Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

AEW: Fight Forever gerçekçi bir güreş deneyimi sunmaya hazırlanıyor

 
Yuke's Co tarafından geliştirilen ve THQ Nordic, All Elite Wrestling ekipleri tarafından yayınlanacak olan dövüş, güreş, aksiyon oyunu AEW: Fight Forever, 29 Haziran'da geliyor. Amerikan Güreşi tarzı karşımıza çıkacak olan bu dövüş aksiyon oyunu elbette bizlere üst düzey bir deneyimi aktarmayı hedefliyor. Daha önce milyonlarca kez satmış oyun geliştiricisi Yuke tarafından biz oyun severlere sunulacak olan yapımda farklı farklı oyun dinamikleri yer alıyor ve bu kapsamda biz de kendimizi arenaya atarak çeşitli dövüşlere katılabiliyoruz.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi modlar bulunuyor 

Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğimiz bu  yapım içerisinde çevrimiçi çok oyunculu modla beraber farklı oyuncularla kapışabiliyor ve bu kapsamda çeşitli iş birlikleri de yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde diğer oyuncularla beraber takımla olabiliyor ve rakiplere karşı gelebiliyoruz. Oyunda sadece birebir kapışmalar söz konusu değil bunun yanı sıra üçlü ve dörtlü kapışmalar da bizleri bekliyor. Yani oyunda yanımıza istediğimiz arkadaşımızı çağırabiliyoruz ve çevrimiçi lobilerle beraber arenalara geçiş yapabiliyoruz. Böylece oyunda 3'e 3 ve 4'e 4 gibi büyük kapışmalara geçiş yapabiliyor ve hamlelerimiz ile beraber rakipleri sağa sola fırlatabiliyoruz. 
  
Kariyer modu yer alıyor 
 
 

Kolay kontrollere sahip bu güreş aksiyon oyunu içerisinde yeni ve üst düzey bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Oyunda yine bu kapışmaların yanı sıra kendi kariyerimizi kurabileceğimiz ve kariyer basamaklarını yükselebileceğimiz kariyer modu yer alıyor ve bu kariyer modu içerisinde güreşçimizi istediğimiz şekilde özelleştirilebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra güreşçimizi istediğimiz stille beraber arenalara atabiliyor ve bu kapsamda her galip ayrıldığımız maçtan sonra kariyer basamaklarında üst sıralara yerleşebiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi güreşçimizi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve bu sayede diğer oyunculardan farklı bir şekilde arenalarda yer alabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda fazla sayıda özelleştirme seçeneği yer alıyor ve bu kapsamda biz de istediğimiz şekilde güreşçimizi kişiselleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde atıldığımız arenalarda sadece yumruk yumruğa veya tekmelerle beraber güreşmiyor ek olarak sağda solda bulduğumuz materyallerle ve nesnelerle beraber de bu arenalara renk katabiliyoruz. Yani arena çevresinde kullanabileceğimiz sandalyeler, merdivenler ve daha fazlası yer alıyor ve bunlarla beraber de güreşin gidişatını değiştirebiliyoruz.
 
 

Farklı farklı oyun modlarının yer aldığı AEW: Fight Forever içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu oyun modları hem de çevrimiçi çok oyunculu modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber istediğimiz şekilde oyun içerisinde yerimizi alabiliyor ve güreşçimizi bu kapsamda daha ön plana atabiliyoruz. Bu tarz güreş oyunları elbette piyasada çok fazla yer almıyor ve bu güreş oyunu belki de güreş severler için bir nimet durumunda olacak ve bu kapsamda oyunda yer alan bu aksiyonu deneyimleyebilecek.

Farklı farklı yıldız güreşçilerin yer aldığı bu yapım içerisinde nostalji bir arcade güreş hissiyatı elde edebiliyor ve bu kapsamda çeşitli güreşlere katılabiliyoruz. Oyunda yine rakiplere karşı farklı farklı kombolar uygulayabiliyor ve bitirici vuruşlarla beraber de oyunda estetik bir dövüş sergileyebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde hem kendimizi savunma hem de saldırma mekanikleri bulunuyor ve bu kapsamda doğru zamanda ve doğru şekilde saldırılar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Tabii ki bunları gerçekleştirmek için de oyunda bir süre vakit geçirmemiz ve oyun içerisinde birazcık usta olmamız lazım.
 
Oyunda geniş özelleştirme seçenekleri bizlere sunuluyor 
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi geniş bir özelleştirme sistemi yer alıyor ve bu özelleştirme sistemi ile beraber kendi güreşçimizi istediğimiz şekilde donatabiliyoruz. Bu geniş özelleştirme sistemi sayesinde güreşçimizin kıyafetini, görünümünü, saldırı stilini ve daha fazlasını değiştirebiliyor ve tamamen kendimize ait ve istediğimiz şekilde bir güreşçiyi ortaya koyabiliyoruz. Oyunlarda bulunan bu özelleştirme sistemleri oyuncular tarafından beğenilen bir sistem. Yani her oyuncunun bu oyunda farklı bir stille beraber diğer oyuncuların karşısına çıkmak istemesi çok doğal. Geliştirici ekip de bu konuda bizlere hayal kırıklığına uğratmayacak gibi duruyor.

AEW: Fight Forever oyununda her atıldığımız arenada farklı farklı güreşçilerle beraber mücadele ediyor ve bu kapsamda farklı ödüllere sahip olabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem kariyer modu hem de farklı modlar yer alıyor ve bu modlar aracılığıyla oyundaki deneyimimiz daha farklı bir hal alabiliyor. Bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak daha fazla eğlencenin kilidini açabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları ben de arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Ancak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette tek oyunculu kariyer modu içerisinde kendi kariyerinizi oluşturabilirsiniz.
 
Hem günlük hem de haftalık mücadelelere katılabiliyoruz 
 
 
 
Bunun dışında arenalara atıldığınız sürece ve galip ayrıldığınız müddetçe oyunda farklı farklı ödüllerin kilidine de açabiliyor ve çeşitli özelleştirmelerin sahibi de olabiliyoruz. Ek olarak oyunda günlük ve haftalık çeşitli mücadeleler ve etkinlikler bulunuyor. Bu etkinliklere ve mücadelelere katılarak çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz. Bu etkinliklere katılmak oldukça önem arz ediyor çünkü hem kendinizi geliştirmek hem de daha zorlu rakiplerle beraber kapışmak sizin oyundaki deneyiminizi arttırabiliyor.

Farklı farklı arenalara geçiş yapabildiğimiz ve bu arenalarda kapışabildiğimiz yapım içerisinde doğru zamanda doğru hamleyi yapmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bu hamlelerle beraber rakipleri alt edebiliyor ve sağdan sola doğru vuruşlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Klasik Amerikan Güreşi oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da yine ringin üstüne çıkabiliyor ve istediğimiz şekilde rakip oyuncunun üzerine atlayabiliyoruz ve bitirici vuruşlarımızı yapabiliyoruz. Elbette oyundaki temel amacımız rakip oyuncunun sırtını yere yatırmak ve bir süre boyunca sırtının yerde kalmasını sağlamak. Biz de bu kapsamda hem kendimizi oyun içerisine adapte edebiliyor hem de bitirici vuruşları yapmaya koyuluyoruz.
 
Çevrimiçi mod içerisinde daha eğlenceli anlar yaşanabiliyor 
 
 

Oyunda birebir kapışmaktan ziyade arkadaşlarla beraber ve ikili mücadelelerle yer almak daha eğlenceli olabiliyor. Dolayısıyla oyundaki bu kalabalık ortam gerçekten de eğlenceli bir deneyimin kapısını aralıyor. Çevrimiçi mod içerisinde bulunduğumuz noktada arkadaşımızla beraber iş birliği yapabiliyor ve rakipleri alt etmek için çeşitli planlamaları arenaya dahil edebiliyoruz ve böylece rakipleri kolayca yere devirebiliyoruz.

AEW: Fight Forever yine atıldığımız arenalarda seyircilerin seslerinin geldiğini duyabiliyor ve gerçekçi bir dövüş hissiyatının oyunda olduğunu görebiliyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunun gidişatından ve çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Oyun 29 Haziran tarihinde hem PC platformuna hem de PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Switch konsollarına geliyor.
 
 

Ek olarak oyunun şu anda Türkiye fiyatı belli değil ve bu kapsamda ancak oyunun çıkış yaptığı gün detayını öğrenebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve güreş açlığınız var ise bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
AEW: Fight Forever
Kahve dükkanı işleteceğimiz simülasyon oyunu Espresso Tycoon yakında geliyor: Tüm detaylar Valheim geliştiricileri ücretli modlar hakkında çağrıda bulundu: Modlar yasaklanıyor mu?

alex59

30.5.2023 15:29:52

0
Bu sporun zaten kendisi yapmacık ama bu oyun ondanda yapmacık olmuş haraketler animasyonlar çok amatörce görünüyor gerçekçilikle bir alaka kuramadım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız