Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Minecraft'ın Okullara Özel Sürümü Minecraft: Education Edition Duyuruldu


    Geçtiğimiz sene içerisinde ülkemizde engellenme gibi tartışmalarını okuduğumuz Minecraft'ın hali hazırda 'MinecraftEdu' isimli modlama projesiyle beraber okullarda kullanıldığını biliyoruz. Microsoft, MinecraftEdu'yu satın alarak Minecraft'ı okullara sokma adına daha sağlam bir adım atma kararı aldı.
 
    Minecraft: Education Edition adında yeni bir Minecraft sürümü duyuran Microsoft ile Mojang yetkilileri, 2011'den beri işleyen ve 40'tan fazla ülkede okullarda kullanılan MinecraftEdu projesinin daha ciddi bir yapıya taşınacağını belirttiler.
 
    Öğrencilerin ve öğretmenlerin daha rahat kullanabilmeleri için özel olarak tasarlanan yeni Minecraft sürümünde daha güçlendirilmiş bir harita ve koordinat sistemi bulunuyor. 'Student Portfolio' adında öğrencilerin projelerinden görüntülerini rahatça kaydetmesi için bir sisteme sahip olacağı açıklanan sürümde aynı sınıftan 40 kişiye kadar multiplayer desteği ve daha kolay karakter özelleştirme seçeneği de bulunuyor.
 
    Bunun haricinde Mojang, Minecraft'ın okullara özel sürümü için bir topluluk sitesi açmış durumda. Bu sitede öğretmenler Minecraft'ı kullanarak öğrencilerine ne gibi şeyler aktarabileceklerini birbirleriyle paylaşabiliyorlar.
 
    Mojang kanadından gelen duyuruda MinecraftEdu'yu satın alan kuruluşların Minecraft: Education Edition'a da ücretsiz erişebilecekleri belirtilmiş. Bakalım yeni Minecraft sürümünü ülkemizdeki okullarda da görebilecek miyiz?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Minecraft Marcus Persson Notch Mojang Specifications iphone ios xbox 360 kinect
Xbox One'ın Yeni Sistem Güncellemesinden Detaylar Haftaya Paylaşılacak GTA V'in Ana Karakterinin Aktörünün Senaryo DLC'sinden Haberi Yok
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KortX

20.1.2016 09:40:27

0
[link=http://www.milliyet.com.tr/minecraft-a-aile-bakanligi-ndan-teknoloji-2027628/]Böyle[/link] bir haber varken o biraz zor !

White Death

19.1.2016 21:01:09

0
Bizimkiler şiddetin hala oyunlardan ortaya çıktığını düşünsün, hatta biraz daha düşünsünler belki ilerleme kaydederler. Biz komple adam kesiyoruz aslında da çaktırmayın.

deadlight54

19.1.2016 19:06:08

0
Bu sürüm Türkiye'ye gelirse kesin yasaklarlar. Normal sürümü yasaklayan kafalardan bunu da beklerim.

BSC Misafiri

19.1.2016 18:05:45

0
bu oyun şiddet yüzünden yasaklanmıştı ama?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Minecraft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız