Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Konsol Üreticileri Apple Modelini Reddedemezler"

Fez için yama yapılamaması oyun endüstrisinde büyük yankı uyandırdı

     Konsollardaki sert kurallar başta bağımsızlar olmak üzere bazı geliştiricileri bu platformlardan uzaklaştırıyor. Xbox'ın yaratıcılarından Ed Fries'a göre ise bu durum daha fazla devam edemez. Eninde sonunda konsol üreticileri Apple modelini örnek almak zorunda kalacaklar.
 
     Fez gibi oyunların yüksek onaylama maliyetleri yüzünden (Xbox Live'da yama yapmak için Microsoft'a para ödemek zorundasınız) yamalanamadığını ve konsollardaki bu sorunun App Store'da asla bulunmadığına dikkat çeken Fries, bu tür sorunların gelecek nesilde de devam edemeyeceğini söylüyor.
 
     Ayrıca Fires, free-to-play modelini överek oyuncuların kutulu yapımlara 50 dolar ödemek istemeyeceğini belirtiyor. Yine de ona iki şeyi hatırlatmakta yarar görüyoruz. Free-to-Play oyunlar "asla" ücretsiz değildir. Hatta 50 dolarlık kutulara verdiğinizden kat be kat fazlasını ödemek zorunda kalabiliyorsunuz.
 
     Diğer bir hatırlatma ise Nintendo, Wii U e-shop'ta yamalardan ücret almıyor. Bunun yanı sıra geliştiriciler oyunlarına istedikleri gibi fiyatlandırma ve kampanya yapabiliyorlar. Yani bazı konsol firmaları zaten geliştiricilere büyük imkanlar sunuyorlar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Ed Fries Xbox Apple Nintendo Sony
Nintendo: Sony ve Microsoft'un Cevabını Bekliyoruz NBA 2K13 Bugün Yamalanıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.11.2012 17:30:27

0
ee işte apple'ın zekası ve kalitesi birkez daha ortada....

aydogdu1453

27.11.2012 16:06:56

0
Adam gibi oyun yapın.Patch yapmayın sizde.Adamlar sözleşmede diyo ne kadar iyi optimizasyon ve sorunsuzluk o kadar çok para demek.Şimdi micro ile $ony'e mok atmayalım.Sözleşme açık. Oyununa istediğin gibi fiyat vermek istiyorsan aha App store Aha wii u .Çok saçma konuşmuş arkadaş.

FOX-BytkN

27.11.2012 14:52:39

0
istese kendi konsolunda yapar ama her bi halttan ücret almak için böle yamalarda çıkmıyor işte :S

rambocuk

27.11.2012 13:34:47

+1
kilosu 5 tl ye hakiki bal satan adamlardan farkı yok şu mobillerin reklamıını yapan ve konsolun önüne geçecek diyenlerin :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız