Bazı PlayStation Fanatikleri Horizon: Zero Dawn'ın PC'ye Geleceğine Çok Sinirli

Gazali Çetinkaya

 
 
Sony Interactive Entertainment'ın birinci parti stüdyosu Guerrilla Games'in PlayStation 4 özel oyunu Horizon: Zero Dawn yakında PC'ye gelecek ve bu haber herkesi çok mutlu etmişe benzemiyor.
 
Dün Horizon: Zero Dawn PC versiyonunun resmi olarak duyurulmasından sonra çok sayıda PlayStation fanatiği forumlardan ve sosyal medyadan Sony'ye kin kustu. Bunlardan bir tanesi olayı abartarak kendi doğum gününde PlayStation 4'ünü ve masasını parçaladı ve ağlayarak bunun videosunu çekti.
 
Guerrilla Games'in eski çalışanlarından biri olan Sam Sharma konu ile ilgili olarak "Sizin sorununuz ne lan? Bir oyun yaptık ve siz bu oyundan keyif aldınız. Şimdi başka insanlar da keyif alacak. Bu durum sizin keyfinizi mi kaçırıyor? Lütfen kendinize karşı nazik olun. Daha fazla kişinin oyunu oynayacak olması sizin keyfinizi azaltmıyor." dedi.
 
Sony Interactive Entertainment Dünya Geneli Stüdyolarının başkanı Hermen Hulst tarafından belirtilene göre "Bazı kişilerin kafasını rahatlatmak için bir AAA özel oyunun PC'ye geliyor olması her oyunu PC'ye getireceğimiz anlamına gelmiyor." 
 
Horizon: Zero Dawn bu yaz Steam üzerinden PC için çıkacak. İlk detaylara buradaki haberden göz atabilirsiniz.