Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'nin Satın Alabileceği 5 Oyun Stüdyosu

Heavy Rain eşsiz bir deneyimdi

      Sony bünyesinde önemli geliştiriciler faaliyet gösteriyor ve bu geliştiriciler "Playstation" adının duyurulmasında çok önemli rol oynuyor. Örneğin 1986 yılında kurulan Naughty Dog 2001 yılında Sony tarafından satın alınmıştı. Şimdi bu firma Uncharted serisi ile tam anlamıyla şov yapıyor.
 
      Guerrilla Games, Evolution Studios, Zipper Interactive, Media Molecule, Bigbig Studios gibi geliştiricilerin yanı sıra son olarak da Sucker Punch'ı satın alan Sony gelecekte de bu tür firmaları bünyesine katacak gibi görünüyor. Peki sıradaki firmalar hangileri olabilir?
 
 Quantic Dream
Playstation 3'e hazırladığı Heavy Rain ile adını duyuran geliştirici daha önce de Omikron: The Nomad Soul ve Fahrenheit gibi oyunlarla karşımıza çıkmıştı. Fransız geliştirici özellikle Heavy Rain sayesinde Sony ile yakın ilişkiler kurdu. Belki oyunları çok yüksek satış rakamlarına ulaşmıyor, ama hardcore kitlenin saygı duyduğu şeyler yaptıkları kesin.
 
Novarama
 PSP'deki Invizimals ile dikkatleri üzerine çeken İspanyol firma Playstation Vita'nın en dikkat çekici yapımlarından Reality Fighters'ın da geliştiricisi. Açıkçası Reality Fighters gibi oyunların çok büyük ilgi göreceğini düşünüyorum ve Sony bu firmayı satın alırsa oldukça doğru bir adım atmış olacak. Zaten Novarama ve Sony arasında birkaç yıl için "Playstation" markasına özel oyun çıkarılması konusunda anlaşmaya varıldı.
 
Housemarque
Super Stardust ile 1995 yılında oyun dünyasına adım atan geliştiricinin bu oyunu oldukça ünlü oldu. Daha sonra ise kendilerini Dead Nation adlı izometrik kamera açılarına sahip PSN'e özel bir oyunla daha da yakından tanıma fırsatı bulduk. Son olarak Xbox live ve PSN için Outland'i hazırlayan firma indirilebilir oyunlar konusunda çok yetenekli. Özellikle Dead Nation'dan sonra Sony'nin bu firmayı satın alma şansı yüksek.
 
CCP Games
 PC'nin popüler MMO oyunu Eve Online ile tanıdığımız İzlandalı geliştirici şu sıralar Playstation 3'e özel bir MMO-FPS oyunu Dust 514'ü hazırlıyor. Eve Online dünyası ile de bağlantılı olacak bu oyun konsollardaki MMO açlığına çok iyi gelecek gibi görünüyor. Sony Online Entertainment'in konsollarda MMO konusundaki çabalarını da göz önüne alırsak CCP Games'in mutlaka satın alınması gereken geliştiriciler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
 
Insomniac Games
Ratchet & Clank, Spyro the Dragon, Resistance gibi ünlü serileriyle ile tanıdığımız geliştirici şimdiye kadar hep "Playstation" markasına özel oyunlar geliştirmişti. Son olarak ise Electronic Arts'ın yayıncısı olacağı Overstrike adlı oyunu PS3'ün yanı sıra Xbox 360'a duyurmuşlardı. Bize kalırsa Insomniac diğer konsollara daha fazla yakınlaşmadan Sony bu firmayı satın alabilir. Adı "Playstation" ile özdeşleşen bu geliştiricinin Sony ile ilişkileri hala çok iyi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony
Lollipop Chainsaw'dan Akrobatik Görüntüler Limbo, Şu anda Steam'de
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alperakg

3.8.2011 11:22:31

0
Quantic Dream,Insomniac Games'i alırsa iyi olur.

On.E

3.8.2011 02:04:26

0
Bana kalırsa Insomniac Multiplatform satışını iyi yaparsa bırakmaz..Malum oranın geliri daha fazla..Onun dışında Resistance bu nesille son bulur Spyro zaten Activision'a ait yeni oyunu geliyor R&C'de başka firmaya devredebilir Sony için sorun olmaz bence..

Ali_80

3.8.2011 01:47:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Warrior

Insomniac'ı zor alır Sony hatta Resistance bitince tamamen Multiplatform olacaklar malum EA anlaşması var ortada bu anlaşmadan sonra Sony'ye dönemez..Quantic'de olmaz umarım şu adamlar bir 360 oyunu yapmalılar..Diğerleri fark etmez zaten..
Listede olunca alabilir diye düşünmüştüm

On.E

3.8.2011 01:31:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ali_80 Insomniac Games i kesinlikle almalı
Insomniac'ı zor alır Sony hatta Resistance bitince tamamen Multiplatform olacaklar malum EA anlaşması var ortada bu anlaşmadan sonra Sony'ye dönemez..Quantic'de olmaz umarım şu adamlar bir 360 oyunu yapmalılar..Diğerleri fark etmez zaten..

Ali_80

2.8.2011 21:49:41

0
Insomniac Games i kesinlikle almalı

theodorus321

2.8.2011 20:37:22

0
zipper interactive yi 2 kere yazmışsınız

BSC Misafiri

2.8.2011 20:31:00

-4
adı ps ile özleşen nedir yahu firma savaşımı yapıyoruz burda her konsola çıksın diyoruz siz diyorsunuz sony ile kalsın

CILGIN_TURK_96

2.8.2011 20:28:20

+2
Quantic Dream olabilir diye dusunuyorum.....
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız