Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft'un Satın Alması Gereken 5 Oyun Stüdyosu

Gears of War serisi Microsoft'un elindeki en önemli güçlerden birisi

     Microsoft oyun dünyasına girdikten sonra genel olarak stüdyo satın alıp büyümeyi seçmedi. Bunun yerine Epic Games, Bungie gibi geliştirici stüdyolarla uzun süreli anlaşmalar yapıp kendi konsolu için oyun çıkarttı. Yine de bu anlaşmalar bir gün mutlaka bitiyor ve Bungie örneğinde olduğu gibi stüdyolar başka yayıncılarla anlaşabiliyor.
 
    Lionhead Studios, Turn 10, Rare gibi önemli firmaları bünyesinde barındıran Microsoft peki hangi stüdyoları satın almalı. Sanırım büyük bir bölümümüz Epic Games'in adını söyleyecektir. İşte ilk 5 stüdyo:
 
EPIC GAMES
     Microsoft ile çok yakın ilişkiler kuran Epic Games'in Gears of War serisi Xbox 360'ta mükemmel satış rakamlarına ulaşıyor. Serinin ilk iki oyunu altışar milyon satmıştı. Multiplatform oyunların bile bu rakama ulaşması kolay değil. Şimdi Gears of War 3'teki hedef ise 8 milyon civarında oyun satmak. Xbox 360'ta bu kadar çok oyun satarken Epic Games, Microsoft'a özel çalışmayı isteyebilir.
 
    Tabi Xbox 360 alma nedenlerinden birisinin de Gears of War olduğunun bilincinde olan Microsoft ayrıca Unreal Engine'i de elinde bulundurarak rakiplerine karşı büyük bir koz sahibi olabilir. Hangi açıdan bakarsak bakalım Microsoft'un Epic Games'i alması atacağı en akıllıca adım olur.
 
CRYTEK
     1999 yılında kurulan Almanyalı stüdyo CryTek dünya çapında bir firma olmayı başardı. Far Cry ve Crysis'in yaratıcıları kaliteli oyunlar yapmalarının yanı sıra CryEngine ile teknoloji konusunda öncü olmayı da başardı. Şu an Kinect'e özel Ryse adlı oyunu geliştiren Crytek'in Microsoft ile çok yakın ilişkileri olduğunu biliyoruz. Eğer Microsoft Unreal Engine'in yanı sıra CryEngine'i de elinde bulundurursa oyun dünyasında çok büyük bir ağırlığa sahip olur. Crytek'in satın alınması çok doğru bir stratejik karar olur gibi görünüyor.
 
REMEDY ENTERTAINMENT
     Max Payne ve Alan Wake gibi önemli oyunlara imza atan Remedy Entertainment 40 kişilik küçük bir stüdyo. Finlandiyalı geliştirici oldukça yetenekli isimlerden oluşuyor ve şu ana kadarki çalışmalarıyla da bunu kanıtladılar. Microsoft'un Alan Wake konusundaki katı tutumu her ne kadar Remedy'i Microsoft'tan uzaklaştırsa da az, ama ön oyun yapan bu geliştirici Xbox platformunu güçlendirecektir.
 
RUFFIAN GAMES
    İskoçyalı Ruffian Games, 2010 yılında Xbox 360 için çıkardığı Crackdown 2 ile biliniyor. Aslında Microsoft'un bu stüdyoyu satın alması riskli bir iş olabilir, çünkü geliştirici çok deneyimli kişilerden oluşmuyor. Buna rağmen geleceğe yönelik yatırımlar için uygun fiyata satın alınabilecek bir stüdyo olduğunu söyleyebiliriz. Kim bilir belki de Crackdown 3'ü geliştirebilirler.

GAS POWERED GAMES
    Bu stüdyolar arasında en az bilinenlerden birisi de Gas Powered Games olsa gerek. Amerikalı geliştirici  Dungeon Siege, Supreme Commander ve Age of Empires Online adlı oyunları ile kendini kanıtladı. Deneyimli elemanlardan oluşan bu stüdyo Xbox 360'ı özellikle rpg ve strateji oyunları ile donatabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Xbox 360 Konsol Oyun Stüdyosu Developers
İngiltere Satışları (1 - 7 Ağustos 2011) Sonic Generations'a Oynanış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

F355 Challenge

14.8.2011 01:08:33

0
Epic ve Turn 10'un kesinlikle alınması lazım bence. Bunlara ek olarak CryTek de alınabilir, 'XBOX' markası icin iyi olur. Remedy cok kaliteli oyunlar yapan bir studyo, ama kucuk bir studyo, satın alınması gerekmez, arada bir mamalarını verirsin olur biter.

On.E

8.8.2011 19:39:48

0
Epic'e hayır demem aslında alınsa Unreal Engine'e falan da yardım edilir çok iyi bir partner olur Remedy'de aynı şekilde AW serisine devam edilir daha fazla Exc. yapsalar oldukça iyi olur..CryTek'e gelirsek valla Epic ile CryTek alınırsa diğer firmalar motor bulamaz oyun yapacak CryTek'in PC'ye dönmesini isterim PC'lerin gücünü kullanan ender firma kendisi aynı şekilde Gas Powered'da yaptığı oyunların türü bakımıyla PC'ye oyun yapmalı..Ruffian Crackdown'un devamında başarısız oldu fak etmez yani..Bizarre alınmalıydı batmadan, bunun yanında şu IW elemanlarını (Respawn) kendi altında toplasaydı MS ne güzel olurdu..

emReA.dhiozy312

8.8.2011 17:16:14

0
quote:

bence parası yeterse buları almalı 1)İnfinity Ward 2)Dice 3)Crytek 4)Treyarc
naaptın be kardeşim treyarch infinity ztn activision un dice da ea yorum yapmak için yorum yapıorsun

CodeMachine

8.8.2011 14:54:31

-2
@aykut291 canını sıkma, en kötü gider ezik bir konsol alır oynar, sonra beğenmediği için konsolu çöpe atar işine bakar.

benis

8.8.2011 14:35:19

0
arklar satın alınca sanki sadece ona oyun yapacakmış gibi konuşmuş haberi koyan arkadaş

BSC Misafiri

8.8.2011 14:08:30

0
Kalmış birde yorum yapıyorsunuz microsoft gibi paragöz bir firma en iyi üç firmayıda aldımı babalara geldiniz demektir. Pc oyun diyorsunuz micro da bu firmalarıda alsın diyorsunuz.micro pc oyun geliştirmek yerine pc mahvediyor, anlayın artık Alen wake, gears of war vb,. Oyunların pc çıkışını engel oldugunu biliyoruz. [Lostpower]

stun

8.8.2011 13:54:45

0
BSC Misafiri 08.08.2011 12:51:44 BSC Misafiri 08.08.2011 13:22:48 oldu başka arzunuz :? treyarch ı satın alıcakmış:? hahahahaha :D

M.A.N.G.A.K.A

8.8.2011 13:37:41

0
Bizarre Blur'dan sonra battı. Microsoft zamanında Bizarre Creations'ı satın almalıydı. Şimdi de Bungie aynı kaderi paylaşacak. Bungie de MMO'sunu çıkardıktan sonra batacak. Microsoft'a hali hazırda exclusive oyun yapan firmalar kaybedilmesi göze alınabilir firmalar. Turn10 Studios ve Epic Games hariç! Onları mutlaka satın almaları gerekir. Yine de Microsoft'un öncelikli hedefi Sony PS3'e oyun yapan üçüncü parti firmaları satın almak olmalı.

aykut291

8.8.2011 13:29:46

-1
He oldu pc fanları krize girsin sonra :D hahahah MS onları satın alırsa sadece xbox360 oyun yapar ps3 kendi oyunlar xbox360 kendi oyunları pc ci arkadaşlar nolacak :))

BSC Misafiri

8.8.2011 13:22:48

0
Santa monica studio

BSC Misafiri

8.8.2011 12:51:44

-2
bence parası yeterse buları almalı 1)İnfinity Ward 2)Dice 3)Crytek 4)Treyarc

wisla

8.8.2011 12:22:13

-1
EPIC GAMES , CRYTEK , REMEDY ENTERTAINMENT bu 3 ü alınır da diğer 2 si microsoft u zarara götürebilir illaki 5 olması gerekmiyor zaten bu 3 ü microsoft şuan yeterde artar :D
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız