Take-Two CEO'su Oyunlarda Fotorealizmi 10 Yıl İçinde Göreceğimizi Düşünüyor

Gazali Çetinkaya

 
Rockstar Games ve 2K Games'i bünyesinde barındıran Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick, dün düzenlenen UBS Global TMT sanal konferansında sektörün geleceği hakkında konuştu.

Strauss Zelnick, on yıl önce mobil oyun pazarının gelişmemiş olduğunu ve mikro ödemelerin bulunmadığını öne sürerek sektör bundan on yıl önce nasıl çok farklıysa on yıl sonra da çok farklı olacağını belirtti.

"Teknoloji, yaratıcı kişilerin daha önce yapamadığı şeyleri yapmasına olanak sağlayacak. Buna tamamen live-action gibi görünen oyunlar yapmak da dahil."

"Şu anda bazı yaptıklarımız live-action'a çok benziyor fakat yine de animasyon. 10 yıl içinde, tamamen gerçekçi görünen şeyler yapma seçeneğiniz olacak. Hepsi bilgisayar içinde yapılacak."
 
Strauss Zelnick ayrıca oyun sektöründe devasa hamleler, devasa bir büyüme ve çok fazla yaratıcılık fırsatı olacağına inandığını ifade etti. 
 
Unreal Engine oyun motorunun geliştiricisi Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney yaklaşık dört yıl önce yaptığı bir açıklamada, oyunlarda fotorealistik grafikler için 40 Teraflops güç gerekebileceğini söylemişti.