Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Zombi Temalı Oyun Önerileri: Steam Yaz İndirimleri 2023

 
Steam yaz indirimleri şu anda devam ediyor ve 13 Temmuz tarihinde sona ermeyi bekliyor. Bu tarihten itibareneElbette oyunların normal fiyatlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve bu son günlerde alınabilecek birçok oyun bulunuyor. Bu kapsamda diğer listelerin haricinde ek olarak sizlere Steam yaz indirimleri kapsamında alabileceğiniz zombi oyunlarından bahsettik. İşte listemiz
 
 - Project Zomboid (127 TL)
 
 

İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkan hayatta kalma zombi temalı yapım içerisinde inşa edebiliyor, zanaatkarlık yapabiliyor, savaşabiliyor, çiftçilik yapabiliyor ve balık tutabiliyoruz. Birçok içeriğin yer aldığı bu yapım Steam indirimlerin kapsamında 127 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde hayatta kalmaya çalışıyor, zombilerin üstesinden gelmeye başlıyor ve etrafı keşfederek çeşitli kaynakları toplayabiliyor ve bu kaynakları birleştirerek yeni silahların ve öğelerin kilidini açabiliyoruz.
 

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek, etraftaki bölgelere adım atmak, buralarda yer alan kaynakları yağmalamak ve envanterimizi diri tutmak oldukça önem arz ediyor. Ne kadar çok etraftan kaynak toplarsak o kadar çok birleştirme yapabiliyor ve yeni silahların kilidini açabiliyoruz. Elbette yeni silahların kilidini açmakla beraber zombilere karşı kendimizi daha iyi savunabiliyor ve güçlü silahlarla beraber de onları tek hamlede indirebiliyoruz. Project Zomboid oyunun isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi olarak oynayabiliyor ve bu hayatta kalma mücadelesinde sizde yer alabiliyorsunuz. Oyunda yine büyük ölçüde özelleştirilebilir bir alan bulunuyor, bu alan bizim karakolumuz şeklinde karşımıza çıkıyor, istediğimiz şeklinde bu karakolumuzu yönetebiliyor, savunma mekanizmalarını kurabiliyor ve kendimizi zombilere karşı savunabiliyoruz. Geniş bir haritanın yer aldığı ve haritayı istediğimiz gibi şekillendirdiğimiz yapım içerisinde gerçekçi hayatta kalma deneyimimi bizlere aktarılıyor ve yerel dört oyunculu iş birliği modu kapsamında da arkadaşımızla beraber oynayabiliyor ve bu zombi dünyasında hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem çevrimiçi PvP modu hem de yerel yani eşli modu bulunuyor. Yani birçok oyun modunun yer aldığı bu oyunu istediğiniz gibi deneyimleyebiliyor ve yanınıza arkadaşlarınızı çağırabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunları belki de bazı oyuncular için arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli deneyimi sunabiliyor. Dolayısıyla eğer arkadaşınızla beraber oynamak istiyorsanız bu oyunda bu mümkün diyebilirim. Yine oyun içerisinde farklı farklı zombi sürüleri bulunuyor, temel amacımız bu zombi sürülerini ortadan kaldırmak ve bir yandan da hayatta kalmak. Elbette sürü mekaniği ile beraber karşımıza sürekli zombiler çıkabiliyor ve üstümüze gelen zombilerden hem kaçmak hem de onları ortadan kaldırmak durumunda kalabiliyoruz. Bu yapım içerisinde birçok içerik bizleri bekliyor ve yukarıda bahsettiğim gibi hem etrafı keşfederek yağmalayabiliyor hem kendimize ait bir çiftlik kurabiliyor ve burada çiftçilik yapabiliyor hem de zombilerle beraber savaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra etraftan bulduğumuz kaynakları birleştirerek zanaatkarlık mekaniği ile beraber yeni öğelerin kilidini açabiliyor ve çeşitli bölgelerde ise balık tutabiliyoruz. Elbette bu unsurlar hayatta kalmanın temelleri arasında yer alıyor ve karakterimizi bu kapsamında hayatta tutmak için hem yedirmek hem de içirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla karakterimizin temel ihtiyaçlarını oyun içerisinde karşılamak oldukça önemli.
 
 

Zombi temalı oyunlar arasında yer alan Project Zomboid Steam yaz indirimleri kapsamında 127 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz. Oyun şu anda erken erişim sürümünde bulunuyor ve bazı eksiklikler gözünüze çarpabilir. Tam sürümün ne zaman geleceği bilinmiyor. Oyunu diğer taraftan istek listenize alabilirsiniz.

Project Zomboid için şu anda geniş güncelleme planları düşünülüyor ve bu kapsamda oyuncu geri bildirimlerinin önemsendiği belirtiliyor. Elbette bu oyun için yeni güncellemeler ve içeriklerin de geleceğini söyleyebiliriz. En azından geliştirici ekibin bizlere aktardığı bu şekilde.

- Dying Light (17 TL)
 
 

Techland tarafından bizi oyunculara sunulan Dying Light en iyi zombi oyunları arasında yer alıyor. Oyun içerisinde açık bir dünya bulunuyor ve bu açık dünya içerisinde istediğimiz gibi dolanabiliyor, yan görevlere dalabiliyor, ana görevler içerisinde kaybolabiliyor ve çeşitli yaşayan gruplarla beraber etkileşime geçebiliyoruz. Oyun içerisinde elbette çeşitli zombi sürüleri bulunuyor ve bu zombi sürülerinin üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda temel amacımız bu zombi virüsünün neden olduğu yıkıntıyı ortadan kaldırmak ve hatta bu zombi virüsünün tedavisini bulmak. Elbette bunu yapmak için de zorlu bir mücadele bizleri bekliyor. Hem bu kapsamda bilim adamları ile beraber çeşitli görevlere atılıyor hem de belli başlı malzemeleri buraya getirmek durumunda kalıyoruz.
 

Dying Light içerisinde gayet güzel bir hikaye örgüsü yer alıyor ve bu kapsamda açık dünya içerisinde farklı platform unsurları ile de beraber karşılaşarak çeşitli görevler yapabiliyoruz. Oyunda platform unsurları ve nişancı unsurları oldukça ön plana çıkıyor ve elimize istersek yakın istersek de menzilli silahlar alabiliyor ve bu kapsamda zombilerin üstüne yağmur gibi mermiler yağdırabiliyoruz. Oyun içerisinde hem gündüz hem de gece döngüsü bulunuyor, bu kapsamda gece zombiler daha da delirebiliyor ve etrafta resmen bir kaosun olduğunu görebiliyoruz. Ancak bu zombiler gündüzleri daha sakin bir durumda olabiliyor ve bu kapsamda biz de daha çok gündüzleri işimizi yapıyor ve gece olunca da dinlenmeye koyuluyoruz. Siz de oyunda ilerlemek istiyorsanız gece işinizi bırakın ve yatmaya koyulan ve gündüzleri işlerinizi yapmaya bakın.
 
 

Hayatta kalma zombi temalı bu yapım içerisinde farklı farklı yaşayan gruplar bulunuyor ve bu gruplarla beraber etkileşime geçebiliyor ve onlardan çeşitli görevler alabiliyoruz. Elbette her grubun kendine özgü istekleri bulunuyor ve bu isteklerle beraber de biz de onların işlerini halletmeye çalışıyoruz. Dying Light içerisinde hem normal camiler hem de devasa zombiler bulunuyor ve bunları alt etme olayını da elbette elimizdeki malzemelerle beraber yapılabiliyoruz. Oyun içerisinde etraftan sürekli olarak kaynak toplayabiliyor ve bu kaynaklarla beraber de zanaatkarlık mekaniği sayesinde birleştirebiliyor ve yeni silahların ve öğelerini kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde kullandığımız silahlar eskiyebiliyor veya kırılabiliyor. Dolayısıyla bunları tamir etmek ve yenilemek için etraftan bulduğumuz kaynakları kullanabiliyoruz. Etraftan bulduğumuz kaynaklarla beraber bir de kendi canımızı takvişye edebileceğimiz sağlık çantası üretebiliyor ve bu kapsamında ürettiğimiz sağlık çantalarıyla beraber de canımıza tazeleyebiliyoruz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek, etraftaki kasaları açmak, kasaların kilidini çözmek ve kaynakları toplamak oldukça önem arz ediyor ve bu kaynaklarla beraber de kendimize güçlendirecek öğeler bulabiliyoruz.
 
 

Steam indirimleri kapsamında alınabilecek en güzel zombi oyunlardan biri olan Dying Light şu anda 17 Türk lirasından karşımıza çıkıyor ancak oyunu tüm ek paketlerle beraber almak isterseniz 19.80 Türk Lirası ödemek durumunda kalıyorsunuz. Elbette tüm ek paketlerle ve içeriklerle beraber almak çok daha güzel bir deneyimi sizlere aktaracağını söyleyebilirim. Ek paketler içerisinde farklı farklı görevler ve hikaye genişletmeleri de bulunuyor. Bunun yanı sıra silah ve araç kaplamaları ve daha fazlası bu paketler içerisinde yer alıyor. Oyun deneyiminizi iyileştirmek istiyorsanız ve daha uzun bir oyun deneyimi elde etmek istiyorsanız bu paketlere bir göz atabilirsiniz. Serinin ikinci oyunu da bulunan bu oyunu Steam fırsatları kapsamında satın alabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Eğer daha önce oynamadıysanız da bu açık dünya içerisinde kaybolabilir ve hayali bir Harran şehrinde dolanabilirsiniz.

- Dying Light 2 Stay Human (174 TL)
 
 

Yine techland ekibi bir tarafından geliştirilen ve bizlere sunulan Dying Light serisinin 2. oyunu güzel bir deneyim elde edebileceğimiz zombi oyunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde ilk oyunun olaylarından 20 yıl sonrası konu alınıyor ve bu kapsamda farklı bir hikaye içeriğini bizlere aktarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde virüsün galip geldiği bir ortamda yer alıyor ve hayatta kalan gruplarla beraber buralarda gezip dolaşabiliyoruz. İlk oyunda da bahsettiğim gibi burada da etrafı keşfederek ve etraftan kaynak toplamak oldukça önem arz ediyor ve oyun içerisinde sürekli olarak bu döngü etrafında dolanıyor ve kendimizi sürekli olarak kaynak toplarken bulabiliyoruz. Elbette virüsün galip geldiği bir kıyamet sonrası ortamda yer aldığımız oyunda ilk oyuna göre daha gelişmiş parkur mekanikleri bulunuyor ve bu kapsamda parkur mekanikleriyle beraber çatıdan çatıya atlayabiliyor ve binaların üzerine tırmanabiliyoruz. Parkur koşucusu olarak atıldığımız bu oyunda farklı yaşayan gruplarla beraber tanışabiliyor ve yeni karakterlerin de burada karşımıza çıktığını görebiliyoruz.
 

Kıyamet sonrası dünya içerisinde özgürce dolaşabileceğimiz ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde normal zombilerin haricinde bir de patron zombiler karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde bu patron zombileri ortadan kaldırmak elbette zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Yine ilk oyunda olduğu gibi oyunda kullanabileceğimiz hem yakın dövüş hem de menzilli silahlar bulunuyor. Etraftan bulduğumuz kaynaklarla beraber bu silahları elde edebiliyor, yeni öğelerin kilidini de bu kapsamda açabiliyoruz. Hayatta kalmanın çok zor olduğu bu yapın içerisinde elbette sürekli olarak kendimizi yukarılarda tutmaya çalışıyor ve yukarıda olmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü zombilerin ulaşamayacağı kısımlar yüksek yerler. Dolayısıyla oyun içerisinde kendimizi korumak adına yüksek yerlere tırmanmak ve buralarda durmak önemli.
 
 
 
Yine ilk oyunda olduğu gibi bu oyunda da gündüzleri zombilerin daha sakin olduğunu görebiliyor ve işlerimizi gündüz vakti halledebiliyoruz. Ancak gece olduğu zaman buralar zombilerin istilasına uğrayabiliyor ve zombilerin ne kadar delirdiğini burada görebiliyoruz. Çılgına dönen zombileri gece görmek oldukça normal bir şekilde karşılandığından dolayı gündüzleri işlerimizi halletmeye koyuluyor ve bu kapsamda gece sadece yatmayla ve zamanı geçirme ile uğraşabiliyoruz. Dolayısıyla gece vakti olduğu zaman kendimizi sığınacak bir yer bulmak ve burada uyumak oldukça önem arz ediyor.

Dying Light 2 içerisinde açık dünyada bulunduğumuz esnada sürekli olarak hareket etmek durumunda kalıyoruz. Eğer sabit kalırsak zombilerin üzerimize geldiğini ve artık bir yem olarak onların karşısına durduğunu hissedebiliyor ve bu kapsamda hareketli kalmaya çalışıyoruz. Elbette karakterimizin belli başlı yetenekleri bulunuyor ve bu yetenekleri de belli ölçülerde kullanabiliyoruz. Oyun içerisinde parkur koşucusu olarak bulunuyor ve bir parkur koşusu olarak bulunduğumuz zamanda da istediğimiz şekilde binaların üzerine rahatlıkla ulaşabiliyor, tırmanabiliyor ve yüksek yerlere kısa zamanda erişebiliyoruz. Dolayısıyla karakterimizin hızlı ve çevikliği oldukça yüksek.
 
 

Diğer tarafta ilk oyunda olduğu gibi bu oyunda da yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyor ve en fazla 3 oyuncuyla beraber ekip kurabiliyor ve ana hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. İlk oyunda da aynı şekilde yanımıza arkadaşlarımıza çağırabiliyor ve ana hikayeyi bitirebiliyor ve bu kapsamda birbirimize yardımcı olabiliyorduk. Dolayısıyla bu oyunda da arkadaşlarla beraber oynamak oldukça eğlenceli bir yapıyı bizlere sergiliyor. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli olabiliyor.

- Back 4 Blood (49 TL)
 
 

Left 4 Dead serisini geliştiricileri tarafından biz oyun severlere sunulan bu yapımda zombi temalı bir yapı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde kendi ekibimizi kurabiliyor, aynı şekilde zombilere karşı gelebiliyor, elimize farklı silahlar alabilir ve bu silahlarla beraber zombileri mermi yağmurda tutabiliyoruz. Zombi oyunları arasında arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir yapıyı bünyesine barındıran bu oyun farklı bölümler halinde karşımıza çıkıyor ve bu bölümler içerisinde de yapabileceğimiz çeşitli görevler bulunuyor ve ekibimizle beraber de bu görevleri yapmaya koyuluyoruz. Elbette Back 4 Blood içerisinde üzerinize sürekli olarak akın akın zombiler ve zombi sürüleri geliyor ve bunları alt etmek de tamamen bizim işimiz oluyor.
 

Oyunda kullanabileceğimiz geniş kapsamlı bir silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silahları seçerek istediğimiz şekilde bölümümüze atlayabiliyoruz. Bölüm içerisinde yanımıza arkadaşlarımıza davet edebiliyor veya yapay zeka ile beraber bu bölümleri geçmeye çalışıyoruz. Oyunda kullandığımız karakterle beraber istediğimiz şekilde mühimmatlar toplayabiliyor ve bu mühimmatlarla beraber de zombileri ortadan kaldırabiliyoruz. Elimize çeşitli patlayıcılar alabiliyor, zombilerin üzerine bu patlayıcıları atabiliyor ve toplu olarak ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette bu mühimmatları sınırlı sayıda olması sebebiyle bunları çok iyi bir şekilde harcamamız gerekiyor ve bu kapsamda ekipteki iş birliği oldukça önem arz ediyor.
 
 

Nişancı oyunu olarak karşımıza çıkan bu oyunda bölüm bölüm olarak ilerleyebiliyor ve her bölümde farklı zorluklarla karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Oyun içerisinde bazı bölümlerde ve bölüm sonlarına doğru normal zombilerin haricinde patron zombiler karşımıza çıkıyor ve bu devasa patron zombileri ortadan kaldırmak için de elbette ekiple beraber iş birliği yapmak çok önem arz ediyor. Oyunda bir kişi bu zombinin dikkatini çekerken diğerleri ise bu zombiyi alt etmek için elindeki tüm mühimmatları ve mermileri boşaltıyor. Dolayısıyla oyundaki bu koordine oldukça önemli.

Yanımıza üç arkadaşımızı davet edebileceğimiz ve toplamda 4 kişiyle beraber oynayabileceğimiz yapım içerisinde istersek tek istersek de arkadaşımızla beraber oynayabiliyor ancak bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli bir hale gelebiliyor. Dolayısıyla yanınıza arkadaşınızı çağırarak bu zombi deneyimine siz de adam atabilir ve Steam yaz indirimleri kapsamında bu oyuna 49 Türk lirasından ulaşabilirsiniz. Oyunda diğer bölüm içerisinde yapabileceğimiz şeyler aynı olarak karşımıza çıkıyor ve bölümlerin yapısı ne yazık ki değişmiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bölümü bitirdikten ve oyunun sonuna geldikten sonra belki de sıkılabilecek ve farklı oyunlara doğru yönelebileceksiniz. Ancak oyunu bitirmediyseniz ve oyuna daha önce adım atmadıysanız bir bakabilir ve kendinizi zombilere karşı koruyabilirsiniz.
 
 

Oyun içerisinde arka planda bizleri bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette ilerlemeye çalışıyoruz ve diğer zombi oyunlarına göre de farklı bir yapıyı bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz. Zombilere karşı gelebileceğimiz bu oyunda kart sistemi bulunuyor ve bu karşı sistemi ile beraber de farklı özelliklerin ve güçlerin kilidini açabiliyoruz ve bunları zombilere karşı kullanabiliyoruz. Elbette her bölüme başlamadan önce bu kar sistemi ile beraber farklı özellikler elde edebiliyor ve bölümlere bu şekilde dalabiliyorsunuz.
 
- Resident Evil 3 (100 TL)
 
 

Capcom tarafından biz oyunculara sunulan hayatta kalma odaklı zombi temelli Resident Evil 3’ün remake sürümü Steam indirimleri kapsamında 100 Türk Lirası olarak karşına çıkıyor. Güzel bir fiyatla karşımıza çıkmasına rağmen oyun kısa sürmesi ile beraber eleştiriliyor. Elbette 1999 yılının hayatta kalma oyununun yeniden yapım sürümünü denemek isteyenler bu indirim kapsamında satın alabilir ve kütüphanesine ekleyebilir. Oyun içerisinde temel oyunun yanı sıra bire karşı 4 çevrimiçi çok oyunculu oynayabileceğiniz Resident Evil Resistance bölümü de yer alıyor.
 

Resident Evil 3’ün remake sürümü güzel görsellerle ve grafiklerle karşımıza çıkıyor. Gerek animasyonlar gerekse karşımıza çıkan düşman tiplemeleri oldukça ilgi ve dikkat çekiyor. Oyun içerisinde Racoon şehrinde bulunuyor ve bu şehirde bulunan gizli silah Nemesis'i durdurmak durumunda kalıyoruz. Bu amaç doğrultusunda atıldığımız oyunda korku odaklı ve zombi temalı bir yapı yüzleri bekliyor. Elbette oyun içerisinde istediğimiz şekilde bu zombilerden kaçabiliyor, elimize farklı silahlar alabiliyor, sağdan soldan topladığımız kaynakları kullanabiliyor ve kendimize çeşitli öğeler üretebiliyoruz. Resident Evil oyunlarında siz de biliyorsunuz ki etraftan kaynak toplamak ve kaynakları zanaatkarlık mekaniği aracılığıyla birleştirmek oldukça önemli. Dolayısıyla her bulunduğumuz kısımda etrafı araştırmak, etraftan kaynak toplamak çok önem arz ediyor. Bu kaynaklarla beraber istediğiniz şekilde yeni parçalar üretebiliyor, mühimmatlar elde edebiliyor ve canınızı tazeleyecek can paketleri oluşturabiliyorsunuz.
 
 

Hayatta kalma korku odaklı yapım içerisinde Jill Valentine olarak yer alıyor ve amacımız da hem bu zombileri ortadan kaldırmak hem de bu zombi tehdidini ortaya çıkaran şirketi yerle bir etmek. Elbette bunu yapmak için de zorlu bir macera ve mücadele bizleri bekliyor. RE 3 serinin önceki oyunlarının hikayesini devam ettiriyor ve bizlere farklı biyolojik tehditlere sunuyor. Oyun içerisinde dikkat edebileceğimiz sadece zombiler değil şirket tarafından ortaya çıkarılan biyolojik silahlara da oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Aksiyon macera ve nişancı unsurlarının yer aldığı bu oyunda elbette hayatta kalmak için elimizden geleni yapıyor, normal zombilerin haricinde diğer tarafta biyolojik silah olan patron zombilerle beraber karşılaşabiliyor ve bunları alt etmek için de elbette hem elimizdeki silahlara hem de envanterimizdeki kaynaklara güveniyoruz. Bunun yanı sıra karakterimizle beraber sağa sola doğru hızla manevralar yaparak xombilerden kurtulabiliyor veus onlardan direkt olarak da kaçabiliyoruz.

Oyun içerisinde ilerlerken farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor, bu karakterlerle beraber ara sahneler girebiliyor ve hikaye kapsamlı bir şekilde bizlere aktarılıyor. Her girdiğimiz kısımda farklı bir atmosfer ve tema bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra girdiğimiz kısımlarda farklı korku unsurları ve zombi türleri de karşımıza gelebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken oldukça fazla dikkat etmeniz gerekiyor ve bu kapsamda hayatta kalmamız lazım.
 
 

Resident Evil 3’ün yeniden yapım sürümü karşımıza gayet güzel bir remake olarak geliyor. Oyun içerisinde geliştirilmiş ve iyileştirilmiş animasyonlar, karakter hareketleri, silah animasyonları, atmosfer ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyunun yeniden yapım sürümü gayet güzel bir deneyimin kapısını aralıyor. Steam indirimleri kapsamında 100 Türk Lirasından satışta bulunan bu oyunu daha önce oynamadıysanız muhakkak oynamanız ve deneyimlemeniz gerekiyor. Steam indirimleri sonrasında bu tarz oyunlara büyük zamların geleceği söyleniyor. Dolayısıyla elimizi çabuk tutmakta fayda var.

- Left 4 Dead ve Left 4 Dead 2 (15 TL)
 
 

Valve tarafından oyunculara sunulan zombi temalı hayatta kalma nişancı oyunu bizlere gayet hızlı bir deneyimi aktarıyor. Eski bir yapım olmasına rağmen hala birçok oyuncu tarafından oynanan ve çevrimiçi unsurları bünyesinde barındıran bir yapıyı temsil ediyor. Her iki oyun da bir paket halinde 15 Türk lirasından satışta bulunuyor ve eğer oynamadıysanız bu oyunu bir göz atmanız ve şans vermeniz gerekiyor. İki oyunda da aynı mantık yer alıyor ve farklı farklı bölümlere adım atarak ve yanınıza arkadaşlarınızı çağırarak zombileri alt  etmek için çeşitli zorluklarla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyun içerisinde isterseniz yanınıza arkadaşlarına çağırabilir isterseniz de rastgele dünya çapında diğer oyuncularla beraber oyunu deneyimleyebilirsiniz.
 

Ödüllü Left 4 Dead serisi karşımıza zombi unsurlarını çıkaran yapımları arasında yer alıyor. Oyun içerisinde 4 kişilik bir ekiple beraber çeşitli bölümleri atılıyor ve her bölümün kendine ait teması atmosferi ve zorluğu bulunuyor. Atıldığımız bölümde farklı görevleri yapmaya koyuluyor ve bu kapsamında güvenli bölgeye doğru adım atmaya başlıyoruz. Ek olarak yer yer üzerimize akın akın zombiler gelebiliyor ve bu zombileri alt etmek için elbette ekibimizle beraber koordineli olmamız gerekiyor. Oyun içerisinde temel amacımız bu zombileri ortadan kaldırmak ve karşımıza çıkan unsurları yerle bir etmek. Dolayısıyla oyunda yer alan ekibimizle beraber sırt sırta vermeli ve bu kapsamda arkamızı kollamalıyız.
 
 

Atıldığımız bu zombi mücadelesinde her bölüm içerisinde farklı patron zombiler de karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla onları alt etmek ve onları ortadan kaldırmak için ekibimizle beraber iş birliği yapmamız oldukça önem arz ediyor. Oyunda bir yandan sınırlı sayıda mühimmatımız bulunuyor ve bu sebeple de mühimmatımızı boş yere harcamamız gerekiyor. Elbette oyunda bazı kısımlarda mühimmat elde edebileceğimiz yerler bulunuyor ve bunlarla da mühimmatımızı tazeleyebiliyor veya silahı tamamen değiştirebiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz geniş bir silah kütüphanesi bulunuyor ve pompalı tüfeklerden makineye tüfeklere tabancalardan yanıcı maddelere kadar çok farklı silahlar bulunuyor. Dolayısıyla bu silahları kullanarak zombileri ve zombi ordularını ortadan kaldırabiliyor ve toplu bir şekilde de yok edebiliyoruz.

Eşli aksiyon oyunu içerisinde temel amacımız hayatta kalmak. Bunu yapmak için de 4 farklı karakterden birini seçebiliyor ve mücadeleye atılabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem sınırlı sayıda mühimmatımız hem de belirli oranda canımız bulunuyor. Dolayısıyla kendimizi zombilerden saklamak ve onlara karşı durmak için bazı bölgelerde saklanabiliyor ve ekibimizi buraya yerleştirebiliyoruz. Oyunda canımızı tazelemek için can paketleri kullanabiliyor ve zombilerden uzak durmaya çalışıyoruz. Elbette oyunda kullanabileceğiniz silahları siz belirleyebiliyor ve hangisi üzerinde usta olmak istiyorsanız  o silaha doğru yönelebiliyorsunuz. Örneğin pompalı tüfek yakın menzilden zombilere karşı tek atabiliyor makineli tüfek ise zombileri toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve hız kesmeden mermileri üzerine yağdırabiliyor. Dolayısıyla silah seçimi tamamen size ait.
 
 

Bu tarz oyunların arkadaşlarla beraber oynanması gerekiyor ve bu sayede daha eğlenceli bir hale gelebiliyor. Oyunda belli başlı bölümler bulunuyor ve oyun sınırlı sayıda bölümlerle beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabilecekler sürekli olarak aynı olduğundan oyunu bir kere bitirdikten sonra belki de ikinci kere oynamak istemeyeceksiniz. Ek olarak da eski bir yapım olduğundan dolayı hem mekanikler hem grafikler sizlere kötü gözükebilir. Bu yüzden de belki de uzak durmak isteyebileceksiniz ancak Steam indirimleri kapsamda 15 Türk lirasından karşımıza çıkan bu yapımın muhakkak kütüphanenizde bulunması gerekiyor ve yine zaman zaman da belki bu oyuna dönüş yapabilirsiniz.

- World War Z (36 TL)
 
 

Zombi oyunları denince akla elbette ilk olarak World War Z geliyor. Oyun bizlere Left 4 Dead serisi gibi 4 oyuncuya kadar iş birliği olanağı sunuyor ve bu kapsamda biz de ekibimize veya oyuncularla beraber zombilere karşı gelmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine diğer zombi oyunlarında olduğu gibi üzerimize akın akın zombiler geliyor ve zombi türleri de farklılık gösterebiliyor. Hızlı bir aksiyona dalış yaptığınız ve ekibimizle beraber koordine olmaya çalıştığımız yapım Steam indirimleri kapsamında 36 Türk lirasından satışta bulunuyor. Elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gayet ucuz bir şekilde karşımıza geliyor ve muhakkak kütüphanenizde bulunması gereken yapımlar arasında yer alıyor.
 

İnsanlığın tükenmek üzere olduğu bu yapımda elbette zombilerin hüküm sürdüğü bir dünyada yer alıyor ve New York'tan Moskova'ya kadar birçok farklı şehirlere adım atabiliyoruz. Zombi kıyametinin bulunduğu bu ortamda dünyanın sonu yaklaşıyor ve biz de bir avuç insan olarak burada hayatta kalmaya çalışıyor ve zombilere karşı gelmeye başlıyoruz. Elbette zombi ordularının sonu bulunmuyor ve bu ölümcül ortamdan kaçmaya ve kurtulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi en fazla 4 oyuncuya kadar iş birliği imkanı sunuluyor ve bu kapsamında kendi ekibimizi oluşturabiliyor ve koordineli bir şekilde zombilere karşı gelmeye başlıyoruz. Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynadığımız yapım içerisinde nişancı unsurları yer alıyor ve bir yandan da hayatta kalma öğeleriyle beraber karşılaşabiliyoruz. Filmden esinlenerek karşımıza gelen bu yapım dünyaya ait çeşitli hikayeleri de bünyesinde barındırıyor ve bu hikaye kırıntılarını bulmak için de etrafı keşfetmek ve etrafa bakmak gerekiyor. Bir yandan etrafı keşfederek çeşitli hikayeyi kırıntılarını elde edebilir diğer yandan etraftan topladığımız kaynaklarla beraber hayatta kalma şansımızı daha da arttırabiliriz.
 
 

World War Z oyunu içerisinde üzerinde yüzlerce zombi üzerimize gelebiliyor ve bu zombilere karşı ve zombi yığınına karşı dik durmamız ve savaşmamız lazım. Oyunda farklı farklı kullanabileceğiniz çeşitli silahlar bulunuyor ve silahlar arasında istediğimizi seçerek zombilerin üzerine mermi yağdırabiliyoruz. Hızlı aksiyon içeriğinin yer aldığı yapım içerisinde diğer oyuncularla beraber oynayabiliyor ve ayrıca hem zombilerle hem de diğer oyuncularla beraber kapışabiliyorsunuz. Oyun içerisinde Left 4 Dead serisinden farklı olarak kendimizi geliştirebileceğimiz ve silahlarımızı yükseltebileceğimiz oyun içi mekanik bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber hem karakterinizin seviyesini arttırabiliyor hem de kendinizi geliştirerek daha güçlü bir şekilde zombilerin karşısına çıkabiliyorsunuz. Ek olarak da silah yükseltmeleriyle beraber silah hasarını ve menzilini arttırabiliyor ve bu kapsamda da zombileri tek atışta ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda bir de farklı karakter sınıfları yer alıyor. Bu karakter sınıflarıyla beraber elbette farklı avantajların sahip olabiliyoruz.
 
 

World War Z bizlere temel olarak zombi kıyametini aktarıyor ve gayet güzel bir oyun alarak da karşımıza çıkıyor. Steam yaz indirimleri fırsatları kapsamında bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapım tam size göre diyebilirim. Çünkü oyun içerisinde hızlı bir aksiyon içeriği ve üzerimize yüzlerce zombinin geldiği bir yapı yer alıyor ve saf aksiyona dalmak isteyenler için gayet ideal bir yapım diyebilirim.

- Dead Island Definitive Edition (4.65 TL)
 
 

Zombi kıyameti içerisinde öne çıkan oyunlar arasında yer alan Dead Island Definitive Edition sevilen ve halen de oynanan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyun Steam yaz indirimleri kapsamında 4.65 Türk lirasından karşımıza çıkıyor ve diğer paketlerini almak isterseniz de toplu bir şekilde daha ucuza alabiliyorsunuz. Diğer paketleri de aşağıya bırakacağım ve oradan isterseniz kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 

Zombi kıyametinin yer aldığı bir dünyaya atıldığımız bu yapımda elbette hayatta kalmak temel amacımız. Oyun içerisinde bulunduğumuz adayı keşfetmeye çalışıyor ve geniş bir açık dünya içerisine atılıyoruz. Bu geniş açık dünyada karşımıza sürekli olarak zombiler ve zombi sürüleri çıkıyor ve farklı farklı zombi türleri ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Açık dünya zombi oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyun da hoşunuza gidecektir ve oyun içerisinde gayet yapılabilecek oldukça fazla içerik bizlere aktarılıyor diyebilirim. Oyunda yine dövüş ve aksiyon mekanikleri bulunuyor ve zombileri istersek yakın dövüş silahları ile istersek de menzilli silahlarla beraber ortadan kaldırabiliyor ve ayrıca oyunu hem tek oyunculu hem de 4 oyunculuğu iş birliği modu ile beraber istediğimiz şekilde oynayabiliyoruz. Elbette bir oyunda iş birliği modu bulunuyorsa bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber ve diğer oyuncularla beraber oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kapısını aralıyor diyebilirim. Ancak tabii ki tek olarak da oynayabilirsiniz.
 
 

Dead Island Definitive Edition sürümü karşımıza tüm ek paketleri içeren yapı ile çıkıyor ve tamamen yeniden düzenlenmiştir içeriği temsil ediyor. Dolayısıyla orijinal oyunun daha düzenlenmiş halini bu sürüm içerisinde deneyimleyebiliyoruz. Bu sürümde yine yeniden düzenlenmiş şekliyle daha kaliteli görseller, modellemeler, gölgelendirmeler, aydınlatmalar ve daha fazlası karşımıza geliyor.

Oyun içerisinde zombileri istediğiniz gibi ortadan kaldırabiliyor, kafa taslarını patlatabiliyor ve kesip biçebiliyoruz. Ayrıca zombilerin uzuvlarının parçalandığını ve yerlere düştüğünü de görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak zombileri ortadan kaldırmak isteyecek ve bunları yaparken de belki de rahatlayacaksınız. Açık bir dünyayı keşfettiğiniz yapım içerisinde adayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor, sağına soluna bakabiliyor, gizli yerleri açığa çıkarabiliyor, açığa çıkarılmamış sırları ortaya dökebiliyor, kumsallardan şehir içlerine kadar farklı bölgelere adım atabiliyoruz, farklı bölgelerin ve kısımların bulunması ile beraber de ilgi çekici kısımları görebiliyor, hem de zombi türlerinin değişkenlik gösterdiğini deneyimliyoruz.
 
 

Açık dünya içerisinde sürekli olarak karmaşa ve kaos bizleri bekliyor. Bu kapsamda bir yandan görevleri yaparken diğer yandan ise zombileri ortadan kaldırmak ve onlardan kaçmamız gerekiyor. Elbette tüm zombileri ortadan kaldırmanın imkanı bulunmuyor. Dolayısıyla onların mümkün olduğu kadar sayılarını azaltmak oldukça önem arz ediyor. Steam yaz indirimleri kapsamında 4.65 Türk Liradan satışta bulunan bu oyunu oynayabilir ve deneyebilirsiniz. Bedava parasına satın alabileceğiniz bu oyun muhakkak kütüphanenizde bulunması gereken yakınlar arasında yer alıyor diyebilirim. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunu tek olarak veya arkadaşlarınızla beraber oynayabilir, hikaye görevlerini de bu kapsamda arkadaşınızla beraber tamamlayabilirsiniz.
 
- 7 Days to Die (9 TL)
 
 

Zombi oyunları arasında büyük yer bulan 7 Days to Die Steam indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. 9 Türk lirasından satışta bulunan oyunu ister tek oyunculu istersiniz de çevrimiçi unsurlarla beraber arkadaşlarınıza veya diğer oyuncularla beraber oynayabiliyor ve bu zombi dünyasında hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyun temel olarak birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynanabiliyor ve hayatta kalma, korku ve savunma unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Nitekim oyun içerisinde istediğimiz şekilde hayatta kalmaya çalışıyor, çevreden kaynaklar toplamaya başlıyor ve bu kapsamda kendi bölgemizi kurarak bu bölgeyi savunmaya koyuluyoruz. Elbette her oyuncu kendi bölgesini kurmak için farklı adımlar atabiliyor ve bu da her oyuncunun farklı bir deneyim elde etmesini sağlayan unsurlardan birkaç tanesi.
 

14 milyonun üzerinde satışıyla beraber karşımıza çıkan bu yapım Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel zombi oyunlardan bir tanesi diyebilirim. Oyun içerisinde açık bir dünya bulunuyor ve bu açık dünya içerisinde istediğimiz gibi dolanabiliyor, çevreyi keşfedebiliyor, diğer oyuncularla beraber takılabiliyor, zombileri ortadan kaldırabiliyor ve elimizi aldığımız savaş aletleri ile beraber hayatta kalmanın yollarını bu yapı içerisinde arıyoruz. Rol yapma unsurlarını ve rastgele olayları bünyesinde barındıran oyun içerisinde farklı farklı içerikler ve mekanikler bizleri bekliyor. Oyunda savaşabileceğimiz bir alan, üretim yapabileceğimiz kısımlar, yağma yapabileceğimiz bölgeler, madencilik ile uğraşabileceğimiz yerler, keşfedebileceğimiz alanlar ve karakterimizi geliştirebileceğimiz bir içerik bizlere bekliyor. Bu içeriklerle beraber atıldığımız oyunda elbette karakterimizi güçlendirerek daha fazla zombinin üstesinden gelmeye çalışıyor ve hayatta kalma olasılığımız da bu kapsamda artış gösteriyor.
 
 

Zzombi türü hayatta kalma oyunlarında siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etraftan kaynaklar toplamak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu topladığımız kaynaklarla beraber zanaatkarlık mekaniği kapsamında çeşitli nesneler üretebiliyor, malzemelerimizi tamir edebiliyor, silahlardan elbiselere oradan zırhlardan ve alet edevatlara kadar birçok unsuru bu zanaatkarlık mekaniğiyle ve kaynaklar aracılığıyla üretebiliyoruz. Dolayısıyla bu kaynak toplama işi oldukça önemli diyebilirim. Diğer yandan oyun içerisinde tamamen yıkılabilir alan bizleri bekliyor ve bu kapsamda istediğimiz şekilde kendi bölgemizi yani karakolumuzu inşa ediliyor ve bu karakolumuz da elbette bir yaşam alanı olarak kullanabiliyoruz. Bu karakolu istediğimiz şekilde güçlendirebiliyor ve çevreden bulduğumuz kaynaklarla beraber de farklı yapıları buraya dikebiliyoruz. Elbette burayı korumak ve kollamak oldukça önemli. Çünkü dışarıdaki zombi tehlikelerinden korunabileceğimiz en önemli unsurlardan biri de karakollar diyebilirim. Yine bu karakollar için istediğimiz şekilde tuzaklar hazırlayabiliyor, elektrik gücü verebileceğimiz tuzakları buraya dikebiliyor ve otomatik olarak kullanılan taharetleri yerleştirerek kendi savunma pozisyonumuzu ayarlayabiliyoruz. Buradaki ayarlamalar tamamen size kalmış durumda.
 
 

Tüm bu özelliklerin yanı sıra ek olarak yine alım satım yapabileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor. Bunun dışında bu karakterlerden istediğim şekilde görevler alabiliyor ve bu görevleri tamamlayarak da daha değerli kaynakların ve ganimetlerin sahibi olabiliyoruz. Elbette oyun içerisindeki bu görevleri hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla beraber yapabiliyorsunuz.

hHyatta kalmaya çalıştığımız ve kendi bölgemizi inşa etmeye başladığımız yapın Steam indirimlerin kapsamında alınabilecek güzel oyunlardan bir tanesi. Uzunca vakitler geçirebileceğiniz ve yanınıza arkadaşlarını çağırabileceğiniz oyun 9 Türk lirasına satışta bulunuyor. İster oyunu standart sürümü ile beraber alın isterseniz de 2. paketle beraber 14 Türk lirasından alın sonuç olarak ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
- State of Decay 2: Juggernaut Edition (119 TL)
 
 

İnsanlığın son demlerinde olduğu ve zombi kıyametinin hayat bulduğu State of Decay 2: Juggernaut Edition Steam yaz indirimleri kapsamında 119 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Oyun diğer zombi yapımlarına benzer şekilde açık bir dünyada geçiyor ve bu açık dünya içerisinde istediğimiz gibi etrafı keşfedebiliyor, etraftan kaynaklar toplayabiliyor ve insanlığın tekrardan medeniyetle beraber buluşmasını sağlayabiliyoruz. Elbette bunu yapmak için oldukça zorlu bir mücadele bizleri bekliyor ve oyun içerisindeki kararları tamamen biz veriyoruz. Bu kararlarla beraber hem gidişatımızı değiştiriyor hem de kaderimizle oynayabiliyoruz.
 

Diğer zombi oyunlarında olduğu gibi bu açık dünya içerisinde ister tek oyunculu istersek de çevrimiçi çok oyunculu olarak arkadaşlarımızla veya diğer oyuncularla beraber oynayabilir ve bu açık dünyada bir grup olarak ilerleyebiliriz. Bu tamamen size kalmış durumda ve tek oyunculu olarak oynamak istiyorsanız o şekilde ilerleyebilirsiniz. Oyun içerisinde yine diğer oyunlara benzer şekilde etraftan yiyecek içecek toplayabiliyor, kaynakları elde edebiliyor, cephaneleri envanterimize atabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Karşımıza türlü türlü zombiler çıkabiliyor ve bu zombi türlerine alt etmek ise tamamen bizim işimiz oluyor. Elimize elbette farklı farklı silahlar alabiliyor ve bu silahları da zanaatkarlık mekaniği kapsamında üretebiliyor ve farklı silahlarla beraber yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde 10 saatlik bir hikaye kısmı bulunuyor ve bu hikaye modunun sonrasında ise bize oyun tamamen serbest bırakıyor ve istediğimiz şekilde bu açık dünya içerisinde koşup dolanabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda 4 oyunculu zombi kuşatma modu bulunuyor ve bu kuşatma modu içerisinde arkadaşlarınızla beraber zombilere karşı gelmeye çalışıyor ve kendi bölgemizi savunmaya başlıyoruz. Farklı farklı modların bulunduğu bu oyunda her oyuncuya hitap eden içerikler yer alıyor diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde kendimize ait bir karakolumuz bulunuyor. Bu karakolumuzu nasıl yükselteceğimiz ve geliştireceğimiz tamamen bize ait oluyor. Yine karakolumuzun içerisine dahil edebileceğimiz takım arkadaşlarımızı tamamen biz belirleyebiliyoruz ve bu kapsamda seçim tamamen bize kalıyor. Ek olarak bir taraftan karakolumuzu güçlendirirken istediğimiz yapıları buraya dikebiliyor diğer taraftan ise tamamen buraların hakimi olmaya çalışıyoruz. Yine oyun içerisinde her oyuncuya hitap edecek çeşitli özelleştirmeler ve seçenekler bulunuyor. Bu seçenekler arasında isterseniz karakterinizin otomatik olarak nişan almasını sağlayabiliyor ve bu kapsamda çeşitli yardımlar alabiliyorsunuz. Elbette her oyuncunun nişan alma durumu üst düzey bir şekilde karşımıza çıkmıyor ve oyun bu durumlarda da oyuncuların elinden tutuyor diyebilirim. Dolayısıyla bu seçeneklerle beraber oyun oynamak daha kolay ve daha işlevsel hale gelebiliyor.
 
 

State of Decay 2 içerisinde yine mini haritamız bulunuyor ve bu Mini harita ile beraber istediğimiz şekilde açık dünyada nerede olduğumuzu bulabiliyor, istediğimiz bölgeye karakolumuzu inşa edebiliyor ve bu bölgelerde ise kendi ismimizi duyurmaya çalışıyoruz. Elbette zombi türlerinin farklılık gösterdiği bu yapım içerisinde onları ortadan kaldırmak gerekiyor ancak tabii ki bu zombi sürülerinin ve ordularının ne yazık ki sonu bulunmuyor. Dolayısıyla bu kıyamet sonrası zombi dünyasında hayatta kalmanın yollarını bu yapım içerisinde aramaya koyuluyor ve farklı içeriklerle ve modlarla beraber de bu oyunda yerimizi alıyoruz. Bu tarz içeriklere ilginiz var ise bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 119 Türk lirasından satışta bulunuyor. Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz yapımlardan bir tanesi.
 
- Killing Floor 2 (12 TL)
 
 

Bilinen bir seri olarak karşımıza çıkan Killing Floor’un 2. oyunu şu anda Steam indirimleri kapsamında 12 Türk lirasından karşımızda bulunuyor. Oyunu yine diğer zombi oyunarında olduğu gibi hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak oynayabiliyorsunuz ve yanınıza arkadaşlarınızı davet ederek bu kaso içerisinde kendi yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde 6 oyunculu olarak oynayabileceğimiz iş birliği modu bunun yanı sıra 12 oyuncu olarak yer alabileceğiniz hayatta kalma modu bulunuyor. Farklı farklı modlarla beraber karşımıza çıkan bu yapım içerisinde her oyuncuya hitap eden bir içerik bekliyor diyebilirim.
 

Killing Floor 2 içerisinde farklı oyuncularla beraber karşılaşabiliyor, burada kendinize ait bir ekip kurabiliyor ve zombilere karşı burada hayatta kalma mücadelesi vermeye çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde farklı zombi türleri bulunuyor ve bu zombileri alt etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Yine kullanabileceğiniz farklı farklı silahlar ve geniş silah kütüphanesi bu yapımda yer alıyor ve istediğiniz şekilde silahları elinize alabiliyor, zombileri kesip biçebiliyor ve uzuvlarının koptuğunu görebiliyorsunuz. Elbette vahşi bir içeriği ve şiddet dolu bir yapıyı bünyesinde barındıran yapım da zombileri ortadan kaldırmak oldukça rahatlatıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve istersek de onları elimizdeki patlayıcı maddelerle beraber toplu olarak ortadan kaldırabiliyor ve sağa sola parçalarını fırladığını görebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde üzerimize akın akın  zombiler gelebiliyor, oyunda farklı zombi türleri bulunuyor ve diğer zombi oyunlarında olduğu gibi normal zombilerden kendini imha eden ve patlayarak zehir saçan zombilere, patron zombilerden iskelet zombilere kadar çok çeşitli türler yer alıyor ve bunları alt etmek de oldukça eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda yine elimize alabileceğimiz makine tüfeklerden nişancı tüfeklere katanalardan tabancalara kadar çok çeşitli silahları bulunuyor. Bunlarla beraber de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve hangisi üzerine usta olmak istiyorsak o silaha doğru yönelebiliyoruz.

Farklı farklı karakterler seçebileceğimiz ve bu karakterlerle yolumuza devam edeceğimiz oyunda çeşitli modlarla beraber eğlenceli içerikler bizleri bekliyor. Oyun içerisinde yer alan PvP modunda bir takım zombi oluyor diğer takım ise insan olarak yer alıyor. Elbette her iki takım da kendi görevlerini yerine getirmeye çalışıyor ve zombi takımı diğer insanları öldürmeye insan takımı ise bu zombileri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Hangi takım galip gelirse o takım ganimetlerin sahibi oluyor. Elbette oyuncular istediği karakteri seçebiliyor ve zombi takımı ise istediği zombi ile beraber oyun içerisinde yer alabiliyor. Her zombinin yukarıda bahsettiğim gibi kendine özgü yapısı oyun içi dinamikleri ve özelliği bulunuyor. Dolayısıyla hangisi sizin seçiminize ve oyununuza uygunsa onu kullanabiliyorsunuz.
 
 

Steam yaz indirimleri kapsamında alabileceğiniz güzel oyunlardan bir tanesi olan Killing Floor 2  gayet iyi bir deneyimi bizlere sunuyor ve serinin diğer oyunlarınıda aşağıya braıktığım linkten inceleyebilirsiniz. Elbette hangi oyunu almak istiyorsanız o oyuna doğru yönelebilir ve bu oyuna da bir şans verebilirsiniz. Oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapım Steam indirimleri kapsamında 12 Türk lirasından satışta bulunuyor. İçerisinde yer alan farklı modlarla beraber de daha eğlenceli bir deneyime adım atabiliyorsunuz.
 
- Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 (43 TL)
 

Köklü bir seri olarak karşımıza çıkan Plants vs. Zombies birçok oyuncu tarafından oynanan ve daha önce mobil cihazlarda bulunan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Elbette serinin yeni oyunu olarak karşımıza bulunan Garden Warfare 2 bizlere daha eğlenceli ve aksiyonum bol olduğu bir yapıyı aktarıyor. Oyun Steam indirimleri kapsamında 43 Türk lirasıyla beraber karşımıza bulunuyor ve eğlenceli bir içeriğin bizlere aktarıldığını söylemek mümkün.
 

Oyun serinin temel özelliklerini koruyor ve burada yer alan zombileri tamamen bizlere sunuyor. Biz de bu oyun içerisinde istediğimiz şekilde yerimizi alabiliyoruz ve istersek tek oyunculu istersek de 4 oyunculu eşli bir oyun moduna geçiş yapabiliyoruz. Elbette eşli oyun modu içerisinde eğlenmemiz daha mümkün olabiliyor. Çünkü bu oyunu arkadaşlarımıza veya diğer oyuncularla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde 24 oyunculu bir mod yer alıyor. Bu modla beraber belli bir alana atılıyoruz, bu alanda ise belli başlı görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve bir yandan da hayatta kalmaya başlıyoruz. Farklı farklı içerikleri ve eğlenceli yapıyı bünyesine barındıran bu oyunda her oyuncu kesimine hitap edecek içerikler yer alıyor ve bu kapsamda da dilediğiniz gibi eğlenebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı zombi türleri bulunuyor ve bu zombilerle beraber istediğimiz şekilde onları alt edebiliyoruz. Elbette serinin içerisinde bulunan zombi türleri karşımıza çıkıyor ve daha önceden gördüğümüz karakterler de oyun içerisinde bulunabiliyor. Oyunda farklı sınıflar yer alıyor ve bu sınıflarla beraber istediğimiz karakteri seçebiliyor ve hem sınıfımızı hem de kendi görüntümüzü yani kostümümüzü ayarlayabiliyoruz. Bu sınıfların elbette kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Tamamen sizin kontrolünüzde seçebileceğiniz bu sınıflarla beraber oyun içerisinde mevcut aksiyonda fark yaratabiliyors ve gidişatı değiştirebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yine istediğimiz şekilde yer alabiliyor ve farklı farklı karakterlerle beraber de burada buluşabiliyoruz. Burada istediğimiz şekilde NPC'lerden çeşitli eşyalar ve nesneler alabiliyor ve onlardan yine bu kapsamda görevler elde edebiliyoruz. Elbette bu görevlerle beraber de değerli ganimetlerin sahibi olabiliyoruz. Yine oyunda seriden aşina olduğumuz çeşitli kartlar bulunuyor, bu kartlarla beraber de farklı avantajların kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde istersek bir bitki olarak yer alıyor istersek de farklı karakterlerle beraber bu yapıma atılabiliyoruz. Oyunda genel olarak belli bir alana atılıyor, bu alanda karakterimizin gücünden yararlanabiliyor ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Ne kadar çok zombiyi ortadan kaldırırsak o kadar çok avantajın sahibi olabiliyor ve bu kapsamda kendimizi de geliştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra sol alt kısımda kendimize ait bir can barımız bulunuyor ve bölüme oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bir yandan bu kısma dikkat ederken diğer yandan ise ne kadar çok zombiyi ortadan kaldırırsak o kadar çok deneyim puanı kazanıyor ve bu da seviye atlamamıza olanak sağlıyor.
 
 

Steam yaz indirimleri kapsamında 43 Türk lirasından satışta bulunan bu yapım gayet eğlenceli bir içeriği bizlere sunuyor diyebilirim. Yukarıda da bahsettiğim gibi isterseniz oyunu tek başınıza isterseniz de çevrimiçi modu ile beraber oynayabilir ve bu oyunda siz de yerinize alabilirsiniz. Serinin daha önceki oyunlarını oynadıysanız yine bu oyuna daha farklı bir bakış açısıyla bakabilir veya yeni giriş yapmak isteyenler için de bu öne bir göz atabilir.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
Square Enix Eski Oyunların Remaster Sürümlerini Yapmak için Kollarını Sıvadı Oyun Gündemi 2si1:PS5 Slim Modeli Sızıntısı, Switch 2 ve Daha Fazlası

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız