Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gölge Mekanikli Gizlilik Oyunu Ereban: Shadow Legacy 10 Nisan'da Çıkacak

 
 
Unutulmuş diyarlara giriş yapabileceğimiz ve bu diyarları keşfedebileceğimiz bu yapımda gizlilik odaklı bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunda gölgelerden ilerleyebilir, gölge gibi yukarılara doğru tırmanabilir, düşmanların arkalarından dolanabilir ve yapacağımız hamlelerle beraber bulmacaları çözmeye hazırlanabiliriz. Daha çok keşif unsurları ile beraber bizlere sunulmak istenen bu yapımda mistik gölge güçlerimizi kullanmayı bekliyoruz. Aynı zamanda ileri düzey teknoloji yeteneklerimizi açığa çıkarmayı bekliyor ve aynı zamanda gizlilik odaklı bir platform macera oyunu ile beraber karşılaşıyoruz.
 
Oyunda açabileceğimiz yeni yetenekler bulunuyor ve ilerleyen süreçte kullanabileceğimiz bu yeteneklerle beraber gerçekten üst düzey bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve bu bölgeleri keşfedebileceğimiz yapım genel anlamda eğlenceli ve zorlu bir deneyimi bizlere sunmak istiyor. Çünkü oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi gizlilik odaklı bir yapı olduğundan dolayı sürekli olarak gizlenerek ilerlemeye çalışacak, doğru zamanda doğru şekilde hamleler yapmaya başlayacak ve burada çürüyen evreni kurtarmak için öldürüp ya da bağışlamayı tercih edebileceğiz.
 
Oyunda seçim odaklı bir yapı olduğundan dolayı yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebilecek ve bu seçimleri kendimize göre ayarlayabileceğiz. Aynı zamanda oyunda birden fazla son olduğundan dolayı bu maceranızı kendi seçimlerinizle beraber şekillendirebileceksiniz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilecek ve deneyime göre özelleşen bir sistemle beraber buradaki elinize alabileceksiniz.
 
 
 
 
Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca gizlilik odaklı ve platform bazlı bir temel bizleri bekliyor. Bu temel ile beraber istediğimiz şekilde oyunda ilerlemeye çalışıyor ve elimizdeki güçleri burada birleştirebiliyoruz. Aynı zamanda ilgi çekici bir karakteri burada kontrol edebiliyor ve gölge güçlerimizi burada ön plana çıkarmaya hazırlanıyoruz.
 
Gölge güçlerimiz nedir? Biraz bahsedecek olursak, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu güçlere istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve platformları aşmak için bu gölge güçlerinden yararlanabiliyoruz. Örneğin, yukarıdaki bir platforma doğru çıkış yapmak ve oraya tırmanmak için gölge haline bürünebiliyor ve gölge olarak bu platformu tırmanabiliyor ve oraya ulaşabiliyoruz. Oyunda aynı şekilde bu tarz mekanikler bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber de ulaşmak istediğimiz yere geçiş yapmak için gölge güçlerimizi kullanabiliyoruz. Yani bu gece aslında bir yere ulaşmak ve aynı zamanda oraya erişmek için aktif hale getirebiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyunda eğilme, kalkma ve koşma mekanikleri bulunuyor. Karakterimizin zaten bunlar temel mekanikleri olarak karşımıza çıkıyor ve bunlar üzerinde usta olmak elbette oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Bu temel hareketlerimizi beraber gölgelerde saklanabiliyor, düşmanların üzerine doğru ilerleyebiliyor, bağışlayıp istediğimiz şekilde öldürebiliyor veya daha farklı şekillerde yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Dikkat çekici içeriklerle beraber yer alabileceğimiz yapım arkamızda nasıl miras bırakacağımızı tamamen bize bırakıyor ve en sonunda gerçeği öğrenmek için de burada temel hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Diğer taraftan oyunda gizemli unsurların da olduğundan bahsetmek gerekiyor. Oyunda ilerlediğimiz esnada, yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve bu farklı bölgeleri dilediğimiz şekilde keşfedebiliriz. Aynı zamanda buralarda gizemli unsurların olduğundan da bahsedebiliriz. Bu gizemli unsurları açığa çıkarmak ve bunlarla beraber etkileşime girmek tamamen bizim işimiz oluyor. Saklı olan hakikati açığa çıkarmak ve gerçeğin ta kendisini öğrenmek için burada kötü unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve evreni kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Arka planda oldukça dikkat çekici bir hikayenin olduğu ve bu hikaye kapsamında bazı oyuncuların dikkatini çekip çekmeyeceği ilerlemeyi başlatıyor. Birçok oyuncu elbette bu tarz oyunlarda derin bir hikaye anlatımı bekleyebilir, ancak ne yazık ki oyun içerisinde bu tarz bir yapının olmadığını şu anda görebiliyoruz. Dolayısıyla, bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmak istenen bu oyunda elbette üst düzey bir prodüksiyon veya animasyon kalitesi beklememeniz öneriliyor.

Bunun dışında oyunda arka planda yer alan hikaye bizlere gayet güzel bir şekilde aktarılmak isteniyor, ancak ağzımızı açık bırakacak veya unutamayacağımız bir ana ne yazık ki bizlere sunmayacak gibi görünüyor.

Oyunda genel olarak mekaniklerle ve gizlilik odaklı sistemle beraber ilerlemeye çalışıyoruz ve zaten oyunun yapmak istediği de bu zorluk sistemlerini bizlere sunmak ve aynı zamanda gizlilik odaklı sistem içerisinde hayatta kalmayı başarmak. Oyun bu tarz mekaniklerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bu mekanikleri bizlere sunmak istiyor.

Oyunda ilerlerken elbette gölgelerle birlikte olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve sağda solda keşfetmeniz gereken çeşitli unsurların olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda gidebileceğimiz birden fazla yolun olduğunu söyleyebiliyor ve hangi yola doğru ilerleyebileceğiniz tamamen size kalmış durumda. Gölgelerle birleşebileceğiniz ve bu becerilerle beraber ilerleyebileceğiniz yapım bizlere aslında gerçekten de gizlilik ve gölge kombinasyonlarının birleşimini sunuyor.

Gölgelere dalıp istediğimiz şekilde ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda özgürce hareket ederek gölgelerle beraber bir olduğumuz bu yapımda, duvarlara doğru tırmanabiliyor ve ulaşılamayan yerlere burada istediğimiz şekilde ulaşmaya hazırlanıyoruz. Gizlenip burada düşmanların üzerine doğru ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda pusu kurup veya görünmeden tamamen ilerlemeye hazırlanıyoruz.
 
 

Dolayısıyla bunların yer alması oyunda gerçekten de zorlu bir yapının olduğundan kaynaklanıyor. Zaten gizlilik odaklı yapımlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmakta ve bir şans vermekte fayda var diyebiliriz.

Ancak kendimden bahsedecek olursam, ne yazık ki gizlilik odaklı ve zorlayacak tarzda oyunları pek fazla oynamıyorum. Bir oyun içerisinde ne kadar çok zorluk derecesi varsa ve gerçekten de bir kısımda oldukça zorlanacaksam, elbette bu benim oyun deneyimimi baltalıyor ve hikayeyi takip etmem konusunda da geri kalmamı sağlıyor. Dolayısıyla daha basit ve hikaye odaklı oyunları oynamayı tercih ediyorum. Ancak elbette hangi tarz oyunları seviyorsanız ona doğru yönelebilirsiniz.
 
Ulaşılamayan yerlere doğru ulaşabileceğimiz, gölgelerle beraber biri olabileceğimiz ve görünmeden ilerleyebileceğimiz bu yapımda temel mekaniklerin bunlar olduğunu aktardık. Aynı zamanda ölümcül olan veya olmayan daha fazla gölge gücüyle beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Buralarda elbette gölgelerinizi geliştirebileceğiniz ve yeni gölge güçlerini öğrenebileceğiniz bir yapının olduğunu ve aynı zamanda yankıları burada yutmaya hazırlandığınızı aktarabiliyoruz.

Oyunda her bölge içerisinde belli başlı yankı türleri bulunuyor. Bu yankıları toplayarak elbette kendi gölgelerimizi güçlendirmeye hazırlanıyor ve bu yankılarla beraber de güçlerimizi daha da birleştirebiliyoruz. Aynı zamanda bu yankılar etraftaki türlü türlü kısımlarda bulunuyor ve her bölge içerisine giriş yaptığınız zaman bu kısımları araştırmak ve gizli kalmış bölgeleri ortaya çıkarmak oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla bu yankıları bulmak için oyunda öncelikle etrafı keşfetmeniz ve etrafta neler olup bittiğini görmeniz gerekiyor. Bunları bularak da elbette gölge güçlerinizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda bu güçlerinizle beraber daha güçlü bir şekilde oyundaki yerinize almaya hazırlanıyorsanız.
 
 

Bunun dışında oyunda ileride teknolojileri üretebiliyor ve aynı zamanda bunları biraz zorlukları içerisinde kullanabiliyorsunuz. Bu da sizlere zorlu durumlar içerisinde oldukça kolaylık sağlayabiliyor. Yankıları yutarken elbette oyunda belli başlı yankı sayıları bulunuyor. Bu sayıların hepsini toplarsanız daha da güçlü konuma gelebilir ve yeni yeteneklerin ve gölge güçlerinin kilidini açabiliyorsunuz.

Oyunda ilerleyebileceğiniz ve gizli bir şekilde araştırabileceğiniz çeşitli bölgeler bulunuyor. Her bölge içerisinde yapabilecekleriniz değişkenlik gösterirken, aynı zamanda gizlilik odaklı platform unsurlarının da burada çok başka bir hal aldığını görebiliyorsunuz. Elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu platform unsurlarının burada olduğunu görebiliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca dilediğiniz şekilde kendi güçlerinizi kontrol etmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Yukarılara doğru tırmanmak için gölge güçlerini kullanmaya hazırlanıyor, sağa sola doğru ilerlemek için karakterimizin temel mekaniklerini kullanabiliyor ve karşıdan karşıya atlamak için de yine zıplama yeteneğimizi burada ortaya çıkarmaya hazırlanıyoruz. Aynı zamanda oyunda gölgelerin içerisine girebiliyor, daha çok binaların etrafında dolanabiliyor, diğer bölgelerde kendimizi açık etmemek amacıyla saklanabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Ek olarak oyunda yer aldığınız süre boyunca düşmanların safına sızmaya çalışıyor ve bu sızma girişimimizin başarıya ulaşması için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Şehir içerisine girip varillerin, duvarların ve daha fazla unsurların arkasına saklanabiliyor ve kendimizi burada açık etmemeye çalışıyoruz.
 
 

Gölge mirasımızı ortaya çıkarabileceğimiz ve sonuçları ile yüzleşebileceğimiz bu yapımda öldürüp istediğimiz şekilde bağışlayabiliyoruz. Burada aynı zamanda düşman çeşitliliğinin olduğundan bahsedebiliyor ve elimizdeki yeteneklerle kılıçlarla beraber de düşmanların üzerine doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz işte bıçaklar bulunuyor ve elimizdeki temel bıçaklarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor, düşmanların üzerine de arkadan ilerleyebiliyor ve daha sonrasında ise onları tek hamlede ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Arkadan suikast girişimi yaptığımız bu yapımda her seviye içerisinde kendimize ait bir oynanış tarzı belirleyebiliyor ve bu bölgeler içerisinde yapabileceklerimiz tamamen değişkenlik gösterebiliyor. Eylemlerimizin iyi veya kötü olması elbette bizim seçimlerimizle beraber gerçekleşebiliyor ve bilim kurgu evreni içerisinde kendi güçlerimizi birleştirebilir ve istediğim şekilde ilerlemeye hazırlanıyoruz. İstersek ölümcül bir gölge olarak ilerlemeye çalışıyor, istersek de herhangi bir kimseye dokunmayarak burada canlılığı hayata tutmaya çalışıyor ve kendi gölgelerimizle beraber ilerlemeye devam ediyoruz. Hayalet gibi hareket edebileceğimiz ve kendi güçlerimizle beraber daha da üst düzey bir şekilde yer alabileceğimiz bu yapımda tamamen bu şekilde bir deneyim bizlere sunuluyor.

Gerçeği arama hedefiyle beraber yer alabildiğimiz bu yapımda, geliştirici ekibin belirttiğine göre güzel bir dünya bulunacak ve bu dünya içerisinde gizemli unsurları keşfetmeye hazırlanacağız. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılacak ve bu hikayenin gizemini çözmek için biz de burada neler olup bittiğini görmeye hazırlanacağız.
 
 

Bilim kurgu evreninde bulunduğumuz ve ilgi çekici antik tapınaklara doğru ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda unutulmuş ırkların kalıntılarını keşfedebilecek, bu kalıntılarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak ve aynı zamanda enerji krizini çözmek için burada farklı hamlelerde bulunabileceğiz. Oyunda yaptığımız seçimlerle beraber farklı sonlara doğru ulaşabilecek ve son kısımda elbette farklı sonlara ulaştıktan sonra sizin seçimlerinizin ne kadar etkili olduğunu görebileceksiniz.

Gizlilik odaklı bu yapım içerisinde gizlice ilerleyebilecek, gölgelerle beraber dost olabilecek, düşmanların arkasından doğrudan hamle yapabilecek ve onları tek hamlede ortadan kaldırabileceksiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyunun aynı zamanda şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Aynı zamanda oyunun 10 Nisan 2024 tarihinde de çıkış yapacağını belirtmekte fayda var. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız muhakkak bir göz atın diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Ereban Shadow Legacy
Kart Tabanlı Yeni Zombi Macerası The Dead Await Geliyor Strateji Oyunu Vambrace: Dungeon Monarch PC için Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız