Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Crew Motorfest Steam Platformuna Geliyor

 
 
Ubisoft, yarış oyunu The Crew Motorfest'in Steam platformuna geleceğini duyurdu. Daha önce Epic Games Store ve Ubisoft Store üzerinden PC için yayınlanan oyun şimdi ise 18 Nisan tarihinde Steam platformuna gelmeyi bekliyor.
 
The Crew Motorfest yarış severlere hitap ediyor 
 
 
 
The Crew Motorfest bildiğiniz üzere ilk olarak PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürüldü. Oyun aynı zamanda 14 Eylül 2023'te Luna platformunda da yayınlandı. Şu anda oyuna geçiş yapmadan önce 5 saatlik bir ücretsiz oyun denemesine adım atabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu sürümle beraber anlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu sürümle oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
Dikkat çekici arabalarla beraber yarışabileceğiniz ve her sürüş mücadelesinde farklı bir deneyim yaşayabileceğiniz oyunda araçlarınızı özelleştirebilir ve özel yarış modları ile beraber kendi tarzınızı gösterebilirsiniz. Çeşitli arenalarda yarışabileceğiniz ve farklı bölgelere doğru adım atabileceğiniz yapımda Japon tarzı sokak yarışları ve daha fazlası yer alıyor.
 

 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
Açık dünya içerisinde yarış deneyimi yaşayabileceğiniz ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirebileceğiniz bu yapım artık Steam platformuna gelmeye hazırlanıyor. Oyunda çevrimiçi yarışlara katılabiliyor, tek oyunculu bir şekilde ilerleyebiliyor, dilediğiniz şekilde açık dünyayı keşfederek farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve araba kültürünüzü burada geliştirebiliyorsunuz. Her bir araba üzerinde usta olabileceğiniz ve aynı zamanda bu arabalarla beraber çeşitli maceralara atılabileceğiniz yapımda hem araçlarınızı değiştirebiliyor hem de ücretsiz deneme sürümü ile beraber buradaki yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz.
 
Oyuna geçiş yapmadan önce 5 saatlik ücretsiz deneyimle oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve satın almadan önce bu sürümü denemenizde fayda var diyebiliriz. Çünkü bununla beraber oyuna içeriğini ve temel yapısını öğrenebilir, aynı zamanda oyuna geçiş yapmadan önce bu ücretsiz sürümle beraber hem arabaların dinamiklerini deneyebilir hem oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğuna görebilir hem de farklı yarışlarda boy gösterebilirsiniz. Oyunda açık bir dünya bulunduğundan dolayı elbette katılacak çeşitli etkinlikler bulunuyor.
 
Bu etkinliklerle beraber yarışlara katılabilir veya tek oyunculu mücadelelerde kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Heyecan verici yarışlara katılabileceğiniz, en iyi deneyimi ortaya dökebileceğiniz ve araç koleksiyonunuza yeni araçlar ekleyebileceğiniz bu yapım Ubisoft tarafından bizlere sunuluyor.
 
 

Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki yarışlara atılmak ve yarışlarda araçları kontrol etmek oldukça önem arz ediyor. Aynı şekilde bu tarz oyunlar yarış severler ve yarış oyunlarından hoşlananlara hitap ediyor. Bunun dışında oyunda daha çok arcade tarzı bir yarış sistemi bulunuyor. Bununla beraber de oyunda istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve sürüş deneyimini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyorsunuz. Oyunda farklı markalardan farklı araçlar bulunuyor ve bu araçların her birinin kendine ait dinamikleri, sürüş sistemi ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlara dikkat edebiliyor ve kendinizi bu yarışlara kaptırabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda yarışları kazanarak kendinizi üst seviyelerde görebiliyor ve listelerde üst sıralara çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Ancak burada çevrimiçi tablolarda elbette üst seviyelere çıkmak oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca zorlu oyuncularla beraber karşılaşabilecek ve onları alt etmek elbette bir hayli zorlu olacak. Durum böyle olunca kendinizi geliştirmek ve daha da fazla güçlendirmek oldukça önemli. Her yarış içerisinde farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyor, pistlere adapte olmaya çalışıyor, ormanlık bölgelerden şehirlere doğru farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde dilediğiniz şekilde yarışabiliyorsunuz.
 
Araba kültürünüzü geliştirebileceğiniz, koleksiyonunuzu üst seviyeye çıkarabileceğiniz ve temalı etkinliklere katılabileceğiniz yapımda kendi aracınızı ortaya koyabiliyor ve listelerde üst sıraya çıkmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir aracın farklı sürüş dinamikleri kullanıyor. Örneğin, bir araba hızlı bir şekilde kalkış yaparken diğer bir araç ise yavaş bir şekilde kalkabiliyor ancak yol tutuş dinamiği daha fazla ön plana çıkıyor. Diğer taraftan farklı bir araç hız kapasitesi anlamında yüksek bir seviyeye sahipken diğer bir araç seri bir şekilde hareket edebiliyor, sağa sola yapabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı dinamiklere sahip çeşitli araçlar bulunuyor ve her bir aracı kullanırken bu durumları oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
 
 
 
Bazı araçların drift atmayı oldukça müsait olduğunu söyleyebiliriz, bazı araçların ise doğrudan yol tutuşu daha stabildir. Dolayısıyla bunları çözmek ve bunların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek elbette öncelikle bu araçları kullanmaktan geçiyor. Daha sonrasında ise bu araçlarda yer aldığınız süre boyunca dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, yarışlardan galip ayrılmaya hazırlanıyor ve yarışlardan galip ayrıldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde diğer yarışlara katılabiliyor ve yeni ödüllerin ve ganimetlerin sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda zaten sürekli olarak çeşitli etkinlikler bulunduğundan dolayı araba kültürünüzü tüm yönleriyle yaşamaya hazırlanıyor ve aynı zamanda listelerde kendi adınızı üst sıralarda görmek isteyebilirsiniz.
 
Bunları görmek için de öncelikle oyun içerisinde yeteneklerinizi sergileyebilir ve aynı zamanda heyecan verici yarışlara katılım sağlayabilirsiniz. Bu yarışlarda boy gösterdiğiniz esnada elbette çevre unsurları oldukça önem arz ediyor ve dönüşlerde bir hayli dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda nerede yarıştığınıza bağlı olarak ortamların, yerlerin ve daha fazlasının oldukça etken olduğunu aktarabiliriz. Yani çamurlu bir alandan geçiyorsanız bu çamurun elbette kayganlık deneyimi bizlere sunuluyor. Dolayısıyla araçla buradan geçerken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bu tarz çevre unsurlarıyla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyor ve böylece biz de yarışlardan galip ayrılmak için fazlasıyla kendi yeteneklerimizi sergileyebiliyoruz.

Oyunda daha çok Japon tarzı sokak yarışları bulunuyor. Bu tarzla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi arcade bir yapı bizlere aktarılıyor ve efsanevi araçların burada olduğunu söyleyebiliriz. Diğer taraftan oyunda elbette farklı temalı araçlar bulunuyor ve bu temalı araçlarla beraber istediğiniz gibi oyunda yarışlara katılabiliyor ve sevdiğiniz araçlarla beraber burada ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
Efsanevi araçları garajınıza toplayabileceğiniz ve garajınızı geliştirebileceğiniz yapımda en iyi deneyimi elde etmek için elbette klavye ve fare yerine direksiyon seti kullanmanız tavsiye ediliyor. Direksiyon seti elinizde varsa muhakkak bu tarz oyunlarda kullanmanız oldukça önem arz ediyor. Çünkü bununla beraber en iyi deneyimi elde edebiliyor ve gerçek hayatta yarışıyormuş gibi bir hissiyata kapılabiliyor. Bununla beraber güzel bir yarış deneyimiyle oyundan ayrılabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda klavye ve fare yerine direksiyon seti kullanmak oyuncular için oldukça önemli diyebiliriz. Eğer elinizde bu tarz bir malzeme bulunuyorsa kurulum yapmanızda fayda var diyebiliriz.
 
 

Diğer taraftan Hawaii'nin Oahu adasında geçen bu yapımda her bir bölgeyi keşfetmeye hazırlanıyor, farklı manzaralara doğru adım atmayı bekliyor, kendimizi atmosferlere kaptırabiliyor ve ilgi çekici bölgelerde kendimizi yarış deneyimine atmaya bırakıyoruz. Heyecanlı araba yarışları ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda ilgi çekici ortamların olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve her yapıdan araçla beraber burada yarışabiliyorsunuz. Örneğin spor araçlardan teknoloji konusunda gelişmiş araçlarına kadar oldukça farklı araba türlerinin olduğunu aktarabiliyoruz.
Dikkat çekici yarış araçlarıyla beraber yer alabileceğiniz bu yapımda tam sürüş mücadelelerinde uzmanlaşmaya çalışıyor ve koleksiyonunuzu burada geliştirmeye hazırlanıyorsunuz. Oyunda farklı araç türleri olduğundan dolayı tüm bu araçlara hakim olmaya çalışacak ve aynı zamanda bunlara sahip olmak için elinizden geleni yapmaya koyulacaksınız. Bunun dışında oyunda efsanevi araçlarla beraber garajınızı genişletmek isteyebilecek ve bunları gerçekleştirmek için elbette oyunda sürekli olarak yarışlara katılacak ve bu yarışlardan galip ayrılmaya başlayacaksınız.
 
Diğer taraftan oyunda koleksiyonunuzu geliştirmek için elbette çeşitli temalı etkinlikler bulunacak. Bu etkinliklerden özel araçları elde etmek için çeşitli zorluklara göğüs germek durumunda kalacak ve açık havalardan yağmurlu havalara kadar oldukça farklı dinamik hava koşulları ile beraber de karşılaşabileceksiniz.
 
Bu tarz oyunlarda bu hava dinamikleri ve diğer unsurlar yarış boyunca elbette bizleri etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca her bir unsurla beraber karşılaşabilecek ve bu zorluklara karşı göğüs germeye hazırlanacağız. Çeşitli zorlukların üstesinden geldikten sonra efsanevi araçlarla beraber garajımızı doldurabilecek ve özel yarış modları ile beraber de oyunda ilerlemeye çalışacağız. İstersek direkt ana görevlerden istersek de diğer modlara geçiş yaparak kendimizi eğlendirebiliriz.
 
 

Özel yarış modu ile beraber kendi aracınızı özelleştirebileceğiniz ve kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz bir içeriğin olduğunu da aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca burada bu yarış modu ile beraber kendi araçlarınızı nasıl bir görünüme sahip görmek istiyorsanız ona göre hamleler yapabilir ve bu şekilde oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Aracınızın tekerleklerinden dış görünüşüne, renginden diğer unsurlarına kadar farklı şekillerde özelleştirilebilir ve bu şekilde kendi tarzınıza oyuna doğrudan yansıtabilirsiniz ve böylece diğer oyunculardan farklı olabilirsiniz.
 
Elbette bu tarz oyunlarda özelleştirme sistemlerinin olması oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü aynı araçlarla ve aynı dinamiklere sahip sistemlerle beraber yarışmak bir yerden sonra oyuncular için sıkıcı hale gelebiliyor. Ancak bu durumlarda özelleştirme ve kişiselleştirme sistemi oyuncuların imdadına yetişiyor ve kendileri bu sistemlere kaptırabiliyor. Dolayısıyla burada gelişmişlik hissiyatı bu tarz özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile beraber de bir nevi karşılanıyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlarda özelleştirme sistemlerinin bir hayli yüksek olması ve geniş bir sisteme bünyesinde barındırması oldukça önemli diyebiliriz. Bu oyun bazında da belli başlı özelleştirme sistemlerinin olduğunu da aktarabiliriz.

Tam sürüş mekanikleriyle beraber yer alabileceğimiz bu yapımda nefes kesici mekanlara geçiş yapabiliyor ve gerçek hayatta aşina olduğumuz pistlerde burada yarışabiliyoruz. Hawaii adasında yer aldığımız bu yapımda sokak yarışlarına doğru oradan katılabiliyor, bu sokak yarışlarında istediğimiz şekilde oyuncuları geride bırakmaya çalışıyor ve canlı ortamlara geçiş yaparken istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Yanardağ külle kaplı eteklerinde yarışabildiğimiz, engebeli arazilerde becerilerimizi test edebildiğimiz, doğrudan sıfır asfalt dediğimiz güzel mekanlarda ilerleyebildiğimiz yapımda farklı becerilere tabi tutuluyor ve aynı zamanda bu becerilerle beraber de kendimizi üst seviyeye çıkarmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Oyunda pistlere hakim olmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü dönüşlerle beraber keskin dönüşler yaparak oyuncuların ne yazık ki bizlere yetişeceğini anlayabiliyor ve tam bir yarış ustası olmak burada oldukça zorlu diyebiliriz. Çünkü oyunda oldukça fazla risk faktörü bulunuyor ve bu faktörlerin üstesinden gelmek biraz da şans olabiliyor. Oyunda bulunduğunuz konum, döneceğiniz çizgi açı ve daha fazlası sizin yarış deneyiminizi ve çizginizi belirliyor diyebiliriz.
 
 Son sürat sokak yarışlarında kendinizi bulabildiğiniz ve rekabet edebileceğiniz bu yapımda 28 sürücüye karşı mücadele edebiliyor ve bu sürücüleri geride bırakarak elbette ilk sıralara yerleşmeye hazırlanıyorsunuz. Yarışları birinci tamamladığınız esnada farklı ödüllerin sahibi olabiliyor ve kendi isminizi üst sıralarda görebiliyorsunuz.
 
8 ekip içerisinde zafer için yarışabildiğiniz bu yapımda elbette farklı şekillerde oyun modlarına geçiş yapabiliyor, liderlik tablolarına hükmetmek için elinizdeki mücadeleyi daha da genişletebiliyor ve burada tüm araçların önüne geçmeye başlıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber en iyi şekilde yarışmaya hazırlanabiliyor ve bu tarz yarış oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunun zaten şu an çıkış tarihi belli. Dolayısıyla Steam platformuna geldiğinden de haberdar olmak isterseniz listeye eklemenizde fayda var. Listeye eklediğiniz oyunlar aynı zamanda mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece haberiniz olabiliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu The Crew Motorfest
PS5 Oyunu Stellar Blade İçin Demo Sürümü Geliyor: İşte Tarih Cyberpunk 2077 PS5 ve Xbox Series'te Ücretsiz Deneme Sürümüne Kavuşuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız