Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yerli Yayıncı Rollic, 6 Milyon Dolar Karşılığında Onnect – Matching Puzzle Oyununu Satın Aldı

 
İnteraktif eğlencenin küresel liderlerinden Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA) bünyesindeki şirketlerden Rollic, bugün yaptığı açıklamayla sevilen eşleştirme oyunu Onnect’i, diğer bir yerli geliştirici CHEF Game Studio’dan satın aldığını duyurdu. Oyunun tüm hakları için 6 Milyon Dolar ödenirken, taraflar arasındaki anlaşma şartlarına bağlı olarak, ileride 1 milyon dolar tutarında ek bir ödeme yapılması da söz konusu olabilecek.
 
Rollic Games Kurucusu ve CEO’su Burak Vardal satın almayla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti, “Hızla gelişen ve her platformda dikkat çekici, başarılı oyun deneyimleri üreten Türkiye oyun geliştirici topluluğunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Onnect yenilikçi oyun tasarımına harika bir örnek ve biz de oyunu tümüyle satın alarak bu başarının etrafında gelişimini sürdüreceğimiz için heyecanlıyız. Onnect’in örnek hikâyesi, geliştiricileri ürün odaklı başarıya ulaşma konusunda cesaretlendirecektir.”
 
Ankara’da yerleşik CHEF Game Studio tarafından geliştirilen Onnect’in yayıncılığını Rollic üstlenmişti ve oyunda pay sahibiydi. Oyunun satışı 6 Milyon Dolar’a tamamlanırken iki şirket arasındaki anlaşma şartları uyarınca ek ödemeler olabilecek. İlerleyen dönemde Rollic’in kendi stüdyosunda geliştirilecek olan oyun, Rollic’in dünya çapında toplam 400 milyondan fazla indirilen ve sekiz tanesi ABD App Store’da ilk iki sıraya yükselmiş geniş oyun kataloğunun bir parçası olacak.
 
Bağlantı odaklı bir eşleştirme oyunu olan Onnect pek çok zorlu seviyeye sahip. Oyuncuların oyunda belirli bir süre içerisinde eşleşen kutuları bulup en fazla üç çizgiyle birbirine bağlaması gerekiyor.
 
2018 yılında Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz tarafından kurulan Rollic, yaptığı satın alma hamlesiyle İstanbul merkezli operasyonlarını büyütmeye devam ediyor. Zynga 2020 yılında şirketi satın alarak en büyük ve en hızlı büyüyen mobil oyun segmentlerinden hyper-casual’a giriş yapmıştı.
 
Zynga Inc. Hakkında

Kendine dünyayı oyunlar aracılığıyla birleştirmeyi hedef olarak koyan Zynga, interaktif eğlence alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir. Bugüne kadar 1 milyardan fazla kişinin oynadığı oyunları arasında CSR Racing, Empires & Puzzles, Merge Dragons!, Merge Magic!, Toon Blast, Toy Blast, Words With Friends ve Zynga Poker bulunuyor. Zynga oyunları 150'den fazla ülkede sosyal platformlar ve mobil cihazlarda oynanmaktadır. 2007 yılında kurulan San Francisco merkezli şirketin A.B.D., Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Hindistan, Türkiye ve Finlandiya'da ofisleri mevcuttur.
 
 
Rollic Hakkında

Android ve iOS platformları için oynaması ücretsiz hyper-casual oyunlar üzerine yoğunlaşan İstanbul merkezli oyun geliştiricisi ve yayıncısı Rollic Games, Aralık 2018’de kurulmuştur. Yayıncı aralarında Go Knots 3D, Flipper Dunk, Onnect – Pair Matching Puzzle, Pixel Shot 3D, Picker 3D, Repair Master 3D, Tangle Master 3D, Water Shooty ve Wheel Smash'in bulunduğu pek çok oyun geliştirmiştir. Rollic dünya çapında ilgi çekecek oyunlar yaratırken sürekli büyüyen bir geliştirici ekosistemi oluşturmayı kendine amaç edinmiştir. Şirket Ağustos 2020'de dünyanın önde gelen interaktif eğlence şirketlerinden Zynga tarafından satın alınmıştır. 
 
 
basın bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
One Piece: Pirate Warriors 4'ün Satışları Bir Milyonu Aştı Conqueror's Blade Sezon VI: Scourge of Winter 21 Aralık'ta Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

lamuarte

10.12.2020 19:24:10

0
2 sene önce kurulan şirketin oyunu 6+1 milyon dolara satılıyor. Bu ciddi bir başarıdır. İnternet ve oyun yapımcılığı da bunu sağlayacak en büyük kaynak. Çalışanı ve ofisi dışında herhangi bir giderleri bulunmayan bu sektörler aşırı hızlı büyüyor.

lextor

10.12.2020 18:52:50

+1
Müthiş para dönüyor. Hükümetin acilen oyunlarda ve konsollardaki vergileri kaldırması gerek. Üretmek için tüketmek gerek. İyi bir tüketici iyi bir üretici potansiyeline sahiptir. Bu adamlar boşuna parayla oynamıyor. Gençliğe vurulan bu oyun vergi darbesi en kısa zamanda bitmeli. Dijital çağdayız. Bugün ben yazılım üzere eğitim aldıysam tamamen oyunlar yüzünden.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız