Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Take-Two CEO'su Oyunlarda Fotorealizmi 10 Yıl İçinde Göreceğimizi Düşünüyor

 
Rockstar Games ve 2K Games'i bünyesinde barındıran Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick, dün düzenlenen UBS Global TMT sanal konferansında sektörün geleceği hakkında konuştu.

Strauss Zelnick, on yıl önce mobil oyun pazarının gelişmemiş olduğunu ve mikro ödemelerin bulunmadığını öne sürerek sektör bundan on yıl önce nasıl çok farklıysa on yıl sonra da çok farklı olacağını belirtti.

"Teknoloji, yaratıcı kişilerin daha önce yapamadığı şeyleri yapmasına olanak sağlayacak. Buna tamamen live-action gibi görünen oyunlar yapmak da dahil."

"Şu anda bazı yaptıklarımız live-action'a çok benziyor fakat yine de animasyon. 10 yıl içinde, tamamen gerçekçi görünen şeyler yapma seçeneğiniz olacak. Hepsi bilgisayar içinde yapılacak."
 
Strauss Zelnick ayrıca oyun sektöründe devasa hamleler, devasa bir büyüme ve çok fazla yaratıcılık fırsatı olacağına inandığını ifade etti. 
 
Unreal Engine oyun motorunun geliştiricisi Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney yaklaşık dört yıl önce yaptığı bir açıklamada, oyunlarda fotorealistik grafikler için 40 Teraflops güç gerekebileceğini söylemişti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamesindustry.biz
Seven: Enhanced Edition Humble Store'da Ücretsiz Forza Horizon 4'e Yeni Oyun Modu Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dreamcast83

10.12.2020 08:30:23

0
Güzel yazdığım yazılar insanın nefesini kesebiliyormuş bu güzel.

TheNewAtilla

9.12.2020 22:34:43

0
Virgül kullanmadığın için tek solukta okudum nefesim kesildi hiçbir şey anlamadım

hamonaschep

9.12.2020 22:27:49

0
NBA 2K21 yeni nesil grafiklerinden sonra belki bi ihtimal olabilir ama bi oyunda grafiklerin gerçekçiliğine gelene kadar bir sürü önemli nokta var oralara odaklanılsa daha iyi olur sanki

dreamcast83

9.12.2020 21:08:16

0
Valla kardeşim ben şu ana kadar hakkını veren bir oyun the witcher 3 gördüm ister medium oyna ister ultra oyundan aynı zevki alıyosun dahada millet bir tarafını yırtsa grafikleri gerçekçi bile yapsalar böyle bir oyun yapamazlar o şekilde düşünerek ha yapılır ama hikayeyi iyi yapalım oynanışı iyi yapalım derlerse sadece grafikleri iyi yapalım sallayalım gitsin derlerse olmaz ve bunu yapıyorlar nasıl olsa gerizekalı alırlar bunlar diye piyasaya dandik oyunları sürerler bazı oyunların çok satması çok aşırı iyi olduğu anlamına gelmez bundan sadece oyundan anlamadıkları ortaya çıkar daha önceden bir kaç kez daha söylemişimdir nede olsa kaliteden az kişi anlar o yüzden gerçekçi grafikler her şey demek değil.

TheNewAtilla

8.12.2020 16:52:34

0
Ac odysseyi saatlerce medium grafiklerle oynadiktan sonra very high’a çekince korkmuştum. Antik yunan masalının büyüsünü kaçırmıştı

HayvanGenli

8.12.2020 15:21:34

0
Bir sonraki oyunlarini 10 sene sonra gorecegimiz icin simdiden yolunu yapiyorlar.

keremec

8.12.2020 13:30:50

0
Gerçekçi fizikli rulet yapar anca bunlar.

BSC Misafiri

8.12.2020 12:04:45

0
Sadece grafik ve animasyon deseydin keşke şayet gerisi hala iki nesil öncesinden geliyor da.

BSC Misafiri

8.12.2020 11:28:50

+1
quote:

Orjinalden alıntı: dreamcast83 Olmasın artık arkadaş oyunlarda gerçekçi grafikler oyunlar sadece net ve görüntüsü güzel olsun yeter gerçekçi grafikler oyunlarda bence gereksiz oyun lan bu oyun oynadığımızı hissedemiyoz bile bu grafikler yüzünden.
Ne alaka hocam yaa, Git RDR 2, Last of us Part 2 oyna gör bakalım...Diğer oyunlara dönemezsin bile...Gerçekçi Fizik ve Grafiklerin hiçbir zararı yok...Oyunlar türlerine göre ayrılır...Ben mesela Battlefield gibi gerçekçi silah seslerinin, Gerçekçi Savaş ortamının olduğu bir oyunda grafik ve yıkılabilirlik ararım..Bunların olmasının hiçbir zararıda olmaz.. Artık geri dönüşü yok bu işin..İnsanlar dünyanın parasını döküyor ekran kartları ve yeni konsollara sırf daha iyisine ulaşmak için...

BSC Misafiri

8.12.2020 11:28:29

0
Ben 20 yıl içerisinde bile göremeyeceğimizi düşünüyorum.

BSC Misafiri

8.12.2020 11:28:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: ***Respect*** Animasyonlar ve fizikler benim için çok daha önemli. Grafikler zaten doyuma ulaştı denebilir. Sistem kaynakları grafiğe abanarak harcanmamalı.
Bence Sistem kaynakları Çözünürlüğe abanarak harcanmamalı...Oyuncunun ilk gördüğü şey grafiktir o iyi olmalı..

***Respect***

8.12.2020 10:26:40

+1
Animasyonlar ve fizikler benim için çok daha önemli. Grafikler zaten doyuma ulaştı denebilir. Sistem kaynakları grafiğe abanarak harcanmamalı.

dreamcast83

8.12.2020 08:21:43

0
Olmasın artık arkadaş oyunlarda gerçekçi grafikler oyunlar sadece net ve görüntüsü güzel olsun yeter gerçekçi grafikler oyunlarda bence gereksiz oyun lan bu oyun oynadığımızı hissedemiyoz bile bu grafikler yüzünden.

Funder

8.12.2020 07:04:26

+6
Hiç zannetmiyorum ; önüne ne koysan beğenen, mobil oyun oynayarak ve yayıncı izleyerek oyun zevki oluşmuş bir nesil var artık ve beklentileri farklı. Dandik fizikleri ve paint terk grafikleri olan oyunlar bu yüzden trend oluyor. Detroit : Become Human geliştiricisi o görselleri sundu da ne oldu ? Kıçı kırık bir mobil oyunun %1'i kadar anca para kazanmıştır adamlar. Bir oyun özellikle fps ise ve saçma sapan, renkli renkli efektleri varsa kesin tutuyor artık. Bunu Cyberpunk'da bile görüyoruz. Cdpr hem klasik oyuncuların hemde bahsettiğim oyun kültürüyle büyümüş yeni neslin beklentilerini karşılayacak bir oyun yapmış. Benim için yüzyılın balonu kiminiz katılır kiminiz katılmaz. Bir oyunda iyi grafik, animasyon, hikaye anlatımı, ve zengin oynanış bekleyen nesil artık koca adam oldu, çoğu oyunculuğu bıraktı ya da eskisi kadar önemsemiyor ve aktif oyuncu topluluğunda azınlıklar, söz sahibi değiller. Geliştiriciler de nabza göre şerbet veriyor. İlerde hepimizin çok sevdiği stüdyolardan nefret edeceğiz bence. Misal Arkham serisindeki fiziklerle devrim yaratan Rocksteady bile çizgi filmsi, online Co-op button smash oyun yapıyor, çünkü para artık orda. Gerçi Avengers şaşırtıcı bir şekilde patladı, darısı hemen hemen aynısı olan Gotham Knights ve Suicide squad'ın başına. Kendinizi yeni oyunlarını gördüğünüzde Rockstar ya da Naughty dog'a küfür ederken bulursanız şaşırmayın.

rambocuk

8.12.2020 06:07:49

+2
Fizik konusu cok daha önemli ve bize oyunlarda devrim yaşatacak grafikler gerçek olmasada olur ama fizikler gerçek olursa bambaşka bir boyut olacak
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız