Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: "Mikro Ödemeler Kötü Bir Şey Değil"


    Yeni neslin gelmesiyle birlikte mikro ödemeleri oyunlarda daha fazla görmeye başladık. Bu sistemi kullanan firmalardan birisi de Sony oldu. Geçtiğimiz gün Gran Turismo 6'nın mikro ödeme listesi açıklanmış ve oyun içerisindeki sanal bir arabanın fiyatı 400 TL kadar tutmuştu. Bu sistem oyuncular tarafından tepki almaya devam ederken, Sony'den Shuhei Yoshida'dan konuyla ilgili açıklamalar geldi
 
    Sony Worldwide Studios patronu Shuhei Yoshida, "Biz sadece meşgul olan insanlara alternatif bir yol sunuyoruz. Mikro ödemeler kötü bir şey değil. Burada önemli olan nokta oyunun ve sistemin nasıl tasarlandığıyla ilgili." sözlerini söyledi.
 
    Konuyla ilgili her ne kadar oyuna etki etmeyen sistemler tasarlansa da, bu durumun oyunlardaki rekabetçiliği etkilediği bir gerçek. Peki siz mikro ödemeler konusunda ne düşünüyorsunuz? Zaten 60 dolar ödediğiniz oyunda küçük bir içeriği açmak için ekstradan para vermeyi, hatta 400 TL gibi yüksek bir fiyat ödemeyi tercih eder miydiniz?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
gran turismo gt gt6 sony polyphony yarış simülasyon ps3 PS4 playstation gran turismo gt gt6 sony polyphony yarış simülasyon ps3 PS4 playstation
EA, Free to Play UFC Oyununu Düşünüyor The Division'un Oyun Motoru Haftaya Tanıtılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.12.2013 16:10:29

+1
bu mikro ödemeler zaten bizim gibi sıkı oyuncular için değil. biz zaten uğraşıp bu içerikleri oynayarak elde ediyoruz. mikro ödemeyi kullananlar genelde oyuna az vakit ayıran ve çok parası olan insanlar. adamın işi gücü var çok yoğun çalışıyor misal ama boş vaktinde de bir iki saat oyun oynuyor, işte böyle adamların içerikleri ulaşması için var bunlar. bizim zaten hayatımız oyun para verip almayız bunları. sonuç olarak bence de kötü bişey değil parası olan alsın.

obantr

6.12.2013 12:39:10

0
400 TL oyundaki sanal arabaya vereceğime 400 TL'ye Steam indirimleri ve Humble Bundle'lı bekler 1 senede 50 oyun alırım daha iyi :D

mottojon

6.12.2013 11:42:51

+1
arkadaş kimse şu mikro ödeme konusunu anlamamış adam demişki vakti olmayan biri oyunda ilerleyemediği için bilmem ne marka arabayı açamamış gel sen bana 400 tl öde bölümleri geçmeden sana o arabayı vereyim diyor sony sonra adam derki çok pahalı sony de derki kardeş kusura bakma onca insan emek verip bölüm geçip arabaları açıyor sen ucuza açıp oynamak istiyorsun olmaz 400 ver aç oyna umarım açıklayıcı olmuştur.

RedTurkei

6.12.2013 02:34:51

-2
bu micro ödemeler yüzünden adam gidip korsan oynuyor niyemi 1. adam solo takılmayı seviyor. 2. senin parayla sattığını korsanda free açıp oynuyor sonra korsan almayın arkadaşlar içinde 400tl gibi hatta 15tl yi geçen micro ödeme olan oyunu almayın korsan oynayın. oyuncuyuyuz dediysek eneyiyiz demedi demeyin real car racingi denedim ulan upgradi yapmak için para biriktiriyon onu geçtim oda yetmiyo bide seni 10dk bekletiyo upgrade olması için yuh artık tükürülmesi gerek bu adamların suratına.

Ontes

6.12.2013 00:45:15

-1
Özrü kabahatından büyük derler ama özür de dilememiş şerefsiz frima. Nintendodan şaşmamak lazım

bkaakco

5.12.2013 23:42:36

-1
Banane meşgul olan oynamasın.

The_Rahip

5.12.2013 23:38:28

0
Yeni nesil konsollara değilde "oyunculari soyma nesiline gectik" Mikro odeme sacmaligi aldi basini gidiyor. Bir savas yada yaris oyununda sen herhangi birseyi acmak icin yirtinacaksin ama baska biri gidip direk onu alacak ve online karsilasmalarda dengesiz bir rekabet olusacak. Konsol şirketleri ve oyun yapimcilarinin iyice azitmasindan dolayi korsana layik deyince biz hirsiz oluyoruz ama nedense bu cakallar hep masum ve sevgiye muhtac emeklerinin karşılıgi oluyor bunlar:)) Birde sistemin adi mikro ama fiyatlar masallah kol gibi

canoo

5.12.2013 23:24:36

+1
Milkro ödemeler kötü değilde bunları almaya mecbur bırakmak kötü !

BSC Misafiri

5.12.2013 22:51:01

0
Mikro ödeme mikro olmalı 400 tl mikro değildir ! ne zaman bu yanlış düzeltilir o zman eywallah

Dürüstİnsan

5.12.2013 22:35:53

0
Valla Sony saygı duyarım ama bu konuda haksız. Hem oyuna para verecem üstüne birde Micro(isme bak) ödeme yapacam. Oldu o zaman biz kalkalım. Hele hele GT gibi saygın oyuna bunu yapmalarını yadırgıyorum. Dlc'miş... Micromuş... Ona buna para verince insan soyulmuş soğana dönüyor. Nasrettin hoca'nın dediği gibi ''Parayı veren düdüğü çalar''...

OldGamers86

5.12.2013 21:03:03

0
Yazdığınız sorunun cevabı belli. Konu kapanmıştır :)

2K

5.12.2013 20:22:49

0
Hadi DLC'leri artık kabul ettik ama mobil oyunlar gibi mikro ödeme kabul edilemez bir durum.Oyundaki açılabilecek her şeyin oyuncunun yeteneğine bağlı olması lazım parayı basanın değil.

BSC Misafiri

5.12.2013 20:10:04

0
400 tl veriyosa adam zaten oynasin bi zahmet mikro odemeler bu kadar ulasilmaz olmali eger illa olacaksa

Wayward Son

5.12.2013 19:58:05

0
Neresinden tutsam elimde kalıyor açıklamanın. Meşgul oyuncu nedir? Ne saçma tabirdir bu? Oyun dediğin olayda zaten amaç emek verip bir şeyleri başarmak değil midir? Parayla o şeye ulaşacaksam ne anlamı kaldı? Ha tabi, ego var. Bokunu çıkardılar bu olayın. Yok Season Pass, yok Premium yok şu bu. Yap oyunu 80 dolar, içine eşşek gibi içerik koy ama bir daha para isteme.

ultraslan06GS

5.12.2013 19:56:28

0
Bu olay Free to Play oyunlarda kalmalıydı .:/

EagleTibet

5.12.2013 19:43:42

+1
Daha önce yazmıştım gene yaziorum. Micro ödemeler tamamen oyuncuları KERİZ yerine koymaktır. Ben bi oyuna hem 60 dolar vericem, o yetmezmiş gibi multi oynamak için para vericem, bide micro ödeme ve dlclere para vericem. Eee o zaman ben daha nie bu oyuna 60 dolar veriym (ki ülkemizde bu fiyat daha pahalı). Free to Play olsa eyv der alırsan alırsın, almassan almassın ama oynamak için para verip aldığım oyuna bi de ekstra para vermek... Ama burda suç firmaların deil, bu adamlar ticaret yapıo elbette her şeyi denicekler (kapitalizm). Ben firmalara sonuna kadar destek veriorum. Burda suç, bu dlc ve micro ödemeleri alıp kullananlarda. Eğer onlar kullanmasa firma zaten yapmaz.

memolika

5.12.2013 19:38:25

+2
Hayırlı olsun Kapitalizm Video Oyunlarınıda işgal etti.

memolika

5.12.2013 19:37:07

0
Oyunu orijinal alabilmek için bir ay para biriktirecez ondan sonra çoklu oyuncuda adamın biri benden daha iyi oynayıp daha fazla zaman ayırdığı için değil de parası olduğu için beni geçeçek.Pehh Sony burada bir noktayı atlıyor ya adam meşgul olduğu için değilde sadece online modda birilerine artislik yapabilmek için bunu kullanırsa. O zaman biz ne yapalım sırf o , bu zengin diye 180 tl verip aldığımız oyundan zevk mi alamayalım.

speederly

5.12.2013 19:31:18

-1
şimdiye kadar sadece gt 5 için micro ödemede bulundum birde gta 5 için olucak olursa birde mgs5 e veririrm daha da zırnık oynamaz benden :) he birde bu serilerin devam oyunları için.

haganeno

5.12.2013 19:30:27

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şahsen artık tamamlandığından emin olmadığım hiçbir oyunu satın almıyorum.
Misal: injuistice g.a.us'ı ilk çıktığında almadım.
Ultimate edition versiyonunu aldım.
Yani millet oyunu oynamış ve bitirmiş olabilir.
Lakin içerik olarak eksiksiz ve fazla para ödemeden oyuna sahip olmak daha iyi.
Mikro ödeme ve f2p yeni neslin oyun üreticileri için vazgeçilmez bir para kaynağı olacak orası kesin.
Biz oyuncular olarak haketmediğini yada eksik olduğunu düşündüğümüz oyunlara değer vermez ve hakedip ,eksiksiz olduğundan emin olduğumuz oyunlara destek verirsek,oyun dünyası bize göre şekil değiştirir.
Aksi durumda ise bu tür haberlere yorum yazmaya devam ederiz.
Hakeden tüm oyun üreticisi ve oyunculara saygılar.
İşte bilinçli tüketici örneği. Samimiyetimle ayakta alkışlıyorum.(keşke kim oldugunu bilsek) Her yeni çıkan oyunu çıktığı gibi almak zorunda değiliz. Geçenlerde street fighter 4 arcade edition psn de çok komik bir rakama satıldı. Steam zaten sürekli indirim yapıyor. Bu şekilde de oynamak varken, yok asgari ücretliden dem vururuz, yok öğrenci adamızdır. Bunun yanında DLC konusunda da yorumlardan anlaşılıyor ki kafalar karışık. DLC konusunda bende kızgındım ama işin içine THQ olayı girince, bir şeyleri yanlış anlamış olduğumu anladım. Mantıklı ve tüketici dostu kullanmayı öğrenirse eğer firmalar bu dlc işi hiç de öyle kötü bir şey değil. 2 ci el piyasasında serbestlik sağlayan firmalar akıl mantık çerçevesinde dlc olayını kullanmalılar. Ama maalesef bizler bu sistemi EA game'in aç gözlü bir şekilde sömürüsünden ağzı yanmış olarak tanıdık. Dlc yi tam olarak savunmuyorum sabırsız arkadaşlar yine ateş püskürmesin, dlc olayı halen tam olarak belli olmayan bir sistem, firmalarda bu sistemi tam olarak oturtamadılar. Kimisi 2 ci el multi seçeneğinden haklı olarak ücret talep ediyor, bir başkası "vay efendim o oyun fazladan ücreti hak ediyor da bizimkisinin neyi eksik deyip" çıkış günü içeriğini ayıklayıp, ilk gün DLC si diye saçma sapan bir işe girişiyor. Tepki göstermek hakkımız ama ne olur neye tepki gösterdiğimizi ve durumun ne olduğu tam olarak kavrayalım ve orijinal oyun dahi almadan hele ki sahibi olmadığımız bir platform hakkında klavye delikanlısı olmayalım..

BSC Misafiri

5.12.2013 19:19:35

+3
hayatımda ilk ve tek defa planetside 2 de mikro ödeme yolu ile 50tl harcadım bir daha da asla böyle birşey yapmam. parasını veriyorsun oyunu alıyorsun o da ne bir bakıyorsun ki aslında sana sadece oyunun bir kısmını satmışlar diğer kısmı için "daha para vermen gerek" diyorlar. vermeyin arkadaş sizler vermedikçe bu parayı isteyemezler ama bir kesim vermeye devam ettikçe bu mikro ödeme sürekli olarak karşımıza çıkacak.

Noctis_Strife

5.12.2013 18:54:46

-1
Zamanı olan oyunu oynayıpda açabiliyor sonuçta arabaları, ama çok çalışıpta oyuna pek zaman harcayamayan kişi parasıyla tüm içerikleri açmak isteyebilir düşüncesi var, tamam kötü değil ama çok daha ucuz olmalı.

Artizt

5.12.2013 18:54:04

+1
Sony'yi EA satın aldı galiba.

Mustafa

5.12.2013 18:46:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: FERFEROS

GTA Online'ı oynayan biri senin yazdığı yazmaz. Rockstar, zamanında bu mikro ödeme mevzusu ortaya çıktığında, Online'da para kazanmak SP'da kazanmaktan daha kolay olacak demişti. 1 ay önceki patchten sonra görevler neredeyse para vermiyor. Oyun tamamen "grind" üzerine kurulu. RPG almak için 100. seviyeye ulaşmak gerekiyor. Herkes seviye ve para kasmaya uğraşıyor. Bir iki el yarış yapayım diyorsun, girdiğin bütün lobilerde, 1 turluk "Down the Drain" ve "Criminal Records" oynanıyor. GTA Online'dan SA MP'da veya GTA IV Online'da aldığım zevkin yarısını bile alamadım. 1 aydır oyuna elimi bile sürmedim. Just Cause 2'ye bağımsız mod geliştiricilerin yaptığı online modu bile kat kat daha başarılı. Oyunun yapımı bittikten sonra bir anda mikro ödeme sistemi eklenmiyor. Adamlar oyunu yaparken, seni mikro ödeme yapmaya teşvik edecek şekilde, oyuna ekliyor. 60 Dolarlık bir oyunda mikro ödemelerin kabul edilebilir bir yanı yok. 400 Liranın da mikro bir yanı yok. Oyunun fiyatının 3 katından daha fazla. 400 Liraya PC'de bir birinden kaliteli 50 küsür oyun alınır. Eskiden oyuna harcayacak vakti olmayanlar için hile kodları vardı. Ne oldu onlara? Birde elemanın biri 400 liralık arabasıyla seni online'da geçince eminim eksikliğini hissetmezsin.
Evet 1 aydır oynamıyorum çünkü hayal kırıklığı oldu benim için. O yüzden bende sattım. Fakat mikro ödemeden dolayı falan değil tabiki. Bu düşünceler kişiden kişiye değişir sen şuan farklı söylüyorsan benimde farklı bişey söylemeye hakkım var. O yüzden alan alır almayan almaz diyorum zaten. 400 liralık arabasıyla beni geçen kişi sadece kendi egosunu tatmin eder. Ben gider başka yarış yapar keyfime bakarım. Hırs, para bu dönemlerin en çok yaygın olduğu şey. Parası olan alır, almayan almaz.

FERFEROS

5.12.2013 18:37:46

+3
quote:

Orijinalden alıntı: MS-TF Alan alır, almayan yavaş yavaş oynamaya devam eder. Neden bu kadar büyütülüyor bu mevzu? GTA Online'da da mikro ödemeler mevcut. Alan alıyor almayan eksikliğini pek hissetmiyor.
GTA Online'ı oynayan biri senin yazdığı yazmaz. Rockstar, zamanında bu mikro ödeme mevzusu ortaya çıktığında, Online'da para kazanmak SP'da kazanmaktan daha kolay olacak demişti. 1 ay önceki patchten sonra görevler neredeyse para vermiyor. Oyun tamamen "grind" üzerine kurulu. RPG almak için 100. seviyeye ulaşmak gerekiyor. Herkes seviye ve para kasmaya uğraşıyor. Bir iki el yarış yapayım diyorsun, girdiğin bütün lobilerde, 1 turluk "Down the Drain" ve "Criminal Records" oynanıyor. GTA Online'dan SA MP'da veya GTA IV Online'da aldığım zevkin yarısını bile alamadım. 1 aydır oyuna elimi bile sürmedim. Just Cause 2'ye bağımsız mod geliştiricilerin yaptığı online modu bile kat kat daha başarılı. Oyunun yapımı bittikten sonra bir anda mikro ödeme sistemi eklenmiyor. Adamlar oyunu yaparken, seni mikro ödeme yapmaya teşvik edecek şekilde, oyuna ekliyor. 60 Dolarlık bir oyunda mikro ödemelerin kabul edilebilir bir yanı yok. 400 Liranın da mikro bir yanı yok. Oyunun fiyatının 3 katından daha fazla. 400 Liraya PC'de bir birinden kaliteli 50 küsür oyun alınır. Eskiden oyuna harcayacak vakti olmayanlar için hile kodları vardı. Ne oldu onlara? Birde elemanın biri 400 liralık arabasıyla seni online'da geçince eminim eksikliğini hissetmezsin.

White Death

5.12.2013 18:29:43

-4
Kullanan olmazsa kaldırırlar zaten.

BSC Misafiri

5.12.2013 18:11:32

+5
Şahsen artık tamamlandığından emin olmadığım hiçbir oyunu satın almıyorum. Misal: injuistice g.a.us'ı ilk çıktığında almadım. Ultimate edition versiyonunu aldım. Yani millet oyunu oynamış ve bitirmiş olabilir. Lakin içerik olarak eksiksiz ve fazla para ödemeden oyuna sahip olmak daha iyi. Mikro ödeme ve f2p yeni neslin oyun üreticileri için vazgeçilmez bir para kaynağı olacak orası kesin. Biz oyuncular olarak haketmediğini yada eksik olduğunu düşündüğümüz oyunlara değer vermez ve hakedip ,eksiksiz olduğundan emin olduğumuz oyunlara destek verirsek,oyun dünyası bize göre şekil değiştirir. Aksi durumda ise bu tür haberlere yorum yazmaya devam ederiz. Hakeden tüm oyun üreticisi ve oyunculara saygılar.

CILGIN_TURK_96

5.12.2013 17:57:06

0
400 tl'ye 1 tane sanal araba alacagima gider 2 tane oyun alirim..

MiyopBey

5.12.2013 17:54:36

0
Satıcı için kötü değil tabi.Kimsenin zamanı kimseden değerli değil arkadaşlar.Parası olan kısa zamanda güçlensin oyunlarda, olmaz böyle.Savunuluyor birde.

InViSiBLePLaYeR

5.12.2013 17:54:35

0
Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla mikro ödemeler öyle ucuz ve herkesin kolaylıkla ulaşabileceği şeyler değiller ve mikro ödemeler oyundaki olaylardan mahrum bırakmıyor 400 dolarlık arabayı kaç kişi alabilir ve bu ona ne kadar üstünlük sağlayabilir eğer fiyatlandırma emeğe göre yapılacaksa mesela oyunda çabuk ulaşılabilen ve az emek isteyen bir şey ucuz iken zor elde edilebilen ve saatler isteyen bir şey pahalı olursa bu eşitsizlik yaratmaz oyun ama tıpkı DLC olayında olduğu gibi firmalar bundan gene nasipleneceklerdir ve para kazanmanın bir yolunu bulacaklardır

Mustafa

5.12.2013 17:49:52

-6
Alan alır, almayan yavaş yavaş oynamaya devam eder. Neden bu kadar büyütülüyor bu mevzu? GTA Online'da da mikro ödemeler mevcut. Alan alıyor almayan eksikliğini pek hissetmiyor.

EzioAuditore_

5.12.2013 17:49:27

+7
Para ödeyen kişi benden bariz daha avantajlı olacaksa sonuna kadar karşıyım.

pcrex

5.12.2013 17:45:57

+1
Mikro ödemeler kötü bir şey değil. çaktırmayın. ürkütmeyin insanları :D micro ödemeyle dünyayı kaldırdılar, şimdi sıra bizde demiş sony özetle.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Gran Turismo 6
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız