Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, Wii U'ya Fazla Ümit Bağlamıyor

Yeni Zelda oyunu heyecan yaratmayı başarmıştı

    Nintendo'nun mâli rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Wii U'nun satışları da ortaya çıktı. Açıklamalara göre Wii U son bir yılda (1 Nisan 2014-31 Mart 2015) 3.38 milyon adet satabilmiş. Nintendo'nun beklentisi ise 3.6 milyon adetti. Bu düşük beklentinin bile karşılanmaması gerçekten üzücü.
 
    Bunun yanında Nintendo'nun önümüzdeki mâli yıl da Wii U'dan beklentisi yüksek değil. Konsolun bu mâli yılda 3.4 milyon adet satması bekleniyormuş. Toplamda 9.54 milyon satış miktarına ulaşan Wii U'nun kaderi pek iyi gözükmüyor.
 
    Yine de bir önceki yıl sadece 2.74 milyon Wii U'nun satıldığını göz önüne alırsak bir artış söz konusu. Bunda Mario Kart 8 ve Super Smash Bros Wii U gibi oyunların da etkisi bir hayli fazla diyebiliriz.
 
    Wii U'ya özel olarak hazırlanan The Legend of Zelda'nın gecikmesi, Metroid ve bazı Nintendo oyunlarının hala bu konsol için duyurulmamış olmasının Nintendocuları bile rahatsız ettiği bir gerçek.
 
    Ayrıca 3. parti firmaların büyük bölümü Wii U'dan ümidi kestiler. Bakalım Nintendo bu durumu değiştirmek için ne yapacak? Yoksa bütün ağırlığını satışları gayet iyi giden 3DS'e mi verecek?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak videogamer Nintendo Wii U Konsol Console
Capcom'un Gelirleri %37 Düştü Blackguards 2 Resmi Olarak Türkçe Oluyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.5.2015 20:51:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FerdosParadise Konsol Donanımını takmazsan böyle olursun.
Wii, DS ve 3DS'te politikaları farklı olmadı ki Wii U'da değişsin. Şimdi 3DS'te oyun konsolu pazarının %82'sini elinde tutuyor Nintendo, bu sitede Vita'nın o donanıma rağmen ezilmesiyle ilgili bir haber gören oldu mu? Yani sırf saçmalamak için yorum yazılmamalı. Aslında senin de bir hatan yok, genel olarak Nintendo adına haber girenlerin bile Nintendo hakkında bilgisi yok ki! Wii, DS ve 3DS'te 3. parti neredeyse hiç yoktu ama çok başarılılar peki bunu neye bağlıyorlar? Demek ki sorun 3. parti değilmiş ve bence en büyük sorun eski nesil ile yeni nesil arasında belirgin bir fark ki PS2 ve PS3 arasındaki gibi bir çağ atlama olmayışı tüm yeni nesili hala olumsuz etkiliyor. Sony uyanık bir firma bir Uncharted 4 CGI video ile PS5 ayarında bir demo ile satışlara büyük ivme kazandırdı yoksa 1. parti olarak Playstation'da duyurulmayan sayısız beklentide oyun var.

necipfazil2041

7.5.2015 16:44:39

+4
Nintendo' yu çok seviyorum Wii U ve New 3ds'im var. Eleştiriye gelirsek: Adamlar hiç çalışmamış: - Zelda olsun Metroid olsun nintendo' ya özel oyunlar hala çıkmadı yıllarca boş oturmuşlar. - Teknolojinin geldiği noktayı biliyorsun-görüyorsun. Diğer konsolları hiç analiz etmemişler. Boş oturmuşlar. - Dünyanın geldiği durum sosyal ağlar. Rakipler yıllardır bunları yaparken sen yıllarca boş boş oturup bir altyapı bile hazırlamamışsın. Mario Kart 8 oynuyoruz, Skype üzerinden konuşuyoruz rezillik resmen. - PC piyasasındaki durum belli; Steam sudan ucuz oyunlar satıyor. PS ve Xbox Her ay üyelik kapsamında oyunlar dağıtıyorlar. Ben nintendo network üzerinde zaten güzel bir kampanya görmedim. Zaten bedava oyun dağıtmıyorlar. Üstelik mağaza üzerinden alınan oyun konsola kayıtlı oluyor hesabına değil. Konsolu sattın veya bozuldu; oyunlar gitti. - Dedim ya Wii U var. MK8 çok güzel ama nereye kadar? bir sürü güzel oyun çıkarken ben hala fanatik bir şekilde tüm oyunlar kenara bırakıp sadece MK8 oynayamam ki!! Oyunlar bittimi konsol da bitti. Bu politikalarla Multiplatform bir oyun alacaksam o oyunu wii U ya almam. Çok havalanmış nintendo, bu rahatlıkla da boş boş durmuşlar... çok üzülüyorum Wii U için, hayallerimdeki sistemdi fakat yanlış sitratejilerle bitirdiler, çok kızgınım...

RedTurkei

7.5.2015 16:05:32

+2
Oyun fiyatları çok pahalı dönüp kendilerine baksınlar bir. Yeni konsol çıkarsalar bile bu fiyat politikasıyla zor hem Tr de oyun yok hemde çok pahalı.. Steam gibi Tl den nintendowork gelsin

UltimateEchelon

7.5.2015 14:59:58

0
Konsolda 9.nesile geçince sadece iki konsol kalacak sanırım

MytHnfr

7.5.2015 14:49:00

0
Ps ve Xbox gibi donanımlarla yarışmaya çalışarak çok yalnış strateji belirlediler aynı kitleye hitap etmiyorsun ki niye böyle bir şey yaparsın anlamak güç. Zamanında konsolu yeni duyurulan Zelda gibi yapımlarla duyurmuş olsaydılar çok farklı olurdu düşüncesindeyim.

Kreuger

7.5.2015 14:48:35

0
wiiu da sadee mario oynanir ,,,,mario bittimi konsol sana bakar sen konsola

L-BLock

7.5.2015 14:45:54

+2
quote:

Orijinalden alıntı: FerdosParadise Konsol Donanımını takmazsan böyle olursun.
Hayatında kaç defa Nintendo konsolu deneyimi edindin? Sorunun konsol donanımıyla alakası bile yok. Uzaktan yakından alakası yok hem de.

BSC Misafiri

7.5.2015 14:28:05

+2
Aslında ilk piyasaya çıkış dönemi çok avantajlıydı. PS3 ve xbox 360 ın sınırları zorlanıyordu. O dönem içersinde donanım olarak her 2 konsola fark atan bir teknoloji ile çıksa idi Şu ana kadar hem desteğini çeken oyun firmaları oyun yapmaya devam ederdi. Hemde çok daha iyi satış rakamlarına ulaşırdı. Nintendo hedef kitlesi ve stratejisini tekrar gözden geçirse iyi olacağını düşünüyorum. Evet doğru kimi insanlar eğlendirir iken grafik ve gerçekçi bir atmosfer beklentisinden uzak oyun tecrübesini pek sorun etmiyor. Ama şurası da gerçek ki günümüz teknolojisinde gelinen nokta bunun aksini iddia ediyor. Sanal gerçeklik ve 4 k teknolojisi iyice yaklaştı. Hollywood bütçeli filmlerin yerini oyun sektörü almaya başladı. Ve artık bırakın 1080p 60 fps beklentisini insanlar daha gerçekçi ve hissedilebilir oyun tecrübesi aramaya başladı. Ve ileriyi gören uyanık firmalar bu teknolojilere yatırım yaptı. O yüzden şahsi düşüncem daha yenilikçi bir konsol yaparken donanım ve teknolojisini de ileriye dönük bir şekilde dizayn etmesi nintendo yu hakettiği noktaya geri getirecektir. Saygılar...

BSC Misafiri

7.5.2015 14:27:46

+2
anlamiyorum ben cok seviyo ve cok eyleniyorum Wii u la bukadar kötü satmamalı bence cok daha iyisini hak ediyo mario kart 8 tek basina yeter daha iyisini hak ediyoo derim başka bise demem

FerdosParadise

7.5.2015 14:12:14

-1
Konsol Donanımını takmazsan böyle olursun.

There goes your life

7.5.2015 12:06:05

-2
Ya adam akıllı bir konsol çıkaracak yada mobile kayacak
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız