Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam'de Türk Lirası Desteği Sona Eriyor: Son Saatler

 
 
Valve tarafından kullanıcılara sunulan oyuncuların uğrak noktası Steam'de bugün itibarıyla Türk Lirası desteği kaldırılıyor. Artık bugünden itibaren oyunları dolar kuru üzerinden almayı bekliyor ve ülke olarak MENA grubunda olduğumuzu belirtmekte fayda var.
 
Beklenen gün geldi çattı
 
 
 
Oyuncular kanadında kötü bir durum olarak ortaya çıkan bu gelişmeyle beraber Steam'de eğer bakiyeniz varsa otomatik olarak dolar kuruna çevriliyor. Tüm oyunların artık dolar kuru üzerinden satılacağı platformda artık dolar endeksli bir yapı söz konusu olacak. Geliştiriciler artık Türk Lirasının değer kaybını sürekli olarak takip edemediği için Steam böyle bir karar almış durumda.
 
Bu noktada sadece ülkemiz değil Arjantin de etkilenmiş durumda. Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur değişikliği, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdiğinden dolayı bu sisteme geçiş yapıyoruz. Diğer taraftan Steam bu yeni bölgelerde düşük USD fiyatlandırması yapılmasını öneriyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
Roguelite Aksiyon Oyunu Realm of Ink Duyuruldu Super Crazy Rhythm Castle İnceleme
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

20.11.2023 13:35:13

+2
Değerli bir şairimizin dediği gibi;Beklenen final geldi çattı,yıkıldı kapı duvar :)

BSC Misafiri

20.11.2023 13:16:15

0
NCK: Fırtınalı geçen ilişkileri sonunda Steam, Türk Lirasından ayrılma kararı aldı. Çiftin aşkları bütün indirim tavizlerine, fiyat ayarlamalarına rağmen değersizleşmeye dayanamadı. Türk Lirası, Steam'in evinin önüne gidip aşkından kendini yakmayı kalktı ama benzin almaya bile parası yetmedi. Ancak fakir fakir uzaktan Steam'e baktı.

alex59

20.11.2023 12:53:30

0
Bari indirimden sonra yapsaydınız en azından insanlar son bir kez istek listesinden biraz daha fazla oyun alabilirdi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız