelliği bünyesinde taşıyor. Sağlam M.2 soğutma bloğu iki adet yüksek performanslı sürücüyü soğutabiliyor. CPU güç dağıtım devresi, AMD 3000 serisi işlemciler için 7 faza dağıtılmış 14 yüksek akımlı güç aşamasından oluşuyor.
 

ROG Strix X570-E Gaming
 
 

3. Nesil AMD Ryzen işlemciler için tasarlanmış tam boy bir ATX anakart olan ROG Strix X570-E Gaming, kapsamlı soğutma tasarımına, dahili Wi-Fi 6 bağlantı özelliklerine ve NVMe SSD RAID yapılandırmaları için iki adet PCI Express 4.0 (PCIe) M.2 yuvasına sahip.
 

ROG Chakram Serisi
 
 

16.000 dpi, üç farklı bağlantı modu ve programlanabilir ve çıkarılabilir bir joystick’e sahip olan yeni ROG Chakram, kullanıcılara üstün kontrol olanağı sağlıyor. Hızlı kablolu şarj ve kablosuz Qi şarj olanakları sunan bu fare, özel tasarım düğmeleri, vidasız manyetik tuşları ve kapağı ve DPI On-The-Scroll özelliğiyle oyunculara yeni bir güç katarak PC oyunculuğuna yeni bir yorum getiriyor.
 

ROG Strix Go Serisi
 

Dünyanın ilk USB-C 2,4 GHz kablosuz oyuncu kulaklığı olan ROG Strix Go 2.4, yapay zeka destekli gürültü engelleme özelliğine sahip mikrofonu ve düşük gecikme süreli performansıyla PC, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch ve akıllı cihazlara destek veriyor. Hafif ve katlanabilir yapıdaki Strix Go 2.4, hızlı şarj olmasının yanı sıra kesintisiz oyun maratonları için 25 saate varan uzun pil ömrü sunuyor.
 

ASUS ZenBook Pro Duo UX581 ve ZenBook Duo UX481
 
 

Çığır açıcı özelliklere sahip 15,6 inç boyutundaki ZenBook Pro Duo UX581, 4K UHD OLED ekranı ve 14 inç tam boy 4K ScreenPad Plus ek dokunmatik ekranıyla sonsuz olasılık sunuyor. Ultra taşınabilir 14 inç ZenBook Duo UX481, diğer modelle aynı harika ScreenPad Plus özelliklerini daha hafif ve daha küçük bir kasada sunuyor.
 

ASUS ZenBook UX325/UX425

Ultra ince ve ultra hafif ZenBook UX325 ve UX425 modelleri yalnızca 13,9 mm inceliğinde ve 1,15 kg’dan daha hafifler. Enerji tasarruflu, 1 watt, 450 nit FHD ekran, üç kenarındaki ince çerçeveleriyle %90 ekran gövde oranı sunuyor. Üst çerçevede yer alan IR kamera yüz tanıma ile hızlı giriş imkanı sağlıyor.
 

ASUS ZenBook Flip UX463/UX563
 
Sağlam yapılı ASUS ZenBook Flip UX463 ve UX563 kendi sınıflarının en az yer kaplayan modelleri. PANTONE Onaylı bir ekrana sahip olan UX563, olağanüstü renk doğruluğu sunuyor. Günlük işler veya profesyonel düzenlemeler için de aktif stylus kalem desteği veriyor. Çerçevesiz klavyede kamerayı kapatan bir anahtar da yer alıyor. ZenBook Flip serisi en zorlu koşullarda bile güvenli şekilde çalışması için askeri sınıf testlerden geçti.
 

ASUS VivoBook Flip TM420
 
 

Z Nesli için tasarlanan ince ve dönüştürülebilir ASUS VivoBook Flip TM420 dizüstü bilgisayar, manyetik bir stylus kalem yuvasına sahip. Cihaz farklı CPU seçenekleriyle yapılandırılabiliyor. Modelin iç kısmına rahat erişim imkanı sağlayan tasarımı; bellek ve SSD değiştirmeyi de kolaylaştırıyor.
 

ASUS X571 

15 inç boyutundaki ASUS X571 dizüstü bilgisayar hem iş hem de eğlence için yüksek performanslı bir ürün arayanlara hitap ediyor. Kapağın arka kısmındaki V şeklindeki kesit ve ürünün arkasındaki özel tasarım havalandırma delikleri ısıyı daha verimli bir şekilde uzaklaştırmayı sağlarken modele de geleceğe dönük bir görünüm katıyor. Kapak, doğa dostu kalıp içi silindir tekniğiyle üretiliyor.
 

ASUS E210/E410

Günlük işler için tasarlanan kompakt ve hafif modeller olan ASUS E210 ve E410, eşsiz ASUS NumberPad’e ve çok yönlü kullanım için 180 derece dönebilen dayanıklı menteşe tasarımına sahip. Şık klasik tasarım sağlam bir görünüm katarken, harflerin kapağa dağıtıldığı ASUS logosu da dengeli bir tarz sunuyor. Doğa dostu kalıp silindir üretim teknikleri bu modellerde de kullanılıyor.
 

ASUS VivoBook ve VivoBook S Serisi (S433/S533/X413/X513/K413/K513)
 
Z neslini hedef alan VivoBook ve VivoBook S serisi kapsamlı bir pazar araştırmasının sonucunda geliştirildi. VivoBook S kompakt, güçlü ve şık bir dizüstü bilgisayar arayanlar için tasarlandı. Geometrik şekillerden ilham alan minimalist tasarım, dikkat çekici elmas kesim kenarlara sahip sade ve şık bir kasayla tamamlanıyor.
 

ASUS ProArt StudioBook One
 
ASUS ProArt StudioBook One, iş istasyonu sınıfı NVIDIA Quadro RTX 6000 grafik işlemciyle donatılan ilk dizüstü bilgisayar. Çoğu dizüstü bilgisayarın aksine, StudioBook One’da CPU ve GPU ekranın arkasında yer alıyor. Aktif Aerodinamik Sistem (AAS) kapağın dış kısmını 4,57 derece açarak hava akımını artırıyor ve soğutmaya yardımcı oluyor. Alüminyum yekpare gövde, iddialı hatlarıyla şık ve sağlam bir görünüme sahip.
 

ASUS ProArt StudioBook 17 W700/H700
 
 

ASUS ProArt StudioBook 17 W700/H700  modelleri 18,4 mm ince profili ve NanoEdge ekranıyla 15 inçe uygun kasaya 17 inç ekran sığdırmayı başaran bir tasarıma sahip. 180 dere açılan menteşe, ekranın masaya tamamen yatırılmasını ve görüntülerin kolayca paylaşılabilmesini sağlıyor. Evrak çantalarından ilham alan tasarım ve alüminyum alaşım kasa profesyonel bir görünüm taşıyor.
 

ASUS ExpertBook B9450
ASUS ExpertBook B9450 , dünyanın en ince 14 inç kurumsal dizüstü bilgisayarı. Yalnızca 870 gram ağırlığında ve 14,9 mm kalınlığında olan ürün, magnezyum lityum alaşımı 13 inçe uygun kasasına, ince çerçeveler sayesinde 14 inç ekran sığdırıyor. Ürün ABD askeri dayanıklılık standartlarını karşılıyor. 24 saate varan inanılmaz pil ömrüyle sık seyahat edenlere hitap eden B9450, çifte depolama tasarımına, kapsamlı giriş çıkış seçeneklerine ve kurumsal sınıf güvenlik teknolojisine sahip.
 

ASUS Chromebook Flip C436
 

Dönüştürülebilir yapıdaki ASUS Chromebook Flip C436 dizüstü bilgisayar, yalnızca 1,1 kg ağırlığında magnezyum alaşım bir kasaya ve 12 saate kadar pil ömrüne sahip. Bir optik prensip tekniğinden yararlanan Aerogel White kaplama metalik bir parlaklık sağlayarak pürüzsüz, şık ve çevreye duyarlı bir görünüm sunuyor. Çok yönlü hoparlörler her modda sesi her zaman kullanıcıya yönlendiriyor.
 

ASUS ProArt Station D940
 
 

İş istasyonu sınıfı ASUS ProArt Station D940 masaüstü bilgisayar, Intel Core i9 CPU ve NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti GPU’yu şık ve 8 litrelik kompakt bir kasayla birlikte içerik üreticilere ve tasarımcılara sunuyor. Sıra dışı tasarımda, sistemin durumunu gösteren bir LED ve gelişmiş termal sistem yer alıyor. Hibrit bir sistemle çok bölgeli tasarımı bir araya getiren bu termal sistem, tam yük altındayken bile akıcı ve sessiz çalışma olanağı sağlıyor.
 

ASUS S340
 
 

Giriş seviyesi bir masaüstü bilgisayar olan ASUS S340, her ortama ayak uyacak şekilde ev eşyalarından ilham alınarak tasarlandı. Kompakt kasasıyla modern ve gelişmiş bir görünüme kavuşan ürün, günlük işlere fazlasıyla yeten performans sunuyor. Şık ayaklar hava akımını artırırken, toz geçirmez kapak da iç kısmı temiz tutarak kullanım ömrünü uzatıyor. Üründe gelişmiş enerji verimliliğini artıran ve daha az atık ortaya çıkmasını sağlayan 80+ Bronze sertifikalı bir güç kaynağı bulunuyor. Cihazın üretiminde de doğayla dost kalıp ve toz kaplamayla cila teknikleri kullanılıyor.
 

ROG Strix SCAR 15 / SCAR 17 ve ROG Strix G15 / G17 

ROG Strix SCAR ve ROG Strix G serisi oyuncu dizüstü bilgisayarları her açıdan üst düzey e-spor müsabakaları için tasarlandı. Yenilikçi termal tasarım dörtgen kesim kapaktan ve %10 daha fazla soğutma sağlayan 3D Flow Zone havalandırmadan meydana geliyor. Bu sistem sayesinde NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU ve 10. Nesil Intel Core i9 CPU’dan daha yüksek kare hızları ve performans alınabiliyor. Oyuncular her tuşta ayrı aydınlatma ve ışıklı çerçeve ile kendi tarzlarını yansıtma şansı yakalıyor. Strix G serisi orijinal siyah ve buz mavisinin yanı sıra Electro Punk renk seçeneğine de sahip.
 
 
Red Dot Tasarım Ödülü Hakkında

Geniş bir ölçeğe yayılan tasarım dünyasını profesyonel bir şekilde değerlendirmek için Red Dot Tasarım Ödülü üç ayrı disipline ayrılmıştır: Red Dot Ödülleri: Ürün Tasarımı, Red Dot Ödülleri: Marka ve İletişim Tasarımı, Red Dot Ödülleri: Tasarım Konsepti. 18.000’den fazla başvuru alan Red Dot Ödülleri, dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biridir. Jüri ilk kez 1955 yılında bir araya gelip dönemin en iyi tasarımlarını değerlendirmeye başlamıştır. Ödüllerin markası ve adı 1990’lı yıllarda Red Dot CEO’su Prof. Dr. Peter Zec tarafından geliştirilmiştir. O günden beri rağbet gören Red Dot ödülleri, olağanüstü tasarım kalitesinin uluslararası sembolü haline geldi. Kazanan ürünler yıllıklarda, müzelerde ve internet sitelerinde sergileniyor.
 
basın bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
Hearthstone'da Anka Yılı Başladı Observer: System Redux Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız