Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One Çin'de Çıkış Yaptı ve Ülkedeki Konsol Yasağı Kalktı

 
    Yasaklarla meşhur bir ülke olan Çin, 14 sene önce konsol satışlarını resmi olarak yasaklamıştı. Çin hükümeti, gençlerin fiziksel ve ruhsal yönden oyunların ve konsolların olumsuz etkilendiğini ön görüyordu. Her ne kadar Microsoft, Sony ve Nintendo gibi firmaların konsol üretimleri Çin'de yapılsa bile, ülke içerisinde resmi satış yoktu. Sadece spot ve kaçak olarak ürünler bazı mağazalarda satılıyordu.
 
    Bu sene itibari ile bu konsol yasağı Çin'de kalktı. Şangay, yeni serbest ticaret bölgesine girdiğinden itibaren konsol satışları artık yasak olarak sayılmayacak. Çin'de satışa çıkan ilk resmi konsol Xbox One'ın Çin lansmanı da böylelikle gerçekleşti. Xbox One, Çin'de 3,699 yuan'a yani 602$'a satışa çıktı. Kinect'li versiyonu ise 4,299 yuan'a yani 700$'a satışta.

    Aşağıdaki görsellerde, Çin'deki Xbox One lansmanına ait görüntüleri görebilirsiniz. En aşağıdan da lansmandaki videoyu izleyebilirsiniz.





Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Sunset Overdrive'ın Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı Blizzard, WoW'u eSpor Arenasına Taşımak İçin Yollar Arıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.9.2014 20:45:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake Yeri geldimi Ps4 haberlerini başka ülkeleri ilgilendiren magazin haberi diye yayınlamayıp konu Xbox oldumu çatır çatır yayınlamak da ilginç. Tarafsız olduğunu düşünmüyorum BSC nin.
Bu haberin magazin haberi olduğunu mu düşünüyorsun? Ayrıca 30 senedir oyun salonlarından konsoluna ve PC'sine kadar her platformda oyun oynamış bir oyunsever olarak dergi ve sitelerde Playstation her zaman ayrıcalıklı olduğunu gördüm. Hatta bundan 10-15 sene önce Sega ve Nintendo konsollarının oyun haberleriyle dalga geçen editörler ve onlardan beterini yapan fanatiklerini okudum. Böyle her oyun platformuna olabildiğince saygılı bir sitede bile diğer konsolların haberlerine ''çöp'' diyen ve akılarınca dalga geçen yüzlerce yorum okudum ama ilk defa Playstation adına hemde haberleri bu kadar sıklıkla yayınlanırken tarafsız olunmadığı ithamını okuyorum. Pes vallahi!

BSC Misafiri

30.9.2014 18:27:56

0
Konsol yasağını uygulamaları bile hataydı zaten. PC denen illet daha beter online zırvalıklarla dolu onlar için önlem almaları daha mantıklı olur. Ayrıca Microsoft'un Çin'e gösterdiği desteği buradan görebiliyoruz. 1 milyarlık hedef koydu :D

Nathan - Drake

30.9.2014 17:56:28

0
Yeri geldimi Ps4 haberlerini başka ülkeleri ilgilendiren magazin haberi diye yayınlamayıp konu Xbox oldumu çatır çatır yayınlamak da ilginç. Tarafsız olduğunu düşünmüyorum BSC nin.

DeliaPo

30.9.2014 17:20:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr Yazıyor, yazıyor!!! PES 2015 PS4'e 1080p çıkarken Xbox One'a 720p çıkacak! Yazıyor, yazıyor!!!
PES mi? Oyle bi oyun mu var?

mementopolis

30.9.2014 16:00:29

0
Hayırlı olsun da nasıl olsun Konsolda yine belki kaçak oyun alacaklar çoğu oyun ya çıkmayacak yada sansür uygulanacak . Yine mmo için yol gözüktü . Çinlilerin eline geçti ya belki kırılma ihtimalli biraz daha artı cihazın .

Kasatka

30.9.2014 16:00:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus Ortam güzel.O yeşil Microsoft tişortlerinden ben de istiyorum.
O kadar xbox xbox diye ha.....na bi tisort alamadin mi xboxdan :) hayret :)

TheMuyu

30.9.2014 15:50:22

+1
adamlar 200$ a yapıyor ülkeden çıkmadan 600$ a alıyor iyi valla :)

Sir Maximus is BACK

30.9.2014 15:47:24

-1
Ortam güzel.O yeşil Microsoft tişortlerinden ben de istiyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız