Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2009'da 5 Milyar Dolarlık Oyun Aksesuarı Satıldı

 
           
 
Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR) analisti Jesse Divnich'e göre sadece 2009 yılı içinde dünya çapında 5 milyar dolarlık oyun aksesuarı satıldı.

Divnich, bu aksesuar satışlarının sadece konsolları kapsadığını, eğer işin içine PC aksesuar satışlarını da koyarsak bu rakamın çok daha fazla olacağını söyledi.
 
Özellikle yenilikçi kontrol aletlerinin çıkması ile birlikte aksesuar satışlarında büyük bir artış yaşanıyor, Wii'nin başlattığı bu sürece Sony ve Microsoft'un da bu yıl katılması ile birlikte oyun aksesuarları satışları daha da artabilir.
 
Bu rakamlar oyun aksesuarı üreten firmalar için oldukça sevindirici olsa da sadece Call of Duty: Modern Warfare 2'nin ilk 2 ay sonunda 1 milyar dolarlık satış yaptığı gerçeği de ortada duruyor. Bunu göz önüe aldığımızda aksesuar satışlarının artmaması için herhangi bir neden yok.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Wii PS3 Xbox 360 aksesuar satış rakamları 2009 EEDAR Jesse Divnich
MGS'siz Konami'nin Gelirleri Düştü Bad Company 2 Avrupa Playstation Store'da

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız