Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Windows 10 Korsan Oyunlarınızı Bulup Kısıtlamalar Koyabilir"


    Gerçekten şu kullanıcı sözleşmelerinin bırakın tamamını, bir cümlesini bile okuyanınız var mı? Bu durum öyle bir hal almış ki, çıkalı üç hafta olan Windows 10'un kullanıcı sözleşmesinden ilginç bir madde bugün itibariyle ortaya çıktı. Alphr'ın ortaya çıkardığı maddede Microsoft, Windows 10'daki korsan yazılım ve illegal donanımlara odaklanıyor.
 
    Windows 10'un kullanıcı sözleşmesinin 7B kısmında, "Sahip olduğunuz yazılım versiyonlarını otomatik olarak kontrol edebilir, güncelleme indirebilir ve ayarlarda değişiklikler yapabiliriz. Buna bazı servislere, sahte oyunlara ve yasaklı donanımlara erişiminize kısıtlama koymak da dahildir.*" maddesi bulunuyor.
 
    Her ne kadar Steam'deki uygun fiyatlarla beraber orijinal oyun kullanımının yaygınlaştığını görsek de, PC piyasasındaki korsan kullanımı hala büyük ölçüde devam etmekte. Eğer Microsoft kullanıcı sözleşmesine koyduğu bu maddedeki işlemleri uygulamaya başlarsa haliyle bazı oyuncuların tepkisini çekecektir. Windows 8'e göre çok daha sorunsuz bir şekilde çıkışını yapan ve oyuncuların da memnuniyetini alan Windows 10, ücretsiz olmasıyla da beraber ayrı bir ilgi çekiciliğe sahip. Bakalım ilerleyen dönemlerde ne göreceğiz?
 
*Türkçe kullanıcı sözleşmesinden alınma madde değil, İngilizce sözleşmeden çeviridir.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot PC windows 10 korsan microsoft korsan oyun
Gears of War: Ultimate Edition'ın Çıkış Videosunda Mad World Geri Dönüyor Haftalık Canlı Yayın Programımız Yayında (17 - 23 Ağustos)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

fthkn

22.10.2015 04:41:54

0
Su akar yolunu bulur. Korsan bu akışın doğal bir parçasıdır. Alın teri diye milyon dolarlık çalışmalardan kazancını bine katlayabiliyorsan korsana da razı olacaksın. Windows'un da böyle bir çabası karşılık bulur. Kimse korsan oyuna bu kadar kafayı boşuna patlatmıyor. Ferrarisi olan adamın da korsanla uğraştığını sanmıyorum. Hep ihtiyacı olan insanlar ve bu tür eğlencelere para vermek istemiyorlar. Bu kadar açık. Korsan biterse zincir döngü bozulur ve bütün sistem çöker. Çünkü birincisi korsan sayesinde o oyunun reklamı yapılmış oluyor. İkincisi ise hiçkimsenin korsan kullanmadığı bir dünyada oyunlar çok dar bir hacme sıkışıp kalır ve bu da yine pazar anlamında iyi bir şey değildir. Microsoft istese bir düğmeye basıp bir güncelleme ile bütün korsan windowsları çalışmaz hale getirebilir. Ama yapmaz. Yemez yapmak. Oyun üreticileri de bu açıdan düşünür. Ama bunun belli bir sınırı vardır. Örneğin her oyun üreticisinin kabul edilebilir yani acceptable dedikleri bir korsan yüzdesi vardır. Bu yüzdeye kadar göz yumarlar. Zaten fazlasına göz yummalarını ben de istemem. Belli bir reklam harcamalarının buradan arttırıldığını varsayarak yollarına devam ederler. Bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Bunu resmi olarak açıklamazlar. Olmaz öyle bir şey zaten. Ama internetten indirdiğiniz bir filmi toplu göstermek nasıl suçsa korsan bir oyunu toplu olarak para karşılığı oynatmak açık bir suçtur. Başkasının emeğiyle ile kazanç elde etmek aslında budur. Film ve oyun kişisel kullanım için kaldığı sürece bana göre hiçbir yasaya karşı değildir. Zaten dediğim gibi şirketlerde bu kabul edilebilir kişisel kullanıma göz yumarlar. Bir de ticari yazılım olayı var. Bu tür para kazandığınız yazılımları korsan kullanmak tam anlamı ile aptallıktır. Çünkü cezası çok ağır olduğu gibi bence bir işyeri sahibi için yapılabilecek en aptalca harekettir. Benim düşüncem oyun ve film ile sınırlıdır. Tabi kişisel kullanıma hitap eden kazanç amacı taşımayan yazılımlar da buna dahildir. Hiç korkmayın windows bile dokunamaz buna. Her yıl dünyada reklama 500 milyar dolardan fazla para harcanıyor. Korsan kullananlar bu masrafı azaltıyorlar. Çünkü başka hiç bir kitleye bu kadar kolay ve ucuz ulaşamaz oyun ve film üreticileri. Windows bunu engellerse kendi bacağına sıkar. Zaten öyle bir şey olursa windows kütüphanesini bir elden geçirip bu özelliği bulup tepesine biner yok ederler ve kırılmış sürümlerini torrentlerde görmeye başlarsınız. Yapmayacağını garanti edebilirim. Tecrübe konuşuyor. Benden daha tecrübelisi zaten o oyunu korsana çeviren kişidir. Ama o kişi zaten suç işliyor. Çünkü oyun sitesinde o oyun karşılığı reklam geliri elde ettiğini biliyoruz. Reloaded ya da Skidrow gibi korsan gruplar böyle geçiniyor. Bilmiyorum ama bu gruplar olmazsa zaten adam gibi korsan da oynayamaz insanlar. İşte düşüncemin ve teorimin çeliştiği nokta da burası. Ama kişisel kullanımın kazanç ile ilgisi olmadığı sürece hiçbir suç içermediğine eminim.

PostaGüvercini

3.9.2015 04:03:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange Korsan savunulacak birşey mi beyler Allah aşkına? Hırsız dolandırıcı firmaların oyunlarını almak istemiyorsanız almayın. Ben de almıyorum. Fiyat pahalı geliyorsa ucuz olunca alın. 1 yıl boyunca almazsanız canınız mı çıkacak? Yaz indirimleri geldiğinde uyguna alırsınız oyunları. 1 yıl yetecek kadar oynarsınız. Bu kadar aç gözlü olmaya gerek yok. Firmalar milyoner bana ne diyerek zaten bir şey alamazsınız. Giydiğiniz markalı kıyafetler özellikle. Çok mu ucuz? A*al zaten yakında (Insallah) Bilkom un gazabına uğrayacak. Rekabet olur ise çok rahat bir şekilde oyunları alabiliriz artık. Witcher 2 TR satışları faciasından sonra. Denilecek bir şey yok
Ben mühendis adamım, kullandığım programların orjinallerini alırsam bana maliyeti yaklaşık 50 bin lira olur. Onlar "büyük şirketler nasıl olsa mecbur alacak" diye fiyatları astronomik hale getirmeseler biz de mecbur kalmayız. Korsanı engellemek bir yana korsan işletim sistemini teşvik ediyor.

honami

20.8.2015 00:59:42

0
yalancıyı

Guest-60C9D430E

20.8.2015 00:59:02

0
windowsumuz bile korsan, oyunu nasıl tanıyacak

ankara

19.8.2015 14:06:05

-1
Windows güvenlik böyle bişey olmalı http://9gag.com/gag/aPG3nAq/windows-10-firewall

einhander

19.8.2015 10:37:20

0
korsana karsı bısıler yapıyor fakat nedense hep bır yere kadar engel olabılıyorlar sonrasında patlıyor.

2K

19.8.2015 03:30:18

+1
Korsan oyunlara karşıyım ve kullanmıyorum fakat bilgisayarıma yüklediğim bir sistemin benim şahsi bilgisayarımda ne yapıp ettiğimi kontrol edip kafasına göre takılması rahatsız edici.

TheStarBox

18.8.2015 19:50:44

+1
50 milyona ulaşmış olan w10 kullanıcı sayısı ertesi sabah yarı yarıya düşer.crack ulunup durumun önüne geçilinceye veya yürürlükten kalkıncaya kadarda kimse geçmez. örneğin ben geçmem w10 a çünkü ben normalde orjinal oyun alan biriyim ama bir oyunu almadan önce güzelmi diye korsan indirip deniyorum.sonra beğenirsem orjinal alıyorum beğenmezsem zaten oynamıyorum siliyorum. şimdi bana bunun yanlış olduğunu svaunmayın daha geçen aylarda batman i denemeden alan binlerce insan madur oldu.ben parayı sokakta bulmuyorum denemediğim oyuna para vermem.

BSC Misafiri

18.8.2015 14:41:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: RedTurkei 7000tl ye pc toplayıp korsan oyun oynamak ahlaksızlık gücenmece yok , parası olmayana zaten lafım yok
Haklısında güzel kardeşim de 7000tl olan adam orjinal oyun alır bence,neden 1000 tl lik aleti alan alabiliyoda o adam almasın. Ha şimdi makine kırılmamış deme ps3 orjinal alanda var.Olmayan için aynı kanıdayım senle.

Return to Monke

18.8.2015 14:12:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: veli@1144 Neresi iyi be yukledim 10 u grafik ayarlarim gitti sürücü de guncellemiyor ekran ayari 1024 768 olarak geldi monitorun çözünürlük derecesi seceneklerde yok bile 8.1 e donus yapsam oyunlarim silinecek yapmasam zaten bok oldu ayarlari
NVİDİA GeForce Experience açılmıyor sanırım. PC'NIN dilini İngilizce yap. Açılacak. Driver yüklendikten sonra tekrar Türkçe yaparsın...

Return to Monke

18.8.2015 14:09:43

-1
Korsan savunulacak birşey mi beyler Allah aşkına? Hırsız dolandırıcı firmaların oyunlarını almak istemiyorsanız almayın. Ben de almıyorum. Fiyat pahalı geliyorsa ucuz olunca alın. 1 yıl boyunca almazsanız canınız mı çıkacak? Yaz indirimleri geldiğinde uyguna alırsınız oyunları. 1 yıl yetecek kadar oynarsınız. Bu kadar aç gözlü olmaya gerek yok. Firmalar milyoner bana ne diyerek zaten bir şey alamazsınız. Giydiğiniz markalı kıyafetler özellikle. Çok mu ucuz? A*al zaten yakında (Insallah) Bilkom un gazabına uğrayacak. Rekabet olur ise çok rahat bir şekilde oyunları alabiliriz artık. Witcher 2 TR satışları faciasından sonra. Denilecek bir şey yok

veli@1144

18.8.2015 09:55:26

0
Neresi iyi be yukledim 10 u grafik ayarlarim gitti sürücü de guncellemiyor ekran ayari 1024 768 olarak geldi monitorun çözünürlük derecesi seceneklerde yok bile 8.1 e donus yapsam oyunlarim silinecek yapmasam zaten bok oldu ayarlari

Sanat Günesi

18.8.2015 04:24:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei 7000tl ye pc toplayıp korsan oyun oynamak ahlaksızlık gücenmece yok , parası olmayana zaten lafım yok
İşte akılcı bir yorum katılıyorum, korsanı desteklesemde katılıyorum. Yinede şu var 7000 liraya pc satılması ve birilerinin bunları alabilmesi oyun fiyatlarının fahiş olmasına bahane olmamalı. Ya da firmalar sırf yeni sistemler toplatabilmek adına oyunları optimizasyonu özürlü olarak çıkartmamalı. Yani milyardolarlık şiketleri mağdur göstermeye çalışmakta tuhaf bir durum olur. İstisnalar kaideyi bozmaz.

R-10

18.8.2015 03:00:27

0
İlginç. Ama bu korsanın önüne geçemez.

KortX

18.8.2015 02:28:56

-1
quote:

Orjinalden alıntı: nikostylee Oldu microsoft sen benim sistemimi benden habersiz nasıl kontrol edebiliyosun buyur internet bankacılığı şifrelerimi falanda al kafana göre takıl o zaman.Varmı böyle bir dünya neyin kafasını yaşıyosun sen microsoft!!!
Bugüne kadar görmediklerini nereden biliyorsun? Koca firma kalkıp senin şifreni mi çalacak

Rikuride

18.8.2015 01:53:38

+2
Böyle bir hata yapacaklarını sanmıyorum Kullanıcıların yarısından fazlası Windows 8 veya 7'ye kayar

Persona_Non_Grata

17.8.2015 23:56:53

-1
ohh içimin yağları eridi, zımbala beleşçileri micro

RedTurkei

17.8.2015 23:03:51

0
7000tl ye pc toplayıp korsan oyun oynamak ahlaksızlık gücenmece yok , parası olmayana zaten lafım yok

mehmet4428

17.8.2015 23:02:59

0
Korsan böyle önlenmez zaten bu dediklerini yapamazlar büyük ihtimal mağaza oyunları içindir. Dediklerini yaparlarsa nasıl bir kısıtlama olacak acaba ? Oyunda kısıtlama yapamaz sonuçta single oyun olacak, korsan kullanıcı multi pek oynayamaz zaten nadir oyunlar multi oluyor. İşletim sistemine mi kısıtlama getirecek. :D

BSC Misafiri

17.8.2015 23:00:20

-1
korsan oyunlardan nefret eden birisi olarak güzel bir durum ama bence bu durum çare değil bilgisayarında sedece korsan oyun oynayanlar windows 10'dan önceki sürümleri kullanmaya devam ederler oyun yapımcıları windows 10'dan önceki sürümlerine desteğini kesip sadece windows 10'a göre oyun geliştirmeye başalayıncaya kadar birileri çıkıp bu windows 10'nun korsan oyun engellemesine karşı bi carck yapar korsan piyasası yoluna devam eder..!

Sanat Günesi

17.8.2015 21:56:11

-1
mikiye selam korsana devam :) ta ki oyunlar aınabilir fiyatlarda piyasaya sürülene kadar. Şimdi çıkar birileri hemen almayın sizde bekleyin 1 yıl sonra uygun oluyor zaten der. neden 1 yıl bekleyeyim ? milyardolarlık şirketleri savunmak için insaniyetten ve adaletten yoksun bir yaratık olmak lazım. 100-150 dolara os sattığı yetmiyor ev kullanıcısına şimdide nasıl kullanacağınamı karışıyor. yazılımda ve oyunda sömürü sistemi devam ettiği sürece korsancılarda varolmaya devam edeceklerdir. korsanı sonuna kadar destekliyorum. mantıklı fiyatlar ve oyunlar gelene kadar.

Hoid

17.8.2015 21:14:07

0
İyi haber bastır miko arkandayız koçum .

Donatn

17.8.2015 20:30:17

0
en fazla windows 10 cracked vs vs versiyonlar görürüz.Olan yine orjinal alan bizlere olur.Koruma sistemlerinden çektiğimiz yetmiyor du sanki.Bİrde işletim sistemi girdimi işe artık mod yüklesen oyun çalışmaz olur.

altunuz

17.8.2015 19:31:21

0
Kim bu miko fanboyu? Kuralı beğenmediğini söyleyen herkese eksi basıp geçmiş.

kaplan3461

17.8.2015 19:30:45

-1
Ben 10 yükledim sorunlarla karşılaştım ne başlat menüsünden bişey ayarliyon ne biyere girebiliyom call of block artık giremiyorum onlinesine tekrar 7 yuklicem 10 için biraz zamana ihtiyaç var

TiRaNTx

17.8.2015 19:14:41

+1
Aklıma bir soru takıldı bı oyunların orjinal olup olmadığını nereden bilecek? Misalen steam de olan bir oyunum "europa universalis 3" oyunumda modlar yüklü bunlardan biri phoneix mod. Şimdi steam üzerinden oyunu açtığımda mod seçeceğim bölüm gelmiyor direk oyuna giriyor bende normal klasörden açıp oynuyorum bir de modlu olduğu için korsan mı sayılacak bunun ayrımını nasıl yapıyorlar?

Kazumatr

17.8.2015 19:00:55

0
Sözleşmeyi okusak ne degisiyorki ? Kabul edeceksin mecburen madde madde secenek koyup yada istemediklerini secmeme hakkın yok zaten.sanki sozlesmeyi okuyunca bu madde bizi ilgilendirmiyor olacaktı :)

alito

17.8.2015 18:44:45

+3
Korsan Windows kullanımına göz yumarlarken (mecburen), böyle bir yola başvurmaları gerçekten saçma olurdu. Yapabilmek ellerinde ama yapmazlar.

encuni

17.8.2015 18:07:30

+1

exent4246o

17.8.2015 18:03:06

0
Muhtemelen Windows Mağaza uygulamalarını kast ediyordur. Bu saatten sonra Win32(exe) uygulamalarıyla kimse baş edemez.

BSC Misafiri

17.8.2015 17:56:18

0
şu ssözleeşşmmeyyi satın aalmadan okuutsaalar belki okuma sayısıı artar kıllavye bozuk :D

StrangerLovely

17.8.2015 17:30:28

+1
1984 bayağı yaklaştı, artık yakında devletler Tele-screen ihalelerini başlatır.

Final Getsuga Tenshou

17.8.2015 17:22:57

0
Kendi topuğuna sıkar Microsoft. Kullanıcı dosyaları ne olursa olsun herhangi bir müdahale edemez. Bu bırakın korsan yazılım kullananlara, kullanmayanlara bile ne oluyoruz dedirtir.

mementopolis

17.8.2015 17:12:27

0
bunun kolay yaolu sanirim artik artik yazilmi ve donanimi neyle takibe aliyorsa onu kapatmak. özelikle defender'i kapatmak zaten bir halta yaradigi yok.

White Death

17.8.2015 17:04:08

0
Bu okunmadan kabul edilen sözleşmelerin başımıza iş açacağı belli zaten. Donumuzu almadıklarına şükredelim bence

Umit_22

17.8.2015 17:02:58

0
Daha çok kendi Windows 10 mağazası için geçerlidir bence.Yani bu ortak mağazadan gelecek sorunlar içindir. Tek platform tek mağaza anlayışının güvenlik maddesidir. Yoksa kim tınlar Yalova Kaymalamı'nı

Vernon Schillinger

17.8.2015 17:00:55

-4
Korsan kanser gibidir.Atlatmışsın sanarsın ama aniden ortaya çıkar.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız