Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, Yeni Konsol Fikirleri Üzerinde Çalışıyor


    Wii U ile beraber yeni nesil konsol döneminde Sony ve Microsoft'a nazaran daha erken giren Nintendo'nun bu konuda satışlar açısından bekleneni alamadığı bir gerçek. Nintendo'nun ve aynı zamanda oyun dünyasının en önemli isimlerinden Shigeru Miyamoto'nun açıklamalarına bakarsak firma, Wii U sonrası hakkında fikir üretmeye başlamış görünüyor.
 
    Yaptığı açıklamalarda Shigeru Miyamoto, Nintendo'da yeni konsol hakkında fikir çalışmalarının başladığı, fakat şimdilik ana odağın hâla Wii U'da olduğunu belirtti. Miyamoto, "Şimdilik önümüzdeki sene içerisinde Wii U'ya çıkacak oyunları hazırlamaya odaklandık. Wii U'daki oyuncu kesimi, bu sene sunduklarımızdan memnun kaldılar. Şu an ana odağımız Wii U olsa da, Nintendo'da yeni donanım sistemleri üzerinde çalışan bir grubumuz da var. Biz Wii U üzerinde çalışırken, onlar yeni konsol fikirleri geliştirmeye başlamış durumdalar." açıklamalarını yaptı.
 
    Açıklamalarının devamında Shigeru Miyamoto, yeni Nintendo konsolunun çıkışına bir Mario oyununu yetiştirmek istediğini belirtti. Miyamoto, "En başından beri Mario'nun dijital dünyada bir karakter olarak kalmasını istedim. Dolayısıyla Mario'nun da her yeni bir adımda öncü olarak bulunması gerekiyor." cümlelerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendo Wii U Konsol Console
The Order: 1886'nın Live Action Videosu Yayınlandı Battlefield 4'e Yılbaşı İçerikleri Geldi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

19.12.2014 22:00:39

0
2017 kasım diyorum.

MantarTheGreat

19.12.2014 18:07:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex yeni konsolun ayak seslerini duymak güzel, nintendo rakiplerine göre geri planda kaldı. doğu kültürüne göre oyunlara ağırlık vermesi iyi güzel de batıya da önem vermesi gerekiyor. multiplatform oyunların çoğu wiiu da yok. rekabet açısından nintendoyu daha fazla batıda görmek iyi olurdu.
Nintendo sahibi hiçbir insan böyle düşünmez. Hiçbir zamanda, xbox veya ps'nın rakibi olmayacaktır konsol. Kaldı ki en erken 2 sene içinde gelir. Konsol üretiminin basit bir şey olduğunu sanmayalım. Daha hala fikir arefesindelermiş.

hasomen

19.12.2014 17:21:11

0
Wii u alma arifesindeyken bu haberin gelmesi ilginç oldu benim için çünkü bu yazın 3ds alacağım diyordum bir iki gün sonra new 3ds duyuruldu :) o zaman wii u almamak en iyisi olacak belki e3 te de duyurulur yeni konsol

freshmind

19.12.2014 17:13:28

0
NeoGaf'ta sızıntılar falan olmuştu zamanında. 2015'in ikinci çeyreğinde gelecek falan deniyordu. O kadar erken olmasa bile mutlaka bu E3'te bir şeyler gösterecek Nintendo. Ben yeni donanımın çok kısa bir süre içerisinde geleceğine inanıyorum. Geriye dönükte uyumlu olacaktır ki Wii U'ya çıkan oyunları sıkıntıya düşürmemesi adına. Ki eli yüzü düzgün bir şey duyururlarsa bu sefer çok beklemeden bende kaparım bir tane.

BSC Misafiri

19.12.2014 17:05:01

0
Bu yeni bir sey degil gibi zira bir zaman once Nintendo'nun Fusion kod adli bir konsol gelistirdigini ve bunun prototip donanim ozellikleri de soyle birseydi yanilmiyorsam CPU:8 cekirdekli IBM Poer PC @2.9hz GPU:Ozellestirilmis R9 290X RAM:Extra GPU'dan bagimsiz 4GB GDDR5 Zira yeni nesi oyuncular Nintendo'nun kafasina donanim yoksa satis da yok mantatlitesini vura vura ogrettiler.

Guest-67B257AE9

19.12.2014 16:57:07

0
cıkaracagı makinanın ps4 ve xbox one dan cok üstün ve daha iyi bir makine olacacagını zannetmiyorum tamamen başka bir konsep üzerinde yoğunlaşıyorlar buda sanalla daha iç içe anlamına gelir ki farklı bir joistic farklı bir kameralı konsol...temennim işallah aceleye getirip sacma bişey yapmazlar diyorum

pcrex

19.12.2014 16:45:06

0
yeni konsolun ayak seslerini duymak güzel, nintendo rakiplerine göre geri planda kaldı. doğu kültürüne göre oyunlara ağırlık vermesi iyi güzel de batıya da önem vermesi gerekiyor. multiplatform oyunların çoğu wiiu da yok. rekabet açısından nintendoyu daha fazla batıda görmek iyi olurdu.

1997utku

19.12.2014 16:42:27

-3
frikikleri diye okuyan bi tek benmiyim :(
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız