Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Last of Us'dan Dergi Taramaları + Yeni Bilgiler!


     Playstation 3 kullanıcılarının merakla beklediği The Last of Us, Game Informer'ın Mart sayısının bir numaralı konuğu oldu. Bugün itibariyle yayınlanan dergi için yeni taramalar geldi. Haliyle The Last of Us'dan yeni bilgiler de taramalarla birlikte geldi!
 
     Naughty Dog kurucularından Evan Wells ile olan bir röportaja da yer verilen dergide The Last of Us fikrinin nereden çıktığı soruldu. Evan Wells'in dediğine göre Naughty Dog çatısı altında iki farklı takım kurulmuş. Bu takımlardan birisi Uncharted serisine yoğunlaşırken, diğerleri de yeni bir seri oluşturmak istemişler.
 
     The Last of Us'ın oyunlardan çok filmlere bakılarak düzenlendiğini söyleyen Evan Wells, yapımcı ekibin projeye başlamadan önce favori filmlerini izlediklerini belirtmiş. Evan Wells'in verdiği örneğe göre yapımcı ekip çatışma kısmını, No Country for Old Men'deki Anton Chigurh'un Llewelyn Moss ile yaptığı silah sahnesinden özenmiş.
 
 
     Dergide Evan Wells'in yaptığı açıklamaya göre ekibin bu projedeki amacı aksiyondan daha çok, gerginliğe, strese yoğunlaşmak. Oyundaki yapay zekaya çok önem verdiklerini söyleyen Wells, bir önek de verdi. Verilen örneğe göre Joel bir düşman öldürdüğünde, diğer düşmanlar Joel'e saldırmak yerine, saklanıp onun üzerine yeni taktikler geliştirecek. Mesela yapay zekadaki düşmanlar Joel'in sadece yakın dövüş silahının olduğunu farkedip buna göre hareket edecek.
 
      Yapay zekanın üstüne düştüklerini her seferinde yineleyen Evan Wells, yapay zekada düşmanlara 'duygu' eklediklerini de dile getirdi. Örneğin düşmanlar bir arkadaşları öldüğünde daha da sinirlenecekler, tehlikede olduklarını farkedince birbirlerini uyaracaklar veya eğer düşman grubunun lideri ölürse yapay zekayı bir korku basacak.
 

     Oyun içi öğelere geldiğimizde ise verilen bilgilere göre can seviyenizin artması için saklanıp beklemeniz yeterli değil. Sağlığınızı iyileştirmek için oyundaki sağlık paketlerini kullanmak zorundasınız.
 
      Dergide verilen bilgilere göre daha önce de öğrendiğimiz şekilde, oyunda sadece Joel'i oynayabileceğiz ve Ellie'i yapay zeka yönetecek. Ayrıca co-op modu oyunda yer almayacak. Ancak yapılan açıklamaya göre co-op modu olmasa da, bazı online özellikler The Last of Us'da bulunacak. Bunların ne olduğu söylenmese de, 'harika' olacağı eklenmiş.
 
      Düşmanların yapay zekası konusunda titiz olduklarını gördüğümüz Naughty Dog ekibi, Ellie konusunda daha bir hassas. Verilen bilgilere göre Ellie, diğer oyunlardaki NPC'lere göre daha yetenekli olacak ve yolunuza, yapacağınız işlere engel olacak hareketlerde bulunmayacak. 
 
      Konu hakkında Evan Wells, "Bizler de oyunları oynadığımızdan dolayı biliyoruz. Eğer görevlerden birisinde yapay zekayla birlikte iş yapacaksak, bu görev genelde işkenceye dönüşüyor. Fakat biz bundan uzak kalacağız. Örneğin Joel bir çatışmaya girdiğinde Ellie bir yere saklanacak, size engel olmayacak. Ellie'in size faydaları da olacak. Mesela Joel'in tehlikeye girdiğini hissettiğinde sizi uyaracak." açıklamasında bulundu.
 
     Buna ek olarak oyunun en ilk sürümünü deneyen Game Informer ekibi ise, Ellie'in gerçekten de belirtildiği gibi 'akıllı' bir yapay zekaya sahip olduğuna dair bir yorumda bulundu.
 
 
     Oyunu test eden Game Informer ekibinin belirttiklerine göre The Last of Us'da platform ve puzzle öğelerine sahip görevler de yer alıyor. Bu görevlerin üstesinden gelmek için Ellie'in bazı yeteneklerine de ihtiyacımız olacak.
 
     Dergide belirtilenlere göre iki karakter de, macera sırasında birbirine muhtaç. Yani Joel'in yaptığı bir işi Ellie yapamıyor, Ellie'in sahip olduğu yetenekler de Joel'de bulunmuyor. Kısaca, oyun boyunca ilerlemek için iki karaktere de ihtiyaç var.
 
     Ayrıca oyun içi kısım olarak verilen bilgilerde, Last of Us'un kendilerine sunulan demosunda ilk videoda bizleri ürküten mutasyona uğramış canlıların bulunmadığını, normal insanlarla mücadele edildiği belirtildi. Dolayısıyla hikaye boyunca enfeksiyona uğramış canlılardan daha çok, insanlarla mücadele edilecek.
 
     Alınan bilgilere göre bu insanları farklı farklı kabileler oluşturuyor. Bunların da birbirinden ayrı yetenekleri bulunuyor ve her birinin size davranışı farklı. Verilen örneğe göre bir kabile, eğer sonucunda kendilerine yarayacak bir şey yaparsanız, size yardım ediyor.
 
 
     Hikayeye de ufaktan değinen Game Informer ekibi dergide, hikayenin Joel ve Ellie'in Boston'da mantar salgınından tam 20 yıl sonra buluştuğunu aktarıyor. Yetim olarak büyüyen Ellie, faciadan önceki dünyadan veya facia sonrasındaki karantina bölgesi dışarısından bihaber olarak yetişmiş. Verilen ek bilgiye göre Ellie, büyüdüğü mekanda hep sıkıntı çekmiş.
 
     Kırklı yaşlarının sonlarında olan Joel ise, karantina bölgesindeki karaborsa aracılığıyla silah ve uyuşturucu ticaretinde bulunmuş. Joel, Ellie'i sebebini bilmediğimiz bir nedenden dolayı karantina bölgesi dışına kaçırmak istemiş. Bu süreçte Joel Ellie'den bazı zamanlarda ayrılmak istese de, Joel ölen bir arkadaşına verdiği sözden ötürü Ellie'in güvende olmasını sağlamak zorunda.
 
      Son olarak dergide yer alan bir demeçte oyunun yönetmenine devam oyunu sorulduğunda, hikayenin bir oyunluk olduğuna dair bir cevap alınmış. Tabiki devam durumu şimdilik kesin değil.
 
     Dergide yer alan önemli kısımlar bu şekilde. Dergi taramalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
the last of us ps3 naughty dog sony game informer
PS4'ün Kontrolcüsü Tablet Tabanlı mı Olacak? Mortal Kombat Vita'nın Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Barxxx

6.2.2012 19:49:59

0
Uzun süre sonra beni heecanlandıran bir oyun

- The Stig -

6.2.2012 02:43:22

0
ve sonunda efsane olacağız :))

oyuncu11790

6.2.2012 01:15:10

0
Merakla bekliyoruz artık

OnurKTR

5.2.2012 22:11:42

0
Kesinlikle turkce olmali Unc3te ailecek oturup film gibi izlemistik..:D

Phantom7

5.2.2012 20:34:35

0
Bu oyunlarıda Uncharted kalitesinde olur umarım.

Quadhros

5.2.2012 19:49:08

0
Eğer yapay zeka gerçektende dedikleri gibi olursa oyun dünyasında Half-Life 1'in yarattığı evrimin bir benzerini gerçekleştirirler.. Multi özellikleri olması beni biraz şaşırttı, sanırım çok enteresan ve oldukça değişik bir sistem gelecektir.. Her haberle birlikte heyecan katsayımız gittikçe artıyor diyebilirim..

cysis99

5.2.2012 19:13:12

-2
bn ps3 kırdırdım ama sonny nin oyunlarını orjinal olıyorum bu oyunda türkçe olursa inş. olur allmayan aklınızdan geçen en çirkin görüntü olum

bloodTime

5.2.2012 18:54:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: hik75 Uncharted 3 türkiyede iyi bir sattiş yaptiysa The Last of Us türkçe olma ihtimali çok yüksek...
MK'da okumuştum U3 2,5 aylık süreç içinde toplam 15.000 adet satmış...

CILGIN_TURK_96

5.2.2012 18:42:42

0
Uncharted 3 türkiyede iyi bir sattiş yaptiysa The Last of Us türkçe olma ihtimali çok yüksek...

GoldPunch

5.2.2012 17:37:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: qqqqrpppp ya gençler bilmiyorum ama bana uncharted 3 lüzumsuz yere uzun gibi geldi oyundan bi 16 17 gibi soğudum bitirmekte biraz zorlandım(zor olduğundan değil).aslında oyun harika ama naughty dog oyunu uzun tutmuş.ne diyeyim inşallah the last of us uzun olmaz uzun olsa da daha çeşitli olsun her bakımdan
UC3 un en cok elestirilen noktasi kisa olmasi idi.

qqqqrpppp

5.2.2012 17:23:48

0
ya gençler bilmiyorum ama bana uncharted 3 lüzumsuz yere uzun gibi geldi oyundan bi 16 17 gibi soğudum bitirmekte biraz zorlandım(zor olduğundan değil).aslında oyun harika ama naughty dog oyunu uzun tutmuş.ne diyeyim inşallah the last of us uzun olmaz uzun olsa da daha çeşitli olsun her bakımdan

aygun61

5.2.2012 16:44:22

0
Oyunda aksiyon azınlıkta diyorlar ama taramalarda kavgadan başka birşey göremedim.

u21

5.2.2012 15:28:37

0
naughty dog baba firma abi onun yaptığı mario bile oynanır: D

aykut291

5.2.2012 15:22:06

0
Aksine Ben Multi yapmadıkları için Altın verirdim ND.

Wayward Son

5.2.2012 15:03:19

+2
Sizin mantığınıza göre 2 saatte biten filmlere 50-60 TL bluray fiyatı da konmasın, 3 günde biten kitaplar 20-30 TL olmasın vs vs. Etrafta zilyon tane multiplayer oyun varken (F2P çöplüğünü saymıyorum bile) senaryoyu ön plana alacak yapıtları bu noktadan eleştirmek bana saçma geliyor. 200 TL ne ayrıca ya ? Hayatımda Collectors Edition dışında 150 TL üzerinde bir para vermedim oyuna. Hangi dünyada yaşıyorsunuz.

kingman29

5.2.2012 14:19:10

-1
quote:

Orijinalden alıntı: emreorucc oyun çıkacak alacaz 8saate bitecek multisi yok boş yere 200tl verecez bence oyun almaya geymez youtube den tam çözümlerini izleyin
Doğru söze ne denir?Hadi FIFA , PES 130 TL istiyolar adamlar haklı.1 sene boyunca multi keyfi yaşıyosun ama böyle 8 satte bitecek oyunlara 200 TL istemelerine ben de uyuz oluyorum.

MertLIVE

5.2.2012 13:25:57

0
Naughty Dog'dan ne tür oyun çıksa alırım oynarım hatta takas falanda etmem kalır orda. Çünkü adamlar PS3'e önem veriyor. Ben PS3'e önem veren firmayı sonuna kadar desteklerim ve oyunlarınıda alırım bir rafa koyarım. Teşekkürler Naughty Dog.

EnergyHill

5.2.2012 12:55:10

0
Naughty dog işini biliyor onların elinden kötü şeyler çıkacağını sanmam:)

Dhiozy

5.2.2012 12:36:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Campo Bomba gibi geliyor.
Katılıyorum

No-One

5.2.2012 12:28:26

0
En çok korktuğum Ellie'nin yapay zekasıyla senaryo esnasında yapacağı hareketlerdi. Ona da açıklama getirmişler ama diğer oyunları görünce insanın bu açıklamayla bile içi rahat olmuyor.

GAMER981

5.2.2012 12:22:45

0
Naughty Dog a teşekkür etkmek lazım çok titizler The Last of Us ı heyecanla bekliyoruz

tamehliyetsiz

5.2.2012 12:22:03

0
Arsivlik bir oyun daha (: (arsiv yapanlara)

Fingolfin.

5.2.2012 12:13:23

0
En beklediğim oyunlardan biri.

Creativeflo

5.2.2012 12:12:23

+2
yav bu oyunda ne multisi ne coop u arıyorsunuz film gibi oyun bitirip gececeksin

Stygián

5.2.2012 12:07:46

+1
Bu arada oyun karalamaya ne kadar meraklısınız.Multi yok denmemiş co-op yok denmiş ve bazı online özellikler olacak denmiş.okumadan yorumlayıp geçiyorsunuz.

gfbekir

5.2.2012 12:00:13

0
bu kopekler isinin ehli

Stygián

5.2.2012 11:37:41

0
Yazıyı okudukça heyecan bastı umarım hayal kırıklığı yaşamayız.Gerçi ND çatısı altından hayal kırıklığı çıkmaz.No Country For Old Man ile ilgili bölümü okuyunca çok şaşırdım Bahsedilen sahne çok sevdiğim bir sahneydi o tip bir çatışmanın içinde bulunmak mükemmel olurdu.Bu bahsedilen yapay zekayla beraber o çatışmanın insanı nasıl gereceğini tahmin edemiyorum.Şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz..

Creativeflo

5.2.2012 11:32:41

0
oyun süper olacak tek oyun olup bitmesi güzel olur seri halinde zaten unc var bu tek oyun olabilir

Opricnik

5.2.2012 11:28:50

0
Bazı oyunlar vardır etkisi yıllaraca sürer multisi olmamasına rağmen.Bana sorsalar en iyi oyun ne oynadın ,hissettin deseler evet multi hissettiğim arkadaşlarla COD ,TF2, BF3 oynarken çok eğlendim ama ben yinede o efsane hikayeli oyunları Bioshock,God of War ,Uncharted 3 çöl sahnesi özellikle ,Heavy Rain vb derim.İlerde bir başka multi türü çıkar unutulur COD BF.Nasıl zamanında quake unutuldu, unreal tournament unutuldu.Unutulur bunlar ama Heavy Rain aklımdan hiç çıkmaz. MGS4 hiç çıkmaz.

muhammedDURGUN

5.2.2012 11:23:38

0
Harika bir oyun olacak adamlar bu işi biliyor.

besttrr

5.2.2012 11:22:30

0
Her gün mü oyunla ilgili yeni bir haber çıkar arkadaş resmen insanları perişan ediyolar sabırsızlıkan, yalnız oyunun devamı olmayacak denmi şu an resmen yıkıldım :D Ne gariptir oyunu daha oynamadan 2. sinin olmayacağı insanı param parça edebiliyor :D

BSC Misafiri

5.2.2012 11:16:55

+1
quote:

Orijinalden alıntı: emreorucc oyun çıkacak alacaz 8saate bitecek multisi yok boş yere 200tl verecez bence oyun almaya geymez youtube den tam çözümlerini izleyin
sen God of War III'üde onyamadın galiba multisi yok diye

avatar78

5.2.2012 11:06:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: emreorucc oyun çıkacak alacaz 8saate bitecek multisi yok boş yere 200tl verecez bence oyun almaya geymez youtube den tam çözümlerini izleyin
O konuda haklısın. Şu devirde çıkacak bir oyunda multi olmazsa tutunması zor oluyor. Uncharted 3'te varsa bunda da olmalı diyorum. Öte yandan oyunun harikalığı için uzun bir süre geçtikten sonra 2. elden ucuza alınabilir.

emreorucc

5.2.2012 11:04:41

-12
oyun çıkacak alacaz 8saate bitecek multisi yok boş yere 200tl verecez bence oyun almaya geymez youtube den tam çözümlerini izleyin

TheMarjinaLs

5.2.2012 10:56:02

0
Bu oyun UNCHARTED'in tahtını alacağa benziyor... Just kidding ..l

avatar78

5.2.2012 10:13:53

0
Samet hocam güzel özetlemiş yeni açıklanan bilgileri, teşekkür ederiz. Oyunda multiplayer'ın olmaması hayranları üzebilir.

aykut291

5.2.2012 10:07:46

0
Abow detaylar havaya sokuyo.İşin içinde ND olduğunu göre GOTHY geliyo demek yanlış olmaz.Bide Sony Türkiye inşallah bu oyuna TÜRKÇE yapar.Şimdi 2013 kim bekliycek daha haber falan yayınlamasınlar bizede yazık :D

mamy12

5.2.2012 09:44:55

0
Bu oyunla ilgili senaryonun hep ön planda olduğu söyleniyor bundan dolayı %100 TÜRKÇE olmalı kesinlikle!!!...

BlackBeasT

5.2.2012 08:21:08

0
Ciddi anlamda merak uyandıran 1 oyun Last of Us farklı duruşu var.

Walter Hartwell White

5.2.2012 05:37:25

0
Bomba gibi geliyor.

GoldPunch

5.2.2012 05:25:46

0
Harika olacağa benziyor. Yaramaz Köpek ekibine güvenimiz tam.

MonKyKiLLeR

5.2.2012 05:22:33

0
Harika awesome başka bişey aklıma gelmedi ama cidden çok iyi keşke pc ye de çıksa..

CILGIN_TURK_96

5.2.2012 05:20:36

0
Yapay zekaya hayran kaldim resmen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us
+ TAKİBE
AL
152 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız