Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"PC'ler Konsollardan 10 Kat Daha Güçlü"

Nvidia biraz da kendini düşünmüyor değil fakat önceki yılların verileri tutarlı görünüyor.
 
     Nvidia, düzenlediği konferansta verdiği demeçler ile PC ve konsol kavgasısnı bir kez daha ateşlendirecek. Mesela bu açıklamalardan biri "PC'deki oyun satışlarının konsolları 2014'te geçeceği" oldu.
 
     Konsoldaki oyun satışları PC'dekileri uzun bir zaman önce geçmişti fakat işin tersine döneceğini söylemeleri mutlaka herkesin ilgisini çeken bir açıklama olmuştur. Nvidia ve kaynaklarının hazırladığı istatistikler ve veriler konferansta çeşitli grafikler ile desteklenmiş. Mesela aşağıdaki ilk grafiğimizde PC'lerin konsol satışlarını nasıl bir hızla yakalayıp geçeceği görülüyor. Elbette PC kategorisine tabletler ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar eklenmemiş (Laptoplar PC'den sayılıyor tabii ki).
 
 
    
 
 
     Xbox 360, 2005'te çıktığında grafik kalitesi açısından göz alıcı görünüyordu fakat yetenekleri baz alındığında PC'ler hala %40 daha hızlıydı. Geçen zaman içerisinde konsolların gücü değişmezken PC'ler daha da güçlendi ve GPU performansı baz alındığında 10 kat daha iyi seviyeye geldiler. Nvidia'nın yayınladığı bir başka grafikte ise PC ve konsolların performans farkı günümüze kadar gösterilmiş (Aşağıda). Bir sonraki nesil konsollar çıkana kadar aradaki farkın daha çok açılacağı aşikar.
 
 
 
 
     Nintendo bir sonraki nesil için ilk hamleyi yapan firma oldu ve Wii U'yu duyurdu fakat performans ve güç açısından bir sonraki nesilde söz sahibi olmayacağını biliyoruz. Eğer Microsoft ve Sony önümüzdeki yıl veya bir sonraki yıl yeni konsollarını çıkartacaklarsa yukarıdaki güç farkını kapatmak zorunda olacaklar. Fakat yine de PC'ler başlangıç için 2005'teki gibi daha avantajlı olacaktır ve zaman geçtikçe fark açmaya devam edecektir.
 
     Şimdi grafikleri bir kenara bırakalım ve ekran görüntülerini konuşturalım. Aşağıda aynı oyun serisinden olan Battlefield 2 ve Battlefield 3'ten ekran görüntüleri bulunuyor. Battlefield 2, 2005 yılında PC'ye çıkmıştı (Xbox 360'ın çıktığı yıl) ve Battlefield 3 ise önümüzdeki ay çıkacak. Aslında görüntülere bakıldığında karşılaştırma yapmaya bile gerek kalmıyor. Kaplama kalitesi, çevre detayları, derinlik, ışık teknikleri...vs.
 
 
 
 
     Battlefield 3 geliştirilirken EA, PC'yi ana platform olarak belirledi çünkü oyunun mümkün olduğunca iyi olmasını istiyordu. Yapım ekibini yöneten Patrick Bach, "PC'ler konsollardan çok daha güçlü, biz standartları belirlemek için PC'yi kullanıyoruz" demişti. Bunun da sonucu olarak Battlefield 3'ün PC sürümü konsollara nazaran tamamen farklı ışıklandırma motoru kullanıyor ve elbette DirectX 11'in avantanjarından yararlanıyor (Daha yüksek kapasite gibi diğer etkenler de bulunuyor ki bunun sayesinde haritalar daha geniş).
 
     Nvidia'nın yayınladığı diğer bir istatistik ise PC'deki dijital oyunlar ile kutulu oyunların satış rakamlarının yıllara göre nasıl değişim gösterdikleri oldu. 2008'den beri kutulu oyunların dijital oyunlar karşısında sürekli düşüş gösteriyor. İleriki yıllarda tahminen bu fark daha da artacak.
 
 
 
 
     PC'nin popüler olduğu alanlardan biri de profesyonel oyunculuk. Aşağıdaki karede StarCraft II turnuvasını canlı izleyen 20.000 oyuncu, 171 farklı ülkeden stream eden 35 milyon izleyici ve 1000 katılımcı bulunuyor. Ateşli bir futbol maçından pek de farklı sayılmaz değil mi?
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak TechGage PC Nvidia Konsol Bilgisayar Laptop Dizüstü Performans Güç GPU
Arkham City'nin Gizli Belgeleri Elimize Ulaştı Diablo 3'ün Çıkış Aralığı Belli Oldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

funkerman

17.10.2011 19:14:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: crysis8 Pcler Güçlü Her Şekilde Pc Kazanır Performans Tartışması Yapmayalım Pc Herzaman Performansta en üst Düzeydedir.Her Şekilde Pc Kazanır.. ! ama Ps3 Fena Oyunlar yok :) Pc ile Aynı güçte olmaları için Pc olmaları lazım :D
sanki bu yazıyı google dan çevirmişin gibi :D

GT_55

17.10.2011 12:47:50

-4
İyi bir pc'im var.Ona rağmen oyunları konsolda oynuyorum.Misal bat 3 pc'de çok daha iyi olmasına rağmen 120 tl sipariş geçip ps3'e bat 3 aldım.İnsanların kararlarına ve düşüncelerine saygı duymasını bildikten sonra hangisi daha iyiymiş pek önemli değil aslında.Sen pcde seversin, ben konsolda..Hangisinde seviyorsan...

:::LOSTPLANET:::

7.10.2011 21:56:17

0
başkalarını pcye yada konsola çekmek gibi bir işiniz mi var? banane isteyen istediği yerde oynasın.bana zararı yok açıkçası.

cemaydinlik

7.10.2011 01:10:49

0
pc ye göre yapılmış oyunların performansından hiç şüphe yok en basit örnek starcraft II

mnymk

28.9.2011 23:16:44

0
Geçen sene PLAYSTATİON 3 sattım gittigidiyordan aslında bende ps3 oyuncusuyum fakat pc oyunculuğu bir başkadır :)BSC üyeleri nedense şu psikolojiden kurtulamadılar. Konsol alın anlarsınız görürsünüz gibi laflar bana boş geliyor .Herkezin zevki ayrı inanın pc bana daha ilgi çekici geliyor.EXC oyunlar bi yere kadar.Saygılı olmaya davet ediyorum sizi.

cyberdejin

26.9.2011 23:31:08

0
pc alıp hergün öleceğime, konsol alır 1 gün ölürüm ! Hayatımı yaşarım. PCciler..... kan-dı-rı-lı-yor-suuu-nuuuuuuuuuuuuuz !!!!! denemeden algılayamayacaksınız gerçekleriiiiiiiiiiiiiiiiiii....

a_e_b

26.9.2011 19:13:16

0
burdan pclere külüstür diyen arkadaşlara sesleniyorum ( ve diğer konsol fanboylarına ) çoğunuz bana gülebilirisiniz ama ben grafik hastasıyım o yüzden amerikadan gidip bi alienware aldım. ve size şunu temin edeyim 18 inc te oynarken emin olun o sizin dediğiniz konsol rahtlığına küfredersiniz AA yı ve AF yi aştıktan sonra oyunun grafik ayarlarında bulduğunuz en yüksek ayarları yaparken ve oyunları oynarken ister gamepad le ister direksiyonla ister klavyeyle ve ister mouse la oynarken o dehşet sandığınız ps3 e küfredersiniz bnden demesi hee herkes bunları alabilio mu alamıo ama 4-6 RAM arası ve yani çok abartmadan 1 gb ekran kartıyla süper mario dan F.E.AR 3 e tetristen bf3 fif12 vs vs vs çooook rahat oynarsınız öle abartmaya da gerek yok ;)

BSC Misafiri

26.9.2011 02:41:27

-3
Konsol oyun oynamak için ideal olabilr yukleme derdi yok calıstırcakmı etcekmi derdi yok tak oyna kapat gtsin fakat pc komple her ise yarıyan bir alet sonuc olarak pc de yapabildigin bir cok seyi konsolda yapamazsınız sonuc olarak sadece oyun mantıgı ile dusundugunuzde konsol cazip gelebilr fakat pc sadece oyun demek değil bunu kavramak lazım oncelikle ayrıca gamepadlerde pc de calısabiliyor PS3 veya xbox gamepadler 100 tl den fazla iken snoopyler 7 tl ye var ve ufak bir 3. parti programla xbox kolu olark gorunup he oyunda oynanabiliyor ayar bilmeme ne yapmadan yani pc de işin kolayına kacabilrisn grafik anlamındada konsolda kaliteli oldugu bilinene bir sey tabikide insanların secimi su iyi su kotu kim neyde zewk alıyorsa onda oynucaktır pc ye yakın zamanda konsoldaki cogu aksesur adepte edilcektir sonuc olarak teknolji gelişiyor ve insanlar daha kaliteli oyunlar oynamak istiyor konsollar su anda goruntu bazında bu kaliteyi tam oalrka saglıyamıyor bir kac oyun dısında onalrda exc oyunlardır multiplatformalrda pc her zamn onde yeni nesil konsollarda ben bu farkın kapancagını sanmıyorum sonuc olarak donanıma baktınıgz zaman pc bir adım one geciyor firmalar hangi turde malzeme kullanıra kullansın pc herzamn alternatif cozumleri sunabiliyor..

otomania

26.9.2011 02:29:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck
quote:

Orijinalden alıntı: otomania PC'nin kalitesi tartışılmaz, ancak PC genel anlamda daha bilinçli kullanıcılık istediğinden dolayı benim tahminim konsollar insanlara kolay bir alternatif oluyor Bunun yanında zaten bir ekran kartınin fiyatı1200tl civarındayken konsol 699tl is, "Fiyatı Farkı" cümlesini bırakın da kuralım, konsolların PC'ler ile aynı kaliteyi sunduğunu söylemek anlamsız, ama aynı eğlence denirse işte orası değişkendir
1200 tl ekran kartı ? 1200 TL ye Konsoldan iyi grafik sunan PC toplanıyor bu zamanda ne ekran kartısı yahu.. Konsola 699 TL verip iş bitiyomu ? Bide onun HD görüntü vermesi için 1500-2000 TL ye bir TV para vermen gerek.
Ben 1200TL'lik ekran kartını "örnek" veriyorum, malum konsolda ayar durumu yok, PC için her oyunda maximum ayarda hiçbir sıkıntı çıkarmayacak ekran kartından bahsediyorum, zaten pcnin toplam maliyetinden bahsetsem konsol için de TV'den bahsederim Dediğin gibi 1200TL'ye konsoldan iyi sistem toplanır ama gel gör benim demek istediğim çok üst düzey bir sistem

B3N3T0

26.9.2011 00:46:14

0
Hakkatten üzülüyorum sizin için ,bu hayatta pc ile sınırlanmış oyun çizginiz ve at gözlükleriniz ile duvarların arkasında sürtüyorsunuz .bir bulaşsanız konsollara hele indiragandi olayları çözseniz sizi pc ile kandıranlara küfür edersiniz. Daha sonrada multi dersi var unutmayın. Bir sonraki derste xbox joystick dersi.üzülmeyin receiver ile pc dede çalışıyor. Geow1 pc versiyonunun wireless üzerinden multisi atılırken 3e-3 takımlarla bunsuz olmuyor. onu öğrenseniz bu seferde cs'e küfür edersiniz. Hadi görüşürük,birde hakaret eden bebeler ayıp ediyorlar olmuyor akıllı olsunlar.

_dideban_

26.9.2011 00:43:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: _dideban_ bu başlığa daha fazla yazmama kararı almıştım ama yazılan şeyleri okuyunca yazmamak elde değil.16xAA+16xAF+1080p olunca ne oluyor gibilerinden bişeyler yazılmış.ya iyide güzel arkadaşım daha ne olsun?bu kaliteyi yaşamak varken neden kendimi konsola mahkum edeyim?extrem kartlara para veremesem bile 16xAA dan vazgeçerim 1080p yi gene açarım buna rağmen yine ****dan çok daha fazla bir görsel şölen yaşarım.konsol oyuncularına dualshocktan hoşlandıkları için sadece tercih meselesi der geçerdim ama pc ile konsolu kapıştırmakta nereden çıktı?****a düşen şey ''abi doğrudur pc çok daha iyi performans veriyor ama ben konsolda daha rahat oynuyorum'' diyip susmak...
o yıldızlar konsol bu arada

_dideban_

26.9.2011 00:38:26

+2
bu başlığa daha fazla yazmama kararı almıştım ama yazılan şeyleri okuyunca yazmamak elde değil.16xAA+16xAF+1080p olunca ne oluyor gibilerinden bişeyler yazılmış.ya iyide güzel arkadaşım daha ne olsun?bu kaliteyi yaşamak varken neden kendimi konsola mahkum edeyim?extrem kartlara para veremesem bile 16xAA dan vazgeçerim 1080p yi gene açarım buna rağmen yine ****dan çok daha fazla bir görsel şölen yaşarım.konsol oyuncularına dualshocktan hoşlandıkları için sadece tercih meselesi der geçerdim ama pc ile konsolu kapıştırmakta nereden çıktı?****a düşen şey ''abi doğrudur pc çok daha iyi performans veriyor ama ben konsolda daha rahat oynuyorum'' diyip susmak...

ultra_storm

25.9.2011 22:50:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

Konsolco fanı olmuş fırfır döneni anlıyorumda,cahilide hiç çekilmiyor.Zati şu cümleyi 12 yaşında ilköğretim çağında çocuk yazar,x386 DX desen oyun konsolu sanır. 1080p, 16xAA,AF kökleriz azmi geldi O/C dayarız sen ne yaparsın kullandığın oyun konsolunun kısıtlı donanımı ile oyun oynarsın yüzün kızarmadan PC oyuncusuna kör dersin Bunlar Konsol oyuncu değil hatta oyun oynamaktan 1 haber,bebenin dünyası 720p'den ileriyi görmüyor ne yapsın BSC üye olmayan yorum yapmaz haberi okur sayfayı kapatır.BSC misafir ayaklarını bırakta ezme olmuş üye isminle teşrif etseydin
Adam lafı iyi koymuş

gokhans19

25.9.2011 20:46:39

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şu kör PC'ciler takmış 1080p'ye 16xAA'ya 720p neyine yetmiyor + sanki oynadığın tüm oyunlarda ayarları kökleyip 16xAA AF açıyosun..
Hiç yani dimi. 37 ekran tüplü tv varken full hd led tvye ne gerek var, 5 milyarlık arabayla 50 basıp gitmek varken 1 trilyonluk ferrariye ne gerek var, windows 98 varken windows 8e ne gerek var, atari varken ps3e ne gerek var, 3310 varken iphonea ne gerek var. Zeka küpü maşallah. Sen bu akılla fazla yaşamazsın Sen bi 1080pde bf3 falan oynada kıçın tavana vursun sonra sende gözlerini kaparsın konsola bakarken.

Konsolco fanı olmuş fırfır döneni anlıyorumda,cahilide hiç çekilmiyor.Zati şu cümleyi 12 yaşında ilköğretim çağında çocuk yazar,x386 DX desen oyun konsolu sanır. 1080p, 16xAA,AF kökleriz azmi geldi O/C dayarız sen ne yaparsın kullandığın oyun konsolunun kısıtlı donanımı ile oyun oynarsın yüzün kızarmadan PC oyuncusuna kör dersin Bunlar Konsol oyuncu değil hatta oyun oynamaktan 1 haber,bebenin dünyası 720p'den ileriyi görmüyor ne yapsın BSC üye olmayan yorum yapmaz haberi okur sayfayı kapatır.BSC misafir ayaklarını bırakta ezme olmuş üye isminle teşrif etseydin Bu çocuk endüstride kullanılan 10 milyarlık özel ekran kartını gösterip pcde ekran kartına bu kadar para verildiğini sanan çocuktan bile daha cahil

Gabriel TR

25.9.2011 20:31:44

0
BSC küfredecem az kaldı yeter artık bende pc kullancısıyımda bu kadar milletin huzurunu bozmayın bu zaten değişmez bir gerçek örneğin ps3 de 512 mb ram varsa pc de o zaamanlar 1 gb tı adam gibi işinizi yapın adamı deli etmeyin burda insanların birbirlerini kırmasına ne gerek var çiban başları sizi

BlackBeasT

25.9.2011 19:16:21

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şu kör PC'ciler takmış 1080p'ye 16xAA'ya 720p neyine yetmiyor + sanki oynadığın tüm oyunlarda ayarları kökleyip 16xAA AF açıyosun..
Konsolco fanı olmuş fırfır döneni anlıyorumda,cahilide hiç çekilmiyor.Zati şu cümleyi 12 yaşında ilköğretim çağında çocuk yazar,x386 DX desen oyun konsolu sanır. 1080p, 16xAA,AF kökleriz azmi geldi O/C dayarız sen ne yaparsın kullandığın oyun konsolunun kısıtlı donanımı ile oyun oynarsın yüzün kızarmadan PC oyuncusuna kör dersin Bunlar Konsol oyuncu değil hatta oyun oynamaktan 1 haber,bebenin dünyası 720p'den ileriyi görmüyor ne yapsın BSC üye olmayan yorum yapmaz haberi okur sayfayı kapatır.BSC misafir ayaklarını bırakta ezme olmuş üye isminle teşrif etseydin

atahan12

25.9.2011 18:45:29

0
@acgpangea Tamam süper pcler alacak kadar zengin değil çoğumuz ama karton kutularda falan da yaşamıyoruz değil mi?Hala çıkan oyunlarda sorun yaşayacak kadar kötü pc kullananlar ya senin gibi donanımdan anlamayanlardır,ya da düzgün bir sistemi olan pc yerine konsola para yatırıyordur -burdaki kişiler de senin gibiler oluyor- Oley ps3 üm var oley xbox360 ım var diye hava atmaya çalışan basit veletlerden farkın yok.Asıl sen kendine yalan söylemeyi bırak,git nasıl mause tutulur onu öğren ilk.

ultra_storm

25.9.2011 17:41:32

+3
quote:

Şu kör PC'ciler takmış 1080p'ye 16xAA'ya 720p neyine yetmiyor + sanki oynadığın tüm oyunlarda ayarları kökleyip 16xAA AF açıyosun..
Evet çoğu kişi bu ayarlada oynuyor tabi orta sınıf pc'ler bu ayarlarda açıyorsa fazla söze gerek yok giriş seviyesi pc ile konsol anca yarışır itirazı olanla hazırım tartışmaya bunun hakkında bilgim var oldukça.

Sir Maximus is BACK

25.9.2011 17:31:00

-1
@M3rett0 tamam hocam üst seviye bir sistemin var ama ne oynayabiliyorsun onu söyle?Tartışma başlasın

cyberdejin

25.9.2011 17:19:33

+1
asil dolandiiricilar pc hardware üreticileridir. optimizasyon ile o 10 kat zayif konsollarda neler yapilabildigini hepimiz goruyoruz. evet su anda fiziksel fark iyice acildi pclerin lehine. ama bundan 4 sene önce de bilmem kac gb lik crossfire i pc ler varken killzonedan daha iyi grafikli oyunlar yoktu pc cephesinde. pc bir sömürü düzenidir. upgrade tuzagi ile kullanicilara harcatilan paraya aciyorum... su anda battlefiled 3 ün pc grafiklerini isteseler rahatlikla 3-4 sene önceki hw ile yapabilir firmalar. ama pc gaming allience diye bir sehem oldugu sürece buna izin vermeyecekler. ben bunu yemiyorum artik. siz de yemeyin...

M3rett0

25.9.2011 14:49:32

0
@misafir Zeki arkadaş konsolda AA olduğunu sanıyor geçer bu günlerde boşver, gün gelir sizde bizim oynadığımız kaliteye yakın oyun oynarsınız xD

M3rett0

25.9.2011 14:47:21

+1
@acga Hey velet, gel bak bakalım külüstür mü değil mi pclerimiz.Tamam kıskançlığınızı anlıyoruz da saçmalamanıza gerek yok, bu normal halinse durum vahim zaten. Donanımdan anlamayan senin gibi veletler o dediğin dua kısmına yapabilir. Gerçeklerle yüzleşiyorum bak sana gerçekler: Konsollar Pc ile kıyaslanırsa çöptür, modası geçmiş cihazlardır, gözümde zerre değerleri yoktur.Senin kafadaki konsolcular da kendilerini yalanlarla tatmin etmeye uğraşırlar yok PC'miz külüstürmüş vesaire.

BSC Misafiri

25.9.2011 14:19:45

-4
Şu kör PC'ciler takmış 1080p'ye 16xAA'ya 720p neyine yetmiyor + sanki oynadığın tüm oyunlarda ayarları kökleyip 16xAA AF açıyosun..

_dideban_

25.9.2011 14:17:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: acgpangea Pc şakşakcısı arkadaşlara soruyorum: Kaçınızın Pc'si son çıkan oyunları iyi denebilecek grafik ayarlarında kaldırabiliyor? Siz değil misiniz, her yüklediğiniz oyunda ilk girdiğiniz yer grafik ayarları olan; beklediğiniz bir oyunu kurarken inşallah çalışır diye türlü, türlü dualar eden? İki dakka delikanlı olun ve gerçeklerle yüzleşin. Pek çoğunuzda külüstürden biraz daha üstte bir pc var. İşin aslı, konsollara sürekli dalaşmanızın altında da bu neden yatmaktadır. Yüzleşin.
şu anda külüstür veya külüstürün biraz üstü dediğin pc lerle oyun oynanmadığı doğru.zaten kimse senin bahsettiğin pc lerle oyun oynamaya da kalkışmıyor ve konsollarla bu pc leri kıyaslamıyor.ama merak etme külüstürün biraz üstü konsollarla aynı kaliteyi sağlıyor zaten

Guest-F97E00D06

25.9.2011 12:22:58

0
Pc her zaman daha iyidir, grafik baımından oyun bakımından, Konsolcuların tek dayanağı bazı oyunların özellikle konsola çıkması yada minis oyunlar olması, pcye özel birsürü oyun var, hatta amatör yapımcıların oyunlarını bile oynayabilirsin.

acgpangea

25.9.2011 11:46:07

+1
Pc şakşakcısı arkadaşlara soruyorum: Kaçınızın Pc'si son çıkan oyunları iyi denebilecek grafik ayarlarında kaldırabiliyor? Siz değil misiniz, her yüklediğiniz oyunda ilk girdiğiniz yer grafik ayarları olan; beklediğiniz bir oyunu kurarken inşallah çalışır diye türlü, türlü dualar eden? İki dakka delikanlı olun ve gerçeklerle yüzleşin. Pek çoğunuzda külüstürden biraz daha üstte bir pc var. İşin aslı, konsollara sürekli dalaşmanızın altında da bu neden yatmaktadır. Yüzleşin.

-Sniper-

25.9.2011 00:26:54

0
pc ye firmaların destek çıkması lazım pcnin gücünün kullanılması lazım

Fingolfin.

24.9.2011 23:37:26

0
PC en iyi ama, Konsola çıkan, PC'ye çıkmayan oyunlar olması yüzünden konsollara daha popüler sanırım.

a_e_b

24.9.2011 21:23:48

0
arkadaşlar burda pc mi konsol mu muhabbetinin tek esprisini sony ve microsoft gibi şirketlerden ödü patlayan oyun yapımcılarının bu konsolları 5-6 sene şişirmesidir. yoksa sony istese 3 yılda bi konsol çıkarır ama önce kibrit satmadan çakmağı satmanın alemi çok deyip ztn pısırık oyun yapımcılarının da desteğini alıp daha ucuz diye size bize oyun keyfini yaşatamamasıdır. yoksa eğer şöle 3000-4000 $ lık bişi alırsanız ps8'e kadar sizi idare eder bnden demesi ayrıca ( herkese demiom onlar kendilerini biliolar ) fanboyluk yapmayalım @gokhans19 arkadaşım seni tebrik ediyorum ağzından bal damlıyo bence arkadaşı dinleyelim çünkü noktayı koydu.

Frozen Grenadier

24.9.2011 20:48:52

0
Beyler pc nin gücünü merak eden varsa total war shogun 2 ye baksın bakalım

ilbey1532

24.9.2011 20:23:44

+1
bende ps3 xbox360 ve pc var biraz meraklıyım o yüzden her neyse gerçekten en çok keyif veren pc görüntü kalitesi gerekse oynayış pc mi tercih ediyorum ps3 mde pes serisini oynuyorum sadece bide ac 2 oynamıştım pcdeki ac 2 daha iyidi yinede xbox360 da ise l.a noir ve alan wake oynadım pc sürümü l.a nori gelince yine pcmde oynıycam kalitesi daha iyi çünkü tabi herkesin kendi fikri ve saygı duyarım benim için böle ama saygılar...

BSC Misafiri

24.9.2011 20:14:00

0
bir guclu pc almak 2000 fazla patlar ps3 alirim daha ucuz

onur89tr

24.9.2011 19:12:36

0
Grafiğe göre 2014'te PC oyun satışlarının konsollardan daha fazla olacağı belirtilmiş. Fakat en geç 2014'te yeni nesil konsollar çıkmış olacak. Yine konsol oyun satışları PC'yi sollayacak. PC ancak bir önceki neslin oyun satışlarını geçebilir.

mertvontrier

24.9.2011 18:01:42

0
PC oyunları daha çok satacakmış.

TeufeL-07

24.9.2011 17:37:11

0
Herşey bir kenara hangi consol da 3 tane 3d monitörü bağlayıp çevresel 3d efekti yaşayabiliyor ? Ekran kartına milyarları verip te , fazla fps alıp egosunu tatmin ediyor diyen consol kullanıcılarına sesleniyorum , İŞTE BUNU YAPIYORUM !!

duygum14022

24.9.2011 17:36:59

-4
pcde grafik daha güçlü diyorsunuz ama bunu yapan kim oyun yapımcıları bunu KASTLEN yapıyor yani bu durumda PC ile KONSOL EŞİT seviyeye getirilebilir. hem diyorlar pc daha güçlü sonrada konsolu kötü yapıyorlar eee o zaman tabiki konsol geri kalır

Sir Maximus is BACK

24.9.2011 17:16:07

0
Tabiki Pc'ler daha güçlü ama piyasa,haberdede bahsedildiği üzere konsollar üzerine şekillenmişti.Ve yeni nesil konsollar geldiğinde de,yine aynısı olacak.Konsolların grafik performansı pcler kadar güçlü olur ya da olmaz,O ayrı konu,Ama,aynı şeyler tekrar yaşanacak.Bu önümüzdeki 1-2 yıl,piyasa tekrardan Pc'ye dönüş yapmış gibi görünecek ama,yeni nesil herşeyi eski düzene koyacak.Pc'ler istediği kadar güçlü olsun,MC ve SONY buna izin verir mi sanıyorsunuz?Ortada büyük bir yatırım söz konusu.Bana kalsa,ben,hem xbox'ım,hem çok güçlü bir bilgisayarm,hem de playstation3'üm olsun isterim.Fakat,insanlar 6 ayda bir veya 2 yılda bir ekran kartını değiştirmek istemiyor anlaşılan.

BSC Misafiri

24.9.2011 14:47:07

0
ps3 ler en ii tabi ama lütfen arkadaşlarımızın yorumlarıyla dalga geçmeyelim ps3 OH RİGHT ps3 mü döver pc mi xD

BSC Misafiri

24.9.2011 14:14:04

+1
Beyler PC elbetteki daha guclu olmak zorunda cunku konsollarda windows gibi agir isletim sisletim bulunmamakta.Konsol kullanan kullanici ne bakimdan rahat oluyo belli firmalarin belli ekran kartlariyla cikardigi oyunlarla ugrasmak zorunda kalmiyo.PC olmadan konsol olmaz tabiki de ama tahmin edebiliceginiz uzere PC ye guzel oyun cikartalim diye kimse konsol sermayesini cokertmez.

HansGoyder

24.9.2011 14:10:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: M3rett0 Sadece 1-2 oyunda kullanabildiğin ve tamamen gereksiz bir aparatı buraya koyunca ne oluyor. Kinect PC'ye çıkacak zaten Ps'ın wii çakması move'unu kıskanmamızı felan mı bekliyorsun xD
Kinect PC ye çıkınca "Sadece 1-2 oyunda kullanabildiğin ve tamamen gereksiz bir aparatı" aramazsın umarım XD

gokhans19

24.9.2011 13:45:54

+13
Ne komik yorumlar yazıyosunuz böyle. Canım sıkıldıkça pcde film izlemek yerine gelip burda bir bf3-mw3 birde konsol-pc konularına girip komedi filmi izler gibi yorumları izleyip gülüyorum. Biri çizim için özel üretilmiş ekran kartını gösterip bakın pcde ekran kartları ne kadar pahalı diyip mağaradan yeni çıktığını gösteriyor, biri başka bir konuda bu oyun çok kötü derken pc-konsol konusunda beğenmediği oyunu gösterip bizim böyle özel oyunlarımız var diyor, biri ama ps3 sadece 700 TL deyip full hd led tvnin gökten zembille indiğini sanıyor. 10 milyarlık ekran kartını oyun için sanan arkadaşada burdan selam gönderiyorum. Gerçekten bir pc dahisi kendisi. En komiğide evindeki 10 senelik bilgisayarla internete girip hayatında hiç ekran kartı hiç işlemci ram vs. canlı olarak elinde görmemiş babasına sümüğü aka aka yalvar yakar ps3 aldırıp tüplü tvde oynayıp benim exc oyunum var yav diye hava basan 12-13 yaşındaki çocuklar. İster kabul edin ister etmeyin konsolların şuanki güncel pc donanımıyla yarışacak güçleri yok. Pcye çıkan bazı oyunlarda konsollardan port olduğu ve bir gram optimizasyon yapılmadığı için yüksek sisteme dandik oyun grafiğinde oynuyoruz. Pclerdeki donanımın gerçek değerini verecek tek oyun şuan bf3 gibi görünüyor yani bakın görün pcdeki donanım neleri yapabilir halde şuan.

Pençe_

24.9.2011 13:01:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ultra_storm

1080 p x16 aa dx 11 olmadıktan sonra ne yapayim konsolun exc.ni.
Her şeyin grafik olduğunu mu sanıyorsun? İkisinin de yeri ayrıdır.Mesela strateji oyunları, Sims serisi, menajerlik oyunları bilgisayarda zevkli oluyor.Ama open world, araba yarışı, futbol oyunları da ps3 te zevkli oluyor.Zaten bilgisayar ile konsolları karşılaştırmak salaklık.Herkes biliyor bilgisayarın daha üstün perfonmansı olduğunu.Bence ne kadar üstün bir performans sergilese de konsol da oynadığım oyunların zevki bir başka oluyor.

ultra_storm

24.9.2011 12:23:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: BatuB Uncharted, God of war, Red dead redemption, Killzone olmadıktan sonra ne yapayım pc nin performansını
1080 p x16 aa dx 11 olmadıktan sonra ne yapayim konsolun exc.ni.

BSC Misafiri

24.9.2011 11:25:26

-1
ps3 alınırsa gow3 ve uncharted3 için alınır nokta.

M3rett0

24.9.2011 11:21:33

+3
Sadece 1-2 oyunda kullanabildiğin ve tamamen gereksiz bir aparatı buraya koyunca ne oluyor.Kinect PC'ye çıkacak zaten Ps'ın wii çakması move'unu kıskanmamızı felan mı bekliyorsun xD

HansGoyder

24.9.2011 11:10:51

-5
Bunu pc de de yapabiliyormuyuz ? Pc ler daha donanımlı olabilir ama oyun BENCE konsolda oynanır. Atarsın konsolu bagaja gidersin arkadaşlara. Yaparsın PES turnuvanı . Gecersin Dalganı daha ne olsun [:'(]

Holy-Ghost

24.9.2011 11:08:50

0
haha pc fanboy diyo pc ile ilgili konuda ps atlayıp savunuyo kim ne acaba donanımhaber gibi teknoloji kalbi sitede 19 bin mesaj var ama hepsi bosa olduğu bukadar belli olur pc ye onca yıldır çıkan kaliteli oyunlar tırt oldu konsola kaç yıldır çıkan 3-5 oyun değerli oldu. Şuan alcağnız bir oyun bilgisayarı ultra da çalıştırsa min 2yıla high bir kaç yıla med düşer ama hala çok iyi grafiklerle oyun oynanır konsol ömründen daha fazla pc parçası değiştirmeden .

Pençe_

24.9.2011 10:41:48

-6
Uncharted, God of war, Red dead redemption, Killzone olmadıktan sonra ne yapayım pc nin performansını

atahan12

24.9.2011 10:41:08

+1
Millet bayağı uzadı bu.Konsolcuların bu konuda hala kendilerini daha iyi sandığını görüyoruz.13 sayfaya patlamış mısır yetmedi ama bayağı güldüm şahsen. Fiyat diyenlere,konsol daha iyi diyenlere: Diyelimki kutulu oyun alacaksınız.O oyun pc de 120,ps3 de 150 tl oluyor. 2:Eski gazlı tvlerde konsolla oynamaya çalışmıyorsunuz, değil mi?TV fiyatlarını biliyorsunuz zaten. 3:Dijital satışlara hiiç girmeyin bence.Steamın yaptığı dev indirimler var. 4:Nerde rts oyunlarınız,nerde mmo larınız? Hadi konsolcular,gidin bir soğuk duş alın.Sonra dönersiniz konuya.

BSC Misafiri

24.9.2011 10:29:01

0
sony pc ve xbox pc diye cihazlar çıkarsa belki ozaman konsol ile pc eşit seviyede olur(ne konsol nede pc fanboyuyum.Sağlam bir bilgisayarım ve ps3üm var...)

aterikasedi

24.9.2011 04:44:12

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Tabloda 8800gt konsolların gpsundan 3 kat daha güçlü olarak gösterilmiş.Bu biraz abartı değil mi? İki kat fark olsa anlarım da 3 kat biraz fazla geidi bana.PS3'te yanılmıyorsam nvidianın 7xxx serısınden bır gpu kullanılmakta.Bu da bır sonrakı serı olan 8xxx serısınden 3 kat daha az performans sergılemez heralde. Değinmek ıstedıgın bır baska konu da yenı cıkacak konsolların cıktıkları andakı mevcut pclerden daha guclu olup olmayacakları.Bu konuyu tartısalım derım.

canerozler

24.9.2011 04:21:13

0
konsol daha masrafsız ama pc eskiye bişey oluyo falan fıstık konsolun ayrı bi tadı da var ne biliyim :)

_dideban_

24.9.2011 02:08:34

+1
hala daha oyun sistemlerinin senede bir değiştirilmesi gerektiğini savunanlar var gerçekten çok tuhaf.ben hd5850 kullanıyorum ve şu anda ulaşılamaz bir kart değil.kart ilk çıktığında ortalığı dağıtıp geçmişti ve şu an en baba grafiklere sahip oyunlarda bile sadece antialiasing den ödün veriyorum(ödün veriyorum dediğim off değil).hadi hesaba metro2033 ü katalım.oyunu dx11 max ayarlada oynayamasam bile dx 9 max da sorunsuz oynadım ve bitirdim.bu kaliteyi herhangi bir konsolda görmek mümkün mü?kimse merak etmesin bulunduğun dönemde topladığın güzel bir oyun bilgisayarı en azından 3 sene konsoldan çok daha iyi bir görsellik sunar.3 senden sonra belki konsolun seviyesine düşer.

BlackBeasT

24.9.2011 01:48:09

0
İlk mesajımda dediğim gibi bu habere Konsolco girmesi hata ,Nvidia istatistiklerle grafiklerle sunumu desteklemiş,PCiler 2005de türemiş konsolcoları ezme yapmış,hani konsolun donanımı sabit diyede sizinde fikirleriniz sabit kalmış hatta 1 araştırma kişi sevdiği ile uzun süre birlikte olursa ona benzermiş..Sizi gidi Sabitler hale exc. oyunları sayıyorlar yahu Korsan belası sadece PC'de değil nerdeyse aynı oranda Konsol'da var.Delikanlı 1 oyun yapımcı çıkıpda Konsol'da ki korsan'dan bahsedemiyor sebep Konsol üretici ile anlaşmasından dolayı,PC oyunların digital satış tablosuna bakın isterseniz "PC x10 more powerful" tablosu gibi ,Yeni oyun konsoların rakibi artık PC değil küçümsediğiniz ama sayısı gittikçe artan tablet ve akıllı telefonda zaman geçirmek için oyun oynayan kitle gümbür gümbür geliyor.Oyun yapımcısı para nerdeyse o platforma oyun yapar Demek oluyor ki konsolun sabit donanıma sahip sabit fikirlileri ilerde aynısı yapıcaksınız exc oyunları saymaktan ileri gidemiyeceksiniz.2005 bu yana kaderiniz değişmiyecek PC donanımı üreten firmalar eZİCEK ,Oyun yapımcıları eZİCEK,PC oyuncuları eZİCEK hatta tablet ve akıllı telefon2da oyun oynayan kitle hafifden eZME girişimi içindeler Hoşaf olucanız Laa...

ultra_storm

24.9.2011 01:28:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Tabiki pcler daha güçlü çünkü pcler sürekli yenileniyor ama güzel oyunlarda PC i es geçiyor Nvidia bence hayal görüyor oyun satışları konsollarda daha fazla olacak Battlefield 3 ü tam full çalıştırabilecek sistemde çok az bence Battlefield 3 yine konsolda daha fazla satacak.
Bf 3 ü fullde çalıştırcak pc azmı güldürdün orta sınıf pc bile ultra highde çalıştıracaktır konsollarda ise berbat oacaktır oyun

BSC Misafiri

24.9.2011 01:23:09

-2
Tabiki pcler daha güçlü çünkü pcler sürekli yenileniyor ama güzel oyunlarda PC i es geçiyor Nvidia bence hayal görüyor oyun satışları konsollarda daha fazla olacak Battlefield 3 ü tam full çalıştırabilecek sistemde çok az bence Battlefield 3 yine konsolda daha fazla satacak.

ultra_storm

24.9.2011 01:10:55

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Hala ne yüzle PC yi savunuyorsunuz çıkartın artık şu at gözlüklerinizi PC BOYLAR! Uncharted, Red Dead Redemption, Gears of War, Alan Wake gibi bir TPS, Halo ve Killzone gibi bir FPS, Forza ve GT gibi bir yarış simulasyonunuz ve aklıma daha gelmeyen onlarca ex oyununuz bile yok! Bilmem kaç dolarlık PC leriniz ile boş boş sürünmeye devam edin hepinize gülüyorum gençler hadi dağılın şimdi. Edit: Eksileri basın şimdi hadi bekliyorum.
Oldu ozaman biz kalkalım sen exc.ni oyna

M3rett0

24.9.2011 00:24:58

0
@misafir Nvidia Ps3'ün de ekran kartlarını yapıyor bundan haberin var mı ? Starcraft 2'den beri listeye giren oyun yokmuş abartma xD gtx 580x senin dediğin kart 1-onu almaya gerek yok zaten 2-1000 tlye 3-5 tane konsol alabiliyorsan al ticarete başla tutan yok seni xD Gerçi seninle niye tartışıyorsam salaklık bende işte xD Yukarıda yazdıklarımı da anlamamışsındır büyük ihtimal salla o yüzden konsol en iyisi YEAHHH :DDDDDDDDDDDDD, PC toplamak 6000 tl ye mal oluyor, pc ye 6000 tl veriyoz ama 40 tl verip orijinal almıyor hiçbir pc oyuncusu,.Pc ye oyun çıkmıyor FELAN FİLAN FELAN FİLAN

BSC Misafiri

24.9.2011 00:11:25

0
benim anlamadığım neden uncharted ve gears of war gibi güzel oyunlar aynen crysis in ps3 e kırpılması gibi kırpılmıyor ben ps3 ten yanayım pc fanboyu deilim ama madem pc daha güçlü koyun pc ye satışlar patlasın ve arkdaşlar bu son cümlemden dolayı eksi koyabilirsininz ama siz paranızı sevmiyonuz mu 1200 tl ekran kartına vercem 800 ps3 al belki daha az geri kalan 400 le bi tüplü tv al xD olmadı paraya kıy bi 200 300 ekle plazma al dandik bişi yani demek istediğim pc daha güçlüymüş madem niye bu gücü değerlendirmiolar ps3 oyunları hmm?

BSC Misafiri

24.9.2011 00:11:20

0
yahu benim anlamadığım niye kızıyorsunuz nvidia tabiki pc yi övecek konsolları elinden geldiğince yerin dibine sokacak adamların ekmek teknesidir zaten ekran kartları, sürekli yeni ekran kartları çıkarıp pc cilere satmak zorunda. ha birde madem 2011 de pc ve konsolların oyun satış rakamları bu kadar yaklaşmış peki niye her hafta yayınlanan oyun satış listelerinde bir tane bile pc oyunu yok. yoksa pc oyunlarını bizim bilmediğimiz başka ülkeler mi alıyor? starcarft 2 den beri daha hiç listelere giren pc oyunu görmedim gören olursa beni de haberdar etsin. ha bir de pc de bf3 oynamak isteyenler bence kendilerine nvidianın en son ekran kartlarını almaları gerekiyor. çünkü buna hem nvidianın ihtiyacı var hem de kullanıcılar mecbur. o parayla da 3-5 tane konsol alırsın.

bloodTime

23.9.2011 23:49:21

+2
LimeLight oyun yoksa grafik kartı neden var. pinky ben pc'imle muhteşem biçimde barışıgım ,konsol exclerini de elimdem geldiğince oynarım ...ps3'te 15'in üzerinde oyun bitirmişimdir...bi coh starcraft 2 ve total war shoogun 2'de harcadıgım vakit konsolda 3 kez bitirdiğim god of war3'ün kat kat kat fazlasıdır... size anlatamadığımız pc oyunculuğunu bu vakitte tekrar anlatmama luzum yok ... neden pc'yi seviyorum detayları başka konularda anlatırım... şu konuya dikkatle baktıgınızda zamanında ne kadar fanboyluk yaptgınızı birkez daha anlıyosunuz veya anlıyoruz...bu nedenle konuları başka yerlere çekme peşindesiniz... son mesajımdır...

M3rett0

23.9.2011 23:39:03

0
Oyun mu yok he evet evet, basın gidin ya kafa buluyorlar resmen, kendinizi nasıl yüce görmek istiyorsanız o tarz yalanlar uydurmaya devam. PC'de oyun yok zaten o yüzden yüzlere oyuncu aksesuarı var... Steam'da zaten kıyafet mağazası, Blizzard'da Nintendo ile anlaştı zaten xD

LimeLight

23.9.2011 23:23:55

-2
Saten Şuan pc de en iyi grafik kartı vb. olsa bile oyun yok...Korsan oyunlar yüzünden Pc laf yiyor...Gow gibi oyunlar çıkmıyor..:P

M3rett0

23.9.2011 23:12:32

0
@pinky_demon Vallaha gt4 oynadım ps2'de ama Trackmania'nın havası bambaşka ne NFS ne Dirt ne Forza ne GT. İsim oyunu diyorsun ismi var diye oynuyorsan bir oyunu kendini köprüden felan at burada seninle tartışmakla vakit kaybetmeyim.

M3rett0

23.9.2011 23:03:05

0
Arkadaşım bak şu an önerilen quad core işlemci her oyuna yani işlemci 4-5 yıl dayanıyor zaten.Ram desen 4 gb'dan fazla isteyen yok değişmeden 5 yıl kullanırsın, ankart zaten işlemciye göre alıyorsun.

Project Scorpio

23.9.2011 23:03:02

-1
quote:

Orijinalden alıntı: M3rett0 Trackmania varken ne gtnin ne forzanın yüzüne bakarım, 12-13 yaşındaki kitleye göre yapılmış oyunlar onlarla ne işim olur.
Allahını seviyorsan yaşını söyle bana Dünya'nın en arcade oyununu en iy isim oyunlarıyla kıyasladın oha be kardeşim bu kadar da olmaz ayıp.

Project Scorpio

23.9.2011 23:01:26

-5
Evt 10 kat fark var ama ne yazık ki bizim konsol da oynadığımız klasiklerin hiçbiri PC de yok bu yüzden o 10 katlık farkı boşa atmış oluyorsunuz...

merty24

23.9.2011 22:58:57

0
@M3rett0 sana başımdan geçen bir olayı anlatayım bundan 2 ay önce pcyi tekrar topladım (anakart ram işlemci vs )bir tek ekran kartım eski kaldı inanırmısın oan ki performans artışını en düşük ayarda anca oynanan far cry 2 şimdi orta üst arası akıcı oynanıyordu yani sadece ekran kartıyla olacak işdeğil

M3rett0

23.9.2011 22:58:41

0
Trackmania varken ne gtnin ne forzanın yüzüne bakarım, 12-13 yaşındaki kitleye göre yapılmış oyunlar onlarla ne işim olur.

bloodTime

23.9.2011 22:56:45

+2
yarış simülasyonlarını başına çal pınky dirt 3 ve nfs cok cok yeterli ... farkındaysan yukarıda 10 kat fark diyor bunu savunuyor pc oyuncuları ... zaman gelir oyunları da savunuruz...ama bu başlık altında çenenizi kapatmanız lazım eskiden olduğu gibi cühela değilsiniz çünkü...

M3rett0

23.9.2011 22:54:15

+1
Evet çok kıskandık sizi hahahah baksana bizde Alan Wake yokmuş oturup ağlasak mı ne yapsak... @merty 350 tl ye aldığını 100-150 gibi satarsın bir 150-200 daha katarsın alırsın

Project Scorpio

23.9.2011 22:51:47

-8
Hala ne yüzle PC yi savunuyorsunuz çıkartın artık şu at gözlüklerinizi PC BOYLAR! Uncharted, Red Dead Redemption, Gears of War, Alan Wake gibi bir TPS, Halo ve Killzone gibi bir FPS, Forza ve GT gibi bir yarış simulasyonunuz ve aklıma daha gelmeyen onlarca ex oyununuz bile yok! Bilmem kaç dolarlık PC leriniz ile boş boş sürünmeye devam edin hepinize gülüyorum gençler hadi dağılın şimdi. Edit: Eksileri basın şimdi hadi bekliyorum.

ultra_storm

23.9.2011 22:48:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: merty24 350 tlye ekran kartını aldın 3yıl kullandın tekrar aynı fiyatamı satacaksın ikinci elini tabiki hayır sıfır alacaksın hade bidaha aynı meblağ sonunda nooldu 6 yıl için 700 lira ki bunun rami var anakartı var işlemcisi var soğutması var bi dünya masraf
Ekran kartı değiştirsen yetiyor 3 yılda bir pc masraflı değil bunu anlayın artık.

merty24

23.9.2011 22:47:03

-3
350 tlye ekran kartını aldın 3yıl kullandın tekrar aynı fiyatamı satacaksın ikinci elini tabiki hayır sıfır alacaksın hade bidaha aynı meblağ sonunda nooldu 6 yıl için 700 lira ki bunun rami var anakartı var işlemcisi var soğutması var bi dünya masraf

M3rett0

23.9.2011 22:38:19

+1
3-4 yıl gider 150 tl eklersin ekran kartı alırsın bir 3 yıl daha gider oldu mu sana 6 yıl hem de her zaman daha yüksek grafiklerle

merty24

23.9.2011 22:35:50

0
quote:

Sekötürün geldiği uç noktayı gösteriyormuş yalanını yesinler, grafik kartıyla oyun oynayamayacağını bilmiyorsun tabi kıvırmaya çalış devam xD Hadi yedik yedik... Şu anda 3 yıl gidecek ekran kartı için 350 tl yetiyor fazlasıyla, yeni çıkan ekran kartları hep yüksek fiyatla başlar ama yeni çıktıklarında almak gereksizdir 5-6 ay sonra fiyatı büyük oranda düşecek nasılsa ^^
hah işte bende onu diyorum :) 3senede bir ekran kartı (pcyi güncel tutmak istiyorsanız ram işlemci vs)almak zorundasınız ama konsolda böyle birşey yok birkere alırsın enaz 5yıl kafan rahat ha dersin eski oyunları oynatmıyor pcde daha iyi gösteriyor vs vs ama pc için daha fazla para harcanacığı kesin

M3rett0

23.9.2011 22:27:13

0
Sekötürün geldiği uç noktayı gösteriyormuş yalanını yesinler, grafik kartıyla oyun oynayamayacağını bilmiyorsun tabi kıvırmaya çalış devam xD Hadi yedik yedik... Şu anda 3 yıl gidecek ekran kartı için 350 tl yetiyor fazlasıyla, yeni çıkan ekran kartları hep yüksek fiyatla başlar ama yeni çıktıklarında almak gereksizdir 5-6 ay sonra fiyatı büyük oranda düşecek nasılsa ^^

merty24

23.9.2011 22:18:41

-1
quote:

@merty İşte konsolcuların zeka seviyesi belli oldu.adam gelip çizim kartı gösteriyor, allahım bu nasıl bir cehalettir. Bırakın yahu hiçbirinizle uğraşmaya bile değmez birkaç birşey öğrenin sonra gelin burda tartışalım.Eşşek ile at aynı pistte yarışmaz... Şu halinizi gördükçe size karşı olmakla ne kadar haklı olduğumu görüyorum.
heheheh bi mesajla adam benim IQmu ölçtü:) arkadaşım ben sektörün geldiği uç noktayı gösteriyordum ama ben yine doğru söylediğimi kanıtlamak için 1000 tl üzeri ekran kartı paylaşayım[link]http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/zotac-nvidia-fermi-gtx580-1536mb-ddr5-384-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html[/link]

Wayward Son

23.9.2011 21:42:47

0
ultra_storm korsan lafım sana değil zaten üstüne alınma. Ortaya attım, kim alınırsa :)

ultra_storm

23.9.2011 21:39:42

0
Wayward Son Hl serisi çıkacaktır mutlaka oda pc için çıkacaktır bu olay her zaman böyle olmuştur ben zaten pc'de orjinal oyun alıyrum bf 3 ü de öyle alacam.

Wayward Son

23.9.2011 21:34:15

-1
@ultra_storm Baktığın zaman en top oyunların konsol versiyonları daha çok satış yapıyor. Lokomotif oyunlara bak her zaman, Portal 2 mükemmel bir oyun olsa da Valve'in lokomotif oyunu asla olamaz. HL serisidir Valve için en önemli olan. Onu da çıkarmayacaklar galiba :) Ayrıca konsolda korsanı engellemek daha kolay. Online pass ve ban sistemleri gibi. İşin özü PC oyuncularının birbirlerini dürtüp orjinal almaya teşvik etmesi lazım. Orjinalin keyfi hiç bir şeyde yok. Steam her daim açıktır benim. Bakıyorum her gün bir oyun update oluyor, uğraşmıyorum bile. GamersGate'i de deneyin, özellikle ön sipariş yapacaksanız bonus puan veriyor fazla fazla. Her satın alımda da bonus puan alıyorsunuz.

Wayward Son

23.9.2011 21:29:40

-1
@m3retto Tabi işin üşengeçlik tarafı da var. Ama emin ol korsan olayı bu kadar cılkı çıkmış şekilde olmasa PC'de çok daha fazla alternatif olurdu. Exc. yapım açısından diyorum. Herkes CD Project Red gibi değil. Adamlar şaheser yaratmışlar resmen. Collector's Edition aldım hakettiği için öyle söyleyeyim:) İşin para kısmı her zaman ön planda. Bu unutulmasın. 2 sene önce Fifa için ''PC'ler hazır değil'' diyen EA (ki hazırdılar gayet) şimdi konsolların eskimesiyle bir anda PC'ye yöneldi. Çünkü adam konsollarla sınırlı kalsa biliyor ki çok farklı bir şey çıkaramayacak dolayısıyla fazla satış yapamayacak, rakiplerinden sıyrılması lazım bir şekilde. Aynı zamanda bir konsol oyuncusu olarak ta destekliyorum online pass olayını. 2. el oyunlar zaten ucuz. 10 doların da büyük bir meblağ olduğunu düşünmüyorum. Şu ana kadar da 2. el oyun almadım, zaten alışveriş bilen biri doğru adresten doğru fiyata oyun almayı bilir.

ultra_storm

23.9.2011 21:22:40

-1
quote:

@ultra_storm Oyun yapımcıları politikalarını belirlerken Türkiye satışlarına mı bakıyorlar, global satışlara mı ? :) Herkes bizim gibi bilinçsiz değil merak etme. Portal 2 sattı. Başka ?
Yabancı ülkelerdede az değil fw kullanan yoksa öyle olsa yabancılar kırmazdı ps 3 ü xbox 360 ı.

M3rett0

23.9.2011 21:19:30

+1
@wayward Tamam bir yere kadar haklısın ama bak adam gibi çıkınca oyunu alıyoruz 3-4 milyon satıyor PC'de.Firmalar korsan yüzündne değil üşengeçlik yüzünden PC'ye çıkarmıyor.Çıkarınca da bazıları port ediyor direk.Belkide beceremiyorlar optimize etmeyi üşeniyorlar. Yoksak konsoldaki 2. el oyunculuk korsan kadar beter.Yeni nesilde pass yada cd key mutlaka gelecektir ya da şimdiki gibi mp için key sistemi devam edecek.

Wayward Son

23.9.2011 21:18:33

-1
@ultra_storm Oyun yapımcıları politikalarını belirlerken Türkiye satışlarına mı bakıyorlar, global satışlara mı ? :) Herkes bizim gibi bilinçsiz değil merak etme. Portal 2 sattı. Başka ?

berkhınho

23.9.2011 21:18:11

-1
Kim ne derse desin apple.

Rayquaza

23.9.2011 21:17:23

-1
Bu grafiklere bakarak hala konsolları savunanlar var

ultra_storm

23.9.2011 21:14:06

0
@Wayward Son Sanki konsolda korsan yok xbox kullanıcıların %90 nı türkiyede fw kullanıyordur ayrıca belirtmek isterim en çok satan oyunlardan biri olan portal 2 en çok pc de sattı.

Wayward Son

23.9.2011 21:08:14

-2
Yine millet birbirine girmiş. Konsolcuları '' siz konsola yatırım yaptığınız için PC'nin gücünü kullanamıyoruz'' diye suçlamak o kadar basit ve ahmakça ki... PC oyunculuğuna darbe indiren konsol oyuncuları değil, yine PC oyuncularıdır. '' Torrentten indiririm agaXD'' mantığı olduğu sürece PC'de değil Avatar, Avatar 5 grafiği de görseniz oyun firmaları PC'ye yönelmez. Adam oyun yapıyor, sen oyunu satın alıp emeğin karşılığını vereceğine pişkin pişkin indirir oynarım diyorsun. Steam varken hele PC'de orjinal oyun oynamamak büyük rezillik. Lan Alpha Protocol 2 dolar, rezil oyun ama 2 dolar diye aldım. 2 kola fiyatı nerdeyse. Dikkat ederseniz oyun firmalarının çoğu korsan yüzünden ya geç çıkarıyor ya da abuk subuk DRM'ler koyuyor (From Dust vb.) O yüzden Blizzard'ın Diablo için yapacak olduğu sürekli olarak online kalma zorunluluğunu eleştiremiyorum (TTNET'e bol bol söveceğim oynarken o ayrı). Ha ayrıca Nvidia'nın sözlerini de ciddiye almanız çok komik. Şu an daha duyurulmamış olan next-gen konsollardan en azından birinin donanımını elinde bulunduran bir firma vakti geldiğinde ''konsol yanlısı'' olmayacak mı? PC'de kullandığınız donanım da Nvidia, konsolda da. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamıyorum. Sonuçta her iki platformda da Nvidia'nın cebi doluyor. Çoğu insan Microsoft'un işletim sistemini kullanıyor:) Hard Reset'in yapımcısı gibi bağımsız ve idealist yapımcılar dışında büyük firmaların tamamen PC'ye yöneleceklerini düşünmüyorum. Bunun da dediğim gibi sebebi ''bazı'' PC oyuncularıdır.

Slade Wilson

23.9.2011 21:03:30

0
Zaten biliyoruz bunu. Hiçbir konsol pc ye rakip olamamıştır ve yakın zamandada olamayacak.

Deprem?Varmı Problem?

23.9.2011 20:54:50

0
PC herturlu konsoldan gucludur. Ama su var, xbox 360 in oynatabilecegi her oyunu ayni fiyattaki bir bilgisayar oynatamaz. Demek istedigim insanlarin konsollara yonelmesinin bir nedenide guclu bir pc ye gore konsollarin daha ucuz olmasidir.

hell77

23.9.2011 20:39:26

0
Arkas Kop git ya geow 3'müş.Goew 3 şuanki güçlü pclerin %25'ini kullansın kendimi asarım.Çok cahilsiniz çook.

BSC Misafiri

23.9.2011 20:24:05

0
yani şuraya gelipte sürekli konsolları ezmeye çalışmak hiç mantıklı değil adamlar söylüyorlar işte zaten kimse inkar etmiyorki konsol güçlü diye ne diye sürekli bunun konusu açılır anlamam

M3rett0

23.9.2011 20:07:18

+2
@arkas RTS MMO oynayamadıktan,1080p 16xAA 16xAF oynayamadıktan sonra yemişim konsolu Bunlar Geow3'ün felan sırf Xbox'a, Xbox güçlü olduğu çıkıyor felan sanıyorlardır Allah bilir.Baksana Ps3'e Sony destek veriyor diyor adam lan kendi platformu tabiki destek verecek komik olmayın xD Sony gidip Xbox'a mı oyun çıkaracak.

ultra_storm

23.9.2011 20:02:54

+4
Arkas İyice saçmalıyorsun bence konuşma daha adama bak ya utanmassa ps 2 daha güçlü diyecek pc den hey allahımya insan bukadarda bilgisiz olmazki... yemişim bende gran turismoyu (zaten hata dolu oyun ) geow 3 ü battlefield 3 geliyor !

B3N3T0

23.9.2011 20:00:12

-4
quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

yaş kaç ? ekran kartı fiyatlarına örnek olarak çizim kartı gösteren o konsol fanboyunu gördükten sonra zaten bu ****ın yaş ortalaması 12 yi geçmiyordur fikrine iyice inanır oldum. microsoft ve sony bu fanboy ları eski püskü teknolojilerle kandırmaya devam etsin. nasıl olsa sömürülmeye bayılıyorlar. yazık.
La belkide baban yaşındayım en kral donanımınla ps2 oyunlarını son sistem bilgisayarında emulatorle oynatmaya çalış bak ne oluyor. Forza geow3 granturismo oynayamadıktan sonra yemişim ekranını kartını, he şu kapağını unutma mahallede oynarsın.

ultra_storm

23.9.2011 19:56:10

+1
@YouR@ck Kesinlikle katılıyorum eksi atan arkadaşda az araştırsın pc'in gücünü !

M3rett0

23.9.2011 19:53:58

+1
Cahil insanı kandırmakta kolaydır parmağında oynatmakta boşverin takılsınlar bu kafayla

İyi İsim

23.9.2011 19:52:36

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Arkas Geow3 oynatan bilgisayar bulun alalım. Hadi dağılın.
yaş kaç ? ekran kartı fiyatlarına örnek olarak çizim kartı gösteren o konsol fanboyunu gördükten sonra zaten bu ****ın yaş ortalaması 12 yi geçmiyordur fikrine iyice inanır oldum. microsoft ve sony bu fanboy ları eski püskü teknolojilerle kandırmaya devam etsin. nasıl olsa sömürülmeye bayılıyorlar. yazık.

ultra_storm

23.9.2011 19:48:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Arkas Geow3 oynatan bilgisayar bulun alalım. Hadi dağılın.
1080 p oyun oynatan x16 aa oynatan konsol bulun hadi dağılın.

GoldPunch

23.9.2011 19:47:44

+6
PS3'ün GPU su da NVIDIA'nın. NVIDIA diyorsa vardır bir bildiği yoksa kendi malını kötüleyecek hali yok.

B3N3T0

23.9.2011 19:44:27

-8
Geow3 oynatan bilgisayar bulun alalım. Hadi dağılın.

ultra_storm

23.9.2011 19:33:10

0
@a_e_b Konsolcularda noktalasın pc'in 10 kat güçlü olduğunu kabul etsinler bizde noktalarız merak etme :)

a_e_b

23.9.2011 19:28:47

0
arkadaşlar zorunuz ne ya birisi nvidia nın ceo su diğeri sony'nin ceo'su gibi tartışıonuz tvsine güvenen ve ben konsolumdan memnunum diyen ps4 veya xbox 720 yi bekler daha ii AA kalite vs gibi şeylerel gamepadinin tadını çıkarır diğeride yok kardeşim ben performansa grafiğe bakarım acımam alienware 18x alırr önümüzdeki 20 yıl rahat eder cosarım diye bilir bunlar fikir belirtir ben her ikisindede oynuom konsaldaki ferahlığı ve pc deki gücü bir diğerinde bulamadım o yüzden lütfen şu 1. sınıf terk muhabbetini noktalasak

ultra_storm

23.9.2011 19:26:40

0
Tabikide 10 kat güçlü pc'in hakkını vermiyorlarki pc'in hakkını veren oyun çıksın bakalım konsolllarınızı nasıl çöpe atıyorsunuz !

Holy-Ghost

23.9.2011 19:07:00

0
Elektronik vs. işinden bilgisayardan biraz anlayan insan bile bu zaten biliyor geri kalanlar kendilerini iyi hissetmeye çalışıyorlar her fırsatta pc ile yarışmaya çalışıyorlar. Gerçek şu şirketler microsoft ve sony gibi şirkletden hem biraz gelir hemde karşılarına almamak için önce konsola oyun yapıyorlar sonra bunu pcye çeviriyorlar konsol oynayanda aa bak benimki pcle aynı nerdeyse benim makinamda güçlü diyo gözlerinizi açın bakın bi neler oluyo.

BSC Misafiri

23.9.2011 19:03:43

+1
Konsolların sistemleri sabit olduğundan dolayı gelecek nesildeki ileri teklonoji oyunların grafiklerini yakalamaları zor oluyor.Fakat pc sistemi ise her geçen gün yenileniyor.Yavaş yavaş pc bir dönüş başlıyor.Bunun ilk adımları Battlefield 3 ile atıldı.

EndallieN

23.9.2011 18:55:36

-1
Nvidia tabiri caizse, ticaret ayağı yapmakta... Zira bu konferans ile 2005 yılının öncesindeki açıklamaları ters düşüyor. Örnek vermek gerekirse: "We are thrilled to partner with Sony Computer Entertainment to build what will certainly be one of the most important computer entertainment and digital media platforms of the twenty-first century,"added Jen-Hsun Huang, president and CEO, NVIDIA. "Over the past two years NVIDIA has worked closely with Sony Computer Entertainment on their next-generation computer entertainment system. In parallel, we have been designing our next-generation GeForce GPU. The combination of the revolutionary Cell processor and NVIDIA's graphics technologies will enable the creation of breathtaking imagery that will surprise and captivate consumers." Zamanında heyecan içinde PS3 için 21. yüzyılın en önemli bilgisayar eğlence sistemi ve dijital medya platformlarından biri deyip, bugün PC oyunculuğu konsol oyunculuğunu geçecek demek ya tutarsızlıktır, ya da iş koparma çabasıdır. Kaldı ki yayınlamış oldukları grafikleri istatistik bilen biri elindeki mevcut verilerle gayet rahat çıkartabilir, ancak ceteris paribus koşullarında... Hesaba katılmayan bir çok etmen var. Dikkat edilirse oranlar sabit bir şekilde arttırılmış. Bundan bir süre sonra, "Sony ve/veya Microsoft ile şöyle güzel bir anlaşma yaptık, aman efendim konsollar harikadır, mükemmeldir." gibi bir açıklama gelirse Nvidia tarafından hiç de şaşırmayacağım.

M3rett0

23.9.2011 18:53:52

+1
@merty İşte konsolcuların zeka seviyesi belli oldu.adam gelip çizim kartı gösteriyor, allahım bu nasıl bir cehalettir. Bırakın yahu hiçbirinizle uğraşmaya bile değmez birkaç birşey öğrenin sonra gelin burda tartışalım.Eşşek ile at aynı pistte yarışmaz... Şu halinizi gördükçe size karşı olmakla ne kadar haklı olduğumu görüyorum.

strewer

23.9.2011 18:13:56

-1
6 sayfalık yorumları okumaya üşendim açıkçası. Çoluk çocuk kaynamıştır şimdi. Neyse. Şunu söyleyeyim Nvidia da biliyordur ki her şey grafik değil. Koltukta oturup oyun oynamanın verdiği zevki, konsolların online sistemlerini başka ne verebilir ki. Önemli olan platform değil ki oyundur. Görüyorsunuz düşük grafikli oyunların ne kadar sattığını. Tartışacaksanız da adam gibi tartışın, "benim babam senin babanı döver" şeklinde tartışmayın. Hangisinde daha güzel oyunların olduğunu, hangisinde oyun oynamanın daha rahat olduğunu tartışın. Ha bir de tartışırken bahsettiğiniz platformların fiyatlarını da karşılaştırın derim.

Tancredi

23.9.2011 18:11:58

0
O zaman yeni konsol çıkmış olacak merak etmeyin.

BSC Misafiri

23.9.2011 18:01:47

0
WALLA Hİ ŞU RESİMLERE BAKTIM DA 2005 DE Kİ BATTLEFİELD 2 İLE 2011 DE Kİ BATTLEFİELD 3 ARASINDA HAYVANİ BİR FARK VAR YA O NEDİR ÖYLE YA BİZ OYUN OYNAMIYORUZ KARDEŞİM RESMEN DICE BİZİ BATTLEFİELD 3 TE SAVAŞA SOKMUŞ BE KARDEŞİM WALLA HELAL OLSUN DICE NE DİYEYİM...

BSC Misafiri

23.9.2011 17:50:10

0
6 senelik konsollar ve bu konsolların donanımlarını değiştirmemiz mümkün değil ama pc her zaman 1 sene geçse bile yeni ekran kartı ve diğer tüm donanımları değiştirmek mümkün your@ck konsol firmalarına laf atmış brz ama o avatar grafikli bir oyun olabilmesi için snn en az bir pc ye 3-4 bin tl harcaman gerekio ama konsollar piyasa çıktığında 1-1,5 bin bin tl ve buna artı bi donanım almıosun yni ekstra bi ücret ödemiosn donanım için ama pc için her sene mükkemmel gelişen teknoloji sayesinde mükkemmel ekran kartları çıkıo ve her sene sırf ekran kartı değil diğer tüm donanımları değişmen gerek ve çoğu insan bunu yapamayabilir doğru sölüyosun avatar grafikli olabilir istense şuan oyunlar ama bu işin bide para durumu var

merty24

23.9.2011 17:44:42

-1
quote:

Ekran kartı fiyatı 350-450 tl'dir maksimum 1200 tlye bir ekran kartı göstersene ?
http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/pny-quadro-2000-1gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-profesyonel-ekran-karti-2631.html

supermariooooo

23.9.2011 17:38:48

-3
blood time iyice varoşa bağladın peki sen git pc inde oyun oyna ayda yılda bir çıkan multiplatform oyunlarla idare et devam et sıkıldım bu muhabbetten kaçar ben

turbo-powwer

23.9.2011 17:38:17

+2
Konsolculara söylüyorum :) , tamam donanım değiştirmiyosunuz ama görüntü ayarlarınızı bi söyleyin 1024x700 ile 1280x720 pixel arası medium bazen high - medium arası texture kalitesi shadow kalitesi low medium high arası oyuna göre karışık , Anti aliasing bazı oyunlarda var oda 2x nadiren 4x , Ps3 te bir oyunda 16x MLAA vardı unutmadan , sadece bu kadar işte Exc oyunlar güzel ama Uncharted da bile AA yok , 2007 yılında toplanan Q6700 ve 8800gt 4gb ramli bir sistem şu an tüm oyunları sizin oynadığınız ayarda çok rahat açacaktır hatta daha yüksek ayarlarda hemde AA lı.Hele birde OC yaparsanız uçtu gitti :) . Sürekli donanım yenilemek bir tutkudur daha yüksek kalitenin tutkusudur. Tamam Ps 4 ve XBOX 720 çıktığında PC lerden en fazla CPU-GPU ortak çalışmasında % 50 güçlü olacaktır.Yüksek ihtimal IBM ve AMD işlemci kullanacaklardır. Ama görüyoruzki INTEL in performans seviyesinde eski nesillerine oranla daha gelişmiş mimarileri kullanmasıyla (render geliştirmeleri vs) fark ilk çıktığında % 25-30 dan fazla olmayacaktır. Ertesi yıl PC yine zirveye yerleşecektir. Sözlerim yanlış anlaşılmasın konsol düşmanı değilim ama herkesin gerçekleri bilmesini istedim.

dodomoco

23.9.2011 17:34:17

+4
23.09.2011 17:14:29 adamlar konsolun gücünü 8800gtyle kıyaslamış ki o sırada 8800gtx piyasadaydı ps3ün çıktığı zaman ve tek 8800gtx her açıdan ps3ü tek başına 2ye katlar ki zamanında 8800gtx 3 way slı yapılabiliyordu hiç bir konsol hiç bir zman bir pcye güç olarak rakip olamaz her zaman aralarında 2-3 kat fark olucak gerçek güç açısından xbox 720de çıksa ps4de çıksa konsollarınız her zaman pcnin güç olarak 2-3 kat gerisinde kalıcak ayrıca konsolda harika bir alet xbox 360 simi çok seviyorum ama pc tamamıyla keyif işidir xbox beni bir oynun başında 2 saatden fazla tutamaz ama pc beni bütün gün başında tutuyor pcnin parçalarını temizlemek bile bana ayrı bir keyif veriyor o yüzden böyle tartışma çıkarmaya gerek yok bana göre bi god of war 3ün pcye gelemesine gerek yok oynu ps3ümde oynadım ve hayatımın oynu budur demiyorum hiç bir exce bunu demiyorum ama pcde konsola gelmesi gereken siz,n kaçırdığınız o kadar çok nimet var ki red orchestra,witcher 2 (xboxa geliyor demeyin grafikler mediumda oynıcaksanız bu oynun hiç bir anlamı kalmaz),total war serisi starcraft 2 daha neler neler

encuni

23.9.2011 17:30:33

-6
Arkadaş hala anlamamakda ısrar edıyorusnn :D O trailer ilk aşamada çıkan en son hali değil :))

_EXcCc_

23.9.2011 17:30:14

-1
Konsolcu arkadaşlar bari bu konu altında susmayı tercih edin:) sıkıntı geldi:)

encuni

23.9.2011 17:22:53

-1
Bir ters köşe daha geliyormu ne :D Bazı süperzekalar da, ikinci resmi konsoldan sanmışlar2ci resim nere konsol nere yav aklınız alıyormu çevrenin o konsolda bu kadar detaylı olabileceğin

turbo-powwer

23.9.2011 17:20:35

0
YouR@ck hocam harika konuşmuşsun aynı düşünceleri paylaşıyoruz ağzına sağlık .

bloodTime

23.9.2011 17:20:21

+2
_RevO_ boşver bunları hep haklı sandılar kendilerini, şimdi de bize hayalci diyorlar... insanları yalancı yerine koymak fanboy yerine koymak çok basit zaten :D... zaman herşeyin ilacıdır... gergin supermariooooo işte bu ilaç senin sakinleştiricin olucak gerçekler acı geliyor insana tabi...

encuni

23.9.2011 17:15:46

-2
Bak revo bunlar senın yazdıkların :D Bazı süperzekalar da, ikinci resmi konsoldan sanmışlar2ci resim nere konsol nere yav aklınız alıyormu çevrenin o konsolda bu kadar detaylı olabileceğini, editörler dalga geçmiş sizle resmen.Burada konsolu 2ci resime bakarak savunanlar gene EPIC FAIL oldu, bir hafta aradan sonra (ilk epic fail'i bilenler bilir)Kalın sağlıcakla, ancak en kısa sürede 2yle 3ün yerini değiştirin, yanlış koymuşsunuz trailer daki an 3cü resim, 2 değil. Ters köşe :D zuhahahah revoyu nasıl bilirdiniz:İyi bilirdik yanlız çok boş konuşurdu hep hava atmaya milleti ezmeye çalışırdı kim bilebilirdi sonunun böyle olucağını.. :D http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Crytekten_Crysis_Karsilastirmalarina_Duzenleme-19669.htm

rambocuk

23.9.2011 17:15:02

0
Pc 10 kat değil 20 kat güçlü gel gelelimki konsolda ekran kartı derdi yok oyunlar son derecede optimize edilmiş olarak sunuluyor şu anda kullandıgım pc son derece iyi ama ps3 de oyun oynamak daha eğlenceli güç mü eğlencemi eğlencesiz bir güç güç değildir :P

BSC Misafiri

23.9.2011 17:14:29

-6
2014'de PS3 ve Xbox 360 kalacak mı sanıyorsunuz?PS4 ve Xbox 720 çıkınca onlar pc den 100 kat daha güçlü olacak.

BSC Misafiri

23.9.2011 17:14:25

+1
XBOX 360 vardı bozuldu bu sefer ps3 aldim ama oda pc kadar zevk vermedi yine zamanınım cogu pc de geciyor bu sefer yeni pc toplatırdım ve oyun grafikeleri ps3 ten daha güzel ekran kartı gtx 590 i 7 işlemci ud4 anakart 8 gb 1333 mhz ram.lg 3d monitör 1gb hardisk ve nvidia 3d gözlük aldim bu sefer full ayarda oyun bir baska oldu yani demek istediğim ps 3 1000 tl pc 5000 tl ve pc cok daha iyi parasını hakediyor ne yapcaz zaten tek zevkimiz bu parayı yesek ne olcak bankada tutsak ne olcak yastık altı yapsak ne olcak bu zevk anlatılmaz yaşanır

zeytunk

23.9.2011 17:14:10

0
yaa önceden konsol mu var dı :D

omar2425

23.9.2011 17:12:59

0
supermarioooo süpersin

encuni

23.9.2011 17:12:36

-2
_RevO_ Hehe şakacı seni .D Belki görmemişsindir 2 resimde konsola ait biri beta aşaması diğeri en son hali :)) ahah

supermariooooo

23.9.2011 17:10:32

-5
blood time hayallerle yada hırsına zayıf düşerek millete gündem yaratma durum bu. pc ciysen git pcinde oyna konsoluma dokunma bana bşi dikte etme

encuni

23.9.2011 17:00:50

-2
Einstein kaynıyor forum :))

bloodTime

23.9.2011 16:56:31

0
_RevO_ Şimdi satış konusuna da itiraz edenler var zaman gelicek PC oyun satışları konsol oyun satışlarını geçti diye haber görücez....:D hep böyle olmadı mı ne zaman bi konuya itiraz etseler bi süre sonra kapak gibi haber karşılarına çıktı... asıl hedef exc oyunlar ...evet tartışma çıkarıyorum bi kaç sene sonra pc exc'leri konsoldan daha iyi olucak...:D

supermariooooo

23.9.2011 16:53:37

-6
kapaktan öldük hala diyorum iki ışık efektiyle ruhumu kaybetmem sınırsız güçmüş evet konsollar ilk çıktığında 3 4 yıl üstünlüğünü sürdürür ardından pc bayrağı devralır. sonra yeni konsol çıkar pc yine bakar ayrıca oyun desteği konusunda pc zayıf istediği kadar güçlü olsun toprak yolda altında ferrari olsa ne yazar güçte güç.. başka bşi bilmiosnz

mnymk

23.9.2011 16:50:20

0
Şimdiye kadar neredeydin NVIDIA:)) Kartlarında ne gurur kaldı ne karizma:))

bloodTime

23.9.2011 16:46:31

0
BSC Misafiri 23.09.2011 16:40:04 hala 3-4 yıl sonra pc'ler geçiyor diyosun :D...grafiği dikkatle incelemen mi yorum yapıyosunuz ...pc'ler çıktıgından beri konsollardan iyi...ayrıca pc'de de gamepad var pc'ler oyun manyakları için evet 3 4 sene dayanabiliyor ama oyunları açmak istiyorsanız 5 6 sene gidiyor...5 sene önceki 8800 gtx suan tüm oyunları açıp oynatıyor örnek vermem gerekirse...

Project Scorpio

23.9.2011 16:44:07

-13
Satışlar da konsolu babayı geçerler...

bloodTime

23.9.2011 16:43:21

+1
supermariooooo elalem pc'sini masanın içine monta ediyor sen nerelerdesin:D...burda mesele konsolun veya pc'nin alternatifleri değil pc'nin o kabullenemediğiniz sınırsız gücü ...konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok .... pc oyuncuları ekran kartı ram diye düşünceye giriyosa bunun nedeni daha iyi kalite almak içindir bu dert değil zevktir.... sen klavye mause sevmiyorum diyosun ...bende AA olmadan 1080p olmadan 50 fps'nin altına düşmeden kaliteli mause ve klavye olmadan vs vs oynamam diyorum bu işin başka bi boyutu....

BSC Misafiri

23.9.2011 16:40:04

0
PC lerin konsollardan üstün olduğu gerçeği var.Sebebi konsolların sabit kalırken pc lerin gelişmesi böyle bir şey oluncada konsollar çıktıktan 3-4 yıl sonra PC onları geçiyor.Ama konsollar 5-6 yıl dayana biliyorken PC ler ise en fazla 3-4 yıll dayana biliyor.İyibir pc için çok büyük miktarda para ödeniyor.Konsollara ise daha az.Konsollarda gamepad kullanılırken Pcd e klavye ve mouse kullanılıyor. Eğer konsol mu PC mi diyorsanız bu yazdıklarımı dikkate alın.Ben fanboy değilim sadece bilinenleri şeyleri yazıyorum.

BSC Misafiri

23.9.2011 16:39:54

0
konsoldaki yazılımcsal kararlılık pcde olsa şu anda cgi görüntüsünde oyun oynuyor olurduk diye düşünüyorum ben.

BlackBeasT

23.9.2011 16:39:52

+1
Bu konu içine konsolcu girmesi zor...:D 1 tanesi sey diodu " bekle babayı gelir PCye " PC gelmesede olur sen sözümüze geldin ya varsın dediğin oyun PCye gelmesin...o bilir kendini Oyun sektörünü Next-Gen denilen dönemde Konsolara emanet ettiler, görünen o ki emaneti konsollardan alma vakti geldi...şimdi 1 adet konsulcu çıkar "varya PS4 ile x720 gelsin bak PCye oyun bile çıkmaz" asıl PC donanım sektörü gelişmezse senin o konsoluna oyun çıkmaz..yukarda şemaya dikkat "PC 10x more powerful"2005'de bu yana senin konsolun nedense hiç kendini geliştirememiş...:D aynı grafik kalitesi ile AA,AF yok oyun içinde düz 1 çizgi yok sen oyun oynuyorum diyorsun.. Oyun konsolda oynanır.Konsoluna para verirsin ,oyununa para verirsin ,aksesuarına para verirsin, yeni konsol çıktığında senin paralar ile kim oynar ? sonra al başa yeni konsoluna para ver,yeni konsolun oyun ve aksesuarlarına para ve dediğiniz doğru Sizinle top gibi sektire sektire oynuyorlarda siz gelmiş burda firma savunuyorsunuz...

BSC Misafiri

23.9.2011 16:39:48

0
Tabiki PC ler daha guclu. zaten bir pc topla gtx 580 le en az 1500tl gerek ama konsol 600-700 arasi birsey, o kadar para veriyonuz birakinda fark olsun. 1080p,AA ve birde kaplama kalitesinden baska bir fark yoktur PC ile konsol arasinda. siz farki xbox 720 ve PS4 ciktiginda goreceksiniz.

supermariooooo

23.9.2011 16:32:39

-9
yav senin ezik kalitesiz ruhsuz koca pc inde oyun oynamayı sevmiyorum ulan sanki konsollar daha 15 yıldır piyasadaymış gibi pc cilerde bir abilik tribi.. ilk konsol 1971 de çıktı be konsolu açtımmı ps3 yazısını basit kullanımını acaba ekran kartım yetermi ram im çıkarmı virüs girermi diye düşünmek istemioyrum koyarım salona tvinin altına klas küçük zarif şekilde salondaki yerini alır. 2 ışık efektiyle ruhumu kaybetmem sonuna kadar konsolcuyum mouse la klavyeyle oyun oynamıyorum yeter be baydı bu haberler şimdi 150 tane adam alıntı yapacak öffff

Seyntez

23.9.2011 16:29:54

+1
İyi o zaman benim gtx 580 var 10 kat daha kuvvetliymis konsollardan sevindim bak buna :))

İyi İsim

23.9.2011 16:16:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: otomania PC'nin kalitesi tartışılmaz, ancak PC genel anlamda daha bilinçli kullanıcılık istediğinden dolayı benim tahminim konsollar insanlara kolay bir alternatif oluyor Bunun yanında zaten bir ekran kartınin fiyatı1200tl civarındayken konsol 699tl is, "Fiyatı Farkı" cümlesini bırakın da kuralım, konsolların PC'ler ile aynı kaliteyi sunduğunu söylemek anlamsız, ama aynı eğlence denirse işte orası değişkendir
1200 tl ekran kartı ? 1200 TL ye Konsoldan iyi grafik sunan PC toplanıyor bu zamanda ne ekran kartısı yahu.. Konsola 699 TL verip iş bitiyomu ? Bide onun HD görüntü vermesi için 1500-2000 TL ye bir TV para vermen gerek.

bloodTime

23.9.2011 16:13:00

+1
otomania grafiği dikkatle incelemedin sanırım...8800 gt 3 kat far koymuş...piyasada 125 liraya satılıyor kart ...

victor_reznov

23.9.2011 16:08:22

0
İnşallah

M3rett0

23.9.2011 16:01:39

+1
Konsollar sabit onları savunanların fikirleri de sabit herif hala 1200 tldir ekran kartı diyor...Aynı yalanlarla kendini tatmin etmeye devam.

M3rett0

23.9.2011 15:58:56

0
Ekran kartı fiyatı 350-450 tl'dir maksimum 1200 tlye bir ekran kartı göstersene ?

hell77

23.9.2011 15:58:14

+5
Ne olduUUUU ne olduuuu? hani nerde xEnonlar özel üretimli Gpular nerde nerdeeee GPU'nun babası nvidea konuşmuş.Ersin abide demişti ama onun sakalı yokki laf anlatasın Hızın ortada ramın ortada transistörün ortada soğutucun ortada aga neyin özeli bu Zamanında az fanboy olmadık bu yüzden.2015 Satışlarına bak birde pc forevır diyorum başka birşey demiyorum verin eksileri fanboy gardaşınıza.

otomania

23.9.2011 15:56:39

-2
PC'nin kalitesi tartışılmaz, ancak PC genel anlamda daha bilinçli kullanıcılık istediğinden dolayı benim tahminim konsollar insanlara kolay bir alternatif oluyor Bunun yanında zaten bir ekran kartınin fiyatı1200tl civarındayken konsol 699tl is, "Fiyatı Farkı" cümlesini bırakın da kuralım, konsolların PC'ler ile aynı kaliteyi sunduğunu söylemek anlamsız, ama aynı eğlence denirse işte orası değişkendir

encuni

23.9.2011 15:55:18

0
Yeni ekran kartı cıkıcak galiba

M3rett0

23.9.2011 15:53:03

0
Bizim oynadığımız kaliteye onların hayalleri bile ulaşamıyor, ne acıklı.

hakani85

23.9.2011 15:52:24

+3
konsolun parçaları değiştirilebilir olmadığı sürece pc'ler her zaman iyi olacak!!

İyi İsim

23.9.2011 15:50:24

+32
Bunu zaten biliyorduk lakin PC lerin bu gücünü tam kapasite kullanan bir yapımcı bulmak çok zor. PC ye grafik, fizik, animasyon vs vs gibi alanlarda çok güclü bir oyun yapan yapımcı bu sefer konsollarına büyük yatırımlar yapan(sony-microsoft) firmalardan tepki görücektir.Herhalde bu 2 şirketin tepkisini ülkeler bile görmek istemez. Bu büyük farkı gören oyuncular konsolda oyun oynarken kendilerini kandırılmış gibi hissedicektir. Çünkü PC nin o muhteşem farkını bildiklerinden dolayı. Bu tepkiyi çekmek istemeyen oyun yapım firmalarıda yaptıkları oyunları miladı dolmuş konsollarla her alanda eşit tutmaya çalışıyor. Burda kaybeden yenilikçi teknoloji oluyor. Konsol şirketlerinden korkmayan firmalar olsaydı şuan "AVATAR" filmi görüntülerinde PC de oyunlar oynuyor olurduk. Konsol sahipleride hala babalarının şirketiymiş gibi sony ve microsoft u savunmaya devam etsin. Sony ve Microsoft bu milleti kandırıp kolay yoldan sömürmeye devam etsin. Mevcut PC donanımlarıyla Avatar filmi kalitesinde oyunlar yapılabilir ama yapmıyorlar işte.

BSC Misafiri

23.9.2011 15:47:02

0
Doğru söze ne denir ki.

crysis8

23.9.2011 15:46:54

-4
Pcler Güçlü Her Şekilde Pc Kazanır Performans Tartışması Yapmayalım Pc Herzaman Performansta en üst Düzeydedir.Her Şekilde Pc Kazanır.. ! ama Ps3 Fena Oyunlar yok :) Pc ile Aynı güçte olmaları için Pc olmaları lazım :D

M3rett0

23.9.2011 15:45:53

+1
Oyun konsolda oynanırmış...Ben PC'de oynuyorum şimdi bu oyun olmuyor mu ? Mantığa bak...

Flixtor

23.9.2011 15:43:06

0
PC'lerin her zaman güçlü olduğu her zaman bariz ortadaydı zaten.. Sadece konsolların daha ucuz olması 12489124 tane parçası olmaması belkide açıkcası daha kullanışlı kılıyor. Ama sonuç olarak PC'lerin daha performanslı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım? Konsol sevdalıları dışında tabiki :)

crysis8

23.9.2011 15:42:35

+1
Pc Rekor Sayıda Konsollara 1milyon Basar :) ama İşi Yaramaz Da Değil Ler konsollar Oyun Konsolda oynanır..

rodibas9988

23.9.2011 15:40:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: hakani85 zaten inkâr eden YOK!
bunu bunu alın dışarıya

Frozen Grenadier

23.9.2011 15:39:08

0
bkz. stream etmek

bloodTime

23.9.2011 15:37:05

+13
konsollar çıktığında da pc'nin gerisindeydi şuan cok gerisinde ,mesele optimizasyonda bunu 50 kere söyledik...yeni nesil konsollar çıkında yine pc önde olucak adım gibi eminim...hatta eskiye nazaran fark daha çok olacak...

hakani85

23.9.2011 15:34:45

0
zaten inkâr eden YOK!

rodibas9988

23.9.2011 15:34:13

-3
konsola 2 oyun cıktı kendilerini bişey sandılar

M3rett0

23.9.2011 15:29:15

+1
İşte gerçekler.Biz bunları tartışmada belirtince egomuzu tatmin ediyormuşuz.Asıl siz ''bu nesilde hala iş var, xbox a bak pc kalitesinde grafikleri var, yeni nesle daha 7-8 yıl var'' diyerek kendinizi tatmin ediyorsunuz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız