Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA V'ten Yeni Detaylar Geldi!


    Bu haftanın Grand Theft Auto V yoğunluklu geçeceği belliydi. Geçtiğimiz günlerde önemli oyun otoritelerini toplayıp ön inceleme sürümünün sunumunu yapan Rockstar Games, bu hamlesinin meyvesini aldı. GTA V'ten sürüyle yeni detay ortaya çıkmaya başladı.
 
    Konuyla ilgili yayınlanan ön incelemelere baktığımızda GTA V'in, GTA IV'e oranla daha ayrıntılı ve daha yenilikçi bir oyun olacağı belirtiliyor. Örneğin CVG sitesi, GTA V'in hem görsel hem de teknik olarak GTA IV'ten birkaç adım ileride olduğunu söylemiş. Ancak bu haberde size tek tek sitelerin neler dediğini değil de, genel bilgileri madde madde aktarmayı tercih ediyoruz. İşte başlıyoruz;
 
- Görevleri her zamanki gibi iki tarzda bitirebilirsiniz. İster gizliliğe, ister aksiyona yönelmek sizin elinizde. Ayrıca bazı görevlerde grubunuza 3 kişiden fazla karakter alabiliyorsunuz. Bu karakterlerin hackleme, kilit açma gibi yetenekleri var.
 
- Her karakterin 9 farklı yetenek dalı olacak ve her görev sonrasında yetenekler daha da gelişecek. Bunlar, vuruş, dayanıklılık, güç, gizlilik, helikopter sürme, araç sürme, mekanik yetenekler ve koşma kapasitesi olarak ayrılmış. Ayrıca her üç karakterin kendine has bir adet yeteneği var ve bu da gelişime açık.
 
- Bu özel yeteneklerde Franklin araç sürerken zamanı durdurabiliyor, Trevor verdiği hasarı arttırırken aldığı hasarı azaltabiliyor, Michael ise Max Payne misali bullet time gibi bir yeteneği kullanabiliyor.
 
- Görevlerden elde edeceğiniz gelirlerle yeni ev, garaj ve iş yeri satın alabiliyorsunuz.

- Karakterinizin görünüşünü saç, kıyafet ve dövme başlıkları altında değiştirebiliyorsunuz.
 
- Oyunda araç modifikasyonu bulunuyor. Aracınızın rengini, lastiklerini, cam renklerini, ızgaralarını ve spoilerlarını değiştrebiliyorsunuz. Bunların haricinde araçlarınızın teknik özelliklerini de geliştirebileceksiniz.
 
- Kullanacağınız silahlar da düzenlenebilir halde. Silahlara dürbün, susturucu, lazer görüşü ve daha yüksek mermi kapasitesini ekleyebiliyorsunuz.
 
- Sosyal etkinlik olarak belirtilenlere göre yoldan 'misafir' alabiliyor, bazı challange görevlerini yapabiliyorsunuz. Ayrıca yoga, golf, tenis ve bisiklet yarışı gibi etkinliklere de katılabiliyorsunuz.
 
- Denizlerde de bir ekosistem yer alıyor. Yani denizde bir anda köpek balığıyla veya başka bir balıkla karşılaşabilirsiniz. Bu konu önemli çünkü denizlerde bazı hazineler bulunuyor. Sizden başka diğer NPC'ler de bu hazinenin peşine düşebilir. Ayrıca dağlarda da vahşi hayvanlara rastlayabilirsiniz.
 
- Oyunun multiplayer bölümünde Michael, Trevor ve Franklin'in haricinde özel bir karakteriniz yer alıyor. Oyunun singleplayer bölümüyle multiplayer bölümü birbiriyle bağlantılı özellikler taşıyacak. Rockstar multiplayer kısmından detayları yakında paylaşacak.
 
- Oynanış konusunda karakterler birbirine göre farklılık gösteriyor. Örneğin Michael daha yavaş hareket ediyor.
 
- Belirtilenlere göre GTA V'te küçük detaylar inanılmaz seviyelere ulaşmış. Film posterleri, tişört üzerindeki yazılar, duvarlardaki yazılar vb. bizi şaşırtacak seviyedeymiş. Tabii easter eggler de oyunun önemli bir parçası.
 
- iFruit isimli telefon sayesinde oyun içerisinde görüntü alıp Rockstar's Social Club'a yükleyebiliyoruz. iFruit'in diğer sosyal özelliklerinin de olması bekleniyor.
 
- Oynanış konusunda, karakterler arası geçişi sinematik sahnelerde veya kontorlü yapay zekanın devraldığı yerlerde yapabiliyoruz. Oyunu tek bir karakterle bitirmek gibi bir seçenek yok gibi, zira her karakterin kendine has yetenekleri var ve bunlar görevleri çözmenizde büyük rol oynuyor. 
 
- Eğer bir karakteriniz ölürse görevi yeniden yapmak üzere checkpointe yönlendiriliyorsunuz. İki karakteriniz ayakta olup, tek bir karakteriniz ölse bile. GTA V'te karakterler arası yardımlaşma büyük rol oynuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Grand Theft Auto V Action Rockstar PS3 Xbox 360 PC GTA 5
Grand Theft Auto V'ten Aksiyon Dolu Görseller South Park RPG'sinin Yapım Süreci Devam Ediyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.5.2013 22:40:18

0
Yorumlara gel ya, oyundan soğumuş amcamlar. Sanki çıktığı gibi indirip/satın alıp oynamayacakmışsınız gibi yorum yapmayın şöyle. Sanki oyunun gameplay videosu çıktı ve oyun berbat görünüyor da beğenmediniz. O zaman bile böyle kafanızda şekillendirmemelisiniz, sonuçta GTA ön yargı yapılmaması gereken bir oyundur bence. Tamam GTA IV pek iyi değildi ama Rockstar eminim bundan ders almıştır, ki zaten almışta San Andreas' a dönmüş adamlar. Merak etmeyin, eminim bizleri yine kendine bağlayacaktır GTA.. Ayrıca ; "BSC Misafiri 4.5.2013 21:44:36 sen resmen hayat simülasyonu istiyorsun oyun yahu bu:D git sims oyna hey allahım." Ne alaka dostum, ben fikrimi söyledim. Hayat simülasyonu mu oluyor karavanı ev belirleyebildiğimiz zaman? O zaman hiç yan aktivite olmadan düm düz oynayıp bitirelim oyunu.. Zaten oyunda trekking gibi bir aktivite var, kamp yapmada olabilir yani, abartı bir şey değil. Abartı olan yogadır asıl. Karakterimiz yoga yaparken, poposunun üstüne oturmuş, gözler kapalı dururken onu mu izliycez yarım saat?

Guest-C6BBFF977

5.5.2013 16:11:54

0
Yetenek sistemini birde tek karakterle bitiremeyiceğimiz duyduğum an oyundan soğudum gerçekten.Hiç hoşuma gitmedi hayal kırıklığına uğradım.Zaman durdurmalar falan berbat olmuş en azından seçenek olsaydı öyle değilmi max payne gibi olacak oyun tamamen aksiyondan ibaret Rockstar Games bile aksiyona gidiyorsa yapacak birşey yok oyun dünyası bitmiş durumda güvenebileceğimiz firma kalmadı.

Aeschyli

5.5.2013 12:54:08

0
Abi herşey güzelde şu oyunu tek karakterle bitirmek gibi bir seçenek yok gibi olayı çok fena bitirdi beni . Ben seçtiğim karakteri iyice özümseyen tiplerdenim.Hep onunla oynamak istiyorum belki. GTA 5 i bitirdiğimde diğer gta oyunlarındaki kahramanları benimsediğim gibi michael,franklin,treverıda benimseyebilirmiyim bilmiyorum...

BSC Misafiri

5.5.2013 12:36:26

0
BSC Misafiri 4.5.2013 21:44:36 sen resmen hayat simülasyonu istiyorsun oyun yahu bu:D git sims oyna hey allahım.

BSC Misafiri

4.5.2013 21:44:36

0
Umuyorum ki karavanla dolaşıp, karavanı ev belirlemek gibi bir özellik yaparlar. Oyun bittikten sonra karavanla şöyle bir tatile çıkmak, San Fierro' nun üst tarafındaki kumsalın oraya park edip, bir kaç hafta orada geçirmek. Oradan çıkıp da Mount Chiliad üzerinde kamp yapıp, avlanmak çok güzel olurdu. Tabii bir de uyuma eklemeleri gerekli oyuna, daha da keyifli olması için. En azından istediğimiz zaman uyuma olsa, kaç saat uyuyacağımızı belirlesek falan. Çadır, madır kurma olsa, bayılıyorum bu tarz ince ayrıntılara..

The Fehim 98

4.5.2013 20:16:12

0
Hadi artık bir an önce çıksın tarihin oyunu

digimon52

4.5.2013 20:07:14

0
Inanin bana oyun düsündügünüz gibi degil. sonucda cikinca herkes alip oynayacak.

Veyron720

4.5.2013 19:58:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Sp4rtacus Güya spor yapabilecektik oyunda!
Yollarda, caddelerde karşılaştığınız otostopçuları alıp istediği yere götürebilir, stunt jump yapabilir, uçuş mücadelelerine katılabilir, yogada yer edinebilir, golf, tenis ve motor yarışları yapabilirsiniz. Bunlar spor olmuyor mu ? Spor denilince sadece futbol mu biliyosun yoksa ?

RealArek

4.5.2013 19:51:10

0
Bide multiplayer haber tam gelse en iyi gta oyunu bu olucak.

The Fehim 98

4.5.2013 13:00:43

0
Bu oyuna artık bisey denmez. sabırsızlıkla bekliyorum

Megas Red

4.5.2013 09:12:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri bsc onaylamayacak gene ulan ama yazacam yav kardeşler yıllarca san andreas gibi gelmez dediniz nerde rpg öğeleleri nerde saç kıyafet değiştirme şimdi geldi ee ne oldu seriye yakışmayacak diyo adam allah aşkına bu oyunu oynamayın gerçekten sakın oynama ps4 de güzel oyunlar çıkıyo git onları oyna buraya gelme satın almayın siz eksik kalın lütfen
Bir solukta okudum çünkü noktalamaları böcekler yemiş.

Sp4rtacus

4.5.2013 00:52:52

-1
Güya spor yapabilecektik oyunda!

Sycylian

4.5.2013 00:23:08

+1
Harika oyun geliyor..

BSC Misafiri

3.5.2013 21:24:11

-1
bsc onaylamayacak gene ulan ama yazacam yav kardeşler yıllarca san andreas gibi gelmez dediniz nerde rpg öğeleleri nerde saç kıyafet değiştirme şimdi geldi ee ne oldu seriye yakışmayacak diyo adam allah aşkına bu oyunu oynamayın gerçekten sakın oynama ps4 de güzel oyunlar çıkıyo git onları oyna buraya gelme satın almayın siz eksik kalın lütfen

RockSharp

3.5.2013 16:55:26

+3
GTA olsun çamurdan olsun yahu

:::LOSTPLANET:::

3.5.2013 14:09:20

+2
" - Sosyal etkinlik olarak belirtilenlere göre yoldan 'misafir' alabiliyor " misafir :P ince işler yani

Cpt. Miller

3.5.2013 13:15:40

+1
Sana ne bebe. MP olması bu tür oyunların senaryo süresini kısıtlamaz, bilmiyorsan öğren. GTA gibi open world oyunu, sıradan fps shooter yerine koyanlar var. @ BSC Misafiri Asıl sana yazıklar olsun, şimdiye kadar kaç tane orjinal oyun aldın da millete laf söylüyorsun.

aliann34

3.5.2013 11:50:23

0
Gel gta 5 gel efsane gel ev satın alma,modifiye,saç sakal geri geliyor. Harita gta 4 ten büyük olacak. SA+IV+RDR+MP3 Karışımı olmuş. Gta 5 süper geliyor.rockstarı çok seviyoyum ya ah bide pc yede duyurursa tam olur.

Sir Maximus is BACK

3.5.2013 11:47:20

+1
Ağzımın suyu aktı,yazılanları okurken valla.

BSC Misafiri

3.5.2013 11:23:45

-2
scutaro 3.5.2013 08:37:04 mp için mi? yazıklar olsun.

CrazyToonz

3.5.2013 11:18:38

0
Gerçek oyun geliyor.

canoo

3.5.2013 11:03:20

-2
MP için alınır yazmışlar başlicam multiplayerınıza sizin yüzünüzden oynanış süresini 2-3 saate düşürücekler nerdeyse !

BSC Misafiri

3.5.2013 11:02:26

0
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aPvhX8zBxOc#at=453 Gta hakkında bir sürü yeni şey var videoda bakarsanız sevinirim

Cpt. Miller

3.5.2013 08:37:04

-1
Detaylandırmalar iyi olmuş, mp için alınır bu oyun.

angela99

3.5.2013 04:57:17

0
Trevor tam benlik bir karakter,mazoişt psikopat dengesiz manyak just cause'deki karakter gibi vurdulu kırdılı girişimci bir tip,tam benlik,git ortalığı karıştır onunla, süper la, gelse de alsak oynasak.

BSC Misafiri

3.5.2013 02:37:29

0
franklin i 2pac yapmak için sabırsızlanıyorm :)

BSC Misafiri

3.5.2013 02:37:28

0
Ekosistem, vahşi hayvanlar ve karakter kişileştirmesinin geri dönmesi hoş olmuş. San Andreas'ın daha detaylı ve gelişmiş hali geliyor anlaşılan. Ah keşke PC'ye de duyursalar..

BSC Misafiri

3.5.2013 02:37:19

0
şahsen ben lisanslı markalardan çok araba kontrollerinin iyileştirilmesini istiyorum araba sürüşü çok garip araba ağırlığını hissettirmesi lazım karton gibi araba sürüşünden bıktım şahsen

Babblebabble

3.5.2013 02:22:37

0
Aslında gizlilik hastasıyımdır ama şu GTA'nın ruhuna aykırı be Girecen cover'a her yeri yıkıp geçirip herkesi kurşuna dizecen, arabadan giderken kurşun yağdırıp magandalık yapıcan ki zevki çıksın

oxlayer

3.5.2013 02:11:13

0
bu oyun her oyunun karışımı gibi.ev garaj işyeri.ekosistemler araba uçak silah ....bide gta 4 ten haritası daha büyük olsun güzel.bide ps4 veya pc ye erken gelse daha güzel olacak.

Saiki

3.5.2013 01:47:34

0
En az 1 sene sıkılmadan oynayacağımız bir oyun geliyor:)

salata1234

3.5.2013 01:35:56

-6
eğer ölümsüz olma derecesine gelmezse oyun saints row misali olabilir sorun değil ama bence lisanslı araba cıkarsalar artık mesela oyunda ilerleyince ev v.s gibi şeyler alınca galerimizde bir son model lamborghini ferrari olsa fena olmaz mı arkadaşlar ? bunu tek isteyen ben miyim ? artık hayali arabalardan bıktım bence gta gibi bir seriye yakışmıyor hayali arabalar :/

omar2425

3.5.2013 01:00:06

0
Gta Şa da yetenek geliştirme vardı ancak bu kadar ayrıntılı degildi,oyuna çamur atmak için bahane aramayın.

InViSiBLePLaYeR

3.5.2013 00:27:04

0
Bunlar dışında bir de tam olarak PC ve yeni nesil konsollara çıkıp çıkmayacağını öğrenebilsek süper olurdu doğrusu ve bu yetenekler de de sadece araç ve silah kullanımı ile sınırlı olur umarum

Mudokon Kafası

3.5.2013 00:15:22

0
Fakiriz be! Konsol almıyoruz, para bulunca sistem yeniliyoruz. PC'ye geliştirseniz ne olurdu. Sayende gündüz kuşağı programında haykıran kadınlara döndüm Rockstar Games...

MakaveLiVII

3.5.2013 00:12:17

0
3 karakter oyuna ayrı birşey katıcaktır görevlerde farklı yerlerde farklı işlevlerde kullanmak güzel olabilir ama bullet time zamanı durdurma iyi olmamış belkide watch dogsa olan ilgiden dolayı böyle bişiler yapmışlardır ama şimdiki firmalar kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar normal bi yapım olsaydı daha iyi olurdu sanki bende bekliyordum oyunu ama bu özelliklerle bidaha düsünmek lazım artık çıkınca bakıcaz

dedektiv99

2.5.2013 23:45:21

+1
özel yetenek,farklı karakterler..Gta serisine yakışmayan şeyler bunlar. özellikle 3 tane karakter olayı kimin fikri ya ? Böyle saçma fikri koskoca Gta 5 Gibi bir oyunda nasıl deniyebilir Rockstar ? Özel yetenekler,zamanı yavaşlatma ?

KaleyDeskop

2.5.2013 23:41:33

0
Aynen bende rahat siz oldum lol reklamindan boyle hileli linkler yakismiyor

emaltindal

2.5.2013 23:41:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ne yapmış bunlar arkadaş gta gitmiş rpg oyunu olmuş özel yetenek nedirla hiçbir gta oyununda yoktu zaten hileleri var gtann özel yeteneğe ne gerek var tamamen oyuncular online rpg seviyorlar diye rpg özelliklerini yedirmişler içine hadi zamanı yavaşlatmayı anladıkta verdiğin hasarı artıran aldığın hasarı azaltan yetenek mi olur böyle oyunda D adınıda gta online yapaydınız bari gta 5 zaten eski gta oyunlarındaki gibi çıksada satardı diğer oyunlara benzetme amacı nedir arkadaş
Aynen katılıyorum. Onları okuyunca oyuna bir önyargı oluştu içimde. Gta la bu zamanı durdurma diye birşey mi olur :/

xanty

2.5.2013 23:35:59

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Reklam için yorum yapamam fakat Forbes geçen sene açıklamıştı bu raporu. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-League_of_Legends_Dunyada_En_Cok_Oynanan_PC_Oyunu-29570.htm
Haftalardır ilk 3 haberde asılı duruyor dünyanın en çok oynanan oyunu diye. Doğru yanlış değilki mevzu. Sadece kendilerini küçültüyorlar bsc olarak. Bakın bakalım bu tarzda yayın yapan hangi yurtdışı sitede var böyle reklam. Şu reklamı görmemek için siteye girmemek lazım Kaldıki verdiğiniz linkte ki şu yazıyı okumamışsınız sanırım : (Araştırmaya Avrupa ve Amerika oyuncuları dahil edildi, Temmuz 2011 / Haziran 2012 arasındaki veriler ele alındı) ! sene önceki heberi kaynak gösterip 1 ay boyunca ilk 3 haberde en çok bu oynanıyo diyip adamların sitesine link vermek miğde bulandırıcı.

Quirah

2.5.2013 23:12:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: xenferious Dünyanın En Çok Oynanan PC Oyunu Karşınızda diye gözümüze sokmayın ya nerde hangi dünya orası. Sağda solda reklam diye verin haber diye kandırıyorsunuz.
Reklam için yorum yapamam fakat Forbes geçen sene açıklamıştı bu raporu. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-League_of_Legends_Dunyada_En_Cok_Oynanan_PC_Oyunu-29570.htm

BSC Misafiri

2.5.2013 23:10:54

-1
GTA+FarCry+Max Payne = MUHTESEM!

BSC Misafiri

2.5.2013 23:10:51

0
Ne yapmış bunlar arkadaş gta gitmiş rpg oyunu olmuş özel yetenek nedirla hiçbir gta oyununda yoktu zaten hileleri var gtann özel yeteneğe ne gerek var tamamen oyuncular online rpg seviyorlar diye rpg özelliklerini yedirmişler içine hadi zamanı yavaşlatmayı anladıkta verdiğin hasarı artıran aldığın hasarı azaltan yetenek mi olur böyle oyunda D adınıda gta online yapaydınız bari gta 5 zaten eski gta oyunlarındaki gibi çıksada satardı diğer oyunlara benzetme amacı nedir arkadaş

xanty

2.5.2013 23:09:56

+4
Şu dünyanın en çok oyunu diye abuk subuk bir reklam almışsınızya. Nezamana kadar sürecek ? Reklamında bi üsturubu var arkadaş. Az dirayetli olun alacaksanız sağa sola alın reklamıda haberlerde ne işi var ? Para için her şey yapılmaz yazık.

Keras

2.5.2013 23:08:28

0
senaryoyu geç multiplayeri varsa direk orjinal alınır.

xenferious

2.5.2013 23:04:37

+5
Dünyanın En Çok Oynanan PC Oyunu Karşınızda diye gözümüze sokmayın ya nerde hangi dünya orası. Sağda solda reklam diye verin haber diye kandırıyorsunuz.

BlackLead

2.5.2013 22:59:39

0
2 kısmı sevmedim o zaman durdurma kısımları falan.Birde yetenek geliştirmeyi.

alemburda34

2.5.2013 22:51:47

0
Verdigim paraya göre en uzun oynadigim oyun hiç can sikmiyor bazen sif araba sürmek için bile Gta açiyorum

K.Dot

2.5.2013 22:38:15

0
RPG benzeri açık dünya TPS action olmuş bu Saç sakal,araba modifiye,emlakçılık,yetenek ağacı,yardımcı kiralama,deniz yaşamı,silah kişiselleştirmesi...

bkaakco

2.5.2013 22:29:10

+2
Özelliklerin hepsi ayrı bir güzel. Denildiği gibi tam SA + IV+ RDR karışımı olmuş. E haliyle ortaya yeni bir şaheser çıkmış.

Zebercet

2.5.2013 22:19:30

0
Böylesi gerçekçi bir oyuna arcade detaylar yakışmamış ama beklenti büyük tabii.

regaibyigit.

2.5.2013 22:18:38

0
o zaman alırız franklini dövme saç vs. gansta tayfa

No-One

2.5.2013 22:06:40

0
Özel yetenekler dışında harika detaylar var.

_GRKM_

2.5.2013 22:04:45

0
Oyun Güzel Olacağa Bezniyor birde Pc Aynı Anda Çıksa :D Ve Ya Fazla Bekletmese :D

rambocuk

2.5.2013 21:57:35

0
Vayy be zaman durdu artık çıkmaz bu oyun :D

Tfn123

2.5.2013 21:53:29

-1
Birileri Watch Dogs mu dedi?

Sherlock69

2.5.2013 21:44:07

+2
Açıkçası zamanı durdurma falan okuyunca biraz içim burkuldu ama iyi olacağına şühe yok tabiki

BSC Misafiri

2.5.2013 21:35:53

+1
valla okurken içim gitti inşallah tez zamanda pcdede görürüz

Creativeflo

2.5.2013 21:31:28

0
enfes

Havya Makinesi

2.5.2013 21:30:40

+1
Butun R* oyunlari bir oyunda birlesmis.

aterikasedi

2.5.2013 21:17:03

+1
Dağlarda vahşi hayvanların olması güzel bi detay.

Chosen_One

2.5.2013 21:16:01

+3
saç, ve dövme? Holy Sh.......

DirtyShady

2.5.2013 21:10:42

+7
ev satın almayı kaldırdık demişlerdi heralde gelen tepki yüzünden geri almışlar :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grand Theft Auto V ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
714 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız