Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 3'ün Bütçesi Açıklandı


    Bu senenin en önemli oyunları arasında yerini alan The Witcher 3 adına yeni raporlar paylaşıldı. CD Projekt kanadından yayınlanan bilgilerde The Witcher 3'ün bütçesi ve diğer ilgi çekici istatistikleri paylaşıldı.
 
    Belirtilenlere göre The Witcher 3'ün gelişim ve tanıtım masrafları toplamda 81 milyon dolar tuttu. Karşılaştırmak gerekirse Star Wars: The Old Republic masrafları 200 milyon doları, GTA V masrafları da 265 milyon doları buluyor.
 
    Şimdiye kadar 40 farklı pazarlama çalışmasının yürütüldüğü oyun 3.5 sene içerisinde geliştirildi. Oyunun yapımında CD Projekt içerisinden 240 kişi çalışsa da, yapımında adı geçen toplam 1.500 kişi bulunuyor. The Witcher 3 için diğer diller de katıldığında 500 ses aktörünün çalıştığı beliritliyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
Atlus, TGS'de Persona'ya Özel Bir Sunum Düzenleyecek Fallout 4 İçin Season Pass Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.9.2015 13:29:06

0
Ulan birader cidden hastasınız. Bu oyun GTA 5 kaltesinde(bana göre daha kaliteli) bir oyun olmasına rağmen yarı fiyatına(hatta çeyrek) satıldı bu ülkede. Buna rağmen hala Türkçe Türkçe diye ağlıyorsunuz.Bir ara 2 dolardı lan Witcher 2.Alsaydınız ? Size Ingilizce öğrenin demiyorum size; oyunu DESTEKLEMEDIĞINIZ halde gelip birde HAKKIM HAKKIM diye vızırdamayın diyorum. Benim demek istediğim sizin kadar yağ üstüne çıkan bir ülke görmedim ben. Adamlar Witcher 1+Witcher 2+Witcher 3'ü şu anda steamda 60 LİRASI satıyorlar. GTA5'in steam fiyatı 180 TÜRK LİRASI Bu adamlar bu kadar kaliteli oyunları size bu kadar ucuz fiyata vermelerine rağmen saygısızlık yapıyorsanız,istediğiniz kadar eksi basın ama gerçeği değiştirmez. Aç gözlü ve zalimsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki niye GTA5 ile karşılaştırıyorsun kardeşim.Çünkü GTA5 Türkçe. Ama witcher 3'den 3 katı daha pahalı.Yabancı ülkelerde(Wallmart fiyatlarına baktım) Witcher 3 ile Gta 5'in fiyatları AYNI FİYAT(39 dolar). Şimdi sizi Rockstar kazıklayınca Türkçe yaptığı için sesiniz çıkmıyor,fakat CDpro size %150 ucuz oyun satığı halde,Türkçe olmadığı için firmaya neredeyse küfür ediyorsunuz. Kusura bakmayında enayi misiniz kardeşim ? Bir Türkçe dil desteği için 120 lira kazıklanmaya değer mi ? Herşeyden önce bu oyun bir rol yapma oyunu.GTA 5'deki yazı sayısının yaklaşık 8 katı witcher 3deki yazı sayısına eşit.Desteklenmediği bir ülkeye bu kadar fazla içeriği neden Türkçe yapsın bu adamlar ? CDProjekt size bir şans verdi,sizde teptiniz. Witcher 3'de bu kadar grafik olmasaydı kaç kişi oyunun içindeki sanata bakardı merak ediyorum. Yazının sonuna kadar okuyup hala aynı düşüncelere sahipseniz,nato kafa nato mermer der monitörü camdan atarım.

einhander

15.9.2015 01:10:44

0
şu oyunun haberı ne zaman yayınlansa altındakı muhabbet dırek dil destegıne donuyor :D

winxperror

10.9.2015 22:22:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: CodeMachine Şu ingilizce bilen arakdaşlara çok özeniyorum, adamlar kültürlü, çalışkan, zeki benim gibi Türkçe oyun isteyenler amele, ilkokul terk, kıro. Acaba bizde bir gün onlar gibi olabilecekmiyiz.
Oyunu kendi dilimde oynamak istiyor olmam beni ilk okul terk , kıro mu yapıyor ? Bu nasıl bir saçmalık, ingilizce oynamak zorunda mıyım ?
Onlar da zararına çeviri yapmak zorunda değil.Oyun satmazsa uğraşmak zorunda değil.The Witcher 3 iyi satarsa 4.cü oyunu Türkçe getirirler.Adamlar Türkiyede yaşamıyor ki.

BSC Misafiri

10.9.2015 17:05:50

0
yüzünüze gözünüze dursun kazandığınız paralar, ben Türkçe değil diye oyununuzu almadım iyi ki de almamışım batarsın inşallah cd pro bilmem ne

BSC Misafiri

10.9.2015 17:05:23

0
quote:

Orjinalden alıntı: CodeMachine Şu ingilizce bilen arakdaşlara çok özeniyorum, adamlar kültürlü, çalışkan, zeki benim gibi Türkçe oyun isteyenler amele, ilkokul terk, kıro. Acaba bizde bir gün onlar gibi olabilecekmiyiz.
Oyunu kendi dilimde oynamak istiyor olmam beni ilk okul terk , kıro mu yapıyor ? Bu nasıl bir saçmalık, ingilizce oynamak zorunda mıyım ?

BSC Misafiri

10.9.2015 17:05:03

-1
Bazı aptallar diyoki oyun türkçe çıkarsa alırım. Embesil... Oyun türkçe cıktığı ve satmadığı için türkçe cıkmadı....

weNM

10.9.2015 14:59:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: BlackBeasT Şunu yazan kişimi benden alıntı yapıyor...
quote:

Orijinalden alıntı: weNM 25 milyon, oyuncu kitleyi göstermiyor, Amerikada insanlar PS4'ü bluray cihazı olarak kullanıyor, çünkü çok ucuz Türkiye'nin aksine. Satılan oyun istatistiklerine bakarsanız zaten 3-4 milyondan ileri gidermiyor. Geri kalan 20 milyon napıyor bu cihazla diye insan bir sorar.
Evet ve oyun satış istatistikleri bunun ne kadar doğru olduğunu halen daha gösteriyor.

BlackBeasT

10.9.2015 13:00:59

-1
Şunu yazan kişimi benden alıntı yapıyor...
quote:

Orijinalden alıntı: weNM 25 milyon, oyuncu kitleyi göstermiyor, Amerikada insanlar PS4'ü bluray cihazı olarak kullanıyor, çünkü çok ucuz Türkiye'nin aksine. Satılan oyun istatistiklerine bakarsanız zaten 3-4 milyondan ileri gidermiyor. Geri kalan 20 milyon napıyor bu cihazla diye insan bir sorar.

weNM

10.9.2015 11:29:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: BlackBeasT 1 ingilizce öğrenindir gidiyor... mevzu İngilizce öğrenmek olduğunu algılıyorsan elinde oyun konsolu yahut PCyi veya 2sini birden cam at, Yurt dışında yaşayan oyuncu türk kardeşlerimiz bile TR destekli oyun olunca farklı heyecanla o oyunu satın alırken, TRde yaşayanlar "la 1 ingilizce öğrenin" yazabiliyor. Nasıl bu ülkede yaşıyoruz diye bizden vergi alınıyorsa ve bu bize hizmet ve güvenlik olarak dönüyorsa başka biride bu ülke sınırları içinde oyun satışı yapacaksa en az TR altyazıyı ek-le-ye-cek... TR'de oyun satmıyor deniyorda siyasi kimliğe sahip biri "<i>TR altyazı ve dublajı olmayan oyunlar Bu sınırlarda digital yada kutulu satışı olmayacak</i>" demeci versin dünya basınında manşetten girer.
Ahahaha, sana şöyle deyim ülkeye oyun girmez. Adamlar zaten gram kar elde etmiyor, tek kar elde eden kişi Aral, o da bu tarz işlere girmeyeceği çok açık. Türkiye'ye kutulu ya da Steam üzerinden oyun yayınlamazlar ki bunu yapanlar da var hali hazırda. Ayrıca işi milliyetçiliğe dökmenin alemi de yok, altı üstü bir oyun ve bir oyun geliştiricisi yapıyor, Fallout4 mesela sadece 5dil desteği var ne yani oyun sadece 5 ülkede mi yayınlanıyor, tüm dünyada bu iş böyle, eğer sen %5'lik-10'luk satış paydasında yoksan senin dilinide oyunun içine koymaya gerek duymazlar yani. Şuanda Türkiye'de bu işten en iyi kar eden kişiler sony o da Playstation salonları yüzünden ciddi bir Playstation sayısı var Türkiye'de ve adamlar kendi birinci parti oyunlarını Türkçe çıkarıp kar yapabileceklerini düşünüyorlar, pek de yaptıkları söylenemez.

Master_Evil

10.9.2015 11:19:07

0
türkçe dil desteği yarım milyoncuk bile tutmazdı araya sıkıştırsalarmış

derbeder.53

10.9.2015 07:33:56

+1
O kadar harcanmış, Türkçe desteği yok :( Bedavaya çeviri ekipleri bile varken... Türk oyuncusu hiç hakedeni bulamıyor...

BlackBeasT

10.9.2015 01:49:16

0
1 ingilizce öğrenindir gidiyor... mevzu İngilizce öğrenmek olduğunu algılıyorsan elinde oyun konsolu yahut PCyi veya 2sini birden cam at, Yurt dışında yaşayan oyuncu türk kardeşlerimiz bile TR destekli oyun olunca farklı heyecanla o oyunu satın alırken, TRde yaşayanlar "la 1 ingilizce öğrenin" yazabiliyor. Nasıl bu ülkede yaşıyoruz diye bizden vergi alınıyorsa ve bu bize hizmet ve güvenlik olarak dönüyorsa başka biride bu ülke sınırları içinde oyun satışı yapacaksa en az TR altyazıyı ek-le-ye-cek... TR'de oyun satmıyor deniyorda siyasi kimliğe sahip biri "TR altyazı ve dublajı olmayan oyunlar Bu sınırlarda digital yada kutulu satışı olmayacak" demeci versin dünya basınında manşetten girer.

altunuz

9.9.2015 21:37:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: White Death Ya bu oyuna bu kadar türkçe isteği Witcher 2 nin türkçe oluşu yüzünden. Kimse neden Fallout neden MGS ya da neden GTA türkçe değil demiyor. Biz bir Witcher diye taktık gidiyoruz. Türkiye'de iş gören oyunlara zaten türkçe dil seçeneği zamanla geldi zaten. CS:GO, LoL veya Playstation 3 türkiye'de oynanıyor ki resmi türkçe dil seçeneği var adamlar hayrına koymadı.Ya oyun steam de önsipariş fiyatı 100 tl altı olan nadir oyunlardan. Bi GTA 5 hala 180 TL ne resmi türkçe seçeneği var ne başka birşeyi. E ben orjinal aldım diyenler için internetteki %1 kuralını hatırlatırım...
Witcher 2 türkçeydi ve insanlar 3 ünde türkçe olmasını istiyor ama ankete türkçe istiyoruz demeye bile üşenen insanlar için türkçe dil koyacaklarını zannetmiyorum.

StrangerLovely

9.9.2015 19:48:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk Bi gerçek var oyun satınca türkçe yapıyorlar örnek fifa fifayı türkiye geçte olsa keşfetti pesi bıraktı herkez dönüşümü türkçe oldu fakat ben bu oyunu ingilizce oynasam ne olur oynamasam ne olur karar vermen gerekicek veremiyosun konuyla ilgin yok oyunu anlamadan bitirip siliceksin o yüzden oyunu almadım inşallah yama çıkarsa alıcam türkçe çıkan oyun olunca zoruna gidenlerinde kimler olduğunu yavaş yavaş anladım onlarla muhattab oluyor zamanımı harcıyordum yazık etmişim
Yalnız Fifa Tff'in kendi isteğoyle yaptığı anlaşma sonucu Türkçe oldu. Yani tabi satışlar da kolaylaştırmıştır anlaşmanın yapılmasını ama Tff devreye girmese Ea yine kılını kıpırdatmıyordu.

White Death

9.9.2015 19:38:30

0
Ya bu oyuna bu kadar türkçe isteği Witcher 2 nin türkçe oluşu yüzünden. Kimse neden Fallout neden MGS ya da neden GTA türkçe değil demiyor. Biz bir Witcher diye taktık gidiyoruz. Türkiye'de iş gören oyunlara zaten türkçe dil seçeneği zamanla geldi zaten. CS:GO, LoL veya Playstation 3 türkiye'de oynanıyor ki resmi türkçe dil seçeneği var adamlar hayrına koymadı.Ya oyun steam de önsipariş fiyatı 100 tl altı olan nadir oyunlardan. Bi GTA 5 hala 180 TL ne resmi türkçe seçeneği var ne başka birşeyi. E ben orjinal aldım diyenler için internetteki %1 kuralını hatırlatırım...

Cayatai

9.9.2015 19:27:24

+1
cd projeck çalışanlarını mı saldın buraya. Para verdiğimiz oyuna ''türkçe dil gelse güzel olurdu'' dediğimiz zaman hemen saldırıyorlar. Çalışanlarını bu forumdan çek ve algı operasyonunu bırak.

ultralisan

9.9.2015 19:20:10

0
Hani bu oyunun yapım maliyeti 24 milyon kadardı.

CodeMachine

9.9.2015 19:05:28

+3
Şu ingilizce bilen arakdaşlara çok özeniyorum, adamlar kültürlü, çalışkan, zeki benim gibi Türkçe oyun isteyenler amele, ilkokul terk, kıro. Acaba bizde bir gün onlar gibi olabilecekmiyiz.

Tiny Titan

9.9.2015 18:22:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: There goes your life Bütçenin %60'ını reklam amaçlı kullanmasalardı belki konsol sürümlerine biraz daha özen gösterebilirlerdi. Çöp bir firma.
Sen ve konsolun gibi

old_snake

9.9.2015 18:19:45

+2
Kültür Bakanlığı Türkçe zorunluluğu getirsin bak nasıl ekliyorlar dil seçeneklerini. Steam var, PSN var, Live var, Kutulu oyun var.... Hasılı bir oyunun ne kadar satıldığını anlamak için pekçok done var... Buraya ithalat yapıyorsan dil seçeneği koyacaksın arkadaş. Nasıl ki televizyonlara, bilgisayarlara, oyun konsollarına, foroğraf makinalarının kullanım klavuzuna koyuyorsan oyunlardada dil seçeneği olmalı. Bu istek değil zarurettir yahu, gidin ingilizce öğrenin ne demek? ;) Bunun kopya oyun sayısı ile alakası yok üstelik. Koysunlar zaruri dil ekleme seçeneğini görelim bakalım oluyor mu olmuyor mu? Not: Fransada hiçbir ürün bırakın altyazıyı, dublaj seçeneği yoksa bandrol alamaz... Sony yapıyor işte kendi oyunlarına... Hepsi adam olacaklar ama evvela biz kendimize bakalım, sonra anlara bakarız ;)

There goes your life

9.9.2015 18:16:08

-2
Bütçenin %60'ını reklam amaçlı kullanmasalardı belki konsol sürümlerine biraz daha özen gösterebilirlerdi. Çöp bir firma.

weNM

9.9.2015 18:14:06

0
Yemin ediyorum 3 ay ingilizce kursuna gitseniz, oyunlardaki ingilizcenin %80'ini hiç zorlamadan anlarsınız. Bu kadar Türkçe Türkçe dırdırı yeter. Adamlar güvenmiyor, burada böyle bir şeyi teslim edecekleri yer görmüyorlar ve bundan bi kazanç elde edeceklerini de görmüyorlar ve yapmıyorlar. Tamam hade de geç karşıya. Yok yani anlayın siz biz taş çatlasın 50-100 bin kişiyiz tüm platformlarda şurada oyunlara değer veren Türkiye'de. Ülkenin kafası başka yerlerde anlayın artık

Vinewood

9.9.2015 18:09:26

+1
Burda Türkçe olsun diye konuşanların yarısı Witcher 2'yi alsaydı Türkçe olurdu oyun . Laf'a değil icraat'e bakar firmalar

rambocuk

9.9.2015 17:55:48

0
Bi gerçek var oyun satınca türkçe yapıyorlar örnek fifa fifayı türkiye geçte olsa keşfetti pesi bıraktı herkez dönüşümü türkçe oldu fakat ben bu oyunu ingilizce oynasam ne olur oynamasam ne olur karar vermen gerekicek veremiyosun konuyla ilgin yok oyunu anlamadan bitirip siliceksin o yüzden oyunu almadım inşallah yama çıkarsa alıcam türkçe çıkan oyun olunca zoruna gidenlerinde kimler olduğunu yavaş yavaş anladım onlarla muhattab oluyor zamanımı harcıyordum yazık etmişim

Mr.Humble

9.9.2015 17:54:56

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Vandrad Türkçe muhabbeti yaptığınız sürede çalışsanız İngilizce öğrenmiştiniz, yeter ya.
aynen birde yani türkiyede ne kadar orjinal oyun alınıyor ? mevzu çoğunluğa bakar. Tamam anlıyoruz dh deki üyeler falan cidden orjinal alıyor ama bi dışarı çıkın internet kafelare bakın. Hala cs 1.6 oynanıyor güncellikten uzak ve tamamen kalıplaşmış oyunlar. Normal lise ve ünideki arkadaşlarınıza sorun kaç kişinin elinde bi konsol yada oyun için toplanmış pc var ? Ben dışarda dh de göründüğü gibi öyle oyun açısından güncellik görmüyorum. herkesde pc ve oynanan oyunlar lol falan az biraz realistik olalım o yüzden ne kadar bağırıp çağırsanızda şuanlık tüm oyunların türkçe dil desteği gelmesi ufukta görünüyor.

porsux

9.9.2015 17:53:03

0
çabuk Türkçe bekleyeceğinize ingilizce öğreninciler gelmeden

BSC Misafiri

9.9.2015 17:47:39

0
Adam oyunu düzgün bir fiyata türkiyeye getirsin,sen alma,sonra "bu oyun neden türkçe değil". Bi gidin ya..

KuvvetMira27

9.9.2015 17:32:15

-2
kardeş ben ingilizce biliyorum az çok ama bu oyuna para veriyosam TÜRKÇE OYNAMAK HAKKIM !!! masrafmış falanmış hikaye nasıl olsa alan alır mantığı GTA V dahi tamamen TÜRKÇE yama çıktı tek bir oyuncunun dahi isteği bizim için öenmli diyorlar ama düğer tarafta EA'dan farkı yok gerçi bu sene fifa2016 da TÜRKÇE çıktı rezil firma verdiğim her kuruş haram olsun....

old_snake

9.9.2015 17:31:25

+3
Mesele ingilizce öğrenmek değil. İngilizce biliyorum ancak orjinaline 200 TL verdiğim bir oyunda dil seçeneğimin olmasını arzu etmek ve bunu dillendirmek neden yalnış olsun? Adam İtalyanca olsun demiyor yahu, benim dilim olsun diyor... Bunda atar yapacak ne var anlamak mümkün değil... Orjinal alıyorum ve her aldığım orjinal oyunda Türkçe görmek istiyorum....

qqqqrpppp

9.9.2015 17:25:35

0
witcher 2 burda satmadı işte.boyumuzun ölçüsünü de aldık cd projekt in açıklamalarıyla.ne türkçesi neyin kaprisini yapıyorsun sen?

Nevfel

9.9.2015 17:22:00

0
Son satış rakamları 6 milyondu. Ortalama 30 dolar olsa 180 milyon dolar olur. Demek ki kafadan 100 milyon doları kaldırdılar.

Vandrad

9.9.2015 17:18:27

-3
Türkçe muhabbeti yaptığınız sürede çalışsanız İngilizce öğrenmiştiniz, yeter ya.

inciteen

9.9.2015 17:06:04

+1
Ama Türkçe dili koyulsaydı firma batardı öyle değilmi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız