Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

MMORPG'ler Büyümeye Devam Ediyor

 
     Facebook gibi ağlar sayesinde büyüyen sosyal oyunların haricinde yayılmakta olan bir oyun türü daha varsa o da MMORPG'lerdir. Strategy Analytics'in araştırmalarına göre özellikle Uzak Doğu oyunları sayesinde MMORPG'ler, çekirdek oyuncularla birlikte büyümeye devam ediyor.
 
     Firmanın The World of MMORPG: a Tale of Two Regions isimli raporuna göre 2009 yılında 5 milyar dolarlık piyasaya hakim olan MMORPG türü, %17'lik büyüme göstererek 2010 yılında 6 milyar dolara ulaşmış. Piyasanın, bu büyüme oranıyla 2014'te 8 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağı ön görülüyor.
 
     Büyümenin kaynağını NCsoft, Nexon, Netease ve Shanda gibi firmaların geliştirdikleri MMORPG'ler oluşturuyor. Avrupa ve Kuzey Amerika gibi batılı bölgelerde ise konsol oyunları ve sosyal oyunculuk nedeniyle, MMORPG'lerin bu bölgelerde duraklamaya geçtiği gözlemleniyor. Batılı firmaların alışıldık üyelik sistemleri, bu türün çekiciliğini ve büyümesini baltaladığı belirtiliyor.
 
     Özellikle 2007'den itibaren etkisini göstermeye başlayan Uzak Doğu MMORPG piyasası, batıdaki bölgeleri de hedef almaya başladığı için oyun endüstrisinde dişli bir rakip haline geldi. Blizzard gibi sektörün önde gelen batılı firmalarının çıkaracağı oyunlar ile tüm dünyadaki oyuncular teşvik edilecek ve MMORPG'lerin büyümesi daha da artacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak World of Warcraft Blizzard Cataclysm MMORPG NCsoft uzak doğu
Fallout New Vegas'ın Seslendirme Kadrosu Valve, DotA'nın İsim Haklarını Satın Aldı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız