Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Stumble Guys, Switch Konsoluna Geliyor

 
 
Geliştirici Scopely ekibi parti tabanlı Battle Royale oyunu Stumble Guys'ın Switch konsoluna geleceğini açıkladı. Oyun bu konsolun yanı sıra PlayStation 4'te ve PlayStation 5'e de çıkış yapacak. Böylece her iki konsol kullanıcısı da bu oyunu deneyimleyebilecek.
 
Stumble Guys favori konsollara çıkış yapacak 
 
 
 
Stumble Guys'ın Switch ve PlayStation sürümleri daha önce piyasaya sürülen Xbox Series, Xbox One, PC (Steam), iOS ve Android sürümleriyle çapraz ilerleme ve çapraz oynama özelliğine sahip olacak. Bildiğiniz üzere oyunun Xbox sürümü 23 Ocak tarihinde piyasaya sürüldü.
 
Scopely kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Naz Amarchi bir basın açıklamasında hem ekip hakkında hem de oyun hakkında çeşitli bilgiler verdi ve şunları aktardı: “Stumble Guys ekibimiz sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor ve böylece oyunu farklı platformlara getirmeye hazırlanıyor. Oyuncularımızı birbirine bağlayan ve memnun eden yeni deneyimler sunmak istiyoruz. Şimdi ise ilerlememizi ve genişlememizi Nintendo Switch konsoluna kaydırıyoruz. Bu şekilde partiye katılabilecek ve kendi ekibinizi burada kurabileceksiniz.”
 
Parkur unsurları dikkat çekiyor
 
Eğlenceli parkur elementleri ve platform unsurları ile beraber karşımıza çıkan bu yapım içerisinde yarışmacılardan oluşan birçok tur bulunuyor. Bu turlar arasında engelli parkurlarda yarışabilir ve 32 oyuncuya kadar çevrimiçi olarak bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. En iyisi olana kadar ilk sıralarda yer almanız gereken ve sürekli olarak eleme turları ile beraber karşılaşabileceğiniz bu yapım içerisinde farklı şekillerde yarışma içerikleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Örneğin, bir parkur içerisinde sadece düz bir şekilde koşmaya çalışırken ve diğer oyuncuları engellemeye çalışırken, diğer parkur içerisinde ise aşmanız gereken zorlu unsurların bulunduğunu ve gerçekten de farklı şekillerde ustalaşmanız gereken zorlu kısımlar yer alıyor. Oyunda koşabiliyor, zıplayabiliyor ve bitiş çizgisine doğru hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bu da oyunu gerçekten de eğlenceli kılıyor ve aynı zamanda parti tabanlı bir sistemi bünyesinde barındıran yapımlar arasında bulunuyor.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca eğlenceli ve rekabet dolu bir deneyim yaşayabilir ve ödüller kazanabileceğiniz bir yapı ile beraber ilerleyebiliyorsunuz. Oyunda koşabiliyor, yere düşebiliyor, tökezleyebiliyoruz, zıplayabiliyor ve kazanmak gerçekten de burada temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde farklı şekillerde otuz iki oyuncuya kadar diğer oyuncularla kapışabiliyor, onları geride bırakarak ön plana çıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan oyunda hayatta kalma mücadelesinde diğer oyuncuların önüne çıkmak için bazı durumlarda karakterimizi kıvrak bir şekilde kontrol etmemiz gerekiyor ve engelleri atlayarak rakiplerimizi geride bırakmak şart.
 
 
 
Eğlenceli çok oyunculu bir yapı ile beraber atıldığımız bu yapımda kaostan sağ çıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bir sonraki tura hak kazanmak için burada ön planda olmamız gerekiyor. Yani, öncelikle burada ilk turlarda değil de diğer turlarda muhakkak yarışmacıların önüne geçmek durumunda kalıyoruz ve en arkada kalırsanız ne yazık ki elenmiş olarak söylüyor ve bu lobiden atılıyor ve diğer yarışa geçmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ilk onlarda ve ilk beşlerde olmanız şart diyebiliriz ve en iyi deneyimi yaşamak için de burada karakter kontrollerine en iyi şekilde deneyimlemek ve onları ezberlemek oldukça önemli.
 Engelleri atlayabileceğiniz ve rakiplerinizle beraber savaşabileceğiniz ve onlarla büyük bir mücadeleye girebileceğiniz yapımda elbette sadece koşma, zıplama, tökezleme ve diğer unsurlar bulunuyor. Yani oyun içerisinde herhangi bir aksiyon veya nişancı unsurları yer almıyor. Sadece parkur elementleri ve platform zorlukları bizlere sunuluyor. Oyunda parkur elementlerini aşmak için elbette farklı şekillerde hamle yapmanız gerekiyor. Örneğin, bir bölge içerisinde dengeyi sağlamak için doğru zamanda doğru şekilde hamle yapmanız veya zıplamanız gerekiyor. Zıplayamazsanız da haritanın diğer tarafına düşüyor veya geride kalabiliyorsunuz ve bu kısmı tekrardan geçmek durumunda kalıyorsunuz.
 
İlk geçenden son geçene kadar elbette. Bu arada farklı zorluklarla karşılaşabileceğiniz yapımda en iyi oyuncu Taci alana kadar bu mücadele sürüyor ve hayatta kalma mücadelesi içerisinde yer aldığınız süre boyunca büyük bir kaos bizlere sunulduğunu görebiliyor ve oyunda farklı farklı oyun modlarının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Hayatta kalma modları ile beraber nakavt yarışlarında yer alabileceğiniz bu yapımda farklı şekillerde takım oyunlarında savaşabiliyor veya tek başınıza da oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki bu modlardan en iyi şekilde yararlanabiliyor ve bu modlar üzerinde usta olmak tamamen sizin işiniz oluyor çünkü bu oyun bazında temel kontrolleri öğrenmek ve usta olmak gerçekten de zaman gerektiren detaylar arasında bulunuyor. Ve bu zaman gerektiren detayları açtığınız zaman da oyunda güçlü şekilde yer alabiliyorsunuz.
 
 

Oyunu isterseniz tek başınıza diğer oyuncularla beraber oynayabilir, isterseniz de yanınıza arkadaşlarınızı ve ailenizi davet edebilirsiniz. Arkadaşlarla beraber kendinize çok oyunculu parti oluşturabilir ve arkadaşlarınıza ve ailenize karşı bu oyunda da yerinizi alabilirsiniz. Yani kendinize özgü ve özel bir lobi oluşturabilir ve ona göre kendi sisteminizi ve yarış parkurunuzu geliştirebilirsiniz. Elbette burada kimin en hızlı koştuğunu, en iyi becerilerle savaştığını ve kaostan sağ kurtulduğunu görebilir ve kendinizi burada usta olma yolunda görebilirsiniz. Bitiş çizgisine arkadaşlarınızdan önce uzanabileceğiniz ve aynı zamanda çeşitli ve eğlenceli ödüller kazanabileceğiniz ve hatta yıldızları burada değerlendirebileceğiniz yapımda, yine farklı şekillerde özelleştirme sistemlerinin olduğundan da bahsedebiliriz.
 
Elbette oyunda bir ilerleme sistemi bulunuyor ve bu ilerleme sistemi ile beraber de farklı özelleştirmelerin ve yükseltmelerin kilidini açabiliyorsunuz. Elbette düz bir şekilde bu oyunda yarışsaydık ve hiçbir şekilde bir yükseltmeye veya geliştirmenin olmadığını görebilseydik. Belki de bu oyun bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilirdi ancak gelişmişlik hissiyatı gerçekten de oyuncular açısından oldukça önem arz eden detaylar arasında bulunuyor. Bu oyun özelinde de aslında bu sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca kendi karakterinize özgü çeşitli özelliklerin kilidini açabileceğiniz ve yükseltebileceğiniz çeşitli durumlar bizlere sunuluyor. Oyunda özel ifadeler alabiliyor, animasyonlarla beraber diğer oyunculara farklı şekillerde davranabilir, ayak seslerinizi kendinize göre kişiselleştirebiliyor veya özelleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kendi karakterinizi burada farklı şekillerde diğer oyunculara gösterebilir ve zafere giden yol içerisinde elbette farklı özelleştirmelerle beraber diğer oyunculardan tamamen farklı olabilirsiniz. Bu da oyunu geliştiren, özelleştiren ve aynı zamanda sizi farklı hissettiren unsurlar arasında bulunuyor. Yine oyunda bir sezon bileti geçişi bulunuyor.
 
 
 
Bu sezon bileti ile beraber oyunda dilediğiniz şekilde yeni içeriklerin kilidini açabilir ve aynı zamanda yeni içerik özelleştirmeleri ve diğer ödüllerin de sahibi olabilirsiniz. Bu sezon geçici, her ay farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve ay sonunda ise bu sezon içerikleri tamamen yenilenmiş bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bir aylık bir süreçle beraber bu sezon içerisindeki özelleştirmeleri alabilir ve karakterinizi burada özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz.
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde eğlenceli ve parkur ve platform odaklı zorlu bir yapının olduğundan bahsedebilir ve diğer oyuncularla beraber burada kapışabiliyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 30'dan fazla harita içeriği bulunuyor. Ve bu harita içeriğiyle beraber aynı şekilde hem farklı seviyelerde oyuncularla kapışabilir hem de farklı oyun modları ile beraber de oyunun dünyasını keşfedebiliyoruz.
 
Hızlı çok oyunculu yapılarla beraber Battle Royale moduna geçiş yapabileceğiniz ve aynı zamanda parti odaklı bir yapıya katılabileceğiniz bu yapımda tökezleyebiliyor, düşebiliyor ve zafere giden yol içerisinde istediğiniz şekilde mücadeleye katılabiliyorsunuz. Hayatta kalma mücadelesine adım atabileceğiniz ve kendinizi burada geliştirebileceğiniz bu yapım şu anda birçok platformda yer alıyor ve aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun diğer konsollara da geçiş yapmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla PlayStation ve Switch konsol sahipleri de bu oyundan yakın zamanda faydalanabilecek ve aynı zamanda diğer platformlarla beraber de oyundaki yerinizi alabileceksiniz. Yani PlayStation veya Switch kullanıcıları, PC, Xbox veya mobil cihazlarda yer alan oyuncularla beraber çapraz bir şekilde kapışabileceksiniz. Bu da oyunda yer alan destekler arasında bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu macera
Until Dawn Geliştiricisi Supermassive Küçülmeye Gidiyor 9 milyon TL’yi Aşan Ödül Havuzuyla Honor of Kings Invitational Turnuvası Türkiye’de Başlıyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Stumble Guys
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız