Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Spec Ops: The Line'da Türkçe Seslendirmeler


     Türkçe seslendirmeler, oyunlarda nadiren de olsa karşılatığımız birşey. Her Türkçe seslendirmeli oyun Türkçe'nin kullanımı açısından bizleri mutlu ederken, bu sefer hem düşündürdü hem de üzdü.
 
     Dün yayımlanan Spec Ops: The Line'ın PC demosunu bilgisayarımda denerken karşılaştığım Türkçe seslendirmelere öncelikle anlam veremedim. Hatta yanlış duyduğumu bile düşünmeye başladım. Sonra oyundaki müzik sesini ve efektleri kısıp, konuşma sesini açarak defalarca aynı bölümü oynadıktan sonra gördüm ki oyunda Türkçe seslendirmeler gerçekten kullanılmış.
 
     Türrkçe seslendirmeye sahip karakterler tabii ki takım arkadaşlarımızdan değiller. Oyunda düşmanımız olan ve çatışmaya girdiğimiz karakterlerde bu Türkçe seslendirmeler kullanılmış. "Allah no", "Takip edin onları", "kımıldayamıyorum" gibi İngilizce'den basitçe çevirilmiş seslendirmelerin yanında öyle bir seslendirme duydum ki, buna eminim sizlerde şaşıracaksınız. "Allah'ın cezası eşşoğlueşşekler" diye bağıran karakterlerin bu sözünün yanlızca "Allah'ın cezası" kısmını kayıt edebildim.
 
     En başta da belirttiğim gibi Dubai'de geçen bir hikayede, Amerikan askerini kontrol ederken karşımıza düşman olarak da Türkçe seslendirilmiş karakterler konulmuş. Şu an için hikayenin tamamını bilemediğimiz için karşımızdakilerin hangi ülken olduklarını veya kim olduklarını bilmiyoruz. Fakat Türkçe seslendirildikleri net. Tabii ki yorum sizin.
 







Bu haberin bağlantısı
URL
2K Games TPS xbox 360 ps3 pc Türkçe seslendirme Turkish
TERA'nın 7 Günlük Deneme Süresi Bugün Başladı 3991 Senesinde Dünya Ne Halde Olur?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.8.2016 09:29:41

+3
Yahu 13 yaşında insanlar yorum yapmış adeta :D Bölüm sonu canavarı'na bakmayı iyi ki bırakmışım, saçmalıklarla doldurulmuş site, okuyucuları da saçma belli ki. O kadar laf yapmışsınız oturup 1 kere oynamadan fikir sahibi oluyorsunuz. Ha oynadınız ama yine saçmalıyorsanız hiç bi halt anlamamışsınızdır. Oyunda bir çok mesaj vardı, bunların hiç biri ne müslümanlıkla, ne türklük ile ne de herhangi bir milliyetçilikle alakalı. Ha evet oyun başında kahraan bir Amerikan askerini canlandırıyorsunuz ama iş aslında hiç öyle değil. Kaçınız oyunda beyaz fosfor'un etkisine değinildiğini biliyor? Ve kaçınız beyaz fosfor un ne olduğunu biliyor? Dubai'de binlerce amerikan askeri oluyor da 2-3 tane terörist türk çıkınca neden şaşırıyorsunuz? Ki aslına bakarsanız terörist te değiller, oyun hikayesi ile alakalı hiç bir halt bilmediğinizden sivil halk olduğunun farkında değilsiniz. Ulan "no Allah" türkçe mi? "Allah" kelimesi sadece türkçe de mi geçiyor? Secdeye varırken bir tek türkler mi "Allah'u Ekber" diyor? Ulan ne kafasız adamlarsınız yahu... En basitinden "no" türkçe mi?.. Oyunu oturup soluksuz bir şekilde oynadım, sanırım 8-10 saatimi aldı emin değilim, bana sadece bir kere türkçe cümle denk geldi o da "işgalcilere karşı direneceğiz" diye bağrıyordu kadın. Nerede bağırdığını söylemicem çünkü bu güzel oyunu oynayacak insanlara spoiler vermek istemem. Dediğim gibi oyun pek çok mesajla dolu, kime ve neye göre "kahraman" sıfatı yakıştırılır, savaş aslında ne, neden savaşıyorsun gibi soruları aklınıza sokuyor. Ben sevinmiştim oyunda türkçe bir şeyler duyduğum için, uluslararası platformda kullanılması hoşuma gitti. Şimdi diyeceksiniz ki öyle türk mü olur, arap gibi giyinmiş falan. Ulan çöl olrası, oyunun belli bi kısmında oynadığın karakter bile zaten puşi takıyor boynuna. Hey Allah'ım, neyse. Siz devam edin teorilerinize, yok efendim mason da bilmem ne de. Zaten ubisoft ile de alakası yok oyunun. Oyun hakkında bi halt bilmediğiniz de belli. Oyunda kendi ülkesinin askerlerini de öldürüyor adam, kalkıp bundan bahsetmemişsiniz. Neden kendi adamlarını öldürüyor sizce? Oyunu oynayıp karar verin bazı şeylere. Sokucam saçma sapan muhabbetinize ya, deli ettiniz sabah sabah. Kaç yıl öncesinin postları üstelik. Oyunda propaganda falan yok arkadaşım, subliminal mesaj falan da yok. Bi halt bilmeden, oyunu oynamadan lavuk lavuk konuşmayın. Oyunun verdiği en büyük mesaj savaşın kötü olduğu. Harika bir oyunu saçma sapan teorilerinizle lekelemeye çalışmayın. Aptal herifler.

BSC Misafiri

2.3.2016 21:39:58

0
bu oyun dubaide geçip arap öldürünce bir şey yok. Yıllarca oyunlarda arapça ingilizce çince(bf4) konuşan adamları öldürdünüz yarın ankarayı yaparlarsa nasıl oynayacaksınız?

BSC Misafiri

27.12.2015 03:45:16

0
herkes Ubisoft a saydırmış ama oyun 2K'nın

BSC Misafiri

27.12.2015 03:36:14

0
herkes Ubisoft a saydırmış ama oyun 2K'nın

BSC Misafiri

27.12.2015 03:32:13

0
herkes Ubisoft a saydırmış ama oyun 2K'nın

BSC Misafiri

27.12.2015 03:31:01

0
herkes Ubisoft a saydırmış ama oyun 2K'nın

BSC Misafiri

27.12.2015 03:30:34

0
herkes Ubisoft a saydırmış ama oyun 2K'nın

BSC Misafiri

30.4.2015 10:54:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ubisoft mason bir kuruluştur. Bunu en kolay logolarındaki tek gözden anlarsınız. Masonların tek bir amacı vardır; o da tek bozulmamış din olan müslümanlığı, çeşitli yollardan zedelemek ve en nihayetinde ortadan kaldırmaktır. Masonlar, çoğu kişinin bildiği gibi yahudi olanlar da değildir aslen. Masonlar şeytana tapan kimselerdir. Satanistlikte bunun bir koludur zaten. Dünya üzerinde en güçlü müslüman ülke Türkiye'dir bir de. Bu bağlamda müslümanları terörist göstermenin Türk'ler üzerinden olmasının daha etkili olacağı düşünülmüş herhalde. İyi veya kötü, ben zaten tutup da bir oyuna para vermem orjinal alıp. Torrentten çekerim mis gibi. Sadece oyun sektörü de değil; müzik, spor, vb. bir çok sektör onların elindedir. Ama şu da bir gerçek ki; ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, sonunda müslümanlar kazanacaktır ve bu Kur'an daki ayetler ile sabittir. Boşverin onlar kendilerini kandırmaya ve cehenneme odun olmaya devam etsinler. Sadece gülüyorum hallerine. Dünyaya bizleri bu şekilde tanıtıp avunsunlar bakalım. Söylediklerime inanmayanlar araştırabilirler, hepsi de doğrudur. Gerisi sizlere kalmış... Bilinçli olun biraz diyeceğim ama, nerdeeeee...
sen gerçek misin ya? nerde yaşıyorsun kaç yaşındasın?

BSC Misafiri

30.4.2015 10:54:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster Hadi yine yaazayım dayanamadım dünki mesajlar silinmiş ama bi şansımı tekrar deneyim.

Bir oyunda alman vuruluyorsa almanın sorunu rus vuruluyorsa rusun sorunudur.Onlar tepki göstermiyorsa ben neden göstereyim.

Amaaaaaaaaa.Eğerki sen bir oyunda bir türk'ü bana vurdurursan bir oyunda benim yaratıcıma hakaret edersen şartel atar kardeşim.

Ubi oyunlarını oynayan biri olarak assassins creed serisini oynamadım oynamamda.1. oyunda daha ilk başlarda atımızla bir türk bayrağı olan yerleşim yerine girdiğimizi saldırdığımızı görünce direk oyunu kapatıp sildim pc'den.

Çoğu insan için alt tarafı oyn olabilir milyonlarca satır kod olabilir ama benim için çok şeydir o.Genişliğin alemi yok.Burda senin milletine animasyon yada ses olarak hakaret varsa bu öyle "alt tarafı oyun" diye geçiştirilecek bir olay olmaz.Daha öncede örnek verdiğim gibi bayrak'da bir bez parçası.Ama namus şeref vatan din bağımsızlığı simgeler.Ayaklar altına alınsa cingar çıkar değilmi.İşte aynı tepkinin bu oyunlarada gösterilmesi lazım.Böyle geniş olunduğu sürece bu adamlar ilerde daha oyunlarına neler koyarlar.

Zamanında danimarkalımı ne bi karikatürist peygamberimize hakaret eden karikatür çizmişti.O zaman oda alt tarafı karikatürdü.
sen de gerçeksin sanırım, baya garip...

BSC Misafiri

30.11.2012 08:29:09

0
Bende bi bölümde bi kadının küçük çocuklarımızı taciz ediyorlar lütfen bize yardım edin dediğine şahit olmuştum

BSC Misafiri

16.8.2012 22:08:09

0
Arkadaşlar sadece bu propagandaların oyununa gelmeyin,bu konuları zaten sizin bilinç altınıza atmaya çalışıyorlar.Pek çok kişi tarafından başarılmış olsa bile uyanacak kişi bizleriz.Bakın şimdi terörist birisini aklınıza getirdiğinizde yüzünü kapatmış birisini getirebilirsiniz.Bu durumda oyun yapımcılarını gayet memlun edecek davranıştır.

cihat52.5

15.8.2012 16:06:40

0
Müslüman Uyanık olur...Anlayın artık bunlar birer senaryo birer Proje... Ama onlar filmin sonunu bilmiyorlar peki biz? Biz biliyoruz sonunda İslam galip oolacak insaALLAH... İyi oyunlar=??

1453 ten 1923 e

4.8.2012 15:55:34

0
Neden Türkçe seslendirme yapılmış amaç ne?

AurorAbeam

18.7.2012 15:17:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster Hadi yine yaazayım dayanamadım dünki mesajlar silinmiş ama bi şansımı tekrar deneyim. Bir oyunda alman vuruluyorsa almanın sorunu rus vuruluyorsa rusun sorunudur.Onlar tepki göstermiyorsa ben neden göstereyim. Amaaaaaaaaa.Eğerki sen bir oyunda bir türk'ü bana vurdurursan bir oyunda benim yaratıcıma hakaret edersen şartel atar kardeşim. Ubi oyunlarını oynayan biri olarak assassins creed serisini oynamadım oynamamda.1. oyunda daha ilk başlarda atımızla bir türk bayrağı olan yerleşim yerine girdiğimizi saldırdığımızı görünce direk oyunu kapatıp sildim pc'den. Çoğu insan için alt tarafı oyn olabilir milyonlarca satır kod olabilir ama benim için çok şeydir o.Genişliğin alemi yok.Burda senin milletine animasyon yada ses olarak hakaret varsa bu öyle "alt tarafı oyun" diye geçiştirilecek bir olay olmaz.Daha öncede örnek verdiğim gibi bayrak'da bir bez parçası.Ama namus şeref vatan din bağımsızlığı simgeler.Ayaklar altına alınsa cingar çıkar değilmi.İşte aynı tepkinin bu oyunlarada gösterilmesi lazım.Böyle geniş olunduğu sürece bu adamlar ilerde daha oyunlarına neler koyarlar. Zamanında danimarkalımı ne bi karikatürist peygamberimize hakaret eden karikatür çizmişti.O zaman oda alt tarafı karikatürdü.
Sen bu kadar üstünkörü görüp gıdım ingilizcenle bir şeyi çakmadan oynuyorsun lütfen oynama kardeşim. Bizim en güzel(!) özelliğimiz; bilgi sahibi olmadna fikir sahibi olmak. Sen şimdi üzerine el bombalarını asıp bir karakola doğru yürüsen merhaba desen "aa bu Türkmüş saldırmayalım". Bu mudur olay? mantık böyle mi çalışıyor? Ha not düşeyim: revelations'da osmanlı ile dosttu hatta Süleyman'ın emirlerini yerine getirdi. 1. oyunda ise bir kaç farklı ülke daha ülke değiller ve beylik gibi; yeni oluşum aşamasındalar, o gösteriliyor. Gerçi kime anlatıyorum; ön yargı almış başını gitmiş yanlış bilgiyi doğru yapsam kaç yazar... Ekleme: şu Türkçe konuşan teröristleri Türk yapmışsınız birde, düşünceye bak düşünceye. Azıcık zamanınızı ayırıp şu Spec ops'u 2-3 bölüm geçecek kadar oynayın. Ve ondan sonra bakın kimleri vuruyorsunuz (oynamazsınız şimdi siz o kör önyargılarınızla hemen söyleyeyim; amerikan askerlerini. Hemde oyunun sonuna kadar).

BSC Misafiri

18.7.2012 14:11:08

0
oyunu daha yeni oynamya başladım.türkçe küfürler çok eğlenceli olmuş.Çok şaşırdım.Cidden oyunu dahada oynayasım geldi.

BSC Misafiri

14.7.2012 18:08:41

0
Kasti yapıldığı belli bir şey Türkçe seslendirmelerin. Direkt art niyet ararım ben bu işte, üstelik yapım ekibinde 2 tane Türk bulunmakta. Sehven koyulsa bu adamlar farkederdi sanırım. Hatta bence bu 2 Türkün parmağı var içinde. Bilemiyorum Ubisoft bu herşey beklenir. Oyun güzel ama sürükleyici, heyecanlı. Patlama efektleri daha gerçekçi olsa daha güzel olacak.

AVB44

1.7.2012 12:37:05

+1
lugoyu kurtarıdiğimiz bi bölüm var chapter 13 ün sonları çölde geçiyo lugoyu ipten aldım kadının biri topraklarımızdan çıkın yavşaklar dedi :)

BSC Misafiri

29.6.2012 12:46:44

0
Evet bende duydum küfür bile ediyorlar" Belanızı s....m" diyor bir yerde.. " onların kellelerini istiyorum" diyor..

BSC Misafiri

29.6.2012 12:04:06

0
Millet Oyunu Yeni Bitirdim Kimse Dememişki Bu Oyunda Türkler Terorist Türkler Sivil Halkın Askeri Oyunda Sivil Halkı Savunuyolar Sen Oyunun Sadece %5inde Türk Vuruyosun Hatta Onlar Türk Bile Değil Galiba Çünkü Zenci Çoğunluklu Dediğim Gibi Oyunun Kalan Yüzdesinde İse Amerikan Askerleriyle Çatışıyosun Bence Oyunu Alacak Olan Varsa Türkler Vuruluyor Diye Vazgeçmesin Teorilerinizden Bana Tek Mantıklı Gelen Şey Adamların Allah No Kalıbını Kullanıp Müslümanlığa Laf Etmesidir.Gerisi İse Fasa Fiso

BSC Misafiri

29.6.2012 12:04:00

0
Millet Oyunu Yeni Bitirdim Kimse Dememişki Bu Oyunda Türkler Terorist Türkler Sivil Halkın Askeri Oyunda Sivil Halkı Savunuyolar Sen Oyunun Sadece %5inde Türk Vuruyosun Hatta Onlar Türk Bile Değil Galiba Çünkü Zenci Çoğunluklu Dediğim Gibi Oyunun Kalan Yüzdesinde İse Amerikan Askerleriyle Çatışıyosun Bence Oyunu Alacak Olan Varsa Türkler Vuruluyor Diye Vazgeçmesin Teorilerinizden Bana Tek Mantıklı Gelen Şey Adamların Allah No Kalıbını Kullanıp Müslümanlığa Laf Etmesidir.Gerisi İse Fasa Fiso

NaturalBornKillah

29.6.2012 01:11:53

+1
Birazcık mantıklı düşünürmüsünüz ? Oyunun başında oynadıgımız karakter size yardım için geldik diyor ve karşımızdaki silahlanmış sivillerde.Yardımmı bizi öldürmeyi mi kastediyorsunuz gibisinden birşey söylüyordu.Paranoyaklasmıs eli silahlanmıs sivil var karsımızda. Ayrıca şu düşüncenizi anlamıyorum Assasians Creed de Türk öldürünce içimiz sızlıyor ne bileyim Türkçe konusan adamı vurmak istemiyoruz falan gibisinden yazılarla karsılastım Dikkat ederseniz Multiplayer ı olan savaş oyunlarında genelde Amerikan Kuvvetleri ve Başka Kuvvetler karşı karşıya geliyor acaba düşündünüz mü bu oyunları oynayan Amerikalılar böyle düşünüyormu diye ? Bazı şeyleri aşın lütfen oyunda vurdugunuz eli silahlı her karakter terörist diye düşünmeyin.Battlefield 3 de Rusya ile Amerika karşı karşıya geliyor o zaman ruslarla amerikalılar oynamasın bu oyunu Amerikan takımına düşen bir Rus oyuncu ben bu takımda oynamam gibisinden düşünse vay oyunların haline ... !

BSC Misafiri

21.6.2012 09:56:08

0
Ubisoft mason bir kuruluştur. Bunu en kolay logolarındaki tek gözden anlarsınız. Masonların tek bir amacı vardır; o da tek bozulmamış din olan müslümanlığı, çeşitli yollardan zedelemek ve en nihayetinde ortadan kaldırmaktır. Masonlar, çoğu kişinin bildiği gibi yahudi olanlar da değildir aslen. Masonlar şeytana tapan kimselerdir. Satanistlikte bunun bir koludur zaten. Dünya üzerinde en güçlü müslüman ülke Türkiye'dir bir de. Bu bağlamda müslümanları terörist göstermenin Türk'ler üzerinden olmasının daha etkili olacağı düşünülmüş herhalde. İyi veya kötü, ben zaten tutup da bir oyuna para vermem orjinal alıp. Torrentten çekerim mis gibi. Sadece oyun sektörü de değil; müzik, spor, vb. bir çok sektör onların elindedir. Ama şu da bir gerçek ki; ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, sonunda müslümanlar kazanacaktır ve bu Kur'an daki ayetler ile sabittir. Boşverin onlar kendilerini kandırmaya ve cehenneme odun olmaya devam etsinler. Sadece gülüyorum hallerine. Dünyaya bizleri bu şekilde tanıtıp avunsunlar bakalım. Söylediklerime inanmayanlar araştırabilirler, hepsi de doğrudur. Gerisi sizlere kalmış... Bilinçli olun biraz diyeceğim ama, nerdeeeee...

usmcsas

15.6.2012 10:58:11

0
Bu oyunu Türkiyeden kimse almasında görsün it herifler!

0rka

15.6.2012 10:34:00

0
Tartışmaya gerek yok arkadaşlar orjinal almayın olsun bitsin :)

obantr

15.6.2012 08:34:31

-2
Şuan NATO'dayız fazla konuşmayın beyler. ABD ne dese eliniz kolunuz bağlı ya seve seve ya..... yapmak zorundasınız. ABD'nin en büyük Orta doğu üssü incirlik üssüdür. Oda Türkiye de kurulmuştur. İncirlikte Türk bayrağını göremezsiniz ve Türk askerini içeri bile almazlar. Kısacası Türk toprağı olarak bile sayılmaz öyle deyim. Ayrıca NATO ve ABD'nin 20 den fazla Türkiye de Askeri tesisi vardır. Füze savunma sisteminin anahtarı bile TR'ye verilmemiştir. Eğer silah ve savunma sanayi açısından ABD,Rusya gibi ülkelere bağımlı kalmaya devam edersek her istediklerini yapacak ve sesimizi çıkaramayacağız bunu bir yere not edin. Ne yazık ki durum bu gelişmiş ülkeler gelişmekte olan ülkelerin kontrolünü elinde tutuyor. Buna Rusya'nın Kazakistan'a yaptıklarını Çin'in diğer Türk ülkelerine yaptıklarını örnek gösterebiliriz.

SirPeter

15.6.2012 03:58:23

0
İlk olarak yapımcının yaptığı şey tam bir rezalet, sanki hergün teröristler tarafından bombalananlar biz değiliz birde gidip bizi terörist yapmışlar, İkinci olarak ''Allah no'' ifadesi direkt müslümanlığa hakaret amacıyla duruyor orada, farkettirmeden bunlar de ''teröristler müslümandır'' geyiğini dayatmaya çalışıyor alttan alttan. Üçüncü olarak bazı kişiler araya Assassin's Creed Revelations'u karıştırmış, daha önce Arapları, İtalyanları keserken iyiydi değil mi ? Oyunda hem Osmanlı askerleri tarafsızdı hem de hiçbir görevde ''Git şu Osmanlı askerlerini öldür gel'' demiyordu. Öldürlerimiz ya rüşvet almıştı yada templarlar için çalışıyorlardı birde üstüne üstlük bizans askerleriyle çatışıyorlardı, onun üstüne üstlük birde Yusuf ve kardeşliğimiz vardı ki onların da çoğu Türktü. Yok ben silmiştim yok bizi kötü gösteriyorlar yok ben korsan alacağım filan kendinizi kandırmayın resmen korsan kullanmak için mazeret çıkarıyorsunuz neymiş para kazandırmamak için Spec Ops'u korsan oynayacakmış ? Korsan olunca öldürdüklerin yine Türkler değil mi ? Lütfen şu olaylara kara cahiliyetle değil de aklı selim ile yaklaşın o kadar sitem ediyorsanız da bir anlamı olsun bir karalama kampanyası başlatın yada yapımcıya tepkinizi gösterin, bir siteye ''Türklere hakaret ettiği için almıyacağım'' demekle olmaz sonuçta siz oynamasanız bile elin yunanı fransızı alıp oynayacak oyunu o yüzden lütfen ya birşeyler yapın yada saçma sapan yorumlar yapmayı bırakın. Ha birde yöneticilere sesleniyorum bazı üyeler resmen korsanı özendiriyor lütfen birşeyler yapın çünkü yasadışı

Guest-BB2CECC18

15.6.2012 02:39:23

+1
Yapacak birşey yok dedelerimizin bunların dedelerine attığı pandiğin acısını çıkartmaya çalışıyorlar

REV0

15.6.2012 00:43:53

0
Kapitalizm budur beyler... Kökeninde para olmakla beraber, ürününü sattırmak için gerektiğinde dini, gerektiğinde dili, gerektiğinde muziği empoze eden, manipüle eden bir şeydir. Oyunda bir kaç kelime duydunuz diye oyunu orjinal almaktan vazgeçmeniz, doğru ve yerinde bir yaklaşım tebrikler. Yanlız bunu yapmakla iş bitmiyor. En kısa sürede kendi oyun endüstrimizi kurmamız şart, bunu yapmadığımız, çanakkaleyi, kıbrısı, viyana kuşatmasını, istanbulun fethini konu alan AC tadında oyunlar yapmadığımız sürece bunlar gibi salak yapımcılara çok küfür ederiz. Fetih1453 filmi bile gerekli fırtınayı kopardı Yunanistanda, Avrupada, bu örnektir, başlangıçtır, devamının gelmesi gerekir. Bir de şu var, bugun Türkçe Olimpiyatları vardı.. Yüzlerce farklı ülkeden, binlerce öğrenci geldi İstanbula, pek çoğu da anadilleri gibi konuştular Türkçeyi, oynadılar yeri geldiğinde.. Sesleriyle, hareketleriyle türkiyede sanatçı geçinen beş para etmezler grubunu döşemelik katladılar... Tribünlere baktım, bir yanda Makedonya bir yanda Yunanistan bayrağı.. Normalde birbirini resmi olarak tanımayan, düşman kabul eden 2 ülkenin öğrencileri yan yana bayraklarını salladılar... Onların yanında Suudi Arabistan onun yanında da İsveç.. Normalde birlikte düşünemeyeceğiniz 2 ülke... Ama Türkçe başardı bunu, Türkçe budur... Türklük de, Anadoluluk da budur... Gerisi fasa fiso.. Bırakın Allah no, hastirşet desinler oyunlarında... Yukarıda verdiğim örneği unutmayın, ülke üzerinde oynanan oyunları da... Bunlar gibi yapımcılara söylenecek şu sözü de: 'İt ürür, kervan yürür'

alito

14.6.2012 20:44:34

0
Mallık bir yere kadar ama bunlar o çizgiyide açmış demekki. çok takılmamak lazım böyle şeylere boşverin

Guest-756EC155F

14.6.2012 20:04:07

+1
taaa osmanlı döneminden gelen düşmanlık işte ne olacak :@

26onurhan

14.6.2012 19:51:48

0
ben bu türkçe konuşmaları konsolüssünün ilk temas programında söylemiştim yorum olarak ama kimse cevap vermemişti. konsolüssü deki videoda 14.34 dakikada adam resmen türkçe konuşuyor..! bu silahlar….

BSC Misafiri

14.6.2012 18:12:47

0
Eğer adamlar türkse türkçe konuşmaları normal.Türklerin öldürülmesine bu kadar kafayı takmayın.Oyun bu alt tarafı.Araplar,Ruslar öldürülünce birşey demeyipte Türkleri öldürünce bu kadar galeyana gelmeniz cahil işi biraz.Ama eğer yapımcı firma Türkler araptır o yüzden türkçe konuşurlar mantıyındalarsa çok yazık.Programcı olup bu kadar cahil olunmaz çünkü.

Sacrer

14.6.2012 17:07:19

0
Oyunu orjinal alacaktım ama şimdiden vazgeçtim. Böyle şey mi olur ya? Ben de iyi oyun demiştim, adamlar resmen işe ırk, din ve siyaseti katmışlar.

gorkemsahin

14.6.2012 16:47:05

0
Bende orjinal alcaktım ama vazgeçtim torrent sitelerinden indircem orjinal alıpta bu türk düşmanı kafirleri zengin etmek istemiyorum.

Guest-BB2CECC18

14.6.2012 15:17:17

0
Oyunun demosunu oynadım.Çok beğendim fakat Müslümanları öldürmemiz ve onları kötü göstermeleri sebebiyle orijinal almayı düşündüğüm oyunu almayacağım.

gorkemsahin

14.6.2012 15:10:49

0
Aaa dostum pardon :) YouR@ck'un yorumuna bakıp senin yorumuna bakmışım. :D

BSC Misafiri

14.6.2012 15:10:51

0
işte bu yüzden bu sektörle ilgeleniyorum ve arkadaşlar lütfen sizde ilgilenin neden başkalarının yaptığı oyunları oynamak zorundayız o adamlar yoktan varetmiyolar haşa çalışıp çabalayıp öyle yapıyolar lütfen biraz çalışalım

gorkemsahin

14.6.2012 15:05:49

0
(Alıntı yapamıyorum hata veriyor)Allah allah ben sanki öyle bişe okudum gibime geldi sildinmi yoksa yada başkası yazdı ve sildi heralde kusura bakma. :)

EmuMaster

14.6.2012 14:59:19

0
gorkemsahin buyurmuşki ; "şimdi bu oyunları oynayanlar kafir olup TÜRK'lüktenmi çıkıcak " Öyle bir şeymi dedim?veya hangi cümlemden bu anlamı çıkardın? Muhalif 1 çarpıtma 1. ;)

gorkemsahin

14.6.2012 14:54:05

-1
EmuMaster'e hiç katılmıyorum şimdi bu oyunları oynayanlar kafir olup TÜRK'lüktenmi çıkıcak tamam onlar TÜRK'leri yani bizi aşşağılayabilir allah yok diyebilir ama bu AC:R'dede böyle çoğu oyundada böyle çünkü adamlar allaha inanmıyo ve sadece kendilerini seviyolar ama ben eğlenceme bakarım not olarak: türklere, allaha veya başka ırklara (ırkçılık) yapanların allah belasını versin.

BSC Misafiri

14.6.2012 14:43:24

+1
işte bu yüzden bu sektörle ilgeleniyorum ve arkadaşlar lütfen sizde ilgilenin neden başkalarının yaptığı oyunları oynamak zorundayız o adamlar yoktan varetmiyolar haşa çalışıp çabalayıp öyle yapıyolar lütfen biraz çalışalım

BSC Misafiri

14.6.2012 14:43:05

+1
Müslümanları terörist olarak görüyorlar ya ben ona yanıyorum.

selcuk6688

14.6.2012 14:36:29

-2
kardeşlerim turklerim alttarafi oyun yani eglenip geccen vurcan adamlari zevk alcam sahsen ben bu oyunu zamundadan cekip oynarim ayrica allah no derken gercekten kotu olmus allah onlara cezasini verir sacma sapan yorum atmayin ayrica bide update gelip duzelebilir daha cıkmadan yorum atmıssınız ayrıca yazim hatasi olabilir aynisini baska oyuna demistiniz update geldi duzeldi lutfen sacma sapan yorum atmayin

EmuMaster

14.6.2012 14:13:50

+1
Bölüm 2: Yorumlarmı kısıtlandı ne? Biriyle kavgaya tutuşsanız size çok ağır hakaret etse alt tarafı ağızdan çıkan söz olur o zaman?Yani genişlikte sınır yok bu böyle sürer gider. Geniş oyuncu milleti ; elin siyonistinin yaptığı oyunları savunmak ne sana bir şey kazandırır nede başkasına.Ama kalkıpda "yıl kaç olmuş halen oyunla gerçeği ayırt edemeyen insanlar var" gibisinden yorum atarsan.O zaman bir önceki mesajım sana gelsin. Bir türk olarak bu gibi haberler olduğu sürece istese 100 kişi muhalif olsun istediği kadar konuyu çarpıtsın tepkimi gösterecem diğer oyuncu türk kardeşlerimdende beklediğim budur İyi oyunlar.

EmuMaster

14.6.2012 14:07:10

+7
Hadi yine yaazayım dayanamadım dünki mesajlar silinmiş ama bi şansımı tekrar deneyim. Bir oyunda alman vuruluyorsa almanın sorunu rus vuruluyorsa rusun sorunudur.Onlar tepki göstermiyorsa ben neden göstereyim. Amaaaaaaaaa.Eğerki sen bir oyunda bir türk'ü bana vurdurursan bir oyunda benim yaratıcıma hakaret edersen şartel atar kardeşim. Ubi oyunlarını oynayan biri olarak assassins creed serisini oynamadım oynamamda.1. oyunda daha ilk başlarda atımızla bir türk bayrağı olan yerleşim yerine girdiğimizi saldırdığımızı görünce direk oyunu kapatıp sildim pc'den. Çoğu insan için alt tarafı oyn olabilir milyonlarca satır kod olabilir ama benim için çok şeydir o.Genişliğin alemi yok.Burda senin milletine animasyon yada ses olarak hakaret varsa bu öyle "alt tarafı oyun" diye geçiştirilecek bir olay olmaz.Daha öncede örnek verdiğim gibi bayrak'da bir bez parçası.Ama namus şeref vatan din bağımsızlığı simgeler.Ayaklar altına alınsa cingar çıkar değilmi.İşte aynı tepkinin bu oyunlarada gösterilmesi lazım.Böyle geniş olunduğu sürece bu adamlar ilerde daha oyunlarına neler koyarlar. Zamanında danimarkalımı ne bi karikatürist peygamberimize hakaret eden karikatür çizmişti.O zaman oda alt tarafı karikatürdü.

encuni

14.6.2012 13:36:42

+1
Nerdeyse cihad ilan ediceksiniz :)) Gta flnda oynamayın ordaki adamların kafasına beyzbol sopası ile vurup parasını ,arabasını alıp kaçmayın çünkü onlarda insan :D Ona bakılırsa yıllardır cıkan silahlı oyunlarda %35 almanya %30 rusya %30 ırak,afganistan a dalıyoruz.%5 amerikayı kurtarıyoruz

Anatonyum_

14.6.2012 13:24:39

+1
Bırakın onu bunu herkes bize düşman...

Barxxx

14.6.2012 13:14:24

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Assassin's creed'de müslüman öldürürken içiniz sızlamıyorda bundamı sızlıyor.
Ya gerçekten bu yorumların mantığını anlayamıyorum. Bir devlet bakanı falan bir oyunu kendi milleti öldürülüyor diye yasaklar herkes yazar 'bu adamlar aptal' 'Bu adam bunun sadece bir oyun olduğunu anlayamıyor mu?' gibi milyon tane yorum yapılır. Sonra osmanlı da geçen oyunda üstüne üstlük osmanlı askeri ile aynı tarafta olmamıza rağmen yok müslüman öldürürken içinizi sızlamıyor mu?Oyunda öldürülen hiç bir şeye insanın içi sızlamaz çünkü mantıken saçma oyunda gördüğün karakter müslüman değil zaten müslüman olmayan programcılar tarafında oluşturulan bir şey o sadece bir yazılım gerçek bile değil olmayan bir şey sadece belli bir pc programı dahilinde hareket eden binlerce satır bilgisayar kodu. Hadi olaya mantıksal açıdan bakmayayım da duygusal açıdan bakayım Oyunda müslüman öldürürken içi sızlayan insan hıristiyan öldürürken de içi sızlaması lazım insan insan dır. Dinine ırkına diline göre insanları ayırmak ırkçılıkdır. Türk toplumunda ırkçılığın yeri olamaz. Yani bence söylediğin şey mantıken de duygusal açıdan da çok saçma. Habere olan yorumumda bu oyunu ben almam çünkü resmen türkleri terorist gibi gösteriyorlar.AC Revelation da ise hiç böyle bir durum yokdu.

mexican23

14.6.2012 13:04:46

0
yine silinecektir ama yazıyım avrupa ve abd nin türkleri yada müslümanları terörist zannetmeleri kendi cahillikleri ve ayıpları en azından herkesi aynı kefeye koymaları ama ne türkiyeden nede müslüman diğer ülkelerden bunu değiştirmeye yönelik doğru düzgün bir hareket yok

Mr.Humble

14.6.2012 13:01:42

+5
Allah no ne lan salaklar bu kadarda olurmu ya serefsizlere bak

ageof98

14.6.2012 12:55:58

0
Medal of Honor'un videosunda yazdıklarımın haklı olduğunun bir kanıtı daha.Tamam oyun güzeldir ancak bu propaganda hareketleri yapılıyor.Psikolojik olarak bizlere enjekte ediliyor.Sonra AC'de Müslüman öldürürken içiniz sızlamıyor mu denilen şahıs.Eğer oyunu iyice kavrasaydın orada onlar bizim iyi kişiler olduğumuzu bilmediklerinden saldırıyorlardı ve biz de kendimizi koruyorduk.Hatta Yusuf bizi uyarıyor oyunda.Yani Müslüman oldukları için öldürmüyoruz.Ona bakılırsa Papa'yı bile öldüresiye dövdüğümüz bir oyun AC.Ama burada direk Türkçe seslendirme düşmanlarda kullanılmış.Başka bir oyuna örnek olarak CoD 4 'de de teröristlerin bayrağı Türk bayrağına çok benziyordu.Buyrun bayrak : [image]local://upfiles/1121229/0A43B4B402D84E7CAEBD6536B3856AC9.jpg[/image]

BSC Misafiri

14.6.2012 11:54:49

0
Assassin's creed'de müslüman öldürürken içiniz sızlamıyorda bundamı sızlıyor.

0lyimp0s

14.6.2012 11:13:36

0
oyunu alıcaktım almicam :D aslinda müslümanlar intihar bombacısı fln oluyo adamlarda haklı hem şu anda türkçe batıyo diyoalrya yılda 2023 türkçe yol olmuş allah no :D

BSC Misafiri

14.6.2012 11:11:35

+2
Niye şaşırdınız anlam veremedim ? Pskolojik harekatın bir parçasını uyguluyorlar. Gençlerimizi bu türden mesajlarla, uçuruma sevk etmeye çalışıyorlar. Türkün türkten başka dostunun olmadığı her daim karşımıza çıkıyor.

BSC Misafiri

14.6.2012 11:11:23

-1
Müslüman ve Müslüman değil Türk veya Türk değil ne fark eder? İnsanları bulundukları ortama göre yargılamak yanlış bence(bu yanlışı hem batı, hemde biz yapıyoruz). Her neyse konu baya bozulmuş. Bu arada "Allah no" nedir abi? :D Çatışma esnasında söylenecek bir kelime mi? Yani o çatışma esnasındaki panikten yüce bir varlığa inanmasan bile "Allah!" diye bağırsın veya "God!" diye bağırsın da, "Allah no" çok zorlama ve gereksiz olmuş.

vergosa

14.6.2012 11:04:22

0
bende dun pc de farkettım bu oyunun demosu konsola daha once cıktı ama hıc farkeden olmadı sıcagı sıcagı cekıldı bu turkçe seslendirmeler sadece pc demı var acama

CaSsErDoDo

14.6.2012 09:38:32

-2
tüm avrupa ve amerika bizi afganistan gibi zannediyor.madonna bile boğazı yapay göl zannetmiş ben daha ne diyeyim.bunların coğrafya,kültür altyapısı bu kadar.ama aslında hak da veriyorum adamlara.yurtdışındaki vatandaşlarımız afganistanlı gibi yaşarlarsa ya da iranlılar gibi adamlar böyle seslendirme koyunca da şaşırmamak lazım

agent82

14.6.2012 09:14:21

0
oyunu yapan yager bir alman firması.kısaca bizim o coğrafyada yaşamadığımızı bilmemelerine imkan yok.burada bilerek ve isteyerek konmuş o kesin.kötü niyet yok demek isterdim ama var.belki Milliyetimize değil ama İnancımıza var gibi görünüyor.Kınıyorum sadece Türkçe konuştukları için değil genel anlamda Dinimize olan fobilerinden dolayı. Hani belki polyannacılık oynamak istiyenler bunun senaryo ile bağlantılı olduğunu düşünebilir ama sanmıyorum.

LoKRazieL

14.6.2012 09:12:14

0
Asıl eşşekoğlu eşşekler onlar farkında değiller adam hem ingilizce hem arapça hem türkçe konuşuyor o zaman ana karakterde her bölümde lisan değiştirsin.....

kratosdrake

14.6.2012 05:40:33

0
bu ............................................................................................................... 2k resmen bizle alay ediyo ne biçim adamsınız oyun yapıyosunuzda oyunla alakası olmayan ülkeyi niye karıştıyon gerizekalı, böyle bir ülkeyi iyi gösterip, alakası olmayan bir ülkeyi dilin içine edip göstermek ayıp bir şey adam değilsiniz be

- The Stig -

14.6.2012 04:06:09

0
bu amerikalalılar daha okyanus ötesi ülkelerin ne gibi kültürlere sahip geçmişe sahip olduklarını bile bilmedikleri halde nasılda dünyanın en zengin ülkesidir anlamak mümkün değil! Biz kendi halkımıza cahil diyoruzda ordakiler emin olun %30unun bizim cahil dediğimiz kısımdan farkı bile yok emin olun.. Avrupada 10 ülke söyle diye yoldan 10 kişi çevirsen 5-6 tanesi sana ilk dört sırada İngiltere-Fransa-İrlanda-İtalya diye cevaplamaya başlar..10 tanede sayamaz eminim..Saydıklarından da yarısının başkentini bile bilmez! Çin bile diyen olur belki :D

aerandir79

14.6.2012 02:33:40

0
benim için bu oyun bu haberi okduktan sonra gözümde direk çöp oldu bundan sonraki eleştirilerimizi oyunun resmi sitesine mail göndererek yapalım Müslüman Türk halkının tepkisini anlamalarını belki sağlayabiliriz

aygun61

14.6.2012 02:13:34

0
Bu ne saçma bir şeydir arkadaş! demek biz İngilizce anlamıyoruz da çekebiliyoruz oyunları. Bir cümlede adam 3 farklı lisan kullanıyor. Bu duruma ne denir ki bilemiyorum. Uncharted 2'nin arap Türklerinden bile kötü olmuş.

REV0

14.6.2012 02:07:36

+1
Demekki oyun 2023'den sonra geçiyor beyler

katlediji

14.6.2012 01:06:43

-1
allah no ne lan :D

CILGIN_TURK_96

14.6.2012 01:06:41

0
oyundaki saçma seslendirmeyemi üzülsem yoksa yazilan su saçma yorumlarami üzülsem bilemedim...

ghost-BSC

14.6.2012 00:46:59

+9
quote:

Orijinalden alıntı: -berkay- Birde bunu bir övgü gibi koymuşsunuz . Size hiç yakıştıramadım . Adamlar bizi resmen terorist yapmışlar .Böyle birşey olamaz ben karşıyım . HAYIR SPEC OPS : THE LİNE
Her Türkçe seslendirmeli oyun Türkçe'nin kullanımı açısından bizleri mutlu ederken, bu sefer hem düşündürdü hem de üzdü. Bu cümleden ne anlıyorsunuz?

Tall Man

14.6.2012 00:44:13

-9
Birde bunu bir övgü gibi koymuşsunuz . Size hiç yakıştıramadım . Adamlar bizi resmen terorist yapmışlar .Böyle birşey olamaz ben karşıyım . HAYIR SPEC OPS : THE LİNE

pcheveslisi

14.6.2012 00:41:37

+3
Bence tamamen saçmalamışlar tüm müslüman ülkeleri bir tutup karıştırıp çorba olarak önümüze sermişler
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Spec Ops : The Line
+ TAKİBE
AL
48 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız