Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Hayranlarından Bölge Kilidine Karşı İmza

 
   Microsoft'un, Sony'nin attığı adımlar karşısında baskı altında kalması ve nihayetinde Xbox One zerindeki önemli politikalarından vazgeçmeleri bir grup Nintendocuyu da harekete geçirdi. Change.org isimli site üzerinden erişebileceğiniz imza kampanyasıyla Nintendo kullanıcıları, Nintendo'yu ısrarla sürdürdüğü ve nihayetinde Nintendo 3DS'e de taşıdığı bölge kilidi politikasından vazgeçirmeyi hedefliyor.

   İmza kampanyasında yapılan açıklamaya göre Nintendo'nun bölge kilidi politikasını devam ettiren yegane konsol sahibi firma haline geldiğini, bunun  da bilhassa kendi bölgelerinde çıkmayan oyunları deneyim etmek isteyen oyuncular açısından kısıtlayıcı olduğu belirtilmiş. İmza kampanyasını gerçekleştirenlere göre satın alınan oyunlar nereden alınmış olunursa olunsun para zaten Nintendo ve yapımcı / yayıncı firmalara gidiyor.

   Her ne kadar Pokemon X & Y gibi önemli bir yapım tüm dünyada eş zamanlı çıksa da, Nintendo'nun  bölge kilidi özellikle el konsolu için son derece gereksiz bir politika olarak göze batıyor. Nintendo DS'de olmayan bu özelliğin Nintendo 3DS'e getirilmesi bir kenara Sony'nin en son bölge kilidine sahip konsolunun PlayStation 2 olduğu ve PS3, PSP ve PS Vita'da bölge kilidi olmadığını göz önünde bulundurursak, Nintendo kullanıcılarının bu isteği hiç de yabana atılır gibi değil.

   Nintendo'nun bir güncelleme ile hem Nintendo Wii U hem de 3DS'den bölge kilidini kaldırma isteği kampanyası kısa sürede 12.000'den fazla kişi tarafından dijital olarak imzalandı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG Nintendo 3DS Nintendo 3DS nintendo wii u bölge kilidi region lock region free
Amerika Marketinin En Çok Satan MS Oyunu Halo 4 Tactical Intervention Gelecek Ay Steam'de!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Unknown User

3.7.2013 21:21:28

0
Nintendo'nun mükemmel oyunları olmasa yürüttüğü bu politikayla çok yaşayamayacağı bir gerçek. Bölge kilidi ayrımcılığın daniskasıdır, önceki nesilde yoktu takdir ettik ama bu nesilde niye koyuyorsun arkadaşım.

Bowser Zeki

3.7.2013 18:50:10

0
İmzamı attım 3 farklı hesapla :D

furkangoth

3.7.2013 17:43:10

0
@Noctis_Strife İlk baştaki iki paragraflık yer zaten bölge kilidi olayına giriyor benim de eleştirdiğim tek nokta bu. İkinci konu da NTSC'yi bilemem ama Avrupa konsollarında yok required amount diyorsun o da oyunun fiyatı kadar para çekiyor.

Ginga Bishounen

3.7.2013 16:18:20

0
Oyungezer forumlarında biri yazmıştı bunu. Okuduğumd açok şaşırdım. Bir de Nintendo'da PSN ya da XBLA'da ki gibi hesap açamıyor muşuz. Oyunu direk satın alıyoruz lakin makina bozulursa başka makinaya indiremiyormuşuz, yeniden satın almamız gerekiyormuş.

sinemanyak

3.7.2013 16:04:14

0
A dostlar ben ettim siz etmeyin. 3ds xl bulamıyorum diye USden sipariş vermeye karar verdim ama bu bölge kilidinden hiç haberim yoktu, nintendoya ilk defa bulaşışım bu çünkü. Ve kutulu oyun almak istesem de burada bulduğum 1-2 oyunu da oynayamayacağımı anlayınca telaş yapmadım hemen eshopa başvurayım dedim. Ama oyunu dijital olarak bile alamıyosun be kardeşim, adam kredi kartın US kartı değil diye yükletmiyo para, gerçi belki paypal olabilir denemedim ama sonunda çözümü Kanada hesabı açmakta buldum anca o hesap bütün karları kabul ediyor ama ne olursa olsun bu kadar uğraştırmak bu firmanın umursamazlığını kanıtlar nitelikte. Ha bir de her oyun dijital değil, Retail only diye bi menem var ve onlar için de US imzalı oyun almanız gerek.

Noctis_Strife

3.7.2013 15:28:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: furkangoth Nintendo'nun bölge kilidi dışında şimdiye kadar hiçbir yanlışını görmedim. Onu da düzeltirlerse onlardan iyisi yok gözümde.
Kusura bakma ama sen körsün o zaman, ya da Fanın Allahısın... "Valla Nintendoyla haşır neşir olduktan sonra oyun dünyasının en çakal firmalarından biri olduğunu anladım. Activision, EA falan bu çekik gözlü capon askerlerinin yanında melek gibi kalır. Küçük hesaplar peşinde koşup kullanıcısını bu kadar çok yolmaya çalışan başka bir firma görmedim. Şöyle anlatayım; mesela makinen pal diyelim UK'yi seçersen dijital bir oyunu 40 pounda satıyorlar. Aynı oyunun NTSC-U versiyonu 40 dolar. Kur farkından güzelcene kitliyorlar. Sen de mini çakallık yapıp İrlanda'yı seçtin diyelim (orda kur öğğğro) düz mantıkla düşünürsen yani aslında olması gerektiği gibi düşünürsen 40 poundluk oyun Amerikanyada 40 dolarsa o zaman kızıl saçlı güzel kızların diyarında 40 ağğroo olmalı. Öyle değil. Bu çekik gözlü capon askerleri oyunun fiyatını 45 öğğrooya çekiyorlar. Haftasonu bilgisayarımı bazı konsolcu akrabalarım işgal etmişti. Tabi adam über grafiklerle, mousela fps oynamanın keyfini aldığı için 2 gün kamp kuracak belli. Sıkılmayayım deyu eshoptan Monster Hunter 3 alayım dedim, kutulu alsam oyun gelene kadar haftasonum bitecek. E-Shop'a girdim ama bu cücük boylu capon askerleri oyunu direkt olarak almama izin vermiyor. İlla ki walleta para atıp öyle alacan. Oyun vergisiyle falan 41 dolar ama bu cücükler 50 dolarlık bakiye kakalıyorlar. İki kere 20 dolar alsan 1 dolar açığın kalıyor vs." Alıntıdır. Biraz aydınlanırsın...

Ginga Bishounen

3.7.2013 15:26:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: kurtbecer nintendo kullanıcı dostu bir firma değlki. adamların umurunda değil.
Aynen. Çok pinti bi firma. 3-4 sene önce çıkardıkları oyunları hâlâ 50 dolara satıyorlar.

BSC Misafiri

3.7.2013 15:22:22

0
Adamlar kullanıcı dostu olmasaydı bir önceki konsolun oyunlarını açması için uğraşmazdı ;)

furkangoth

3.7.2013 14:45:50

-1
Nintendo'nun bölge kilidi dışında şimdiye kadar hiçbir yanlışını görmedim. Onu da düzeltirlerse onlardan iyisi yok gözümde.

kurtbecer

3.7.2013 14:18:11

+2
nintendo kullanıcı dostu bir firma değlki. adamların umurunda değil.

Noctis_Strife

3.7.2013 13:56:11

0
Katılmak lazım, benim Wii U ve 3DS almamamın yegena sebeplerinden biri bu. Ebay'den oyun almak istiyorum arkadaşım ben ucuza.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız