Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nvidia: PC, En Önemli Oyun Platformu


    Konsol cephesindeki varlığını bırakan ve PC'ye yoğunlaşan donanım firması Nvidia, oyun konsolları ve PC'ler adına raporlar yayınladı. Raporların sonucunda Nvidia, PC'nin en önemli oyun platformu olduğunu iddia etti.
 
    Yayınlanan raporlara baktığımızda PC, bu yıllarda bile oyun yazılımı gelirleri konusunda hem PlayStation, hem de Xbox cephesinden üst seviyede görünüyor. DFC isimli istatistik firması kaynak olarak alınan raporlarda, PC'deki gelirlerin 2015 yılında 20 milyar dolara çıkacağı düşünülüyor. Şu an için ise PC'deki yazılım gelirleri yıllık olarak 15 milyar dolardan yukarıda gözüküyor.
 
    Öte yandan Nvidia'nin raporlarında, bu seneki Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda yapılan anketin sonuçları da yer alıyor. Sonuçlara baktığımızda ankete katılan yapımcıların tam %48'i PC üzerindeki bir oyun için çalışıyor. Yapımcıların %13'ü Xbox 360 / PS3 için çalışırken, %11'i de Xbox One / PS4 için çalışıyor. Wii U için oyun geliştiren yapımcılar ise pastanın %5'lik diliminde yer alıyor. Bu kısımda bağımsız geliştiricilerin çok büyük rol oynadığını söylemek gerek.
 
    E3 fuarında basına gösterilen bu slaytın ikinci sayfasında ise PC teknolojileriyle konsol teknolojileri karşılaştırılmış. PS4 GPU'larının karşısına GeForce GTX 680 ve GTX Titan ile çıkan Nvidia cephesi, bu raporlarda tarafları GFLOPS gücü açısından karşılaştırmış. Slayt sayfalarına aşağıdan bakabilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC nvidia playstation xbox gaming
The Witcher 3 Yeni Görüntüleri Sizi Alıp Götürecek Company of Heroes 2'nin Çıkış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

barca34

29.6.2013 16:24:53

0
bende yıllardır pc de oyun oynadım, konsolu hep 2. planda tuttum ancak artık şu gerçeği kabul etmeye başladım oyun işi konsol işidir. (strateji, online oyunlar hariç).sırf fps yi 15-20 puan yükselteceğiz diye ekran kartı değiştirmeler, işlemci anakart değiştirmelerle artık teknolojiyi yakalamak akıl işi değil. zaten bu işler tamamen paraya odaklı. o nvidianın sunumları felan ne kadar kazıklarsak o kadar kar ederiz hesabı olmuş. konsollar için bu yılın sonu dönüm noktası olacaktır.

- The Stig -

26.6.2013 21:27:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe Onları oyundan sayıyorsan PC'yi nasıl oyun platformu saymıyorsun onu merak ettim. Bir de MMORPG'yi bilmiyorsun gibi görünüyor. Mesajına bakarsak.
MMORPG ısrarın nedir anlamadım gitti? çok merak ediyorsan söyleyeyim ilk oynadığım MMORPG Nebula Online'dı.. ve sıkı bir WOW oyuncusuydum 3 sene öncesine kadar..Level 80'de bıraktım.. O kadar bir fantaziye bağlamıştım ki, ayıp olmasın diye DPS'de sadece Legendary'si olanların geçmesine izin veriyordum PC'yi EN ÖNEMLİ OYUN PLATFORMU vede sadece OYUN PLATFORMU olarak saymıyorum! bilmem daha nasıl söylemem lazım anlamanız için..

Quirah

26.6.2013 20:56:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

Söylediğim şeyden strateji ve simulasyonun oyun olmadığını çıkarıyorsan benim mesajıma cevap verme zahmetinde bulunmasaydın [:'(] Fifa'nın yeni nesil olarak PC'de olmayacağından bahsediyorum ama dedim ya anlamadan cevap verme zahmetine girmişsin Diyorum ki pc'de olupta konsollarda olmayan oyunların çoğu strateji ve simulasyon oyunları! Ama söylediğim şeyleri istediğin gibi çarpıtmaya devam edebilirsin.. MMO RPG denen türü araştırmama gerek yok merak etme sen ne kadar biliyorsan bende en az o kadar biliyorum için rahat olsun..
Onları oyundan sayıyorsan PC'yi nasıl oyun platformu saymıyorsun onu merak ettim. Bir de MMORPG'yi bilmiyorsun gibi görünüyor. Mesajına bakarsak.

- The Stig -

26.6.2013 20:53:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Strateji ve simülasyonlar 'oyun' değil mi de PC bir oyun platformu olmuyor? Konsol üretici firmasının çıkardığı oyunları PC'de de görmeyi mi bekliyordunuz? Nerede fifa demişsiniz buyrun sorunuza cevap; http://store2.origin.com/store/eaemea/en_IE/html/pbPage.FIFA14_en_IE/ İkinci sorunuza cevap da, 'MMO RPG' denen türü biraz araştırın.
Söylediğim şeyden strateji ve simulasyonun oyun olmadığını çıkarıyorsan benim mesajıma cevap verme zahmetinde bulunmasaydın Fifa'nın yeni nesil olarak PC'de olmayacağından bahsediyorum ama dedim ya anlamadan cevap verme zahmetine girmişsin Diyorum ki pc'de olupta konsollarda olmayan oyunların çoğu strateji ve simulasyon oyunları! Ama söylediğim şeyleri istediğin gibi çarpıtmaya devam edebilirsin.. MMO RPG denen türü araştırmama gerek yok merak etme sen ne kadar biliyorsan bende en az o kadar biliyorum için rahat olsun..

PsiKoman

26.6.2013 16:36:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @PsiKoman Kardesim pek hayal kurmayin.Bu konsollarin omur surelerinin sonuna yaklasilmadikca pc de bu konsollardan aman aman bisey goremiyeceksin.Bu acikca gorulen ve de kesin bir sey.Levent Pekcan agir bir pc oyuncusudur ama ayni zamanda profesyonel bir donanimcidir ve piyasaninda ne oldugunu senden cok daha iyi Bilir sen kafani yorma.Yok Titan 5 kat daha gucluymus geciniz birder yalan Dolan seyler bunlar.Nvidia buyuk darbe yedi rakibinden.Elinde bir tek pc ve akibeti belli olmayan el konsolu Shield var tabiikide pc soyle Boyle diyecek yoksa adamlar bitecek.
Dostum oyun dünyasını sadece uncharted gibi yada yarış oyunlar gibi oyun oynayan bireylerden oluştuğunu mu sanıyorsun.Oyun dünyasında **** ne derse desin en büyük pay MMO,Moba,Fps,Strateji,Rpg kısımlarındadır.Bu saydıklarımda en iyi Pc de oynanır nokta.

TheBladeRunner

26.6.2013 15:07:43

0
@PsiKoman Kardesim pek hayal kurmayin.Bu konsollarin omur surelerinin sonuna yaklasilmadikca pc de bu konsollardan aman aman bisey goremiyeceksin.Bu acikca gorulen ve de kesin bir sey.Levent Pekcan agir bir pc oyuncusudur ama ayni zamanda profesyonel bir donanimcidir ve piyasaninda ne oldugunu senden cok daha iyi Bilir sen kafani yorma.Yok Titan 5 kat daha gucluymus geciniz birder yalan Dolan seyler bunlar.Nvidia buyuk darbe yedi rakibinden.Elinde bir tek pc ve akibeti belli olmayan el konsolu Shield var tabiikide pc soyle Boyle diyecek yoksa adamlar bitecek.

PsiKoman

26.6.2013 15:01:31

-1
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

Evet teknosyirdeki Levent bey zaten bütün Nvidia,Amd gibi şirketlerin ceosu olduğu için bunları demiş olabilir.

TheBladeRunner

26.6.2013 14:13:35

-2
quote:

Orijinalden alıntı: \RivenDeLL// bak Bilir kisi kardesim.Pc donanim olarak ustunlugunu ele gecirebilir dogrudur ama is oyun yapimcisinda biter.Sen saniyormusun ki Titan in anasini aglatacak oyunlar cikacak pc ye? Ozur dilerim ama hic sanmiyorum .Oyun yapimcilari pc ye oyun yaparken "high end" donanimlari baz almazlar,alamazlar cunku herkes de o Kadar guclu ve de ayni donanim yok.O yuzden bir cok pc nin calistirabilmesi icin oyun gelistirilir,iste konsolun ustunlugude Burda ortaya cikar.Sabit donanim yuzunden mukemmel bir optimizasyon yapilir. Kaldiki bu tablo yalan Dolan.Nvidia ne ara PS4 un GPU sunu alip test etti de alin Ulan 5 kat daha gucluyuz diyor? Yok Boyle bisey.Quantic Dream PS4 donanimi uzerinden "gercek zamanli" sinematik oynatti.O gorsellerin ustune PC de konsol dan 500 kat daha guclu olsa dahi pek bisiler gelmez.Ne dedi Mesut Cevik PC de The Division in ustune ne oynuycaksin? Zaten CGI gibi gozukuyor oyun dedi hakli. Tekno Seyir de Levent Pekcan aynen su sozleri kullandi yeni nesil icin: "Simdi donanimlar bunlar.Uzun yillar konsollar ne ise Pc de de aynisini gorecegiz" Levent Bey in yanindaki beyefendi Ismini bilmiyorum soyle dedi: "Yeni nesil konsollarin gorsel gucunu gordukden sonra artik PC nin bunu yakalamasi 3 yil gibi surer" -Levent Pekcan: Bakalim ne olacak Pc belki hic gecemeyebilirde cunku gercekden etkileyici gorseller sunacaklar bu konsollar. Kaldiki Nvidia nin elinde bir tek PC kaldi.Butun konsollari rakibine kaptirdi.Ustune ustuk AMD Dic ve Crytek gibi firmalarla anlasarak,ileride cikacak oyunlarin AMD urunlerinde daha iyi gozukecegini garantiledi.Bir arti daha konsollarin AMD tabanli yongalar kullanmasindan dolayi pc de AMD bazli donanimlarda daha iyi calisacagi soyleniyor.Yani bunlarin hepsi Nvidia nin kuyruk acisi cunku cidden koseye sikistilar yeni nesilde.

BSC Misafiri

26.6.2013 14:09:09

-1
bu muhabbetin suyu çıkmış, tartışılacak birşey yok çünkü konsol da oyun oyana mecburiyeti olan arkadaşlar kendilerini pc de oyun yok şeklinde avutuyor. ben istediğim hangisine çıkarsa onu alırım dolayısıyla konsolda pc de kullanıyorum ama bu boş muhabbetleri hangi yaş sınırındaki konsolcu kardeşlerimiz söylüyor hangi mantıkla? 1) KONSOLDA FPS OYNANMAZ! Bf de siz OA ile oynandığınızı zannedersiniz sadece (ben ps2 deki MoH dan beri konsolda fps oynamam) 2) konsola çıkan tek simülasyon araba yarışlarınızdır (GT nun serisini bitirdim sonra oynamadan yorum yapıyor demeyin), onun dışında ne bir simülasyon nede doğru düzgün strateji oyununa sahiptir ki zaten iki oyun türü de yaratılışı gereği pc kontrollerine uygundur. 3) konsolda RPG OYNANMAZ! oynanyan kardeşlerimizde oynadığını zannederler sadece. bu tarz oyunlar da ki kontrol mekanizması klavye ve mause a uygundur, MMO olayına hiç girmeyecem zaten oyuncu kitlesi bunu tartışmasına bile girmezde işte hala şu KONSOL FANLARI PC DE oyun YOK diyor ya işte onu hangi mantıkla söylüyor, konsolda düzgün olarak oynayacağın tek oyun UN, GoW LoA tarzı aksiyona dayalı oyunlardır bu tarz oyunlarda günde ortalama 2 saatte bitirmesi 1 haftayı bile bulmaz, güldürmeyin beni konsolun ex leri var başkada bir şeyi yoooook NOKTA

PsiKoman

26.6.2013 13:37:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

O yazdığınız oyunları ortalama her pc çok rahat çalıştırıyor zaten. Özellikle bağımsız oyunları çalıştırmayan pc yoktur herhalde. Mod konusu zaten ayrı bir olay zaten çokda önemli PC için güzel bir artıdır. Şahsen Skyrim için yamayı bekliyorum oynamak için sonrada modlarını yapıcam aslan gibi olacak oyun. TR yama ve modlar dışında ben iyi yanını göremiyorum halen pc nin.
Saçmalama lütfen total war serisi en kaliteli bilgisayarları zorlucak cinsten.

any77

26.6.2013 13:25:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

ben de dediklerine katılıyorum ama şu da var, hiç konsol sahibi olmayıp exc'ler ile tanışmamış olanların da direk "pc nin grafikleri daha iyi olm" falan filan deyip konsollara çamur atmasına da ayar oluyorum. ben de konsola çıkan bazı exclerin bilgisayarlara çıkmamasına ayar oluyorum ama yapacak bir şey yok. dünyada korsan diye bir gerçek var ki hepimiz yer yer faydalanıyoruz. konsol + pc sahibi olanların çoğu, konsola exc çıkan oyunu bilgisayarda torrent'dan indirip oynamak varken gidip konsol için para vermez bence.
İşte tamam bende aynı tiplere sinir oluyorum. Karşılaştırmanı yaparsın bırakırsın tartışmayı da uzatmazsın. İster konsol olsun ister pc sen istediğinde oyna. Neden milleti kendin gibi pc'de ya da konsolda oynaması için zorluyorsun ki? (Sana demiyorum yanlış anlama ) Hep böyle yapıyorlar... Dediklerine katılıyorum...

hysteria_

26.6.2013 13:05:14

0
quote:

Her oyunu oynuyorsan yani beğendiklerinden, o zaman bir şey diyemem. Her dediğine katılıyorum. Ben zaten fazla oyun oynayan biri değilim. Sene de taş çatlasa 3-4 oyun alırım. 2'sini oynayıp bitirim onlarında . OI yüzden ex'ler açmıyor beni. Daha tomb raider crysis3 dead space 3'ü 2 dk bile oynayamadım. Sen onları oynadıysan tabi the last of us'u da artı olarak oynarsın ama ben daha bunları oynamadığımdan ex'ler çok merak uyandırmıyor bende. Her kesin kendine göre bir nedeni var seçtiği platformda. Benim kızdığım konsol fanboyu olanlar. Konsola gelmiş the division pc'ye de gelmesin diye dırım dırım edenlere kızıyorum ben. Yoksa bana ne ister konsolda oynasın ister pc'de...
ben de dediklerine katılıyorum ama şu da var, hiç konsol sahibi olmayıp exc'ler ile tanışmamış olanların da direk "pc nin grafikleri daha iyi olm" falan filan deyip konsollara çamur atmasına da ayar oluyorum. ben de konsola çıkan bazı exclerin bilgisayarlara çıkmamasına ayar oluyorum ama yapacak bir şey yok. dünyada korsan diye bir gerçek var ki hepimiz yer yer faydalanıyoruz. konsol + pc sahibi olanların çoğu, konsola exc çıkan oyunu bilgisayarda torrent'dan indirip oynamak varken gidip konsol için para vermez bence.

any77

26.6.2013 12:57:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

ben 23 yaşındayım, ilk bilgisayarım 8 yaşında alındı, o gün bugündür hep var.. ilk defa konsolumu da sadece 2 yıl önce aldım. yani 2 yıl öncesine kadar oynadığım bütün oyunları bilgisayarımda oynadım. hangi oyunları oynadığımdan çok hangi oyunları oynamadığımı söylersem daha kolay olur sanırım. hoşuma giden, tarzım olan hemen her oyunu alıp oynuyorum ama hastalık derecesinde değil. oyunları oynamadan her zaman inceleme veya bir gameplay videosu izlerim. asla direk almam. belki de senin çok sevdiğin pc de çok tat veren bir oyun vardır da benim tarzım değildir, ondan böyle düşünüyoruzdur. işimize geldiği gibi exc oyunları arka sıraya atalım falan diyemeyiz. pc ye çıkan oyunların hemen hepsi konsola da çıkıyor zaten. ha konsola çıkmayıp pc ye çıkan oyunların da geneli mmorpg zaten. online oyunlar, ya da pek fazla grafik istemeyen stratejik oyunlar. bunların için orta seviyeli bi pc ya da laptopu al at kenara oyna. şahsen ben öyle yapıyorum. mouse ile silahlı oyunları oynamak ayrı bir tat bana göre. bu yüzden call of duty, moh ve bf serilerini bilgisayarımda bitirmeyi uygun gördüm ve zevk aldım. ama pc de futbol oynamak, ya da darksiders, ne bileyim skyrim, asassasins creed gibi 3rd person oyunları oynamak bana çok sıkıcı geliyor. sadece fps lerden zevk alıyorum. bu arada şunu da söylim, herkesin oyundan aldığı zevk farklıdır. kimisi grafiklere çok önem verir, kimisi oynanabilirliğe.. ben oynanabilirlik tarafındayım. anti aliasing 16x olmasa da olur, yeter ki oyun sarsın. bence sen hazır yeni nesil konsollar duyurulmuş ve şu andakiler ucuzken bir konsol al da, exc lerin tadına "gamepad" ile bi var. sonra konsol kullanıcılarını daha iyi anlayabilirsin..
Her oyunu oynuyorsan yani beğendiklerinden, o zaman bir şey diyemem. Her dediğine katılıyorum. Ben zaten fazla oyun oynayan biri değilim. Sene de taş çatlasa 3-4 oyun alırım. 2'sini oynayıp bitirim onlarında . OI yüzden ex'ler açmıyor beni. Daha tomb raider crysis3 dead space 3'ü 2 dk bile oynayamadım. Sen onları oynadıysan tabi the last of us'u da artı olarak oynarsın ama ben daha bunları oynamadığımdan ex'ler çok merak uyandırmıyor bende. Her kesin kendine göre bir nedeni var seçtiği platformda. Benim kızdığım konsol fanboyu olanlar. Konsola gelmiş the division pc'ye de gelmesin diye dırım dırım edenlere kızıyorum ben. Yoksa bana ne ister konsolda oynasın ister pc'de...

hysteria_

26.6.2013 12:51:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Bir şey soracağım, tamam bunları oynadın da şuan da pc'de olan ve bu saydığın oyunlardan çok daha güzel olan oyunlardan hangilerini oynadın? Önce onları oyna sonra ex'lere sıra gelsin. He tabi hastalık derecesinde her çıkan oyunu alıp oynuyorsan orası ayrı... Demek istediğimi anlamışsındır umarım...
ben 23 yaşındayım, ilk bilgisayarım 8 yaşında alındı, o gün bugündür hep var.. ilk defa konsolumu da sadece 2 yıl önce aldım. yani 2 yıl öncesine kadar oynadığım bütün oyunları bilgisayarımda oynadım. hangi oyunları oynadığımdan çok hangi oyunları oynamadığımı söylersem daha kolay olur sanırım. hoşuma giden, tarzım olan hemen her oyunu alıp oynuyorum ama hastalık derecesinde değil. oyunları oynamadan her zaman inceleme veya bir gameplay videosu izlerim. asla direk almam. belki de senin çok sevdiğin pc de çok tat veren bir oyun vardır da benim tarzım değildir, ondan böyle düşünüyoruzdur. işimize geldiği gibi exc oyunları arka sıraya atalım falan diyemeyiz. pc ye çıkan oyunların hemen hepsi konsola da çıkıyor zaten. ha konsola çıkmayıp pc ye çıkan oyunların da geneli mmorpg zaten. online oyunlar, ya da pek fazla grafik istemeyen stratejik oyunlar. bunların için orta seviyeli bi pc ya da laptopu al at kenara oyna. şahsen ben öyle yapıyorum. mouse ile silahlı oyunları oynamak ayrı bir tat bana göre. bu yüzden call of duty, moh ve bf serilerini bilgisayarımda bitirmeyi uygun gördüm ve zevk aldım. ama pc de futbol oynamak, ya da darksiders, ne bileyim skyrim, asassasins creed gibi 3rd person oyunları oynamak bana çok sıkıcı geliyor. sadece fps lerden zevk alıyorum. bu arada şunu da söylim, herkesin oyundan aldığı zevk farklıdır. kimisi grafiklere çok önem verir, kimisi oynanabilirliğe.. ben oynanabilirlik tarafındayım. anti aliasing 16x olmasa da olur, yeter ki oyun sarsın. bence sen hazır yeni nesil konsollar duyurulmuş ve şu andakiler ucuzken bir konsol al da, exc lerin tadına "gamepad" ile bi var. sonra konsol kullanıcılarını daha iyi anlayabilirsin..

BSC Misafiri

26.6.2013 12:44:27

+2
The stig Sen ne diyon tek fark çözünürlükmüş haha aa farkı doku farkı var frame farkı var bunlardan haberin yok senin galiba :)))

any77

26.6.2013 12:42:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_ god of war oynayamadıktan sonra, forza-gran turismo oynamadıktan sonra, fight night ve daha onlarca konsollara özel oyunları oynayamadıktan sonra, pc de 4 boyutlu oyun oynasam ne olur ki?
Bir şey soracağım, tamam bunları oynadın da şuan da pc'de olan ve bu saydığın oyunlardan çok daha güzel olan oyunlardan hangilerini oynadın? Önce onları oyna sonra ex'lere sıra gelsin. He tabi hastalık derecesinde her çıkan oyunu alıp oynuyorsan orası ayrı... Demek istediğimi anlamışsındır umarım...

BSC Misafiri

26.6.2013 12:41:21

0
Mactavish- Yav he he

any77

26.6.2013 12:40:09

0
Yav bunlar boş laflar. Bende has pc'ciyimdir bilenler bilir zaten ama nvidia'nın pc konsoldan bilmem şu kadar gflops önde diye laflar söylemesi çok saçma... Anlamadığım bir şey daha var ki bu nesilde konsol tamam ama yeni nesilde pc çok daha önde olacak. Nvidia'nın yayınladığı grafiğe, tabloya bakın. Ps3 ve xbox360'ın çıktığı sıralarda pc ile konsolun donanım gücü yani gflops olarak güçleri eşitmiş. Hatta bir ara öne geçmiş ama yeni nesilde pc ile konsolların gücü rasında gerçekten uçurum gibi bir fark var. Yani şu anki pc'ler bile ps4'ü 2'ye 3'e katlayabilecek güçte. Birde 2-3 yıl sonra artık pc konsoldan 10-15 kat güçlü bir şey olacak. Eee bu durumda ne yazılım desteğinin ne de firma desteğinin bir önemi kalmayacak. Hadi ps3 bu nesilde pc ile arasında öyle uçurum fark yoktu (son 1-2 yıl hariç). Ama ps4 ile şuan ki pc'ler arasında bile bu kadar büyük bir fark varsa ve ps3'ün 7-8 yıl kaldığını da düşünürsek yeni nesil konsolların en fazla 3-4 yıl ömrünün olduğunu çok net bir şekilde söyleyebilirim... Yeni nesil kazananı pc olacak.

hysteria_

26.6.2013 11:47:53

-1
god of war oynayamadıktan sonra, forza-gran turismo oynamadıktan sonra, fight night ve daha onlarca konsollara özel oyunları oynayamadıktan sonra, pc de 4 boyutlu oyun oynasam ne olur ki?

thugs_life

26.6.2013 11:12:16

-1
valla pc de oyun oynamıyorum bu aralar last of us gow ascension falan derken pc açmaz oldum, ps4 çıkışı ile ekran kartı almayıda düşünmüyorum artık

Mactavish-

26.6.2013 10:58:08

-1
quote:

Orijinalden alıntı: PsiKoman Bu ****da ne kuyruk acısı varmış be.Siz ne derseniz diyin oyun dünyası Pc diyor. Exc mi kapıştırıcaz buyrun başlayalım: World of warcraft League of Legends Dota 2 Rome total war 2 ve bütün serisi ve çoğu strateji oyunu pc ye çıkıyor. Bir zamanlar minecraft hatta hala minecraft pc exc sayılır konsolda mod filan kurulmuyor dolayısıyla multiplayer keyfi alalamıyoruz. On binlerce bağımsız oyun pc de. Kısacası modlama yapılabilen her oyun pc exc sayılır benim gözümde. Ör:Skyrim oyunu vanilla versiyonu resmen sinir krizleri geçirebilecek buglara sahip.Ama modlu versiyonunda bir çok patch kurarak bunları yok edebiliyoruz. Bütün mmo oyunlar.Ne kadar büyük bir kitle olduğunu siz hayal edin(Guild wars,wow,rift,swtor vb.) Arma serisi. Daha bir sürü oyun sayılabilir Pc exc olarak bağımsız yapımlara girersek çıkmayız buradan.
O yazdığınız oyunları ortalama her pc çok rahat çalıştırıyor zaten. Özellikle bağımsız oyunları çalıştırmayan pc yoktur herhalde. Mod konusu zaten ayrı bir olay zaten çokda önemli PC için güzel bir artıdır. Şahsen Skyrim için yamayı bekliyorum oynamak için sonrada modlarını yapıcam aslan gibi olacak oyun. TR yama ve modlar dışında ben iyi yanını göremiyorum halen pc nin.

PsiKoman

26.6.2013 10:31:46

0
Bu konsolcularda ne kuyruk acısı varmış be.Siz ne derseniz diyin oyun dünyası Pc diyor. Exc mi kapıştırıcaz buyrun başlayalım: World of warcraft League of Legends Dota 2 Rome total war 2 ve bütün serisi ve çoğu strateji oyunu pc ye çıkıyor. Bir zamanlar minecraft hatta hala minecraft pc exc sayılır konsolda mod filan kurulmuyor dolayısıyla multiplayer keyfi alalamıyoruz. On binlerce bağımsız oyun pc de. Kısacası modlama yapılabilen her oyun pc exc sayılır benim gözümde. Ör:Skyrim oyunu vanilla versiyonu resmen sinir krizleri geçirebilecek buglara sahip.Ama modlu versiyonunda bir çok patch kurarak bunları yok edebiliyoruz. Bütün mmo oyunlar.Ne kadar büyük bir kitle olduğunu siz hayal edin(Guild wars,wow,rift,swtor vb.) Arma serisi. Daha bir sürü oyun sayılabilir Pc exc olarak bağımsız yapımlara girersek çıkmayız buradan.

Project Scorpio

26.6.2013 10:08:30

-1
PC de oyun oynayan var mı hala?

Quirah

26.6.2013 09:47:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- en önemli oyun platformu mu? :D PC bir kere oyun platformu değil bunu öğrenmesi gerek nvidia'nın.. oyun platformları konsollar ve el konsollarıdır.. PC herşeyin fazlasıdır ama en önemli oyun platformu konsollardır.. PC ile konsolları kıyaslamak kadar saçma bir işe girişmiş nvidia.. Madem oyun platformu nerede Forza, nerede Gran Turismo, nerede The Last of us, nerede God of War, nerede Gears of War, nerede halo ve nerede fifa vs vs vs. Half Life ve strateji ile simulasyon dışında Konsolda olmayan bir oyun var mı nvidia? :D Dalga mı geçiyon leyn sen küçüçük aklınla.. 1000 dolara sattığın kartlara 3 ay sonra 700 dolara aynı seviyede kart çıkaran PARAGÖZ sen değilmisin? Nvidia için ağlama duvarı yapalım nitekim 2020 yılına kadar AMD'nin arkasında bakıp bakıp çok ağlayacaksın.. :D
Strateji ve simülasyonlar 'oyun' değil mi de PC bir oyun platformu olmuyor? Konsol üretici firmasının çıkardığı oyunları PC'de de görmeyi mi bekliyordunuz? Nerede fifa demişsiniz buyrun sorunuza cevap; http://store2.origin.com/store/eaemea/en_IE/html/pbPage.FIFA14_en_IE/ İkinci sorunuza cevap da, 'MMO RPG' denen türü biraz araştırın.

zero2900

26.6.2013 08:59:18

0
PC de oyun oynamayı severim ama 600 dolarlık ekran kartı üzerinden yapılan teste saçmalık derim... Ayrıca ben %100 eminim ki NVIDIA'nın KARIN AĞRISI... Hiçbir yeni nesil konsolda BULUNMUYOR OLUŞU... Anlamak çok zor değil :)

Cpt. Miller

26.6.2013 08:09:36

+1
Her iki platformunda kendine göre avantajları var.

erjunt

26.6.2013 04:13:08

0
PS4 ve Xbox One'da AMD'nin kullanıldığını düşünürsek, PC'nin en önemli oyun platformu olduğunu Nvidia'nın söylediğine şaşırmamak lazım...!!!

FantasyFiRe

26.6.2013 02:46:10

-2
Gerçekler ortada beyler...

LimeLight

26.6.2013 00:59:49

0
Klasik cevap Tartışılmaz gerçekler tarşılmaz. Konuya gelirsek , Güç konusunda Pc tartışılmaz fakat iş mimari oldum mu ( Pc sektorunde de var mimari Pcler ama çok pahalı :D ) Konsollar daha önde.( Xbox'ın mimarisi ne kadar Pcye benzesede , konsol diyelim onada nese :P )

BSC Misafiri

26.6.2013 00:05:13

0
aslında birazda mantıklı, şöyle düşünecen. gtx titan = 3xPS4 o halde 400x3=1200 dolar. gtx titan 1000 dolar :D tabi gtx titanın gücünü kullanan oyun çıkar mı? orasını bilemem ama bu kart da sade oyun için alınmaz be güzel kardeşim :)

BSC Misafiri

25.6.2013 23:23:32

0
PS4 tech demoları Kel Titan demosunu ezip geçmişti zaten -_- Bu grafikler bile PS4'ü tam kapasite kullanmıyor. http://www.youtube.com/watch?v=BqeuHGESZBA&app=desktop PC'nin tutunacak dalı kalmadı. Cevat yerli bile konsola çalışıyor Exclusive oyun yapıyor.

BSC Misafiri

25.6.2013 23:23:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: kratos_03 Yine yaptı yapacağını nvidia. 400 dolarlık ps4 le 600 dolarlık gtx 680 le karşılaştırma yapıyor. Nvidia boş boş slaytlarla kartlarının ne kadar güçlü olduğunu değil o kartların hakkını verecek PC ye exc. oyunlar çıkarsın...
Haklısın gtx 680 600 dolar dimi ! http://www.amazon.com/DisplayPort-Overclocked-Utilities-PCI-Express-GTX680-DC2O-2GD5/dp/B007ZT2E1C/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1372185647&sr=8-6&keywords=gtx+680

- The Stig -

25.6.2013 23:22:54

-4
quote:

Orijinalden alıntı: hayansame »FaTaLiTY -The Stig neden eksi ( - ) yağmuruna tutulmuş anlamadım, haklılar yani. Çok fanatiksiniz. Konsol güçlü olmuş,pc hep her zaman güçlüymüş. aMAÇ ne ? Neden böyleyiz. Oyunlar çıksın oynayalım yani. Bu kavga,niyee?
istedikleri kadar - veya + atmakta serbestler.. bilmiyorlar ki biz artı veya eksiye göre yorum yapmadığımızı.. GERÇEKLER NE İSE ONU KONUŞUYORUZ! ama bazıları 2 konsol fiyatına ekran kartı aldığı için hıncını bizden çıkarmakta ısrarcılar :) onlarıda anlamak lazım.. Ben bu pc konsol yarışını şuna benzetiyorum.. Küçükken bundan tam 20 yıl evvel.. bisiklet markaları çok önemliydi.. Diyelim seninki bianchi benim ki uyduruk bir markaysaydı senin fiyakan daha fazla olurdu.. ama gel gelelim ikiside bisikletti Şimdilerde nvidiacılar ve **** diye ikiye ayrıldı.. eskiden pc ve konsoldu.. şimdi gtx 990'da olsa 690 veya 790'da olsa konsoldakiyle aynı oyunu oynacak.. ama gelde bunu insanlara anlat.. Onlarda bir iki aksesuar ve özelliklik var diye konsolları kaka olarak görüyorlar.. PC'nin tek farkı YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK o kadar

BSC Misafiri

25.6.2013 23:21:25

+4
bütün firmalar para göz dür, kardeşlerim siz daha çook buralarda elin firmaları içi tartışırsınız. bare yerli malı olsa eyvallah milliyetçilik duygusu diyecemde, sanki koca firmalar sizi düşünüyor sanıyorsunuz. sony ve ms neden yeni konsolları tasarlıyorlar sanıyorsunuz, satışları devam etse eskilerini bırakırlar mı? tabi ki hayır. sebep yenisini çıkaracan ki insanlar eskiyi bırakıp yenisini alsın :D yani burda nvid amd sony ms falan savunup birbirinizi yemeyin. hangi firmanın ne dediği beni pek ilgilendirmiyor. bildiğim tek bir şey var o da bu savaşta sadece 2 taraf vardır. 1 üreticiler 2. tüketiciler. siz adamların ekmeğine yağ sürmeye devam edin sanki malı bedavaya alıyormuş gibi.

BSC Misafiri

25.6.2013 23:21:23

-2
burayı Pc'ciler basmış konsol hakkında iyi yorum yapınca veya Pc yi eleştirince hemen olumsuz oy atıyorlar.

hayansame

25.6.2013 23:16:01

+2
»FaTaLiTY -The Stig neden eksi ( - ) yağmuruna tutulmuş anlamadım, haklılar yani. Çok fanatiksiniz. Konsol güçlü olmuş,pc hep her zaman güçlüymüş. aMAÇ ne ? Neden böyleyiz. Oyunlar çıksın oynayalım yani. Bu kavga,niyee?

- The Stig -

25.6.2013 22:34:39

-1
quote:

Orijinalden alıntı: »FaTaLiTY
hayır millet birde nvidia söylediyse doğrudur havalarında.. daha GDC'nin ne olduğunu bilmeyenler vay %48 hmm diyor GDC'nin önce millete ne olduğunu söylemek gerek.. GDC PC üzerinde çalışan insanların, oyun geliştiren insanların katıldığı bir etkinlik,festival.. Yani kısaca PC endeksli bir fuar.. Buraya katılan insanların çoğu oyun motoru geliştiricileri,ve o oyun motorlarında ses,ışık,grafik vs işlerle uğraşan insanlar.. yani konsollarla yakından ilgisi olmayan kişiler.. Burdaki konferansa bakıpta oyun piyasasının hakimi PC'dir demek Nvidia'ya yakışırdı ancak.. milleti uyutmaya çalışan PARAGÖZ bir firmadan zaten aksini beklemek olmazdı

Fatal1ty.

25.6.2013 22:16:35

-5
Bunca yıllık PC oyuncusuyum ama Nvidia artık boş konuşuyor. Bu verilerle kendini kandırıyor anca. O Titan'ların güçünü göstermek için sadece belirlenmiş bir sistemde çalışacak özel bir oyun yaptıracak ki bir yere varsın. Fakat kimse böyle birşeyi kabul edip milyon dolarları çöpe atmak istemeyeceği için boş vaatlerde bulunan muhalefet parti başkanından hiçbir farkı kalmıyor. O %48'lik oyunların %90'ı bağımsız yapım, oynamak için Titan gerekmiyor. Evet, PC'ninde üstünlükleri var mod desteği olsun, bağımsız yapımlar olsun ama teraziye baktığımızda konsollar çok daha ağır basıyor. Yeni nesil konsolların çıkışıyla aradaki donanımsal uçurumun da azalmasıyla PC cephesinde hareketlenme olacaktır. Exculusive olarak pek birşey beklemesem de multiplatform oyunların PC'ye çıkmaması için hiçbir neden yok. Ben oyuncuyum diyen adam imkanı varsa PC'de alır konsolda alır bakar keyfine.

- The Stig -

25.6.2013 21:47:20

-7
en önemli oyun platformu mu? :D PC bir kere oyun platformu değil bunu öğrenmesi gerek nvidia'nın.. oyun platformları konsollar ve el konsollarıdır.. PC herşeyin fazlasıdır ama en önemli oyun platformu konsollardır.. PC ile konsolları kıyaslamak kadar saçma bir işe girişmiş nvidia.. Madem oyun platformu nerede Forza, nerede Gran Turismo, nerede The Last of us, nerede God of War, nerede Gears of War, nerede halo ve nerede fifa vs vs vs. Half Life ve strateji ile simulasyon dışında Konsolda olmayan bir oyun var mı nvidia? :D Dalga mı geçiyon leyn sen küçüçük aklınla.. 1000 dolara sattığın kartlara 3 ay sonra 700 dolara aynı seviyede kart çıkaran PARAGÖZ sen değilmisin? Nvidia için ağlama duvarı yapalım nitekim 2020 yılına kadar AMD'nin arkasında bakıp bakıp çok ağlayacaksın.. :D

LiveAndDieOnThisDay

25.6.2013 21:46:43

0
Yeni nesil konsollar pcden güçlüdür güçlüdürde her pcden değil paraya bakar bu iş.

UzmaN345

25.6.2013 21:41:38

+4
GTX TITAN çok iyi bir ekran kartı ama oyun yok arkadaş millet donanımı napıcak. evet tek başana bile nerdeyse PS4'ün 3 katı; ama sonuçta oyun piyasası konsolların elinde... Nvidia yanlış bir hamle yaptı şimdi kapatmaya çalışıyor... Nvidia eyer bu açığı kapatmak istiyorsa BF4 çok daha iyi bir oyunu geliştirmeli GTX TITAN'da üst performans göstericek ve konsolda çalışmıyacak marka bir oyun yapmalı CoD gibi ozaman konsolcuları susturur yoksa nedese tıraş ben bile pc'ciyim ama GTX TITANI almak için bir gerekçem yok... GTX670 CoD BO2 fullhd ultra ayarda GPU kullanımı ortala %60 civarı idi yani GTX670 oyunlar zorluyamıyor 90 FPS ustelik :D...

digimon52

25.6.2013 21:27:25

-6
Dogru söyleyenini 9 köyden kovarlarmis sagolun eksiler bunu kaniti olsun.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

iamburak

25.6.2013 21:26:08

+2
Kim ne derse desin PC, PC ve konsollardan oluşan oyun platformu ailesinin evinin direğidir.

Himurajutsu

25.6.2013 21:11:33

-5
haha. bizde yedik nvidia :D kesin ters giden bi işleri var yoksa hırlamazdı bunlar :D

GT_55

25.6.2013 20:59:11

-8
7 senelik cihazda the last of us gibi grafikler gördükten sonra, ps4 ile yapılacakları hayal bile edemiyorum.Yemişim, nvidiasını,amd'sini.

BSC Misafiri

25.6.2013 20:55:28

0
doğru dur ne var bunda, amd yetkili biri de konsollar piyasadaki en güçlü pc lerden bile daha güçlü demişti, millet de kavga ediyor. ya arkadaşlar hangisini istiyorsanız onu alın da bırakın şu pc konsol karşılaştırmasını. pc sadece oyun için tasarlanan bir cihaz değil, yapmasan bile yinede bir sürü + ları var. Bunu göz ardı edemezsiniz, xbox one ye iki tane özellik daha eklicez diye bitaraflarını yırtıyor ms, zaten pc hepsini ve fazlasını yapıyor. pc yi konsolla karşılaştırmak gta yı street fighter la kıyaslamak gibidir. biriyle sadece oynarsın ama diğeriyle her şeyi yaparsın NOKTA

zxl

25.6.2013 20:29:20

-4
Nvidia ve crytek oyunlarda herşeyi grafik zannediyor galiba. Nvidia titan-god of war bundle çıksın alırım :)

dikiştutmazsabri

25.6.2013 20:19:39

+2
@John_117 2000 dolara nasıl bir sistem diziyosun merak ettim. 3 tane sistem dizerim o paraya ben sana :)

digimon52

25.6.2013 20:18:04

-9
Yürü git ya bir ekran kartı değildir oyunları pc de çalışdıran işlemçisiydi anakartıydı sen bunları Sony gibi 399 $'a verde hapsi bir arada öyle konuş nvida + exclusiv oyunlarda isterüük hadi koçum hadi ALLAH. Versin shild oyun konsolunuda gördük dandik bişey. Nvidianın raporlarıymış mış..

bkaakco

25.6.2013 20:16:24

-4
Yav he he.

BSC Misafiri

25.6.2013 20:14:58

+4
Adamın dibisiniz nvdia keşke gtx680 alsaydım amd alıcağıma

crossmatch

25.6.2013 20:14:15

0
Amd f/p yi konsola uyarlamıştır. Nvidia uyarlayamamıştır. Konsol almasam(ki alıcam) nvidia gtx660ti alırdım. Şimdi ne oldu. Nvidianın müşterisini kaptı. Bu kadar basit. Konsolların gücü kafidir. Battlefield 4 60 fps de çalışsın yeterliydi. Beklediğimi karşılıyor.

BSC Misafiri

25.6.2013 20:14:10

+2
kratos_03 Vay be 350 dolarlık kartı 600 dolar yaptınya helal olsun sana ne diyeyim :D

BSC Misafiri

25.6.2013 20:13:44

-1
Nvidia insanları kandırmak için bir yerini yırtıyor. gflops'un oyun performansı ile ilgisi yok. Konsollarda ise çalışma şekli çok daha farklı. Yapımcılar ne istiyorsa onu koydular. RDR, MGS5 gibi baba oyunlar çıkmadıktan sonra sözde firmaların çalışması hiç anlam ifade etmiyor

John_117

25.6.2013 20:05:12

-1
En basitinden PS4 veya XO 500 dolar titan 1200 dolar ve bunun yanına pcnin diğer parçalırınıda katınca en az 2000 doları buluyor. Ben PS4 ve XO'da 500 dolara BF'yi full ayarda 60 fps oynayabileceksem sadece 3. parti oyunların çıktığı pcye 2000 dolar veremem. Ayrıca exc. oyunları saymıyorum bile.

Megas Red

25.6.2013 19:54:30

0
"Nvidia çok saçmalama da yeni sürücü çıkart bize" Ben Nvidia'ya hiç yakıştıramıyorum. PS3 zamanında niye AMD bu tür grafiklerle ekran kartlarını kıyaslamadı? Tabi hazmetmesi zor oluyor.

Guest-BB2CECC18

25.6.2013 19:49:53

0
Konsol bana çekici gelmiyor.PC'den daha bağlayıcı mmorpg , mmofps oyunlar oynayabiliyorum.

Can-ı Efsan

25.6.2013 19:47:20

-1
pc ye exc oyun hiçbir zaman çıkmaz. çünkü pc ucu açık sonu olmayan teknoloji. ama konsol çıkış yaparken bellirli özellikte çıkıyor yani sınırlı özelliği var. bu yüzden exc oyun çıkıyor ama pc öyle değil ayak uydurmak zor.

stun

25.6.2013 19:38:08

-2
2 konsolunda anlaşmasını amd ye kaptırınca hırs yaptı titanı çıkardı şimdide bu ama onemlı olan '' oyun'' un ta kendisidir.. pc platformunun bir ev sahibi olmadıgı için konsola çıkan aaa exc oyunlar pc lerde gözukemıyor malesef.. bu konuyu savunan arkadaşlar last of us konusuna crysis 3 yazan arkadaşlarla aynı mentalıtede olucaklar hiç şüphem yok .. sadece pc adınada bahsetmıyorum rdr gibi goty olan çok güzel bir oyunuda kaçırdılar... nvidia 2 konsoldada kaybeden olunca böyle şeyler görmek normal.. bakın geçen nesil sesi çıkıyormuydu :D

Alpins951

25.6.2013 19:36:52

-2
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk iyiki pcde oynuyorum diyebiliceğin oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez
En basit örnek Battlefield 3 konsol ve pc arasında dağlar kadar fark var ama konsoldada bir Uncharted değil öyle bir handicapı var işte bu tarz olayların ama ben hep uzun vadede konsol daha iyi derim.

ultralisan

25.6.2013 19:36:08

0
Pc exc oyun bekleriz Nvidia böyle konuşmakla olmuyor.

Hoid

25.6.2013 19:34:38

+4
quote:

Orijinalden alıntı: kratos_03 Yine yaptı yapacağını nvidia. 400 dolarlık ps4 le 600 dolarlık gtx 680 le karşılaştırma yapıyor. Nvidia boş boş slaytlarla kartlarının ne kadar güçlü olduğunu değil o kartların hakkını verecek PC ye exc. oyunlar çıkarsın...
Ne dedin sen ? Ekran kartı üreten bir firmadan , oyun yapmasını bekliyorsun öylemi birde exc olacak öyle mi ...

kratos_03

25.6.2013 19:21:42

0
Yine yaptı yapacağını nvidia. 400 dolarlık ps4 le 600 dolarlık gtx 680 le karşılaştırma yapıyor. Nvidia boş boş slaytlarla kartlarının ne kadar güçlü olduğunu değil o kartların hakkını verecek PC ye exc. oyunlar çıkarsın...

dikiştutmazsabri

25.6.2013 19:19:36

-3
nvidia konsol projesi var valve ile birlikte steambox geliştiriyorlar.

orfur

25.6.2013 19:15:35

+1
Pc en çok oyun oynanan platform diğil belki ama en önemlisi çünkü her yeni şey pc de başlıyor mesela mmo pc de başladı şimdi konsollara sıçrıyor nerdeyse her yeni şey pc de deneniyor daha sonra konsollara uyarlanıyor.

aykut291

25.6.2013 19:15:24

-7
Ya he he yine aynı muhabettler başladı. Yeni nesil konsollara şu anda oyun yağmuru var. Pc cı arkadaşlar Division pc gelmesi için yırtınıyolar Nvidia ne iştiyse artık. Çok konuşucağına yapsın ozaman pc yeni nesil oyunlar da kendi gözlerimizle görüp haklıymış Nvidia dielim.

Hoid

25.6.2013 19:12:55

+2
Bildiğimiz şeyler bunlar her zaman PC daha üstündür . Üstün olmayada devame decektir sürekli gelişen bir platforma karşı olduğu yerde kalan bir platform elbetteki her koşulda kaybeder. Nvidia orada GTX680 - TİTAN demiş ama GTX660 ti bile yeni nesil diye adlandırılan cihazları tokatlar geçer . AMD tarafına bakın 660ti muadili bir kartı da yine ezip geçecektir , burada önemli olan yazılım desteği ...

InViSiBLePLaYeR

25.6.2013 19:07:27

+2
PC kullanıcı olarak PC'nin çıkışının geçmiş nesil konsolların sınırlara ulaşması olarak görüyorum sonuç olarak konsollar bize ucuz bir fiyata sıkıntı yaşamadan her oyunu oynama garantisi veriyor ve % 100'ü oyun için kullanılabiliyor yeni nesille PC oyunculuğunun gelişeceğine inanıyorum ama en azından orta seviye bir ekran kartı ile crysis 3 ya da Destiniy gibi oyunların grafik kalitesini yakalayamadığımız sürece PC oyunculuğana pahalı gözüyle bakacağım

Fearless_tr

25.6.2013 19:07:06

+6
Titan 1000 euro PS4 + xboxone 900 euro 100 euro cepte...

rambocuk

25.6.2013 19:06:33

-9
iyiki pcde oynuyorum diyebiliceğin oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez

cahitdikici

25.6.2013 19:06:32

0
e normal tabi böyle açıklamalar hamleler yapması sonuçta ps4,xbox one ve wii u içerisinde amd sistemler barındırıyor :D

Quirah

25.6.2013 19:06:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: Vermillion03 Şimdi burayı **** basıcak ben hemen ortalık karışmadan kendi görüşlerimi yazıyım. Nvidia yeni nesil konsolların amd ile anlaşmasından sonra tabiki böyle açıklamalar yapıcak tabi konsol ex. oyun yapan firmaların yeni nesil konsolların pc den çok güçlü olduğunu söylemesi gibi.
Yalnız haberi okuduysanız, konu Nvidia'nın açıklamaları değil. Yapımcıların katıldığı anket, bir araştırma firmasının raporları ve teknik kıyaslama.

Vermillion03

25.6.2013 19:04:22

0
Şimdi burayı konsolcular basıcak ben hemen ortalık karışmadan kendi görüşlerimi yazıyım. Nvidia yeni nesil konsolların amd ile anlaşmasından sonra tabiki böyle açıklamalar yapıcak tabi konsol ex. oyun yapan firmaların yeni nesil konsolların pc den çok güçlü olduğunu söylemesi gibi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız