Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Röportaj: Oasis Game ile Oyunlarını, Projelerini ve Türk Oyun Piyasasını Konuştuk!

 
     Ülkemizde ofis açan ilk Asya kökenli oyun firması olan Oasis Games ile bir röportaj gerçekleştirdik. Oyunlarını, projelerini, hedeflerini ve Türk oyuncularla etkileşimlerini konuştuk.
 
     Öncelikle Oasis Games'i tanıyalım. Kuruluş süreciniz, vizyonunuz ve hedefleriniz nelerdir?
 
     Oasis Games, 2011 yılında Elex-Tech’in kurucu ortaklarından YuhuiWang tarafından Hong Kong’da kurulan ve merkez ofisi Pekin’de olan, farklı platformlarda online oyunlar yayınlayan global bir oyun firması. Oasis Games kurulduktan sonra ilk olarak Türkiye pazarına girdi ve Türkiye’de elde edilen başarılardan sonra Latin Amerika, Avrupa, Rusya, MENA gibi pazarlarda yerini aldı. Bu pazarlarda da benzer başarılar yakalandı ve global çapta başarılı bir oyun firması haline geldi. Oasis’in merkez ofisinde şu an dünyanın çeşitli yerlerinden 400’e yakın çalışan bulunmakta. Oasis, oyuncuların kolayca, istedikleri platformdan strateji, aksiyon, PVP gibi çeşitli tarzdaki oyunlara ulaşabilecekleri ve kendi dillerinde kaliteli şekilde oynamalarını misyon edinmiş, hedefinde bu servisleri dünyanın her yerine ulaştırmak yer alan bir oyun firması.
 

     Oasis Games'i Türkiye pazarına yönlendiren nedir?

     Yuhui Wang’ın Türkiye pazarında tecrübeli olması ve Türk kültürünü seviyor olması başlangıçtaki en büyük nedenlerden. Bunun yanı sıra Çin’de üretilen oyunların Türk oyuncu profiline uygun olması ve Oasis’ten önce web teknolojisini kullanmış kaliteli Türkçe oyunların az olması, Oasis Games’i Türkiye pazarına yönlendiren etkenlerden.
 
     Özellikle Legend Online'ın ülkemizdeki popülaritesi artmakta. Bize Legend Online dünyasında oyuncuları nelerin beklediğinden bahsedebilir misiniz?

      Legend Online, aktif etkinlik takvimi ve güncellemeleri ile kendini sürekli yenileyen bir mekanizmaya sahip. Geçtiğimiz haftalarda oyuncularımızın isteklerini dikkate alıp yeni oyun içi evlilik sistemini getirdik. Bu istikrarı devam ettirmeyi ve servis kalitesini yükseltmeyi düşünüyoruz.
 

     Tabiki Oasis Games yalnızca Legend Online'dan ibaret değil. Chaos Angels, FireShot gibi öne çıkan yapımlar mevcut. Diğer yapımlarınız hakkında neler söylemek istersiniz?

     Legend Online’ın yanı sıra League of Elites, Knights of Arthur, Chaos Angels, FireShot, Kung Fu gibi Türkçe ve diğer dillerde yayınlanan oyunlarımız mevcut. Yeni oyunlarımızda farklı kitlelerin isteklerine kulak vererek yeni web teknolojileri geliştiriyoruz. Knights of Arthur klavye kullanımı gerektiren, eski Arcade oyunları andırırken, Kung Fu açık dünya deneyimi sunuyor. FireShot ise FPS oyun türünü severler için yayınladığımız, ilk indirme tabanlı oyunumuz. Kart oyunları seven oyuncularımız için de Legend Online’ın kart versiyonunu mobil platformlarda oyuncularımızın beğenisine sunduk.
 

     Kimi oluşumlar yalnızca tek bir oyun veya türe odaklanırken Oasis Games farklı türlerden oyunculara hitap eden pek çok oyuna sahip. Öncelikli hedefiniz bu çeşitliliği arttırmak mı yoksa mevcut oyunlarınıza yoğunlaşmayı mı tercih ediyorsunuz?

     Oasis Games’i diğer oyun firmalarından ayıran en önemli özelliklerden biri farklı türden oyunculara hitap ediyor olması. Tarayıcı tabanlı, indirme tabanlı ve mobil olmak üzere üç ayrı platformda servis veriyoruz. Her platform için ayrı ekipler ve ayrı uzmanlar ile çalışarak farklı platformlara odaklanabiliyoruz. Bunun yanı sıra 2014’ün sonlarına doğru açtığımız İstanbul ofisimiz ile Türkiye servislerimizde daha verimli olmayı, Türkiye pazarına daha fazla yoğunlaşmayı düşünüyoruz.
 
 
     Etkinlik sayfalarınız oldukça hareketli. Sürekli yeni haberler, duyurular ve turnuvalar göze çarpıyor. Bu etkinlik ve turnuvaların işleyişinden ve oyunculara kazandırdıklarından bahseder misiniz?
 
     Oyunların içerisinde artık rutine bağladığımız sürekli etkinlikler mevcut. Oyuncular toplu olarak bu etkinliklere katılıp oyun içi alış veriş yapabileceği market para birimi veya karakterlerini geliştirebilecekleri ek eşyalar, puanlar kazanabiliyorlar. Facebook ve Twitter adreslerimizden de ek etkinlikler gerçekleştirerek oyuncularımıza sürekli canlı bir oyun ortamı sunmaya çalışıyoruz. MMOFPS oyunumuz FireShot için başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yüz yüze gerçekleştirilen turnuva zincirimizi başlattık. Bu turnuvalarda oyunculara keyifli bir oyun ortamı ve kazanabilecekleri sürpriz hediyeler sunuyoruz.
 

     Hediye kodları, oyun kodları ve VIP üyelik gibi sistemleriniz mevcut. Bazı oyunlarda bu durumun oyunculara sağladığı avantajların yanında bazen haksız rekabet ortamı oluşturduğu da görülebiliyor. Hem bu sistemlerin kolaylık ve avantajlarını hem de oyuncu dengesini konuşmak istesek bu konular hakkında neler söyleyebilirsiniz?

     Günümüzde online oyunlar için yapımcı ve yayıncı tarafında devasa büyüklükte ekipler ve harcamalar gerekiyor. Sistemin dönmesi için oyun şirketlerinin bu farkı kapatması ve kar etmesi gerekiyor. Bu konuda en mantıklı çözümlerden biri Asya’dan gelen Free2Play yöntemi oldu. Free2Play oyunların genelinde yapacağınız oyun içi alışverişlerde oyuna bağlı olarak görünüş veya artı güç gibi avantajlar elde edilir. Yayınladığımız oyunlarda bu modeli uygulamaktayız. Çok oyunculu oyunlarımızda oyunculuğu, taktik ve stratejiyi ön planda tutmaya çalışıyoruz. Sağlam bir oyuncu, karşısındaki oyuncuya karşı oyunculuk yetenekleri ile avantaja geçebiliyor. Bu sistem ile, ücret ödemek istemeyen oyuncular da ücretsiz olarak rekabete dahil olup, oyunda yükselebiliyorlar.

 
     Son olarak Türkiye'deki oyuncularınıza neler söylemek istersiniz?

     Oasis olarak bir ilki gerçekleştirdik ve Türkiye’de ofis açan, yerelleşen ilk Asya menşeli oyun firması olduk. Aslında bu hem Oasis oyuncuları için hem de Türkiye’deki tüm oyuncular için güzel bir gelişme. Oasis, Asya’da geliştirilen son teknolojiler ile Türkiye yatırımlarına devam ediyor olacak. İstanbul ofisimiz ile birlikte etkinlik, turnuva konularında daha aktif olacağız. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde oyuncularla buluşmaya ve turnuvalara devam ediyor olacağız. Bunun yanı sıra yaşanan oyun içi sorunlarda veya sormak istediğiniz sorularda yerel ekibimiz daha hızlı dönüş sağlayabilecek. İyileştirme ve diğer Türkiye’ye özel projelerimiz yakın zamanda oyuncularımız tarafından gözle görülebilir hale geleceğini söyleyebilirim.

Bu haberin bağlantısı
URL
oasis oasis games fps web tarayıcı online
Battlefield Hardline'ın Hollywood Hills ile Blood Out Adlı Beta Haritasından Detaylar New Nintendo 3DS'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.3.2019 01:38:43

0
merhaba oasis games bi sorum olcaktı

Nicolae

14.1.2015 20:12:23

+1
Legend Online bu yapımcının mıydı ? Facebook'da Total War olsun Chivalry olsun hatta NFS fotoğraflarını gösterip Legend Online oyna diye reklam yapıyorlar. F2P'i nasıl oynatacaklarını şaşırmış bunlar

Nikomer

14.1.2015 17:24:52

+1
Gördüğüm en uzun reklam yazısı, reklam diye yazın bari altına. [url=http://hizliresim.com/Q422N3] [/url]
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız