Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor

 
 
Vampir temalı bir ortamda kendimizi bulabildiğimiz ve farklı karakterlerle etkileşime girebileceğimiz bu yapımda, duygusal yüklü bir hikayenin yer aldığını söyleyebiliriz. Yapım içerisinde görsel roman niteliğinde bir yapı sunulacak ve yaptığımız seçimlerle hikayenin gidişatına yön verebileceğiz.
 
 
Elbette sürekli olarak oyun içerisinde diyalogları okumak durumunda kalacağız. Bu diyalogları en iyi şekilde okuyarak hikayenin gidişatına yön verebilecek ve farklı karakterlerin özlerine inerek onların neler yaşadığını ve bu duruma nasıl geldiklerini anlayabileceğiz.
 
Oyunun arka planında vampir temalı bir hikaye yer alacak. Vampirlerin yüzyıllarca süren duygusal yüklü yolculuğunda yer alabileceğimiz bu yapımda vampirlere rehberlik edebilecek, onların neler yaşadığını anlamaya çalışabilecek ve bir Vampir Terapist olarak oyundaki yerimizi alabileceğiz.
 
 
 
Yapım içerisinde bir Terapist olarak onların dertlerini dinleyebilecek, neler yaşadıklarını empati kurarak anlayabilecek ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleme sağlayabileceğiz.
 
Elbette farklı karakterlerin karşımıza çıktığını görebilecek ve onlarla beraber ilgi çekici bir şekilde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabileceğiz. Ek olarak, nefret nöbetleri boyunca onlara rehberlik edebileceğiz. Burada her bir karakter farklı şekillerde sorunlarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu karakterlerin neler yaşadıklarını öğrenmeye çalışır ve akabinde ise onların neler yaşadıklarıyla beraber çeşitli çözümler bulmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Dolayısıyla oyunda omzumuza ağlayabilecek vampirlerin olduğunu görebiliyor ve ek olarak vampirlerin burada neler yaşadıklarını irdeleyerek onlara bir çıkış yolu sağlamak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde bu temel bir hedef olarak karşımıza çıkıyor. Ve böyle bir temel hedefle ve yapı ile beraber karşı karşıya kalmak gerçekten de farklı bir deneyimin bizlere sunulacağının kanıtı diyebiliriz.
 
Farklı şekillerde hamleler yapabileceğimiz ve onları farklı yollara yönlendirebileceğimiz bu yapımda, elbette olayların gitgide oldukça farklı bir hal aldığını görebiliyoruz. Bir yandan komedi unsurlarının yer aldığı yapımda, diğer yandan ise duygusal yüklü bir ortamın bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve vampirlerin ihtiyacı olan kanın da bu oyun içerisinde yer aldığını görebiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla yapım içerisinde bazı vampirler bu kan emme durumuna nasıl karşı geleceklerini sorgulamaya çalışıyor ve biz de burada bir Terapist olarak neler yapabilecekleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde onların kişisel sorunlarıyla ilgilenebiliyor, onların neler yaşadıkları konusunda fikir sahibi olabiliyor ve hatta nefret nöbetleri boyunca elbette onların sakin kalmasını sağlayabiliyoruz. Yapım boyunca tüm bu unsurlarla beraber uğraşmaya çalışıyor, onların neler yaşadıkları konusunda empati yeteneğimizi daha da geliştirmeye çalışıyor ve bazı durumlarda vampirlerin bile ağlayacak bir omuza ihtiyacı olduğunu görebiliyoruz.
 
Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de sürekli olarak diyaloglar içerisinde kendimizi bulabiliyor, Vampir Terapist olarak elimizden geleni yapmaya koyularak diğer vampirlerin iç huzuru bulmasına yardımcı olmaya çalışıyor ve tamamen iyileştirici bir kan emici olarak karşımıza gelen bu vampirleri elimizden geldiğince terapi yoluyla iyileştirmeye çalışabiliyoruz.
 
Bunun dışında elbette olaylar bazı noktalarda farklı bir hal alabiliyor. Çünkü cinayet ve kargaşadan kaçan vampirlerin de burada bizlere geldiğini görebiliyoruz. Geçmiş yaşantılarından dolayı uzun süreler boyunca kaçak hayatı yaşayan vampirlerin bizlerin yanına geldiğini görebiliyor ve bunun akabinde ise vampirlerin ne kadar uzun yaşadığını görebiliyor ve onların yaşadığı karmaşayı, kaosu ve daha fazlasını irdeleyebiliyoruz.
 
 
 
Hikaye anlatımının ön planda olduğu ve vereceğimiz seçeneklerle ve kararlarla beraber de gidişata yön verebileceğimizi yakında günlük kargaşanın içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor, kök salmış vampirlere karşı burada neler yapılabilecek konusunda fikir sahibi olmaya başlıyor ve istediğimiz şekilde oyunda farklı kararlar verebiliyoruz.
 
Sam adlı bir karakteri kontrol ettiğimiz bu yapımda Avrupa'da yaşıyoruz ve terapinin iplerini elimize aldığımız bir süre boyunca 3000 yıllık bir vampirli işbirliği yapmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde kendimizi eski bataklıktan kurtarmaya hazırlanabiliyor ve batılı bir silahşör temasıyla beraber de vampirlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz.
Bunun dışında elbette biz de geçmişimizde direkt olarak Terapist rolünü üstlenmiyor, daha önceden bir silahşör olarak bulunabiliyor ve bunun akabinde ise neler yaşadığımız konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla önceki hayatımızı bir silahşör olarak sürdürebiliyor, farklı şekillerde kaos içerisinde kendimizi bulabiliyor ve aynı zamanda kargaşadan kaçmak için burada farklı yollara başvurduğumuzu da söyleyebiliriz.

Yapım içerisinde elbette 3 farklı seçeneğin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Çünkü karakterlerle konuşurken en alt kısımda neler yapabileceğinizi, hangi duygu ve tepkiyle karşı karşıya kalabileceğinizi seçebiliyorsunuz. Konuşmaların akabinde elbette sıra bize geliyor ve bu şekilde biz de kendi seçeneğimizi seçebiliyoruz. Kendimizi alternatif dünyaya bırakabildiğimiz ve müşterilerle tanışabildiğimiz bu yapımda kendinden nefret eden vampirlerle beraber karşı karşıya kalabilir, onların elbette bu nefret duygularını köreltmesine yardımcı olmaya çalışıyor ve daha fazla duygusal Terapist sistemleriyle beraber de ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Dolayısıyla onlara aslında bir yol gösterici olarak oyundaki yerimizi alabiliyor ve onları en iyi şekilde iyileştirmek için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde grafiklerin ve animasyonların gerçekten de ilgi çekici olduğunu aktarabiliyor ve akabinde ise daha çok çizgi tarz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda elbette kırmızının hakim olduğu bir dünyada bulunuyor, vampirlerin dünyasında bulunduğumuz esnada onları neler yaşadığı konusunda fikir sahibi olabiliyor ve ek olarak vampirlerle beraber işbirliği yapmak durumunda kalabiliyoruz. Hem diyalog seçimlerinin hem de karakterlerin hareketleri elbette gerçek zamanlı olarak bizlere sunulmuyor. Dolayısıyla ara ara farklı şekillerde hamle yaptıklarına göre biliyoruz. Bu da yapım içerisinde yer alan özelliklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve ek olarak burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatın yönünü değiştirebiliyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi Sam adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakterle beraber dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, vampirlerle işbirliği yapabiliyor, kendimizi eski bataklıktan nasıl kurtardığımızı elbette bu vampirlere karşı anlatabiliyor ve batılı bir silahşör olarak nasıl bir terapiste dönüştüğümüzü burada irdeleyebiliyoruz. Dolayısıyla eski ve nam salmış bir silahşör olarak kullandığımız bu esnada bize de çeşitli vampirler gelebiliyor. Onların sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve her bir vampirin burada farklı karakterleri ve duygusal sistemleri bulunuyor.
 
Dolayısıyla onların huyuna suyuna gitmemiz gerekiyor ve böylece nasıl bir Terapist olduğumuzu onlara göstermemiz lazım. Elbette ne kadar çok karakterin karşımıza çıktığını görebilirsek o kadar çok deneyim puanımız artabiliyor ve onlara karşı nasıl yaklaşmamız gerektiğine tamamen biz karar verebiliyoruz. Elbette onları en iyi şekilde memnun etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla bir Terapist olarak onların işini görmek ve aynı zamanda onları rahatlatmak tamamen temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Kendimizi alternatif bir dünya içerisine bırakabileceğimiz, farklı karakterlerle tanışabileceğimiz ve kendinden nefret eden vampirlerle, sosyal medya bağımlılığıyla, doğaüstü narsistlerle ve kapitalist sistemlerin kurbanlarıyla beraber farklı şekillerde gerçekten de ilgi çekici vampirlerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla sosyal medya bağımlısı olan vampirlere yol göstermek tamamen bizim işimiz oluyor. O vampirlerin neler yapması gerektiği, gün içerisinde nasıl davranması gerektiği ve ne kadar sosyal medya vakti ayırması gerektiğine biz karar verebiliyor ve ona göre de bir çözüm önerisinde bulunabiliyoruz. Elbette onların bu önerileri uyup uymaması tamamen kendi kişisel tercihlerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor, ancak biz burada işimizi doğru düzgün yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Yapım içerisinde dünyayı düzeltemiyoruz ancak elbette bize gelen karakterleri en iyi şekilde onarabiliyor ve vampirlerin bunu kabul etmesini sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla onların kabul etmesiyle beraber elbette biz de tek tek karakterleri düzeltebiliyor ve ne kadar çok karakteri düzeltebilirsek o kadar çok dünyayı değiştirme yolunda ilerleyebiliyoruz. Çünkü toplamı değiştirmenin yolu bireylerden geçiyor ve bireyleri ne kadar çok eğitebilirsek ve ne kadar çok onlarla haşır neşir olabilirsek o kadar çok toplum açısından bir düzelme görebileceğinizin kanıtı diyebiliriz. Önce kendimizi kabul edebileceğimiz ve daha sonrasında ise vampir terapisti olarak yer alabileceğimiz bu yapımda geliştirici ekip gerçekten de farklı şekillerde bizlere deneyimler sunmayı hedefliyor.
 
Oyun için ön inceleme yapan medya kuruluşlarına bakacak olursak, Gaymin Magazine bu yapım için "2024'ün en çok beklenen oyunları" ifadesini kullanırken Rock, Paper, Shotgun medya kuruluşu ise "şık bir çantada pek çok şeyi sallayan ve aynı zamanda çok beklenen yapım" ifadesini kullanıyor. Dolayısıyla oyunun elbette bekleyene bulunabiliyor ve diğer taraftan ise bu tarz oyunlardan uzak duran kitlenin de olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
Çünkü oyun genel olarak görsel roman niteliğinde olduğu için sürekli olarak diyalogları okumak durumunda kalıyor ve kendimizi bu diyaloglar içerisinde kaybedebiliyoruz. Dolayısıyla durum böyle olunca herhangi bir karakteri kontrol etmiyor veya farklı bölgelere doğru ilerleyemiyoruz. Dolayısıyla bizlere sunulan unsurları sadece diyaloglar ve seçimler aracılığıyla beraber kullanabiliyoruz. Durum böyle olunca her bir ay önce hitap etmiyor ve bununla beraber de elbette biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
Genel olarak oyunun özelliklerine bakacak olursak, lisanslı terapistler tarafından incelenen terapi kavramlarını öğrenecek şekilde tasarlanan bu yapımda elbette biz de bu yöntemleri öğrenebilecek ve akabinde ise uygulayabileceğiz. Yanımıza gelen karakterlerin nasıl bir ruh haline bağlı olduğunu görebilecek, onların düşüncelerine bakabilecek ve empati yeteneğimizi burada ön plana çıkarabileceğiz. Farklı şekillerde komedi unsurlarının da yer aldığı bu yapımda bir yandan duygusal açıdan zarar görmüş vampirlerle tanışabilecek ve akabinde ise farklı karakterlerin elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebileceğiz. Antik Yunan, Rönesans İtalya'sı ve daha fazlasıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu karakter tiplemeleri gerçekten de bizlere eğlenecek bir yapıyı sunmayı hedefliyor.
 
Oyun içerisinde her bir vampir tamamen tek tek seslendirilmiş durumda ve vampir terapistleri olarak biz de elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve birçok karakterin tek bir oyuncu tarafından canlandırılmış olduğuna da aktarabiliyoruz. Benzersiz bir deneyim sunmayı hedefleyen bu yapımda yapacaklarınızla beraber gidişatına yön verebiliyor ve aynı zamanda yine oyunlarım burada olduğunu aktarabiliyoruz. Mini oyunlarla beraber meditasyonu öğrenebiliyor, karakterlerin boyunlarını ısırabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz.
 
 
Son olarak oyunun 18 Haziran 2024 tarihinde çıkış yapacağını aktarmak isterim. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış tarihi yaklaştığında bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun: Vampir temalı, duygusal yüklü bir hikayeye sahip görsel roman oyunu.
Hikaye: Oyuncu, yüzyıllarca süren bir yolculukta olan vampirlerin duygusal yükünü taşıyan bir terapist rolünü üstlenir. Vampirlerin dertlerini dinleyerek, neler yaşadıklarını empati kurarak anlamaya çalışır ve onlara bir çıkış yolu bulmalarına yardımcı olur.

Oynanış: Oyun görsel roman formatındadır ve oyuncu diyalogları okuyarak, seçimler yaparak ve karakterlerle etkileşime girerek hikayenin ilerleyişini yönlendirir. Oyuncu, vampirlerin geçmişlerini ve duygularını keşfeder, onlarla empati kurarak onlara yardımcı olmaya çalışır.

Ana Özellikler:

Vampir temalı, duygusal yüklü hikaye
Görsel roman formatı
Seçimlerle hikayenin ilerleyişini yönlendirme
Karakterlerle etkileşim
Empati kurarak vampirlere yardımcı olma
Vampirlerin geçmişlerini ve duygularını keşfetme

Oyunun öne çıkan yönleri:

Eşsiz ve ilgi çekici bir hikaye
Görsel roman formatının sunduğu sürükleyici bir deneyim
Seçimlerin hikayeyi etkilemesi
Karakterlerle derin bir bağ kurma imkanı
Empati kurarak vampirlere yardım etme duygusu
 
 

Oyunu kimler oynayabilir:

Vampir temalı oyunlardan hoşlananlar
Duygusal hikayeleri sevenler
Görsel roman oyunları oynamayı sevenler
Seçimlerin hikayeyi etkilediği oyunlarda oynamayı sevenler
Empati kurarak karakterlere yardım etme duygusunu yaşamak isteyenler

Vampir temalı, duygusal yüklü bir hikaye arayanlar için bu oyun oldukça ilgi çekici bir seçenek olabilir. Oyunun eşsiz hikayesi, görsel roman formatı ve karakterlerle kurulabilecek derin bağ, keyifli ve sürükleyici bir oyun deneyimi sunma potansiyeline sahip. Ancak, oyun hakkında şu an için sınırlı bilgi ve görsel materyal mevcut. Oyunun hangi platformlarda çıkacağı ve çıkış tarihi de belirsiz. Bu nedenle, oyunu satın almadan önce daha fazla bilgi edinmek ve incelemeleri okumak önemlidir.

Bu oyunda farklı hamleler yapabileceğimiz ve olayların değişkenlik gösterdiğini aktarabiliriz. Komedi unsurlarıyla birlikte duygusal bir atmosfer sunuluyor ve vampirlerin kan ihtiyacının oyunun bir parçası olduğu vurgulanıyor. Vampirlerin kişisel sorunlarına terapist olarak yardımcı olunur ve empati yeteneği geliştirilir. Cinayetlerden kaçan vampirlerin geçmiş yaşantıları incelenir ve hikaye anlatımı önemli. Verilecek seçenekler ve kararlar gidişata yön verir ve kök salmış vampirlere karşı farklı yaklaşımlar benimsenir.
 
 
 
Burada Sam adlı bir karakteri kontrol ederek Avrupa'da yaşayan bir terapisti canlandırıyoruz. 3000 yıllık bir vampirle işbirliği yapmak zorunda kalırız ve geçmişimizi bir silahşör olarak hatırlarız. Konuşmalarda farklı seçenekler sunulur ve karakterlerle etkileşime geçeriz. Grafikler ve animasyonlar ilgi çekicidir ve oyunda kırmızının hakim olduğu bir dünyada bulunuruz. Vampirlerin dünyasında neler yaşadıklarını öğrenir ve işbirliği yaparız. Karakterlerin hareketleri gerçek zamanlı değildir ancak hamlelerimizin gidişatı üzerinde etkilidir. 
 
Bu eşsiz ve ilgi çekici oyun, sizi Sam adında eski bir silahşör ve yeni bir terapist olan ana karakterin macerasına sürüklüyor. Sam, kendisini eski bataklıktan kurtaran ve onu bir terapist olarak eğiten bir grup vampirle tanışır. Artık Sam, her biri kendine özgü karakterleri ve duygusal sistemleri olan çeşitli vampirlerle ilgilenmek zorundadır.

Oyun, oyunculara her vampir için en iyi tedaviyi seçmeleri için farklı terapi yöntemleri kullanma imkanı sunar. Sam, vampirlerin sorunlarını çözmek için empati, bilişsel davranışçı terapi ve hatta hipnoz gibi teknikleri kullanabilir.
 
 

Sam, oyunu ilerlettikçe daha fazla deneyim puanı kazanabilir. Deneyim puanları, Sam'in yeni beceriler öğrenmesine ve vampirlerle daha etkili bir şekilde etkileşime girmesine olanak tanır.
Oyun, vampirlerin ve diğer doğaüstü varlıkların var olduğu alternatif bir dünyada geçiyor. Bu, oyunculara tanıdık bir dünyayı yeni ve heyecan verici bir bakış açısıyla keşfetme imkanı sunar.
Sam, sosyal medya bağımlılığı, doğaüstü narsizm ve kapitalist sistemin kurbanları olmak gibi çeşitli sorunlarla mücadele eden vampirlerle ilgilenir. Bu, oyunculara modern toplumun bazı önemli sorunlarını keşfetme ve bunlara farklı bakış açılarından bakma imkanı sunar.

Oyuncuların seçimleri hikayenin gidişatını ve Sam'in vampirlerle olan ilişkilerini etkileyecektir. Bu, oyunculara kendi benzersiz hikayelerini yaratma ve Sam'in bu karmaşık ve ilgi çekici dünyadaki yerini belirleme imkanı sunar.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız