Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

inFamous: Second Son'da Dinamik Gece Gündüz Döngüsü Olmayacak


     21 Mart'ta Playstation 4 için çıkacak olan inFamous: Second Son için yapımcı firma ve Sony tanıtımlara hız verdi. Günümüzde neredeyse bütün açık dünya oynanışına sahip oyunlarda bir standart haline gelen dinamik gece güzdüz döngüsü inFamous: Second Son'da olmayacak. Sucker Punch'dan Chris Zimmerman, oyunun neden dinamik gece gündüz döngüsüne sahip olmadığını anlattı.
 
      "Oyun Seattle'da geçtiği için size bir yerden başka bir yere giderken Seattle'ı değişik şekillerde hissettirmek istedik. Bunu yaparkende değişik hava koşullarıyla yapmayı seçtik. Bir görevde gece ve yağışlıyken diğer bir görevde gündüz ve güneşli bir hava olacak. Bu şekilde şehirin değişik hallerini hissedebileceksiniz. Yani gece gündüz döngüsü hikayeye bağlı olarak oyunu oynadıkça gerçekleşiyor. Işıklara ve renk dengesine çok önem verdiğimiz için bu şekli tercih ettik. Çünkü saat 6'yı ya da öğle vaktinde neonları veya diğer ışıkları harika yapma şansımız yoktu. Günün her saatinde harika gözüken ışık oyunlarını yapmak çok zordu. Bu yüzden kendimizi daha rahat hissettiğimiz bu yöntemi seçtik."
 
     Anlaşılan Sucker Punch ya bütün bunları yapmak için yeterli zamana sahip değildi ya da gerçekten kolay yolu seçip, bizim oyun zamanımızı görevlerle kontrol ettiler.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Sucker Punch inFamous: Second Son Sony Playstation 4
Watch Dogs'un PS4 Sürümünün Oynanış Videosu Ortaya Çıktı. Peki Grafikler Nasıl? Jeremy Soule, Sony ile EverQuest Next için Anlaşma İmzaladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Rapsody_izmir

9.3.2014 19:57:16

0
Anlaşılan Sucker Punch ya bütün bunları yapmak için yeterli zamana sahip değildi ya da gerçekten kolay yolu seçip, bizim oyun zamanımızı görevlerle kontrol ettiler. Gece gündüz döngüsünü yapmak çok mu zor ? Aylarını yıllarını harcayacakları için mi kolay yolu seçip senaryo ile değişen döngü kullanmışlar ? Ya da senaryoya göre döngü yapmak çok mu kolay vs vs . Habere yorum katınca açıklama da katın. Teknik bilgi verin. Milletin verdiği altı üstü 200 tl sanki şirkete ortak olmuşçasına isteklerde bulunuyorlar . İşine gelmeyen almasın. Bu kadar basit Zeki biri de Sucker punch gibi yetenekli bi firma nasıl çözememiş gece gündüz döngüsünü diyor.

KAKÁ

9.3.2014 02:35:48

0
Açık dünya oyun yapıyorsan dinamik gece gündüz döngüsünü de yapacaksın, bahaneye bak adamın helal olsun çevir kazı yanmasın...

MiyopBey

8.3.2014 21:10:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Noctis_Strife Bunu 3 oyundur böyle yapıyorlar, öyle saçma bahaneler üreteciğinize seçenek koyun o zaman madem. Bırakında biz seçelim göreve hangi hava şartlarında gideceğimizi, sonuçta oyunu tüketici için yapıyorsunuz ve ben eminim oyunculara gerçek zamanlı döngü mü yoksa yapay döngümü diye sorsanız hepsi gerçek zamanlı der, neyin kafasındalar acaba...

Sucker Punch gibi yetenekli bi firma nasıl çözemedi gerçek zamanlı gece gündüz döngüsünü anlamadım.
Ben gerçek zamanlı döngüyü seçmem çünkü hikayeye göre ilerlemesini isterim. Hikayede yapımcının sunmak istediği atmosferi, sahneyi görmek isterim. Gündüz için tasarlanmış bir görevin, sahnenin gece oynanması pek güzel olmaz. Yani her şeyde oyuncunun kontrolüne verilmemeli, sonuçta bir hikaye gidişatı var oyunlarda. Buna en iyi çözümü GTA 5 yaptı. Gece görevine, gündüz gidince, hızlıca zaman geçiyor olması gereken saate görevi yapıyorduk.

BSC Misafiri

8.3.2014 18:45:01

0
Oyunların %99'u böyle. Tercih meselesi. Mesela Karşınıza zebani gibi boss çıkıyor, yerine göre atmosferin iç karartıcı karanlık olması lazım.

Noctis_Strife

8.3.2014 17:53:27

-2
Bunu 3 oyundur böyle yapıyorlar, öyle saçma bahaneler üreteciğinize seçenek koyun o zaman madem. Bırakında biz seçelim göreve hangi hava şartlarında gideceğimizi, sonuçta oyunu tüketici için yapıyorsunuz ve ben eminim oyunculara gerçek zamanlı döngü mü yoksa yapay döngümü diye sorsanız hepsi gerçek zamanlı der, neyin kafasındalar acaba... Sucker Punch gibi yetenekli bi firma nasıl çözemedi gerçek zamanlı gece gündüz döngüsünü anlamadım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
inFamous: Second Son
+ TAKİBE
AL
31 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız