Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy VII Rebirth Detayları: Bölgeler, Keşifler, Mini Oyunlar ve Dahası

 
Square Enix tarafından oyunculara sunulmaya bekleyen yeni aksiyon rol yapma oyunu Final Fantasy VII Rebirth, PlayStation 5 için çıkışını gerçekleştirmeyi bekliyor. Elbette bu süreçte oyun hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor ve bu yeni detayları da sizler için bu haberimize derliyoruz. Bu liste içerisinde oyunda yer alan bölgeler oyun hakkında yeni detaylar ve daha fazlası yer alıyor. Umuyoruz ki sizler için faydalı bir içerik olur.

Öncelikle Final Fantasy VII Rebirth, Final Fantasy VII Remake projesinin ikinci kısmı olarak karşımıza çıkıyor. Yani proje normalde 3 oyundan oluşuyor ve bu oyun ise ikinci oyun olarak karşımıza çıkıyor ve bundan sonraki süreçte de bir oyun daha çıkışını gerçekleştirmeyi planlıyor ve böylece remake projesi tamamlanmış oluyor. Bu oyun içerisinde elbette yeni içerikler, yeni hikayeler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Geçtiğimiz günlerde oyun hakkında Tokyo Game Show 2023 etkinliği kapsamında yeni bir fragman yayınlandı. Bu fragman içerisinde mini oyunlara ve oyunun dünyasına bir bakış atıldı. Elbette oyunun dünyası çeşitlilik bakımından gerçekten de bizlere ilgi çekici yapıları sunmayı hedefliyor ve burada da oyuncular için çok fazla etkinliğin olacağı belirtiliyor. Bu etkinlik kapsamında sunulan fragman içerisinde yan etkinliklere oldukça fazla bir bakış atılıyor ve bu yan etkinlikler oyun içerisinde büyük önem arz ediyor.
 
Bunun dışında yine mini oyunlar dahilinde piyano ritim oyunları, özelleştirmeler kart oyunları ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bu kısımda elbette yapılabilecek oldukça fazla etkinlik bulunuyor ve bu etkinliklerde oyunculara gerçekten de farklı anlar yaşatabiliyor. Yine mini oyunlar oyuncular tarafından sevilen ve oyunda eğer canınız sıkıldıysa bu etkinliklere göz atabileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Umuyoruz ki güzel etkinliklerle ve ilgi çekici içeriklerle beraber bu oyunda da karşılaşabiliriz. Son olarak bu fragman hakkında şunu söylemeliyiz ki yaklaşık yarım saatlik bir fragman karşımıza çıktı ve bu fragmanı da aşağıya bırakıyorum. Siz de bu fragmanı içerisinde  istediğiniz kısma ilerleyebilir ve oyunun son detayları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dolayısıyla uzun bir oynanış içeriğini ve dinamiğini bizlere aktaran bir video olmuş diyebiliriz. 
 
İşte video

- 28:59 / 1:01:16 – 30 dakikalık Grasslands oynanış
- 1:04:08 / 1:06:50 – Grasslands mini oyunfragmanı
- 1:09:23 / 1:13:25 – Piyano oynanış içeriği
 
 

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Tokyo Game Show 2023 etkinliği sonrasında geçtiğimiz günlerde oyun hakkında yeni detaylar aktarıldı. Bu detaylar içerisinde oyunda yer alan bölgeler hakkında çeşitli detaylar verildi ve yine oynanış mekanikleri konusunda da bizlere çeşitli ayrıntılar aktarıldı. Bunun yanı sıra yeni ekran görüntüleri mini oyunlar ve aksiyon içerikleri de bu detaylar arasında bulunuyor. Şimdi ise a geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve yeni bölgelere ve aksiyon kısmına bir göz atalım.
 
Regions of the World
 
 

Geniş bir açık dünyayı bizlere sunmayı hedefleyen oyun içerisinde istediğiniz gibi ilerliyor, karakterinizi beraber bu topraklarda yer buluyor ve etrafı istediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz. Oyunda bu açık dünya içerisinde yer alırken aynı zamanda arkadaşlarınıza katılıyor ve ikonik karakterlerle beraber burada benzersiz bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre her bölge benzersiz bir yapıyla karşımıza çıkmayı hedefliyor ve bu benzersiz bölge içerisinde de elbette kendimizi farklı atmosferlerle ve manzaralarla beraber karşılaşırken bulabiliyoruz. Dolayısıyla açık dünya oyunlarında siz de biliyorsunuz ki farklı bölgelerin olması ve ilgi çekici detayların yer alması gerçekten de mühim. Hem oyuncular açısından hem de hem de izleyenler açısından gerçekten de bu tarz yerlerin olması ilgi çekici detayları da beraberinde getiriyor. Bu bölgelerin ilgi çekici olması bizi oyuncular olarak buralara adım atmamızı sağlıyor ve keşif unsurlarının gerçekten de dikkate değer olduğunu gösteriyor. Yine bu kısımda oyun bizlere açık dünya sunarken elbette sağa sola çeşitli hazineleri de bırakmayı ihmal etmiyor. Bu kısımda yine keşif unsurlarının ve çeşitli detayların olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda yine bu doğrultuda yeni görevleri kilidini açabileceğimiz yapılar, hazineleri ortaya çıkarabileceğimiz bir görev dizaynı ve daha fazlası yer alıyor. Bu görevlerle ve içeriklerle beraber de elbette hem etrafı keşfedebiliyor hem de farklı düşmanlarla beraber bu bölgeler içerisinde yer alabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerim de her biri benzersiz bir şekilde karşımıza çıkıyor diyebiliriz.

Grasslands
 
 

Zengin yeşilliklere sahip bir bölge olan Grasslands adından da anlaşılacağı gibi otlak kısımlarını bizlere aktarıyor. Burada geniş düzlükler ve yemyeşil araziler bizleri bekliyor. Elbette bu kısımlarda istediğiniz gibi etrafı keşfedebiliyor ve kendinizi manzaraya ve atmosfere bırakabiliyorsunuz. Bu bölgelerde bir yandan çiftlikler bulunuyor, bu çiftlik içerisinde istediğiniz şekilde özelleştirmelere girebiliyor ve mini oyunlar da bu kısımlarda yer bulabiliyor. İstediğiniz gibi çiftliklere ilerleyebildiğiniz ve maceralarınıza bataklıkta devam edebildiğiniz bu bölgeler gerçekten de ilgi çekici kısımları bünyesinde barındırıyor. Bitkiler bakımından zengin, geniş ve yeşil yeşil bölgeleri bizlere aktaran Grasslands hemen hemen her bir oyuncuya hitap eden yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarz bölgelerin kendine ait atmosferleri ve manzaraları bulunuyor. Aynı zamanda burada farklı farklı düşmanlarla ve mini oyunlarla beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında yine yan etkinlikler de bu kısımlarda karşımıza çıkıyor ve çeşitli görev dizileri ile beraber de etrafı keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.

Junon ve Under Junon
 
 

Bu bölge Cumhuriyet'in eski başkenti olan bir yapıyı bizlere aktarıyor. Buralarda elbette eski başkent olması ile beraber çeşitli kalıntılar harabeler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Hareketli bir liman kenti olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen burada elbette sığınmacılar, balıkçılar ve daha fazlası bulunuyor. Issız bir balıkçı köyü olarak da bilinen bu kısımlarda elbette istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve buraları keşfetmek için de karakterinizle beraber yol alabiliyorsunuz. İlgi çekici bölgeleri ve kısımları bünyesinde barındıran burası Her oyuncunun uğrayacağı ve uğrak noktası olunabilecek bir yer olarak oyundaki yerini alıyor. Birçok kez el değiştiren bu bölge bakalım oyun içerisinde bizlere hangi detayları ve yeni oyunları sunacak hep birlikte göreceğiz.

Bunun dışında yine bu bölge hakkında biraz daha detaya girecek olursak burası daha önceden bağımsız ve gerçekten de refah bir şekilde yönetilen bir bölge olmuştu. Elbette bu refah ve ekonomik seviyenin yüksek olması diğer insanların da dikkatini çekti ve böylece burada bir mücadele içerisine girildi. Eski bir başkenti olan bu kısım hem bir liman kenti olarak hem de balıkçı köyü olarak karşımıza çıkıyor. Burada elbette şehrin en büyük ikinci karakolu da bulunuyor ve su altı reaktörü ile beraber de burada eşsiz bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Elbette bu kısmı savunmak ve bu eski başkent dolaylarında gezinmek gerçekten de güzel olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gezebileceğiniz ve buraları keşfedebileceğiniz bir bölge olarak bu liman kenti karşımıza çıkıyor ve oyun içerisinde de bu bölgenin olacağından bahsedebiliyoruz. Vatandaşların sığındığı ve canlı bir şehir görüntüsünün yer aldığı bu kısımlarda elbette farklı karakterlerle beraber diyaloglara girebiliyor, buralardan farklı mini oyunlara doğru yol alabiliyor ve aynı zamanda farklı görevlerle beraber de etrafı keşfedebiliyorsunuz. Her bölgenin yukarıda da bahsettiğim gibi kendine ait farklı tarzları olduğundan dolayı buralarda yine yeni görevlere yelken açabiliyor ve bu görevlerle beraber de sırları ve hazineleri açığa çıkartabiliyorsunuz.

Golden Saucer
 
 

Corel adlı bir çöl üzerine inşa edilmiş bu bölge diğer insanların dediğine göre yıldızlı bir cennet olarak karşımıza çıkıyor. Burada son teknoloji ürünler oyun içerisinde yer alan turistleri kendisine çekiyor ve gerçekten de hem gün batımı hem de günün doğuşuyla beraber eşsiz manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Elbette bu kısım daha fazla atmosfere ve manzaralara odaklanmış durumda ve buralarda gezinmek gerçekten de oyuncular açısından oldukça eğlenceli ve dikkat çekici bir durumu ortaya döküyor. Keşif unsurlarının bol bol karşımıza çıktığı bu yapım içerisinde elbette bu kısımları gezmek, buralardaki sırları açığa çıkarmak ve buralardaki yapıları ortaya dökmek oldukça önem arz ediyor. Oyunda farklı bölgeler olduğundan dolayı elbette her bölge içerisinde farklı görev dizileri ile karşılaşabiliyor ve buralarda atıldığımız maceralarda farklı karakterlerle beraber diyalog içerisine girebiliyoruz. Bir yandan buraları keşfetmek için atıldığımız oyun içerisinde farklı düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve her bölgenin kendine ait düşman çeşitliliği bulunabiliyor. Elbette bu tarz detaylar da oyunun içeriğinin ne kadar kapsamlı olduğunu bizlere sunuyor ve bu eşsiz manzaralarda gerçekten de oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Bu manzaralar içerisinde genel olarak oyuncular kendilerini kaybedebiliyor, sürekli olarak ekran görüntüsü alabiliyor ve bunları diğer arkadaşlarıyla beraber paylaşabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir yapının olması oyuncular açısından sevindirici bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Keşif unsurları
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi keşif unsurları oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda açık dünya yapısı ile beraber karşılaşabiliyor ve bu açık dünya yapısı ile beraber kendimizi keşif unsurlarına kaptırabiliyoruz. Bu tür oyunlarda etrafı keşfetmek çeşitli sırları açığa çıkarmak ve buralardaki güzellikleri ortaya dökmek gerçekten de oyuncular açısından eğlenceli bir deneyimi aktarıyor diyebilirim. Bunun dışında elbette keşif unsurları ile beraber etrafı keşfetmek çeşitli ve gizli hazineleri ortaya çıkarmak, gizli yapıları açığa çıkarmak ve buralarda bulunan yapılar hakkında bilgiler öğrenmek oldukça mühim. Çünkü oyun keşif unsurları ile beraber bizlere merak uyandıracak içerikleri aktarmayı hedefliyor ve bu tarz oyunlarda merak duygusu gerçekten de olması gerekiyor. Hal böyle olunca oyun içerisinde açık dünyayı gezdirecek tek duygu merak duygusu. Dolayısıyla buralarda gezip tozmak, ilginç detaylarla beraber karşılaşmak ve bunlarla beraber yol almak ancak bu duyguyla beraber olabiliyor ve oyuncular buraları keşfederken oldukça eğlenebiliyor. Oyunda maceramız boyunca istediğimiz şekilde mola verebiliyor, sağa sola ilerleyebiliyor ve buralardaki hazineleri açığa çıkarabiliyoruz veya ek olarak buralarda büyüleyici keşifler yapabiliyor ve bu keşiflerle beraber de farklı içeriklerle karşılaşabiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğim gibi oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralarda istediğimiz şekilde yer alabiliyor ve aynı zamanda hem çiftliklere hem yemyeşil alanlara hem de liman kentlerine doğru adım atabiliyoruz. Elbette çiftlikler oyun içerisinde yine büyük önem arz ediyor. Çünkü bu çiftlikler içerisinde istediğiniz şekilde teçhizatlarınızı düzenleyebiliyor ve takas işine girebiliyor.

Diğer taraftan çiftlik konusunda kendinizi geliştirebiliyor mini oyunlara dalabiliyor ve daha fazlasını bu yapım içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Yine aynı zamanda oyun içerisinde çiftliklerle beraber kuşunuzu dilediğiniz gibi özelleştirilebiliyor ve üzerinize farklı kıyafetler de alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da size farklı bir yapının olduğunu gösteriyor ve özelleştirme seçeneklerinin de burada bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette özelleştirme seçenekleri genel olarak oyuncular tarafından seviliyor. Çünkü aynı şeyleri giyip oyun sonuna kadar bu kıyafetle beraber ilerlemek belki de sıkıcı olabilir ancak özelleştirme seçenekleriyle oyun içerisinde ara ara bu tarz değişiklikler yapmak hem oyuncuları rahat bir nefes aldırıyor hem de oyunda kendini daha gelişmiş hissedebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş saatler harcayacaksak gerçekten de bu özelleştirme mekanikleriyle beraber uzunca vakitler geçirebiliyoruz.

Eşya geliştirme ve oluşturma sistemi
 
 

Oyun içerisinde söz etmemiz gereken bir mekanik daha bulunuyor. Bu da eşya dönüştürme veya eşya yaratma mekaniği. Bu mekanikle beraber elbette diğer oyunlardan aşina olduğunuz bir zanaatkarlık içeriği ile karşılaşabiliyor ve bu craft mekaniği ile beraber de farklı malzemelerle yeni silahlar üretebiliyoruz. Bu oyunda da aynı şekilde bir sistem mevcut. Oyun içerisinde eşyaları dönüştürmek ve eşyalarla beraber yeni içeriklere yelken açmak için elbette etraftaki malzemeleri toplayabiliyor ve etraftaki malzemelerle beraber kendi envanterimize çeşitli kaynaklar atabiliyoruz. Eşyalarımızı dönüştürmek için yukarıda da bahsettiğim gibi craft mekaniği ile beraber haşır neşir olabiliyor ve aynı zamanda nadir eşyaları elde etmek için de bu dönüştürücüyü kullanabiliyoruz. Yeni formüllerin kilidini açabileceğimiz bu sistem sayesinde elimize daha güçlü ve daha nadir silahlar alabiliyor ve böylece hem kendimizi daha gelişmiş hissedebiliyor hem de buradaki düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda karşımıza elbette ilk etapta kolay düşmanlar çıkabiliyor ancak daha sonrasında ise zorlu düşmanlarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. İşte bu kısımlarda elde ettiğimiz ve nadir olarak dönüştürdüğümüz silahlar devreye giriyor ve bu silahlarla beraber de düşmanlara daha fazla hasar verebiliyor ve hem de kendimize hayatta tutabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu zanaatkarlık yani craft mekaniği oldukça önem arz ediyor ve sizin de bu mekanikle beraber oldukça fazla vakit geçireceğinizi söyleyebiliyoruz.

Yan görevler ve tuhaf işler
 
 

Oyun içerisinde açık bir dünya bulunduğundan dolayı elbette sürekli olarak ana görevlerden ilerleyemiyor aynı zamanda oyunun bizlere yan görevleri sunduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda oynanış içeriğini arttırmak ve oynanış süresini yükseltmek için bu tarz girişimler yapılabiliyor ve yan görevler bu tarz açık dünya oyunlarında oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Elbette oyuncular kanadında bu yan görevlerin oldukça boş olmaması gerekiyor ve sürekli olarak aynı görevleri yaparken de gerçekten sıkılabiliyoruz. Dolayısıyla bu dengenin oldukça iyi tutturulması gerekiyor ve sürekli olarak aynı yan görevlerle beraber karşılaşmak gerçekten de istemiyoruz.

Bu yapım içerisinde tuhaf işlere adım atabileceğimiz ve paralı bir şekilde yapabileceğimiz çeşitli görevler bulunuyor. Paralı asker olarak çalıştığımız yapım içerisinde bildiğiniz üzere Cloud adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakter de paralı asker olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu meslekle beraber gittiğimiz her yerde ihtiyacı olan insanlardan çeşitli görevler alabiliyor ve bu insanlarla beraber de diyaloglar içerisine girebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi her bölgede farklı diyalog içerisine girebileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor, bu karakterlerin bazıları elbette aklımıza kazanabilecek bir tarzda karşımıza çıkıyor. Diğer kısımlarda ise bazı karakterleri unutabiliyoruz. Bu da oldukça normal. Dolayısıyla oyun içerisinde bu karakterlerden istediğimiz şekilde görevler alabiliyor veya görevlere ve tuhaf olayları geçiş yapabiliyoruz. Elbette bu karakterler bizlere tuhaf tuhaf veya ilgi çekici görevler verebiliyor ve karşılığında ise çeşitli hazinelerin ve ganimetlerin sahibi olabiliyoruz. Şunu da belirtmek gerekiyor eğer iş arıyorsak büyük karakollardaki ilan panolarına göz atmak gerekiyor ve bu ilan panolarında çeşitli görevler bulunuyor ve bu görevleri yaparak da farklı kaynakların ve hazinelerin sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yan görevlere bu ilan panolarıyla beraber de ulaşabilir ve aynı zamanda farklı karakterlerle de burada karşılaşabiliyorsunuz.
 
 

Geniş bir dünyayı adım attığımız yapım içerisinde elbette olmazsa olmaz dünya içi etkinlikler bulunuyor. Yine etrafta bulunabileceğimiz ve keşfedebileceğimiz süre boyunca çeşitli araştırma taleplerini toplayabiliyor ve bu talepleri tamamlayabiliyoruz. Aynı zamanda bu etrafta bulunan araştırma yani istihbarat içerikleri ile beraber dünya hakkında çeşitli detaylara sahip olabiliyor ve aynı zamanda burada yeni ayrıntılarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dünya içerisinde sağda solda yapılabilecek oldukça fazla etkinlik bulunuyor ve bu etkinlikler kapsamında etraftan çeşitli bilgiler toplayabiliyor, keşfedilecek yeni yerlerin kilitleri açabiliyor ve aynı zamanda manzaralara doğru adım atabiliyoruz. Karakterimizle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda etraftan çeşitli veriler toplayabiliyor ve bu verilerle beraber de yeni materyaller geliştirebiliyoruz ve aynı zamanda dünya hakkında çeşitli detayların da sahip olabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu içeriklerle beraber yine detayları ortaya çıkarabiliyor ve aynı zamanda dünya ve hikaye hakkında da birçok sırrı ortaya dökebiliyoruz.

Chadley
 
 

Oyun içerisinde elbette farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu farklı karakterlerde hikaye konusunda bizlere yardımcı olabiliyor ve aynı zamanda bu karakterler oyun içerisinde karşımıza çıkabiliyor. Chadley adlı karakter bizlere oyun içerisinde dünyayı ve gezegeni anlamamız konusunda yardımcı olabiliyor ve aynı zamanda bizleri çeşitli görevlerle beraber eşlik eden bir karakter olarak burada bulunuyor. Partinin yardıma ihtiyacı olduğu zamanlarda Chadley gerçekten de büyük işler başarabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette arkamızdan destekçi olarak yer alıyor.
 
Remnawave Towers
 
 

Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgeleri burada detaylandırıyor ve aynı zamanda bu detaylarla da bu yerler hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz. Yine Remnawave Towers adıyla karşınıza çıkacak olan bu bölge çeşitli kuleleri ve araştırma içeriklerini bünyesinde barındırıyor. Bu kuleler ve araştırma tesisleri içerisinde elbette farklı detaylarla beraber karşılaşabiliyor, buraları istediğimiz gibi ziyaret edebiliyor, farklı içeriklerle burada yer bulabiliyor ve aynı zamanda farklı manzaralarla gözümüz gönlümüz açılabiliyor. Dolayısıyla bu yer oyun içerisinde yine önem arz eden kısımlar arasında yer alıyor ve bu yere de oldukça fazla uğrayabiliyoruz. Oyunda yine bu yerleri ziyaret ederken farklı içeriklerle, mini oyunlarla ve düşman çeşitliliği ile beraber karşılaşabiliyor ve bu kısımlarda yine açığa çıkarılabilecek çeşitli sırlar ve hazinelerde bulunabiliyor. Dolayısıyla oyunda oldukça fazla keşfedilecek bölge bulunuyor ve her bölgenin de yukarıda bahsettiğim gibi farklı içerikleri bizlere aktarılıyor.

Aksiyon içerikli görevler
 
 

Oyun bizlere genel anlamda elbette aksiyon macera ve rol yapma deneyimini aktarıyor ve oyun içerisinde savaşlar büyük yer kaplıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde atıldığımız bu macerada elbette görevlerin içeriği de savaş temeli etrafında dönebiliyor ve bazı görevler sadece savaş içerikli olabiliyor. Oyunda etrafı gezdikçe ve yeni karakterlerle tanıştıkça ve hatta ilan panolarını göz attıkça yeni görevlerle beraber karşılaşabiliyor ve bu görevlerle beraber de elbette aksiyonun dozunun arttığını görebiliyoruz. Yine bu yapım içerisinde savaş görevlerine adım attığımız süre boyunca kendimizi yeni mücadeleler içerisinde bulabiliyor, yeni mücadelelerin kilidini açabiliyor ve farklı alanlara doğru ilerleyerek buralardaki düşmanları ve şeytanları aramaya koyulabiliyoruz. Buralarda özel görevler hakkında yine yeni detaylar öğrenmeye çalışıyor ve bu detaylar da oyun içerisindeki gidişatımızı etkiliyor diyebiliriz. Bu tarz savaş içerikli görevler elbette hem zihinsel hem de bedensel cesaretimizi test edebiliyor ve oyun içerisindeki karakterimizin kullanımını da oldukça etkiliyor. Bu yüzden oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca savaş içerikleri ile beraber karşılaşabiliyor ve stratejik bir planı burada kendimizce belirleyebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada yaptığınız savaşlar ve elinize aldığınız silahlar sürekli olarak değişkenlik gösteriyor ve farklı görevlere doğru adım atarak da buralarda farklı hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Araştırma alanları 
 
 

Bir bölgeye doğru atıldığınız ve chocobo binek hayvanı bir koku aldığı bu koku elbette bir hazinenin kokusu veya farklı keşfedilebilecek bir alanın detayını bize aktarabiliyor. Dolayısıyla oyunda yanımızda bulunan binek hayvanımız oldukça dikkat ediyor ve bu binek hayvanla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda bu canlı bir koku aldığı zaman üzerinde soru işareti karşımıza çıkabiliyor ve bu soru işareti elbette dikkat etmemiz gereken ve orayı araştırmamız gereken bir detayı bizlere aktarıyor. Dolayısıyla bu soru işareti olan yere gittiğimiz kısımlarda açığa çıkarılabilecek değerli eşyalar ve yeni bir dönüştürücü formülü de burada karşımıza çıkabiliyor. Hal böyle olunca bu kısımları araştırmak ve bu kısımlara adım atmak oldukça önemli arz ediyor. Çünkü bu kaynaklar yukarıda da bahsettiğim gibi zanaatkarlık mekaniği ile beraber yeni formüllerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda hem karakterimizi hem de kendimizi geliştirmemiz konusunda yardımcı olabiliyor. Böylece etraftaki soru işaretli kısımlarını araştırmak ve buralardaki değerli eşyaları ve dönüştürücü formüllerini elde etmek oldukça mühim ve oyun içerisinde yapmanız gereken en önemli unsurlar arasında da yer alıyor diyebilirim.

Chocobo durakları
 
 

Oyun içerisinde yer yer Chocobo durakları karşımıza çıkabiliyor ve bu duraklar elbette seyahat noktaları içeriğini bizlere aktarıyor. Yani bu duraklarla beraber karşılaşırsak elbette burayı hızlı bir şekilde onarabiliyor ve bu onarım esnasında da burasını hızlı seyahat noktası olarak kullanabiliyoruz. Elbette bu noktalar oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir yerden bir yere gitmek için uzunca yolu tepmekten ziyade hızlı yolla beraber doğrudan oraya varabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisindeki yeri aldığımız süre boyunca bu hızlı seyahat noktalarını açabiliyor ve bir yerden bir yere gitmek için bu hızlı seyahat noktalarını kullanabiliyoruz. Bu tarz seyahat noktaları elbette siz de biliyorsunuz ki oyuncular açısından oldukça mühim. Çünkü sürekli olarak uzak noktalara seyahat etmek ve uzak bölgelere doğru ilerlemek belli bir zamanı da bünyesinde barındırıyor ve zaman kaybetmemek adına bu noktalardan ilerlemek oldukça mühim.

Hızlı seyahat noktalarıyla beraber elbette daha önce ziyaret ettiğiniz kasabalara, Chocobo duraklarına ve diğer konumlara doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Elbette maceralarınızın hızını arttırmak ve zamandan tasarruf etmek için bu noktalar oldukça önem arz ediyor. Yine yukarıda da bahsettiğim gibi hızlı seyahat noktaları, sürekli olarak kullanabileceğiniz bir mekanik olarak karşımızda yer alıyor. Bu mekanikler bu tarz oyunlarda büyük önem arz ediyor. Çünkü açık dünya oyunlarında gerçekten de bir yerden sonra artık görevlerin arası ve keşfedebileceğimiz kısımların konumları uzak yerlerde kalabiliyor. Dolayısıyla bu kısımlarda ise hızlı seyahat noktaları bizlerin imdadına yetişebiliyor.
 
 

Şimdilik oyun hakkında yeni detaylar bu şekilde bizlere aktarılmış durumda ve bu detaylara yenisi eklendiği zaman yeni bir liste ile beraber sizlerin karşınızda olmayı umuyoruz. Beklenen oyunlar arasında yer alan Final FantasyVII Rebirth, 29 Şubat 2024'te PlayStation 5 için çıkış yapmayı bekliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
ryo aksiyon macera
The Dark Pictures Anthology: Little Hope, 5 Ekimde Switch'e Geliyor: İşte Detaylar Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Strateji Oyunları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy VII Rebirth
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız