Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ready or Not Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Geliştirici VOID Interactive, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu Ready or Not'un Erken Erişim'den çıkacağını ve 13 Aralık'ta Steam üzerinden PC için 49,99 dolarlık bir fiyatla tam sürüm olarak satışa sunulacağını duyurdu. Ready or Not ilk olarak 17 Aralık 2021'de Steam üzerinden PC için Erken Erişim olarak yayınlandı.
 
VOID Interactive operasyon müdürü ve baş geliştirici Stirling Rank, oyun için yapılan bir basın açıklamasında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Başlangıçtan beri oyun için gerçekçi vakalar üzerine çalışıyoruz. Burada gerçek hayatta karşımıza çıkan olayları deneyimliyor ve oyunda sizlere sunmak istiyoruz. SWAT güçlerinin yer aldığı oyun içerisinde farklı görevler tasarlamaktan kaçınmadık. Bu zamana kadar oldukça farklı görev dizaynını sizlere sunmak istedik ve diğer düşmanlara meydan okuyacağınız yoğun aksiyon tadında bir deneyimi sizlere aktarmak istiyoruz. Bu oyunu sizler için tamamen unutulmaz kılmak istiyoruz.”

VOID Interactive CEO'su Julio Rodriguez ise şunları ekledi: “Ready or Not, fantastik bir taktiksel birinci şahıs nişancı deneyimini oyunculara sunuyor ve Steam üzerinde erken erişim sürümü olarak yayınlandıktan sonra geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Bu hayran kitlesi ile beraber elbette işleri daha da büyütmek istiyoruz ve 1.0 sürümünü sizlere yaklaştığını aktarabiliyoruz. Ekiple beraber oyunculara gerçekçi bir SWAT aksiyon oyunu sunmak istiyoruz ve sürükleyici oynanışı içeriği ile beraber de karşınızda olmak istiyoruz. Birinci şahıs aksiyon türü ile karşınıza çıkacağımız oyunda, anlamda bir yapıyı sizlere sunmak ve aynı zamanda tam sürümü olarak piyasadaki yerini korumak istiyoruz.”

Tam sürüm bizlere neler sunacak?
 
 

1.0 güncellemesi ile beraber oyuna yeni nesil geliştirmeler gelmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda burada oyuncular rehineleri kurtarmaya çalışıyor. Rehine durumlarını görebileceğiniz, aktif bomba tehditlerinin nerede olduğunu deneyimleyebileceğiniz ve barikatlı düşmanların da burada olduğunu görebileceğiniz bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Oyunda aynı zamanda daha fazla yüksek riskli senaryolar bulunuyor ve bu riskli senaryolarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda bu senaryolar içerisinde düşmanları ortadan kaldırmak için de elbette istediğimiz hamleyi yapabiliyoruz. Polis departmanı olarak çalıştığımız oyun içerisinde tam sürümle beraber yeni içerikler ve detaylar oyuna dahil olmayı bekliyor. Bu detaylara bakacak olursak şunları söyleyebiliyoruz:

Öncelikle bir “sıfırdan başlama” güncellemesi ile beraber oyunda sürükleyici ve tek oyunculu bir operasyonel sistemin bizlere sunulacağını aktarabiliyor ve daha akıcı görevler ile beraber burada karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında oyunda görev sayısının daha da artacağını aktarabiliyor ve önemli ölçüde bu sayıların da daha da yukarılara çıkacağını doğrulayabiliyoruz. Bunun dışında önceki yaptığınız görevler yani erken erişim sürümünde elden geçirdiğiniz ve tamamladığınız görevler tekrardan geliştirici ekip tarafından düzenleniyor ve çok daha fazla ek içerikle beraber bizlere tekrardan sunuluyor diyebiliriz.

Ayrıca oyunda yer alan içerikler daha da kişiselleştirilebilir bir duruma evriliyor ve aynı zamanda özelleştirme ve yaşam kalitesi iyileştirmeleri ile beraber de tam sürüm gerçekten de üst düzey bir yapıyı bizlere sunmayı hedefliyor diyebiliriz.
 
 
 
Tam sürüm için tüm yenilikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda yüksek riskli gerçeklikle beraber yer aldığımız oyunda tam sürümde üst düzey bir tek oyunculu hikaye modu deneyimleyebiliyoruz. Bu hikaye modu içerisinde elbette farklı senaryo içerikleriyle karşılaşabiliyoruz. Bu senaryo içeriklerini elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi tek oyunculuk kısmında deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında rehine mekanikleri oyunda yer alıyor. Bu rehineler elbette düşman bölgelerinin arkasında bulunuyor ve bu rehineleri kurtarmak ve aynı zamanda onlara zarar gelmesini engellemek için farklı farklı taktikler benimseyebiliyoruz.
 
Oyunda 5 oyuncuya kadar toplamda 18 tek oyunculu veya çevrimiçi ortak görevler bulunuyor. Bu görevler gerçekten de üst düzey bir yapıya ulaşmaya hazırlanıyor. Bunun dışında ise dilediğiniz gibi hem ortak görevlere hem de tekli görevlere atılabiliyorsunuz. Bu tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Tam sürüm çıkışı ile beraber oyunda aynı zamanda oyuncuların ekibinizi özelleştirmek için çeşitli özelleştirmeler sunuluyor ve farklı ekipmanlar da oyuna dahil ediliyor. SWAT ekibinizi burada istediğiniz şekilde sahada kullanabiliyor ve aynı zamanda istediğiniz ekipmanları seçerek de düşmanlara karşı gelmeye çalışıyorsunuz. Esnek yaklaşımıyla ve özgür seçimleriyle beraber yer aldığımız oyunda sürükleyici ve taktiksel bir deneyime elde edebiliyor ve istediğimiz şekilde düşmanlara yaklaşımımızı belirleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilerlerken kendi seçeneklerimiz daha fazla ön plana çıkabiliyor ve diğer oyunculardan farklı olarak bu oyunda kendi taktiklerimizi ve planlarımızı oyuna dahil edebiliyoruz.

Oyun içerisinde taktiksel ve nişancı öğeleri bulunuyor ve bunlarla beraber polis ekibine buradan katılım sağlayabiliyoruz. Polis birimlerinin yer aldığı oyun hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli olarak oynanabiliyor ve operasyonları arkadaşlarınıza ve yakınlarınızla beraber katılabiliyorsunuz. Polis birimleri ile beraber ilerlediğiniz ve günümüz dünyasını tasvir eden yapısıyla beraber oyunda aynı zamanda üst düzey bir aksiyon sistemi ve birinci şahıs bir nişancı deneyimi bizlere sunuluyor. Bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabilir ve farklı operasyonları burada geçiş yapabiliyoruz.
 
 
 
Operasyonlar dahilinde elbette farklı kurtarma görevleri bulunuyor ve aynı zamanda gerçekçi bir yapıyla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Zorlu durumları çözmek için elimizden geleni yapabileceğimiz yapım içerisinde düşmancılı kişileri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Burada yer aldığımız süre boyunca doğrudan odalara geçiş yapabiliyor, sağı ve solu kontrol edebiliyor, aynı zamanda burada farklı taktikler benimseyebiliyoruz.

Çatışma kurallarının olduğu zorlu ve gerçekçi bir puanlama sisteminin bulunduğu yapım içerisinde elbette üst düzey bir yapının bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve burada geliştirici ekibin gerçekten de oyun içerisinde üst düzey bir mekaniğin bizlere aktarıldığını doğrulayabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yer alan çatışmaların ve siper savaşlarının polis ekipleri ile görüşülerek hazırlandığını ve gerçekten de çıtayı bir üst seviyeye çıkardıklarını aktarıyorlar. Dolayısıyla oyunda gerçekçilik konusunda gerçekten de üst düzey bir yapının olduğunu söyleyebiliyoruz. 
 
Oyunda bu kapsamında aynı zamanda farklı farklı seçenekler bulunuyor. Burada istediğiniz şekilde kendi taktiğinizi ve stratejinizi oluşturabilir ve aynı zamanda planlamalarınızı da oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca balistik sistemlerinin, zırh plakalarının, kaskların ve daha fazlasının gerçeği en uygun şekilde hazırlandığını ve oyuna dahil edildiğini aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı taktik savaşlarına geçiş yapabiliyor, siperler arkasından saldırabiliyor, düşmanları gördüğünüz yerde indirmek için elbette tetiğe basabiliyor ve burada farklı farklı silahlar kullanabiliyorsunuz.
 
Bir yandan sağlam, bir yandan ise doğal kontrollerin yer aldığı oyun içerisinde polislere uygun çeşitli sistemler yüklenmiş durumda. Burada polislerin içerisinde bulunduğu duruma doğal tepkiler verebildiğine göre biliyoruz ve aynı zamanda benzersiz bir kontrol sistemi ile beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Zorlu çatışmalara geçiş yapabileceğimiz yapının içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde istediğimiz şekilde hamle yapabiliyor ve etrafta bulunan düşmanları açığa çıkarmak için elbette farklı donanımlarla beraber etkileşime geçebiliyoruz. Oyunda yine kullanabileceğimiz alan hasarlı bombalar, tabancalar, makine tüfekleri ve daha fazlası yer alıyor. Bunların seçimi ise tamamen bize ait oluyor.
 
 
 
Bu tarz operasyonel oyunlarda elbette siz de biliyorsunuz ki burada ekipmanları istediğiniz gibi belirleyebiliyor ve sağdan soldan bulduğunuz ekipmanları da yine bünyenize alabiliyorsunuz. Bu ekipmanlarla ve donanımlarla beraber daha sıkı ve iyi bir operasyon geçmişine sahip karakterleri elinize alabiliyor ve burada usta olma yoluna geçebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda herkes farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi de bu kapsamda hem özelleştirebilir hem de kişiselleştirebiliyorsunuz.

Farklı kontrol sistemi ile beraber karşımıza çıkan oyun şu anda erken erişim sürümü ile beraber piyasadaki yerini koruyor. Ancak tam sürümle beraber oyun elbette yeni içeriklerle ve daha akıcı oyun deneyimi ile beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun tam sürümü yukarıda da bahsettiğimiz gibi 13 Aralık tarihinde geliyor ve bu büyük tam sürüme geçiş güncellemesi 1.0 adıyla beraber oyundaki yerine almaya hazırlanıyor. Şu anda erken erişimin sürümünde bulunan bu yapım elbette oyuncu geri bildirimleri önemsenerek birçok sorunun üstesinden gelmiş durumda ve oyuncular ve hayranlar tarafından da gerçekten büyük oranda sevilmiş bir yapım diyebiliriz. Aynı zamanda bu oyunu hem yayıncılar hem de diğer oyuncular oynamış bulunuyor ve güzel bir yapının burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Doğal bir kontrol şeması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan tam sürüm içerisinde oyuncular diledikleri gibi ve basit bir şema ile karşılaşabiliyor. Burada oyuncular tuşları karıştırmamak adına elbette geliştirici ekip tarafından sağlanan mekaniklerle karşılaşabiliyor ve sürekli olarak tuş atamaları ile beraber uğraşmıyor. Dolayısıyla burada oyun dahilinde kolay kontrolleri ve kontrol şemasının olduğunu aktarabiliyor ve oyuncular açısından en iyi deneyimi bu kontrol şeması ile beraber de yaşayabiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde görevler dahilinde istediğiniz şekilde planlamalar yapabiliyor ve bu planlama sistemi tamamen size göre değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığınız sürece kat planlarını ve görev bilgilerini istediğiniz şekilde inceleyebiliyor, bunları yaklaşımınızı ve stratejinizi istediğiniz gibi seçebiliyor ve ardından görevi gerçek zamanlı olarak yapmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla görevleri atılmadan önce bu görev aşamasını ve hazırlık aşamasını istediğiniz şekilde planlayabiliyorsunuz. Bu da sizin yaklaşımınızı belirleyen unsurlardan bir tanesi.
 
 

Oyunda görevleri atarken elbette kendi tarzınızı ve stratejinizi oluşturabileceğinizden bahsettik. Burada polislerle beraber elbette balistik kalkanları yanınıza alabiliyor, taktik merdiveniyle ulaşamayacağınız kısımları dayıya biliyor ve çok daha fazlasına yanınıza alabiliyorsunuz. Bunun dışında aynı zamanda keskin nişancı olarak oyundaki yerinizi alabiliyor ve farklı personellerle beraber de burada operasyonları atılabiliyorsunuz. Burada elbette temel amacınız herhangi bir rehineyi kaybetmeden tamamen sağlıklı bir şekilde onları kurtarmak ve düşman ekiplerine burada etkisiz hale getirmek. Oyun zaten bunun temeli etrafında dönüyor ve yapacağınız hamlelerde bu senaryo içerisinde doğrudan yanıt buluyor.

Yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 60'ın üzerinde özel eşya bulunuyor ve bu özel eşyalarla beraber de her türlü duruma karşı baş edebiliyorsunuz. İmkan sağlayan her türlü araç gereçlerle beraber oyundaki yerinize aldığınız yapım içerisinde silahınızı doğrudan kullanabiliyor ve burada nişancılığınızı konuşturabiliyorsunuz. Doğru kombinasyonla beraber elbette silahınızı istediğiniz gibi kullanabilir ve aynı zamanda parçalarını da burada takabiliyorsunuz. Örneğin bir makineli tüfek içerisinde size avantaj sağlayacak susturucular takabiliyor, görüş açınızı değiştirecek gece görüşü gözlüğü alabiliyor ve daha fazlasını burada yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda operasyon öncesi yapacağınız hazırlıklar oldukça önem arz ediyor ve görevler içerisinde de bu ekipmanları kullanabiliyorsunuz. Bu ekipmanları doğru zamanda ve doğru yerde kullanmak elbette hayati bir önem taşıyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda erken erişim sürümünde bulunduğunu ve yakın zamanda ise tam sürüme geçeceğini tekrardan aktaralım.
 
Yeni fragman
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Ready or Not aksiyon macera bağımsız şiddet vahşet Swat oyun
THE FINALS Şimdi Tüm Platformlarda! The Game Awards 2023 Kazananları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Philipp_Plein

9.12.2023 21:09:40

0
Konsol sürümü çıkmayacak mı yav?

BSC Misafiri

9.12.2023 14:42:39

0
singleplayer geliyor yani ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ready or Not
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız