Nintendo Hayranlarından Bölge Kilidine Karşı İmza

Talha Aynacı

 
   Microsoft'un, Sony'nin attığı adımlar karşısında baskı altında kalması ve nihayetinde Xbox One zerindeki önemli politikalarından vazgeçmeleri bir grup Nintendocuyu da harekete geçirdi. Change.org isimli site üzerinden erişebileceğiniz imza kampanyasıyla Nintendo kullanıcıları, Nintendo'yu ısrarla sürdürdüğü ve nihayetinde Nintendo 3DS'e de taşıdığı bölge kilidi politikasından vazgeçirmeyi hedefliyor.

   İmza kampanyasında yapılan açıklamaya göre Nintendo'nun bölge kilidi politikasını devam ettiren yegane konsol sahibi firma haline geldiğini, bunun  da bilhassa kendi bölgelerinde çıkmayan oyunları deneyim etmek isteyen oyuncular açısından kısıtlayıcı olduğu belirtilmiş. İmza kampanyasını gerçekleştirenlere göre satın alınan oyunlar nereden alınmış olunursa olunsun para zaten Nintendo ve yapımcı / yayıncı firmalara gidiyor.

   Her ne kadar Pokemon X & Y gibi önemli bir yapım tüm dünyada eş zamanlı çıksa da, Nintendo'nun  bölge kilidi özellikle el konsolu için son derece gereksiz bir politika olarak göze batıyor. Nintendo DS'de olmayan bu özelliğin Nintendo 3DS'e getirilmesi bir kenara Sony'nin en son bölge kilidine sahip konsolunun PlayStation 2 olduğu ve PS3, PSP ve PS Vita'da bölge kilidi olmadığını göz önünde bulundurursak, Nintendo kullanıcılarının bu isteği hiç de yabana atılır gibi değil.

   Nintendo'nun bir güncelleme ile hem Nintendo Wii U hem de 3DS'den bölge kilidini kaldırma isteği kampanyası kısa sürede 12.000'den fazla kişi tarafından dijital olarak imzalandı.