Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Entertainment System 25 Yaşında


 
     Nintendo'yu oyun dünyasına tanıtan konsol olan NES, Amerika'da 25 yaşına girdi. Şu an oyun dünyasını yerinden sarsan firma olan Nintendo, bugünlere gelmesini büyük ölçüde bu konsola borçlu.
 
     1983 yılında Japonya'da piyasaya çıkan NES öncesinde Nintendo'nun video oyunları ile ilgili deneyimi vardı, fakat NES onlar için tam bir sıçrama tahtası oldu. Amerika'da 18 Ekim 1985 tarihinde piyasaya çıkan cihaz için Nintendo sınırlı imkanlarıyla tanıtım kampanyaları düzenlemişti.
 
      Şu sıralar oyunları ile birlikte internet üzerinden oldukça yüksek ücretlere satılan NES, hem maddi hem de manevi olarak değerini koruyor. Benim de odamda bir adet NES bulunuyor ve ona baktıkça "oyunculuk" kavramını ve oyun oynamanın ne anlama geldiğini daha iyi anlıyorum.
 
      Umarım Nintendo'nun NES ile başlayan bu macerası daha uzun yıllar boyunca devam eder. Zaten DS ve Wii'nin satışları da Nintendo'suz kalmayacağımızın göstergesi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii Wii Nintendo NES Doğum Günü Birthday
Game Informer'dan Vanquish'e Şaşırtıcı Puan AC: Brotherhood, Xbox 360 ve PS3'de Aynı Olacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Wii
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız