Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: Nintendo NX'te Bölge Kilidi Olmayabilir

 
   Nintendo'nun oyunlarda kullandığı bölge kilidi (Region Lock) yüzünden Japonya'da çıkan oyunları bir yıl hatta bazen daha da fazla beklemek zorunda kalıyorduk. Ancak gelen son raporla göre Nintendo bu inadından nihayet vazgeçecek gibi görünüyor.
 
   Let’s Play Video Games'ten gelen raporda Nintendo NX'te bölge kilidinin bulunmayacağı belirtiliyor. Bölge kilidinin olmayacağını gösteren bir başka isim ise Emily Rogers, o da NX'te bölge kilidinin olmayacağını belirtti. 
 
   Eğer bu bilgi doğruysa Japon firması için önemli ve büyük bir değişiklik gerçekleşmiş olacak. Bildiğiniz üzere PlayStation 4 ve Xbox One oyunlarında bölge kilidi bulunmuyor.
 
   Nintendo NX'in 2017 Mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2, EA Access ve Origin Access'e Eklendi Konami, Tokyo Game Show 2016 Listesini Paylaştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.9.2016 20:06:48

0
Şu anda Vita'mda yaklaşık 15 tane ps4 ümde 2 japon oyunu var. Bu oyunları oynamak için illa japonce bilmen gerekmiyor. Merak ettiysen geneli gundam breaker ve fan service oyunları. Ayrıca bazı oyunların asya da ingilizce altyazılı çıkmasına rağmen biraz müstehcen diye batıda yayınlanmıyor. Örnek istersen Dead or alive xtreme 3 ve moe chronicles bunlardan bazıları. Birde mesela bazı oyunlar batıda kutulu çıkmıyor fakat asya da çıkıyor. kutulu almak isteyenler oradan ithal edebiliyor. Yani bölge kilidi gibi milattan önce kalma uygulamaları olmayan cihazların böyle artıları var. hikaye filan değil Bunu yazan arkadaşım sen bu tür dövüş ve adventure tarzındaki kolay tipli oyunları dilediğin kadar Japonca dil ile oyna, önemli olan baba tarzda JRPG türleri, işte bunlar İngilizce olmadıkdan sonra kilit varmış yokmuş hikaye, madem oynarsın bir ps2 al ve sadece Japonya çıkışı yapan Monster hunter 2 oyununu da al, oyna japonca ??

BSC Misafiri

2.9.2016 10:27:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: # Ace # Oh be umarım olur, şayet kilit kalkarsa bu oyun fiyatlarında sıkıntı çeken bizim gibi oyuncuların işine gelir. Eu bazlı konsol alıp euro hatta sterlin ile uğraşmaktan bıkmıştım, kalksın kilit us hesap ile yoluma devam ederim. Ha bu karar Avrupa bazlı sansürlü oyunlarda bir değişime gidilmesini sağlamaz, zaten us üstünden oyunu dijital aldık mı sansür sıfır devam ederiz.
Nintendo Amerika'nın sansürleri hakkında pek bilgin yok sanırım, bazı oyunlarda Avrupa sürümlerini bile sansürde geri bıraktılar. En son Wii U'ya çıkan Tokyo Mirage Session ve 3DS'e çıkan Bravely Second oyunlarının sansürü bayağı eleştiri konusu olmuştu.

BSC Misafiri

2.9.2016 10:27:27

0
quote:

Orjinalden alıntı: game07 Taşınabilir cihazda bölge kilidi mi olur zaten anca akıllanmışlar.
İşin ilginci 3DS öncesi hiçbir el konsolunda bölge kilidi yoktu fakat bu konsolda nedense uygulama gereği gördüler.

# Ace #

2.9.2016 04:37:24

0
Oh be umarım olur, şayet kilit kalkarsa bu oyun fiyatlarında sıkıntı çeken bizim gibi oyuncuların işine gelir. Eu bazlı konsol alıp euro hatta sterlin ile uğraşmaktan bıkmıştım, kalksın kilit us hesap ile yoluma devam ederim. Ha bu karar Avrupa bazlı sansürlü oyunlarda bir değişime gidilmesini sağlamaz, zaten us üstünden oyunu dijital aldık mı sansür sıfır devam ederiz.

BSC Misafiri

1.9.2016 19:25:25

0
Ntsc pal farkı bile kalksa yeter

BSC Misafiri

1.9.2016 19:25:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Sürekli bu bölge kilidi olayı tartışılıyor Nintendo hakkında? Tmm kuzey Amerika'ya önce çıkarılan oyunlar için kalksa ki bu oyunlar İngilizce dilinde eyvallah,da Asya ve Japonya ne alaka :)) Japonya'ya çıkan oyunu bölge kilidi kalktığında İngilizce olarak vermiyorlar ki? Oyun yine Japonca, bu durumun tek çözümü madem oyun çıkacak özellikle Japon firmalardan Avrupa Amerika ya İngilizce olarak japonya ile aynı anda çıksın bu kesin çözümdür, bölge kilidi olayı sadece Amerika'ya bizden önce çıkan oyunlar için avantaj sağlar, mesela Monster hunter önce Japonya ya çıktığında İngilizce değil Japonca ve hiçbir baba yiğit de oynayamaz japonca olarak :)) bu anlamda bölge kilidi kalkmış kalkmamış dil İngilizce olmadıkdan sonra hikayeee
Şu anda Vita'mda yaklaşık 15 tane ps4 ümde 2 japon oyunu var. Bu oyunları oynamak için illa japonce bilmen gerekmiyor. Merak ettiysen geneli gundam breaker ve fan service oyunları. Ayrıca bazı oyunların asya da ingilizce altyazılı çıkmasına rağmen biraz müstehcen diye batıda yayınlanmıyor. Örnek istersen Dead or alive xtreme 3 ve moe chronicles bunlardan bazıları. Birde mesela bazı oyunlar batıda kutulu çıkmıyor fakat asya da çıkıyor. kutulu almak isteyenler oradan ithal edebiliyor. Yani bölge kilidi gibi milattan önce kalma uygulamaları olmayan cihazların böyle artıları var. hikaye filan değil

Da King in da Norf

1.9.2016 18:36:02

0
insanlık için küçük nintendo için büyük bir adım.

atsuma

1.9.2016 17:46:55

0
yok canım olsun. İnşallah 2023 de kaldırırlar.

BSC Misafiri

1.9.2016 16:39:49

0
Sürekli bu bölge kilidi olayı tartışılıyor Nintendo hakkında? Tmm kuzey Amerika'ya önce çıkarılan oyunlar için kalksa ki bu oyunlar İngilizce dilinde eyvallah,da Asya ve Japonya ne alaka :)) Japonya'ya çıkan oyunu bölge kilidi kalktığında İngilizce olarak vermiyorlar ki? Oyun yine Japonca, bu durumun tek çözümü madem oyun çıkacak özellikle Japon firmalardan Avrupa Amerika ya İngilizce olarak japonya ile aynı anda çıksın bu kesin çözümdür, bölge kilidi olayı sadece Amerika'ya bizden önce çıkan oyunlar için avantaj sağlar, mesela Monster hunter önce Japonya ya çıktığında İngilizce değil Japonca ve hiçbir baba yiğit de oynayamaz japonca olarak :)) bu anlamda bölge kilidi kalkmış kalkmamış dil İngilizce olmadıkdan sonra hikayeee

asahi1

1.9.2016 14:25:03

+2
Ne hale getirdin bizi nintendo. Bölge kilidi olmayacak diye sevinir olduk.

game07

1.9.2016 14:14:55

+1
Taşınabilir cihazda bölge kilidi mi olur zaten anca akıllanmışlar.

Guest-95A40E293

1.9.2016 14:13:55

0
Artık olmaması lazım
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız