Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Matrix Kodlarının Kaynağı Ortaya Çıktı

 
     Matrix filmlerinin ünlü akan kodlarının kaynağı tasarımcısı tarafından açıklandı. Yukarıdan aşağı akan yeşil kodlar halinde kafamıza kazınan ve üçlemenin pek çok noktasında kullanılan Matrix kodları aslında yemek kitabından geliyormuş.
 
     Akan kodların Ghost in the Shell'den ilham alındığı düşünülüyordu ama tasarımcısı Simon Whiteley, kodları eşinin yemek kitabından çarptığını açıkladı. Japonca yemek tariflerini alıp, evirip çevirip Matrix kodlarını oluşturmuş. Japonca yemek kitabı ne arıyor diye soruyorsanız eşi de Japon. Zaten kodlar Japon alfabesi Katakana'ya çok benziyordu anlamamız gerekirdi.
 
     "What is the Matrix?" sorusuna yıllarca cevap verirken bu işin felsefesi bile yapıldı ama Matrix kodları aslında suşi tarifi çıktı. Bir anımız daha yıkıldı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Evil Geniuses ve Team EnVyUs PUBG Takımlarını Duyurdu Injustice 2 Bu Sonbaharda PC'ye Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Robin.

31.10.2017 19:55:07

0
güzel haber

BSC Misafiri

29.10.2017 12:18:50

0
Hikayesi garip. Robotların güneş enerjisini engellemek için belli bölgeyi insanlar karartıyor. Robotlar enerji için insan üretiyor. Smith denen matrixteki program gerçek hayattaki insanların aklını ele geçiriyor. Neoya kahin tarafından kurabiye ve şekerle özel yetenekler veriliyor. Filmdeki anahtarcısından kahinine, matrix dünyasını yapan bile program. 5kez inşa edilen matrix 6.seferde aşk yüzünden yıkılmıyor neo Trinityi kurtarmayı seçiyor. Neo robotlar şehrine giderken Trinity ölüyor. Smithle neonun kavgasının kazananı olmuyor. Smith kendini kopyalıyor fakat kahinin yedirdiklerinden dolayı neo kendini patlatıyor bütün smithler ölüyor ve robotlarla insanlar barış ortamı sağlıyor. Ayrıntısı var daha ama en sevdiğim ilk 3e giren film serisi.

Eeltorm

24.10.2017 22:00:51

+3
Benim anım yıkılmadı.

dingo egret!

24.10.2017 21:58:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Matrix ve Star Wars 1960'dan beri konuşulan Uzaylı bilgilerinden ilham almıştır. Örnek Stormtroper = Grey.. Matrix insan enerjisi ile beslendiği konuşulan uzaylı türünü konu alıp aşk hikayesi ile birleştirmiş
Ömer Çelakıl, is that you?

porsux

24.10.2017 18:13:54

+1
Sanırım izlediğim en iyi filmdi diyebilirim.

BSC Misafiri

24.10.2017 17:22:09

0
Meeee meeee meeeeeeeeeeee! Only me!

razzraziel

24.10.2017 17:11:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Matrix ve Star Wars 1960'dan beri konuşulan Uzaylı bilgilerinden ilham almıştır. Örnek Stormtroper = Grey.. Matrix insan enerjisi ile beslendiği konuşulan uzaylı türünü konu alıp aşk hikayesi ile birleştirmiş
Bu konuşmanın sonu mağara adamlarına kadar gidebilir, sonuçta kimse sıfırdan birşey yaratmıyor. Ürettiğimiz herşey gördüklerimizin farklı yorumları olabilir en fazla.

BSC Misafiri

24.10.2017 16:54:20

0
Matrix ve Star Wars 1960'dan beri konuşulan Uzaylı bilgilerinden ilham almıştır. Örnek Stormtroper = Grey.. Matrix insan enerjisi ile beslendiği konuşulan uzaylı türünü konu alıp aşk hikayesi ile birleştirmiş
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız