Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Last Epoch Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Eleventh Hour Games tarafından geliştirilen ve tam sürüm olarak yayınlanacak olan izometrik, aksiyon, rol yapma oyunu Last Epoch, 21 Şubat tarihinde geliyor.
 
İzometrik içeriği ile beraber karşımıza çıkan ve şu anda erken erişim sürümü ile piyasada bulunan bu yapım, elbette uzun süredir erken erişim ile beraber oyuncuların karşısında yer alıyordu. Şimdi ise oyun yakın zamanda tam sürüme kavuşmaya hazırlanıyor ve böylece oyunun en iyi içeriği tam sürümle beraber sizlere sunulmak isteniyor. Elbette erken yaşam sürümü ile beraber geri bildirimleri alan geliştirici ekip, tam sürümle beraber en sorunsuz ve en akıcı oyun deneyimini bizlere sunmak istiyor. Bu içeriklerle ve aynı zamanda yeni güncellemeleri de bünyesinde barındıracak olan yapım, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 21 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun resmi olarak çıkış tarihi belirtilen günden itibaren olacak ve geçmişi ortaya çıkarabileceğimiz ve geleceği yeniden şekillendirebileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındıracak. Dolayısıyla uzun soluklu bir yapım bizleri bekliyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı karakter sınıfları bulunuyor. Bu karakter sınıflarından istediğinizi elinize alabiliyor ve karakter odaklı bir yapının burada olduğundan bahsedebiliyoruz. 15 farklı ustalık sınıfının yer aldığı yapımda istediğiniz bu sınıfları seçebiliyor, bu sınıflarda ustalaşmaya çalışabiliyor, karakterlerinizi yükseltmeye çalışıyorsunuz ve beceri ağacından istediğiniz becerinin kilidini açabiliyorsunuz. Elbette açabileceğiniz burada oldukça fazla yeni yetenek yer alıyor.
 
Bu yetenekleri açarak düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda karakterinizin burada seviyesini atlatmaya çalışıyorsunuz. Karakter ile beraber burada bulunan dünyayı keşfedebiliyor, düşmanları ortadan kaldırmak için farklı hamleler yapabiliyor, karakterinizle beraber istediğiniz gibi tekli isterseniz de toplu bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve hem irili ufaklı düşmanların hem de patron savaşları diyebileceğimiz devasa düşmanlarla burada karşılaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu düşmanları ortadan kaldırmak için elbette onlara da oradan saldırabiliyor, kendinizi savunmak için onlara saldırılarından uzaklaşabiliyor ve menzilli saldırılarla ve diğer saldırılarla beraber düşmanlarının üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfedebiliyor ve yeni ekipmanların ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Bu kaynaklarla beraber elbette karakterinizi daha fazla güçlendirebiliyor ve düşmanların karşısına daha dik bir şekilde durabiliyorsunuz. Bu bölgeler içerisinde elbette yıkık dökük harabeler, zindanlar ve daha fazlası yer alıyor. Buraya giderek istediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve burada düşman çeşitliliğini de ne kadar farklı olduğunu görebiliyorsunuz. Ek olarak bu bölgelerde ortaya çıkarılacak çeşitte sırlar ve gizemler bulunuyor. Bu içeriklerle beraber aynı zamanda ilgi çekici manzaraların burada olduğunu söyleyebiliyor ve aktarabiliyoruz. Bunun dışında elbette burada farklı ganimetleri ele geçirebiliyor ve düşmanların arkasında gizli olan bu ganimetleri ele geçirerek farklı donanımlara sahip olabiliyoruz. Bu donanımlar elbette karakter ekranı içerisinde takabileceğimiz ve karakterimizi güçlendirebileceğimiz faydaları bünyesinde barındırıyor ve her biri donanımın burada farklı şekillerde bizlere güçlendirdiğini aktarabiliyoruz.
 
Zaman yolculuğuna atılabileceğimiz ve uzun soluklu bir macera ile beraber karşılaşabileceğimiz yapımda tehlikeli zindanlara doğru adım atabiliyor ve bu zindanları keşfederken aynı zamanda buradaki düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Hemen hemen her zindanın sonunda patron savaşı diyebileceğimiz düşmanlarla karşılaşabilir ve onları ortadan kaldırarak da efsane ve ekipmanlarla buluşabiliyoruz. Burada aynı zamanda zanaatkarlık mekaniğinin olduğundan bahsedebilir ve topladığımız kaynaklar ve ekipmanlarla beraber farklı donanımlar ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca efsanevi silahlar yaratabiliyor, oluşturabiliyor ve daha fazla dönüştürücü ile beraber beceri ağacının gücünden faydalanabiliyoruz.
 
Oyunda kaynakları bir araya getirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu sayede daha farklı ve güçlü silahları elde edebilir ve diğer oyunculardan da daha güçlü kodlama gelebiliriz. Oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli oyunculu bir yapı yer alıyor. Bu durumla beraber de oyundaki ilerleyişimize tamamen biz karar veriyor ve bununla beraber de güzel bir deneyim elde etmek için ilerleyişimize devam ediyoruz.
 
 
Aksiyon rol yapma deneyimini bünyesinde barındıran yapım içerisinde daha çok zindanlar içerisinde bulunuyor ve bu zindanları tamamen temizlemek ve ortadan kaldırmak bizim işimiz oluyor. Vahşi doğa içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada farklı düşman içerikleriyle kapışabiliyor, örümceklerin ve farklı düşman çeşitlerinin bulunduğu yapım içerisinde onları ortadan kaldırmak için farklı becerilerimizden yararlanabiliyor ve aynı zamanda kendi sınıfımızda bulunan becerilerinden faydalanabiliyoruz.
 
Örneğin, oyun içerisinde büyü atan bir sınıfta yakın dövüş odaklı sınıf oldukça farklı da gösteriyor. Her bir sınıfın burada farklı becerileri ve avantajları bulunuyor ve ona göre de kendi seçiminizi yapabiliyorsunuz. Hangi sınıfa uygun olduğunuzu düşünüyorsanız ona göre denemeler yapabilir ve en uygun sınıfınızı burada seçebilirsiniz. Öfkeli tanrılarla dolu yapım içerisinde karanlık imparatorluğun bulunduğu bir dünyada yer alıyor ve bu dünya içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan ise bu kararından aydınlığı olmaya çalışıyoruz. Geçmiş dünyaları seyahat edebileceğimiz ve karanlık sınırı açığa çıkarabileceğimiz yapımında elbette arka planda bir hikaye döngüsü bulunuyor. Bu hikaye kapsamında da çeşitli görevlere kendimizi atayabiliyoruz.

Hikaye görevlerinden yan görevlilere kadar farklı içeriklerle karşılaştığımız yapımında elbette bu görevlerin içerikleriyle beraber yine de donanımların, kaynakların ve hatta hazinelerin sahibi olabiliyor ve bunları yaparak da aynı zamanda karakterimizin seviyesini arttırabilir, yeni becerilerin kilidini açabiliriz. Beceri ağacının oldukça yoğun olduğu ve güçlü olduğu bu yapım içerisinde efsanevi silahları da burada görebiliyor ve bu silahları ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde ilerleyişimize devam etmeden önce elbette burada nasıl bir dünyanın bizlere sunulduğunu ve düşmanları nasıl saldırdığını öğrenmek oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda düşmanların gücünü de tartmak burada oldukça mühim. Oyunda bulunduğumuz süre boyunca farklı bölgelere ilerlediğimiz esnada sürekli olarak düşmanların üzerimize atıldığını ve ilgi çekici manzaraların burada olduğunu görebiliyoruz. 5 güçlü sınıfla beraber başlayabileceğimiz yapım içerisinde 15 ustalık sınıfının olduğundan bahsedebilir ve maceramıza bu şekilde başlayabiliriz. Sınıfımız boyunca yükseltmelerin oldukça hızlı olduğunu ve aynı zamanda bu yükseltmelerle beraber de sınıfımızın en iyi olması gerektiğine inanır ve bununla beraber de bu büyük macera içerisinde kendi yolumuza bakabiliriz.

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzden fazla beceri ağacının olduğundan bahsedebilir ve bu beceri ağaçların gerçekten de oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıktığını deneyimleyebiliriz. Bu beceri ağaçları ile beraber farklı yeteneklerin kilidini açabilir ve oldukça fazla yetenekle beraber de oyunda düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliriz. Nitekim oyunda her bir sınıfın kendine özgü yeteneklerini yanı sıra aynı zamanda kendi oyun tarzımıza oluşturabileceğimiz ve oyuna yansıtabileceğimiz bir yapıyla yerimizi alabilir ve aynı zamanda ustalık sınıfımıza yükseltebiliriz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimine de kendine göre özelleştirebilir ve kişiselleştirebilir.
Bu deneyimin yer aldığı yapımda uzun bir macera bizleri bekliyor ve bununla beraber de kendi efsanemizi burada yaratmak uğruna hikayemize başlayabiliyoruz.
 
Burada her bir oyuncu farklı deneyimle beraber ilerleyebiliyor ve kendi güçlendirmelerinizi ve donanımlarınızı istediğiniz şekilde karakterinize uygulayabiliyorsunuz. İstatistiklerinizi yükseltebileceğiniz ve daha güçlü konuma gelebileceğiniz yapımda okçulardan büyücülere ve daha fazla sınıfla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamların ve canlı atmosferlerin bulunduğu yapımda diğer taraftan bu manzaralar içerisinde kendimizi kaybedebiliyor ve izometrik bir rol yapma deneyimiyle beraber ganimet avcılığına atılabiliyoruz. Burada yukarıda da bahsettiğimiz gibi donanımların farklı farklı sınıfları bulunuyor. Yani nadir donanımlardan efsanevi donanımlara kadar burada bu donanımların nitelikleri yer alıyor. Elbette en yüksek donanım kalitesi efsanevi içeriklerle beraber bizlere sunuluyor ve bunlara sahip olmak oyunda bir ayrıcalık olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Tekrar oynanabilirlik açısından oldukça güzel bir içeriği bünyesinde barındıran ve üst düzey mekaniklerle beraber bizlere sunulan yapım içerisinde aksiyon sistemi de oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde izometrik bakış açısıyla beraber elbette aksiyon dahiline geçiş yapabiliyor ve bununla beraber karakterimize en iyi şekilde yönetmeye başlıyoruz. Oyunda derinlemesine sınıf sistemleri ve beceri ağacı bulunuyor. Bu sistemlerle beraber kendi aksiyonumuzu özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliyoruz. Oyunun dünyasında elbette zorlu bir yapı bizlere sunuluyor ve öğrenmesi kolay ancak ustalaşmasını zor olduğu bir yapıyla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda farklı farklı görevleri üstlenebilir ve bu görevlerle beraber hem yeni içeriklerin hem de arka planda bizlere sunulan hikayeyi deneyimleyebiliyor ve böylece güzel bir deneyime adım atmış oluyoruz. Birçok oyun için kaynakla beraber karşılaşacağımız ve bu kaynakları elbette üzerimize aldığımız ve bununla beraber de hem oynanışımızı hem de deneyimimizi özelleştirdiğimiz yapım hem deneyimli oyunculara hem de yeni gelen oyunculara hitap ediyor. Bununla beraber de bu içerikler tamamen kişiye özel olarak harmanlanabiliyor.

Nadir ve güçlü ganimetleri avlayabileceğimiz ve bu ganimetlerle beraber kendi karakterimizi güçlendirebileceğimiz ve aynı zamanda düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapımda sihirli öğelerle beraber ilerleyebiliyor ve gidişatınızı değiştirebiliyorsunuz. Her bir oyunla beraber burada farklı şekillerde yer alabiliyor ve mücadelenizin hızını kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette arkadaşlarınızla beraber oynamak ve yer almak oldukça eğlenceli bir deneyimin kilidini açabilir ve bununla beraber de güzel bir şekilde eğlenebiliyorsunuz. Bu şekilde arkadaşlarınızın yanına davet edebilir, düşmanlara karşı gelebilir, kendi karakterinizi daha yüksek seviyelere ulaştırabilir ve daha fazlasını bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunda çeşitli etkinlikler bulunuyor ve bu etkinliklere arkadaşlarınızla beraber katılabilir ve aynı zamanda diğer oyuncularla beraber de mücadeleye başlayabilirsiniz. Bu tarz içeriklerin ve modların yer aldığı yapımda gerçekten de üst düzey bir yapının yer aldığından söz edebilir ve oyunun yakın zamanda ise tam sürüme kavuşmaya hazırlandığını aktarabiliyoruz.
 
 

Erken erişim sürümünde elbette şu ana kadar birçok sorunun olduğundan bahsedebilir ve şimdi ise tam sürümle beraber bu sorunların tamamının ortadan kaldırılacağı belirtiliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunun tam sürümü elbette tamamen sorunsuz bir şekilde karşımıza çıkacak ve yeni güncellemeleri de bünyesinde barındıracak. Ek olarak oyunu Steam sayfasına bakacak olursak, çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebilir ve oyuncular genel anlamda bu oyunu oldukça beğendiğini aktarabiliriz. Oyunu zaten hem etiketi hem de yorumları bu konuyu doğrular nitelikte. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. İzometrik bir aksiyon rol yapma deneyimine şans vermek istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz.

Ek olarak oyunu Steam sayfasına bakacak olursak, 18 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu söyleyebilirim. Tam sürümle beraber ise bu fiyatın artıp artmayacağı şu an için belli değil.

Bu haberin bağlantısı
URL
Last Epoch
2si1: MSI Claw El Konsolu, Switch 2 ve Daha Fazlası Prison Architect 2 Resmi Olarak Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız