Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SteamOS'e Mantle Desteği Geldi


    Linux oyunculuğunun kaderini şimdiden değiştiren SteamOS, ekran kartı üreticilerinin Linux'a daha fazla sürücü getirmesini sağladı. Henüz tam sürümüne geçiş yapmayan SteamOS'e yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme, önemli yenilikleri getiriyor.
 
   5 Mart'ta çıkan yeni SteamOS Alchemist Beta sürümü, bazı düzeltmeleri kullanıcılara sundu. Bunun haricinde yeni güncelleme, AMD'nin 14.1 sürücülerine destek de sağlıyor. Bu sürücülerin en büyük getirisi de Mantle desteği oluyor. Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak wwcftech PC valve steam steam machine steam controller steamos linux amd mantle
Activision, Yeni Crash Team Racing'i İptal Edip 'DreamWorks Super Star Kartz'ı Çıkarmış 50 GB'lık Titanfall'ın 35 GB'ı Seslere ve Müziklere Ait
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Rubisco

11.3.2014 23:12:32

0
Benim anlamadığım altında Linux var diye SteamOS'ye karşı insanların neden bu kadar sempati duydukları. Apple'ın da BSDgiller ile bağı var ona bakılırsa (ilave sponsorluk vs. de var). Microsoft'a karşı olan gıcıklıktan dolayı Valve'e farklı bi gözle bakılıyor anlıyorum da, ücret derdi dışında herşey yine Vavle kontrolü altında olacak büyük ihtimalle. İnsanların bakışlarında çok fazla sorunlu nokta görüyorum ben. SteamOS'ye sağlam, fark atacak bişeyler eklenirse ve bunu proof-of-concept'den öteye götürülebilirse bi işe yarar bana göre. Yoksa çok yazıldı, Linux altında Steam kurmakdan veya Win-Steam-GL'den bi farkı kalmaz. İş ilerde gidip farklı dağıtım altında Steam'in çalışmamasına / kısıtlanmasına / oyunların SteamOS ile kısıtlanması noktasına da gidebilir (ki tekelleşme mantığı bunu gerektirir). Linux/GL'e karşı fark koyacak bişeyi olmadıktan sonra da tercih edilmesi için çok çok büyük bi kullanım kolaylığı ve sorunsuzluk vermesi lazım. Başka türlü gideri yok SteamOS'nin.

fujhen

10.3.2014 07:35:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco Haberde sorun var, Mantle sadece Windows versiyonunda var. Linux driverları ile ilgil veya Mantle için Linux driverı yok daha. Linux'e yeni driver gelmiş olması Linux'a Mantle geldiği anlamına gelmiyor (zaten gelmedi daha).
Hakikaten Linux sürücülerinde daha mantle desteği yok sadece sürüm numaraları aynı. Ben de heyecan oldum bir an haberi görünce. Debian Jessie'ye zaten halihazırda gelmiş sürücüleri kullanmışlar o kadar. Son açık kaynak sürücüler neredeyse AMD'nin kendi sürücüleri kadar iyi aslında bence onu kullanmaları lazım.

Trapdoor

10.3.2014 01:02:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: alike03
alıntı:

Orijinalden alıntı: Trapdoor

Şu işletim sistemini. çok merak ediyorum. Bi'de beleş olacakmış sanırım. Gerçekten çok önemli olacak gibi.


Evet bedava ve bedava kalacak. Zaten Windows ile baska türlü bas etmesi zor. Cünkü cok yaygin bir isletim sistemi. Istersen simdi indirebiliyorsun zaten, fakat Beta oldugu icin simdilik pek oyun desteklemiyor ve simdilik normal Steamde olan Big Picture'den bir farki yok.
Steam'ın Big Picture arayüzü bile bilgisayarı çok farklı bir seviyeye taşıyor bence. Windowsun kullanmadığım birsürü ek hizmeti var. Onlardan arınmış sadece oyunlara odaklanmış bir işletim sistemi çok daha iyi olacaktır diye umuyorum zaten.

Rubisco

10.3.2014 00:34:03

0
Haberde sorun var, Mantle sadece Windows versiyonunda var. Linux driverları ile ilgil veya Mantle için Linux driverı yok daha. Linux'e yeni driver gelmiş olması Linux'a Mantle geldiği anlamına gelmiyor (zaten gelmedi daha).

einhander

9.3.2014 23:45:34

0
populer ve yaygın bir firmanın linuxa el atması ne kadar buyuk değişimler yarattı piyasada. yıllardır bilinen ama büyük bir kesimin el sürmediği linux artık herkezin dilinde ve merak etdilmekte.

alike03

9.3.2014 23:31:28

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Trapdoor Şu işletim sistemini. çok merak ediyorum. Bi'de beleş olacakmış sanırım. Gerçekten çok önemli olacak gibi.
Evet bedava ve bedava kalacak. Zaten Windows ile baska türlü bas etmesi zor. Cünkü cok yaygin bir isletim sistemi. Istersen simdi indirebiliyorsun zaten, fakat Beta oldugu icin simdilik pek oyun desteklemiyor ve simdilik normal Steamde olan Big Picture'den bir farki yok.

Trapdoor

9.3.2014 22:33:51

+1
Şu işletim sistemini. çok merak ediyorum. Bi'de beleş olacakmış sanırım. Gerçekten çok önemli olacak gibi.

aykut291

9.3.2014 21:15:34

+1
Steam Machines ler nezaman çıkıcaklar bir bilgisi olan varmı? Umarım Türkiyede biryerlerde satılır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız