Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kona II: Brume Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını Ravenscourt ve geliştiriciliğini Parabole ekibinin üstlendiği gizem odaklı macera ve dedektiflik oyunu Kona II: Brume'un çıkış tarihi açıklandı. Oyun bu kapsamda açıklandığı üzere 18 Ekim tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve Steam üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun görebileceğiniz gibi ilgi çekici atmosferleri ve manzaraları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda soğuk bir iklime sahip Kuzey Québec bölgesini bizlere sunmayı hedefliyor. Burada istediğimiz şekilde gizemli olaylara doğru dalış yapabiliyor ve buralardaki sırları açığa çıkarabilmek için elbette dedektiflik becerilerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Felaketin ardından gelen gizemleri araştırmaya koyuluyoruz 
 
 
 
Farklı sırlarla ve gizemli olaylarla beraber karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde 1970'li yıllar konu alınıyor ve bu yıllar içerisinde Kuzey Québec bölgesinde bulunuyoruz. Kırsal bir maden köyünde yer aldığınız macera boyunca gizemli olaylar meydana gelmeye başlıyor ve bu süreçte de dedektiflik becerilerimizi burada kullanmayı hedefliyoruz.
 
Oyunda Dedektif Carl Faubert olarak yer alıyor ve karakterimizle beraber büyük bir maceraya atılmaya başlıyor ve burada aynı zamanda hayatta kalmaya çalışırken diğer taraftan ise bölgeye musallat olan gizemli olayları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Kırsal maden köyü içerisinde yer alan bu gizem dolu içeriklerle beraber büyük bir sis perdesi aralanıyor ve bu perdeyi ortadan kaldırmak için ise yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Oyunda çığ felaketine yakalanan ve yaşam mücadelesi veren diğer insanları da aynı zamanda burada kurtarmaya çalışıyor ve bu olayın ardındaki sır perdesinde aralamaya çalışıyoruz. Örneğin burada bu çığ felaketinin bir insan eliyle yapılıp yapılmadığını diğer taraftan bunun tamamen bir doğal afet olup olmadığını araştırmaya koyuluyor ve insanların neden ve nasıl öldüğünü burada bulmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir atmosferine hikayenin olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
Dedektiflik severlere hitap eden yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda etrafı keşfedebiliyor, farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, uçsuz bucaksız Manastır bölgelerinden Kuzey kanada'daki kısımlara kadar tuhaf bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımında ahşap kulübelerde ipuçları arayabiliyor, karanlık gizemleri açığa çıkarabiliyor, kızağımızla beraber karlar üzerinde kayabiliyor ve hızlı bir şekilde diğer yerlere doğru geçiş yapabiliyoruz. Farklı yerleri burada ziyaret edebiliyor ve bölgelerde hem donmuş göllere hem de karşımıza çıkan su birikintilerini araştırmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek burada gerçekten de farklılıklarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda karşımıza çıkan binaları ve yapıları araştırmaya başlıyoruz. Oyunun özünde zaten yukarıda da bahsettiğim gibi dedektiflik macerası olduğundan dolayı elbette etraftaki unsurları araştırmak ve çevrede detaylarına özenle bakmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü etrafı ne kadar hızlı bir şekilde araştırırsak ve ne kadar çok detaylı bir şekilde bakarsak o kadar çok elimize ipucu alabiliyor ve böylece buralardaki sır perdesini açığa çıkarmaya çalışıyoruz .Dolayısıyla oyunda ilerlediğimiz müddetçe keşif unsurlarıyla beraber sürekli olarak haşır neşeli olabiliyor ve bu şekilde de ilerlememize katkı sağlayabiliyorsunuz. Kısacası oyun içerisinde dedektiflik becerilerinizi ve gözlem tecellilerinizi sergileyebilir ve etrafı iyice araştırmak ve karakterimizi de düzgün bir şekilde kontrol etmek oldukça önemli.
 
Günlük sistemine önemli anlar kaydediliyor 
 
 
 
Oyun içerisinde etrafı araştırabiliyor, bu ipuçlarını daha sonraki süreçte birleştirebiliyor ve bu ipuçlarıyla beraber de dikkatli bir şekilde ilerlememize katkı sağlayabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda elimizde bir günlük bulunuyor ve bu günlüğe önemli anları kaydedebiliyor ve aynı zamanda bulduğumuz çevre unsurlarını da günlüğe dahil edebiliyoruz.
 
Dedektiflik becerilerimizi ve yeteneklerimizi test edebileceğimiz yapımda bulduğumuz ipuçlarını bir araya getirmeye çalışırken aynı zamanda parçaları bir araya getirmeye başlıyor ve burada ardımızda bulunan çözülmesini sağlayabiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi ortada bir sır perdesi bulunuyor ve bu sır perdesini aralamak için de hem araştırmaya koyuluyor hem de bir yandan soğuk havalarda hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi günlüğümüzü açabiliyor ve buralardaki yazıları okuyarak elbette detaylara detay eklemeye çalışabiliyor ve bununla beraber de burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla günlük oldukça önemli bir yapımıza geliyor.
 
Soğuk havayı iliklerimize kadar hissedebileceğimiz ve yaban hayatı ile beraber karşılaşabileceğimiz ve aynı zamanda rahatsız edici ve korkutucu kabuslarla beraber buluşabileceğimiz yapımda tüm olumsuzluklara ve zorluklara rağmen hayatta kalmak için hazır olmak durumunda kalıyoruz ve bu hazır olma durumu da elbette sizin hamilelerinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Çünkü oyunda yapacağınız hamleler ve çevre unsurları ile beraber etkileşime geçme durumunuz her bir oyuncu açısından farklılık gösterebiliyor ve burada yapacağınız ve sergileyeceğiniz hamleler elbette oyun içerisinde yer buluyor.
 
 
 
Oyunda deneyimleyebileceğiniz bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye boyunca hikayenin açığa çıkmamış sırların ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda bölgedeki nesneleri inceleyebiliyor, mektuplara bakabiliyor, günlüğümüzü doldurabiliyor, belgeleri bulup inceleyebiliyor ve burada daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak kendimizi bir şeyleri araştırırken bulabiliyor ve ilgi çekici detaylarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki ilgi çekici detayların olması ve oyuncuların hikayeye bağlanması oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun tamamen hikaye odaklı ve keşif odaklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu odakla beraber de elbette oyundaki merak duygusu ön plana çıkıyor.
 
Eğer oyunda hikayeyi ve çevre unsurlarını merak edersek ve araştırmaya koyulursak elbette güzel bir deneyimin olduğunu anlayabiliriz ancak hikaye gerçekten de çok sıradan olursa ve ilgi çekici unsurları bünyesinde barındırmazsa elbette oyuncular bir yerden sonra sıkılabilir ve oyna bu noktada bırakabilir. Dolayısıyla hikaye ve çevre unsurlardan aldıkça ilgi çekici olması gerekiyor.
 
Steam sayfası 
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak Kona II: Brume, 18 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsanız ve sürekli olarak kendinizi keşiflerle beraber yormak istiyorsanız ve aynı zamanda hikaye odaklı bir oyuna geçiş yapmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun soğuk iklimi ile beraber bizleri Kanada tarafına götürüyor ve kuzey Kanada bölgesinde yer aldığımız süre boyunca farklı unsurları ortaya çıkarmaya çalışıyor ve burada yer alan gizemleri de açığa çıkararak hikayenin çözülmesini sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilgi çekici bir hikayenin olmasını bekleyebiliyor ve bu sayede de hem atmosferlere hem de manzaraları kendimizi kaptırmaya hazırlanıyoruz. Son olarak oyunun şu anda Türkiye fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı zaman oyunu fiyatını öğrenebilir ve ona göre kendim bütçemizi ayarlayabiliriz. Bakalım oyun bizleri nasıl bir deneyim ve nasıl bir hikaye sunacak hep birlikte göreceğiz.
 
Oyunun aynı zamanda çıkış fragmanı da yayınlanmış durumda ve aşağıdan bu çıkış fragmanını izleyebilir ve oyunun atmosferi ve genel tasarım hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ve bu çıkış fragmanı ile beraber de oyun istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz.
 
Çıkış fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Kona II: Brume
Lords of the Fallen için Çıkış Fragmanı Yayınlandı Sony, PS5 Slim Modellerini Tanıttı: İşte Fiyatı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Kona II: Brume
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız