Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Miyamoto: Wii U Sadece Casual Kitleye Göre Değil

 
 
    Mario, Zelda ve Donkey Kong gibi efsanelerin yaratıcısı olan ve Nintendo'nun politikalarına yön veren isimlerden Shigeru Miyamoto, Wii U ile birlikte "casual" ve "hardcore" olarak adlandırılan kitlelerin bir araya geleceğini düşünüyor.
 
    Zaten E3 fuarındaki Nintendo sunumunda çok önemli 3. parti oyunların Wii U için duyurulması bile bunun kanıtıydı. Miyamoto'nun bu açıklaması daha 3. parti desteğinin sözde kalmayacağının da göstergesi olarak düşünülebilir. Miyamoto iki kitle arasındaki farkın nedenini şu sözlerle anlattı:
 
   "Şu anda hardcore ve casual türünde oyuncu kavramları var ise bunların ana sebeplerinden biri HD'yi Wii'ye adapte etmeme kararını almamızdan kaynaklanıyor. Tabi bunların yanında kontrolcü ve onun getirdiği zorluklar, network işlensellikleri gibi bir çok etken de var, ama bana soracak olursanız HD aradaki farkı açıkça anlamak için en önemli faktördür."
 
    Kendisinin bütün oyunların hardcore veya casual ayrımı olmadan yayınlanmasını dilediğini ve Wii U ile kontrolcüsü sayesinde geliştiricilerin oyunları daha ilginç şekilde tasarlama imkanlarının olacağını söyledi.
 
    İki kitle arasındaki asıl farkın psikolojik olduğunu düşündüğünü söyleyen Shigeru Miyamoto, (bizce kesinlikle doğru bir tespit) örneğin The Legend of Zelda serisinin başlangıçtan itibaren sıkı oyunculara göre olduğunu, buna rağmen çok sayıda insanın Nintendo'nun "casual" ile eşdeğer olduğunu düşündüğünü söyledi.
 
    Shigeru Miyamoto'nun açıklamalarına katılmamak mümkün değil. Nintendo oyunlarını hiç oynamamış oyuncuların önyargıları nedeniyle bu firmaya uzak durduğu da bir gerçek. Bu durumda Nintendo'nun kendisini anlatması da zor oluyordu. Şimdi 3. parti oyunlara ilgi gösterecek hardcore kitle bir yandan da Nintendo oyunlarını tanıyacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak mynintendonews Nintendo Wii U Konsol Console Miyamoto
Final Fantasy VII-2'ye Hazır Olun! Respawn Entertainment'in Oyunu "Sci-Fi Shooter"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Cafraline

10.6.2011 07:19:07

0
Hardcore kesimin pek ilgisini çekmez.

Sir Maximus is BACK

10.6.2011 03:25:07

0
Sayılır,ilerleyen günlerde göreceğiz bunu.

Hakimichi-kun

10.6.2011 02:35:12

-1
Şu anda hardcore ve casual türünde oyuncu kavramları var ise bunların ana sebeplerinden biri HD'yi Wii'ye adapte etmeme kararını almamızdan kaynaklanıyor. Tabi bunların yanında kontrolcü ve onun getirdiği zorluklar, network işlensellikleri gibi bir çok etken de var, ama bana soracak olursanız HD aradaki farkı açıkça anlamak için en önemli faktördür."Eğer bu metnin orjinali de buysa burda bahsettiği şey kendilerinin yapmış olduğu bir seçim sonucu ortaya casul ve hardcore oyuncuların çıktığı.Burda bir yanlış var işte!

Bernhard

10.6.2011 02:01:51

+1
Orada zaten "günümüzdeki" konsol oyuncuları için konuşuyor; çünkü Nintendo'nun rakibi HD konsollara sahip olan Sony ve Microsoft. Üstelik o oyunlar piyasaya çıktıklarında konsollarda HD oyunculuk yoktu ki zaten. Miyamoto'nun sözlerini bu bağlamda okursanız gayet mantıklı gelecektir. Üstelik o sözlerde "genel" bir piyasa analizi yapıyor, doğrusu şudur demiyor.

Hakimichi-kun

10.6.2011 01:28:55

+1
Koskoca Shigeru Miyamoto olmuşsun ama adam olamamışsın!Hardcore oyuncularla casual kitleyi birbirinden en çok ayıran şey HDmiş.PEH!!Biz X-com'u,Gabriel Knight'ı,Icewind dale'i grafiklerinin hatrına mı oynadık LAN!

BSC Misafiri

10.6.2011 01:24:12

0
Wii U ya çıkacak oyunlardan belliydi zaten bir daha söylemeye gerek yoktu.

stun

10.6.2011 01:22:19

-1
gene casual kitleye hitap edicek bnce..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız