Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Salem'dan Yeni Bilgiler

Oyunun atmosferini oluştururken H. P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Herman Melville ve Tim Burton gibi isimlerden etkilenilmiş.
 
     Paradox Interactive'in geliştirdiği yenilikçi MMO oyunu Salem ile ilgili yeni bilgiler geldi. Ücretsiz olarak sunulacak (Free-to-play) MMO oyunu duyurulduğunda, herşeyi oyuncuların inşa etmesi ve kalıcı olarak ölme gibi radikal özellikleri ile dikkat çekmişti.
 
     Salem, Amerika'nın New England bölgesinin kurulduğu tarihte ve yerde geçiyor (Sömürgeciliğin, kolonilerin ve meşhur cadı söylemlerinin ("Cadı bu, yakın bunu!" gibi) olduğu yerlerden biri). 3D olarak tasarlanan dünyasında etrafınızdaki pek çok şeyle etkileşime geçebileceksiniz. Oyunda hazır olarak gelen çok az yapı ve şehir bulunacak ve dolayısıyla şehirleri oyuncular inşa edecekler. Ağaçları kesecek, kütük haline getirecek, çamur ve kilden tuğlalar yapacaksınız. Elbette bu tip işleri yardımlaşma ve kalabalık olarak yaparsanız çok daha hızlı ve kolay olacaklar.
 
     Yapıları inşa etmek için tuğlalara ihtiyaç duyacaksınız fakat tuğlaları yapmak için de öncelikle tuğla ocakları kurmanız gerekecek. Yani anlaşılacağı üzere uzun bir üretim zinciri sizleri bekliyor.
 
     Karakterlerin Blood, Phlegm, Black Bile ve Yellow Bile gibi başlıca özellikleri bulunacak. Blood karakterinizin canını, Phlegm bir şeyler inşa etme birikiminizi, Bile'lar ise kondisyon ve yeni yetenekleriniz için harcayacağınız enerjileriniz olacak (Mana ve Stamina diyebiliriz). Buradan oyunda savaş sisteminin de bulunacağını çıkartabiliriz. Hatta yapımcılar tepe gibi yerderde yukarda duranın daha iyi vuracağını ve Squonk gibi fantastik hayvanların bulunacağını söylüyor.
 
     Açık dünyaya sahip oyun PvP'ye tamamen izin veriyor olacak. Fakat cinayet işlerseniz bu sizin de hayatınızı büyük riske sokacak zira Salem'da ölürseniz bir daha canlanmak yok. Bu tür suçlar işlediğinizde adalet çevrim dışı olduğunuzda bile peşinizi bırakmayacak.
 
     Oyun alanı 25 kilometre kareden oluşuyor. Bu alan ise Minecraft gibi etkileşime girilebilir olacak. Mesela tuğla yapmak için çamur ve kil toplarken yeri kazacaksınız ve doğal olarak yerde oluklar oluşacak. Bu şekilde zeminde sonsuza doğru uzanan bir oyuk açabileceksiniz. Aynı şekilde biriktirdiğiniz topraklar tepelerin oluşmasına neden olacak. Ve tüm bu değişimler kalıcı olacak. Bir ağacı kestiğinizde yerine yenisi çıkmayacak, fakat yeni ağaçlar dikmenize izin veren bir sistem olacak.
 
     Görüldüğü üzere Salem büyük yeniliklerle geliyor ve tüm hepsini ücretsiz olarak sunacak. Henüz çıkış tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmasa da bu bilgiler bizi heyecanlandırmaya yetiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Salem Paradox Interactive MMO PC
PlayStation Network Aşamalı Olarak Açıldı Kıyafet Denerken Soyunmaya Gerek Kalmadı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

kabas55

15.5.2011 19:15:52

0
maybe forever :) süper oyun olcak gibi yapıma bakınca umarım bi terslik olmaz

BSC Misafiri

15.5.2011 14:56:24

+2
Eğer bekleneni verirse şunu diyebilirimki ''best game ever made''...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Salem
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız