Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

3DS İle İlgili Onaylanmayan İlk Bilgiler



    Japon yayıncılardan Nintendo'nun yeni el konsolu "3DS" ile ilgili ilk bilgi ve ipuçları geldi.
 
    Japon gazetesi Nikkei'ye göre 3DS'in 3D Analog çubukları olacağı (??) ve ekranının DSi XL'den daha küçük olacağı açıklandı. Nikkei, bunların yanısıra pil ömründe gelişmeler olacağını ve daha iyi Wi-fi transferlerin gerçekleşebileceği ayrıntılarını da sayfalarında yer vermeyi ihmal etmemiş

    Bunun yanısıra başka bir popüler Japon gazetesi olan Asashi ise, 3DS'de kullanılacak ekranların Sharp'ın “parallex barrier LCD” teknolojisini kullanacağını açıklamış. Bu teknoloji Japonya'da bazı cep telefonlarında kullanılırken, TV'ler için uygun görülmüyor.
 
     Parallex Barrier LCD nedir?: İki farklı Lcd ekranın üst üste bindirelerek oluşturulan bir teknoloji olmasıyla biliniyor. Bir ekran sağ göz içinken diğer ekran ise sol göze görüntü yansıtıyor.

    İki ekranın arasında bulunan ve "parallex barrier" adı verilen bir katmansa, sağ ve sol göz için oluşan görüntüleri birleştirerek ve ayrıştırarak her görüntünün sadece tek bir göze denk gelmesini sağlıyor ve bunun beyin tarafından algılanan 3 boyutlu görüntüsü karşımıza çıkıyor.
 
    Bu arada "Hidden 3D Game" adındaki oyun yeni 3DS'in nasıl olabileceği hakkında teorik de olsa olsa ipucu verebilir. Bu oyunun video'sunu buradan izleyebilirsiniz.
 
   Bu sabaha karşı duyurulan 3DS tüm dünyada yankı uyandırdı. Yeni konsolun 2011 Mart ayından önce çıkmayacağı belirtiliyor. Yani 1 sene beklemek zorundayız. E3'de eminiz ki 3DS ile ilgili en önemli bilgilere kavuşacağız.
 
   Bu arada güncel el konsolu DS ile ilgili bir başarı haberini de araya sıkıştırayım dedim. Famitsu'nun açıklamasına göre, Nintendo DS, 5 sene önce Japonya'da çıktığı günden bu yana 30 milyon barajını aşmış.
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak 3DS DSi nintendo asashi nikkei famitsu sharp
Yeni Red Dead Redempiton Görselleri Just Cause 2 ve Red Steel 2 İnceleme Notları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo DSi
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız