Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FIFA 12, Impact Engine ile Fark Yaratacak

FIFA 12, Impact Engine ile Fark Yaratacak

     Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) bugün, dünyanın en iyi spor video oyununa devrim yaratacak yenilikler kazandıracak olan yeni fizik motoru Futbolcu Çarpışma Motorunu duyurdu. İki yıldır üzerinde çalışılan yeni Futbolcu Çarpışma Motoru sayesinde FIFA 12’de sahadaki her durumda gerçek dünya fizik kuralları aynen uygulanacak. EA Canada’daki FIFA geliştirme ekibi tarafından yaratılan bu motor, gerçek dünya futbolundan esinlenilerek FIFA 12’ye kazandırılan büyük yeniliklerden yalnızca bir tanesi.

     “FIFA 12’nin geçirdiği değişim evrim değil, gerçek anlamda bir devrim,” diyen ve son üç yılda 136 video oyun ödülü kazanan FIFA serisinin Baş Yapımcısı Kaz Makita, “Şimdiye kadarki en iyi ve en gerçekçi FIFA oyununu yaratmak için vizyonumuzu yansıtacak yeni bir teknolojiye ihtiyacımız vardı. Oyuncularımız Futbolcu Çarpışma Motorunun önemini anında görecek ve daha da önemlisi, hissedecekler” diye konuştu.

     Oyunu tamamen değiştiren yeni Futbolcu Çarpışma Motoru, FIFA 12’nin PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi ve Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemindeki en büyük artılarından biri olacak. Oyuncular futbolcuların top mücadelelerini, top kapma çabalarını ve birbirine fiziksel temaslarını gerçek dünyadakine sadık biçimde tecrübe edebilecekler. Çarpışma Motoru, futbolcuların vücudundaki her bir temas noktasını gerçek zamanlı olarak hesaplayarak, her çarpışmada son derece doğal ve inanılır sonuçlar ortaya koyacak. Futbolcular topu kapmaya çalışırken birbirlerini itip çekiştirebilecek, hafif darbelerden daha rahat biçimde kurtulabilecekler.

     Gerçek dünya futbolundan esinlenilen devrimsel oyun yenilikleri FIFA 12’nin daha derin ve etkileyici bir oyun sunmasını sağlayacak. Yeni Hassas Top Sürme özelliği ile hücum futbolcuları topa dokunuşlarında daha sağlam kontrole sahip olacaklar, Taktiksel Savunma özelliği ise savunmayı çok daha yeteneğe yönelik ve anlamlı hale getirecek. Profesyonel Futbolcu Zekası sayesinde futbolcu zeka ve performansında yeni nesle şahit olurken, yeni Kariyer Modu ile deneyiminizi daha da gerçek kılacak gerçek dünya hikayeleriyle karşılaşacaksınız.

     Yeni Hassas Top Sürme özelliği ile dar alanlarda topu daha iyi kontrol edebilecek, hücum sırasında karar vermek için daha fazla zamana sahip olacak ve oyunun temposunu daha iyi kontrol edebileceksiniz. Hücumda yapılan yenilikler, baştan tasarlanan defans mekanikleriyle dengelenmiş durumda. Yeni Taktiksel Savunma özeliği ile savunmalar daha stratejik bir yön kazanacak, pozisyon alma, pas kesme ve top kapma eşit öneme sahip olacak.

     Sahadaki futbolcular sahip oldukları Profesyonel Futbolcu Zekası sayesinde sahip oldukları yeteneklere, takım arkadaşlarının güçlü yanlarına ve özelliklerine dayanan kararlar verecek. Örneğin üstün görüş yeteneğine sahip oyuncular, diğer oyuncuların fark edemeyecekleri boş alanlara top kaçırabilecekler. Real Madrid’den Kaká, daha zayıf görüş yeteneğine sahip bir oyuncuya göre daha uzaktaki takım arkadaşlarının koşu yollarına pas atabilecek. Takımlar hücumlarını sahadaki oyuncularının güçlü yanlarına ve rakip oyuncularının zayıf yönlerine bağlı olarak şekillendirecekler ve maçların hem daha çeşitli, hem de daha gerçekçi olmasını sağlayacaklar.

     FIFA 12 ayrıca gerçek dünya hikayelerini konu alan yeni bir Kariyer Modu da içeriyor. Futbolcu morali, saha içi kondisyonu ve ligde bulunduğunuz konum maçların sonuçlarına doğrudan etki edecek. Oyuncular sonuçlarını sahada görecekleri birçok karar vermek zorunda kalacak ve çok çeşitli faktörlerle yüzleşecekler.

     Maç öncesinden bitiş düdüğüne kadar yeni ve taze görünmeyi hedefleyen FIFA 12, otantik maç günü deneyimi, yeni menü sistemi ile daha hızlı ve kolay dolaşım ve 500’ün üzerinde lisanslı takım da sunacak.

     FIFA 12 bu sonbaharda, PlayStation®3, Xbox 360®, Wii™, PC, PlayStation®2 bilgisayar eğlence sistemi, Nintendo 3DS™, PSP® (PlayStation®Portable) sistemi, iPhone®, iPad™, ve iPod® touch için piyasaya çıkacak.
 
                                                                                                                  Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
EA EA Games EA Sports futbol spor FIFA 12 PC PS3 Xbox 360 PSP 3DS NGP PSP2 Wii DS Microsoft Sony Nintendo Xbox Live PSN
Söylenti: NGP'nin Asıl Adı Playstation Vita Olacak Diablo 3'ten Yeni Görüntüler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.6.2011 19:06:30

0
pc için bu özellikler yok anlaşılan:(

renesis3

31.5.2011 13:12:06

0
Oyunu tamamen değiştiren yeni Futbolcu Çarpışma Motoru, FIFA 12’nin """""PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi""" ve """"Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi""""""""ndeki en büyük artılarından biri olacak. yani pcye gelmeyecek ve bundan sonra FIFA benim için bitmiştir biz pcde FIFA demosu oynıcaz Hem PES TÜRKÇE paramı ona veririm daha iyi

Chanser

29.5.2011 21:17:17

0
Hmm o zaman ps3 ve xbox360 için geçerli belirtmemişler özellikle bilgisayar diye bende bilgisayar yazında öyle sandım ama yine pc de zevk alamıcaz demek.

waltran

29.5.2011 20:38:29

0
hayır arkadaş pc orda yazmıyor. ps3 e bilgisayar eğlence sistemi demişler, ayrıca bilgisayar yazılmadığı için soruyorum bende bilgisayara bu impact modu gelecekmi diye millet bana eksi basmış. sanki okumadan yorum yazdık. orda bilgisayar eğlence sistemi dediği ps3 için mesela xbox içinde video oyun ve eğlence sistemi denilmiş. basın bültenlerine bu şekilde yazıyorlar. ben halen cevap bekliyorum bu impact engine pc ye gelecekmi gelmeyecek mi? eğer gelmeyecekse bu senede fifa felan almam adam gibi konsoldakilerinin aynısını pc ye çıkarana fifa felan almayacağım bu ne arkadaş ya. pc deki fifa 11 e çok güzel dedim oynadım öyleydi ama bin tane eksiği vardı hatta portu bile doğru düzgün yapamamışlardı skor gösteren tabelaler dışarıda kalıyordu ya da lan dan oynarken uzatmalar felan yoktu. yapay zekaya hiç değinmiyorum ama pestede aynı berbat yapay zeka vardı maalesef. bu sene be a goal keeper ve impact engine yi koyup yapay zekayı geliştirmeleri ve yaptıkları port üzerinde biraz daha çalışmaları lazım

BSC Misafiri

29.5.2011 20:15:01

0
Tam bir PES hayraniydim. Baktigimda grafiksel olarak ve daha bircok seyi daha iyiydi bana gore. FIFA'yi sadece bilgisayarda gordugum icin bilmiyordum ne oldugunu. Bilgisayarda FIFA 11 oynadim ve cok hosuma gitti. PES'de hosuma gitti ama oynanis olarak hala ayniydi. Gecen hafta vok gecte olsa PS3'de FIFA 11 oynama sansi buldum ve kendimden utandim. Bu muhtesem oyunu yapanlara adeta kufur ediyormusum. Cok gercekci ve oynanisi harikaydi. Spikerlerin ingilizcede olsa bircok tepkilerini fark ettigimde bayildim. Stadta yapilan Turkce anonslar, harika kar ve yagmur efekti superdi. Ancak yinede bazen su FIFA ile PES'in bir ortasi olsa diyorum. PES'de Become A Legend, Master Leauge modlari FIFA'dan daha hos. FIFA 11 benim icin gercek futbola benziyor. O zaman FIFA 12 futbolun kendisi olacak...

Chanser

29.5.2011 19:09:32

0
Oyunu tamamen değiştiren yeni Futbolcu Çarpışma Motoru, FIFA 12’nin PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi ve Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemindeki en büyük artılarından biri olacak. Denmiş demekki pc yede gelecek :)

BSC Misafiri

29.5.2011 18:59:48

0
Oyunu tamamen değiştiren yeni Futbolcu Çarpışma Motoru, FIFA 12’nin PlayStation®3 """bilgisayar eğlence sistemi""" ve Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemindeki en büyük artılarından biri olacak. impact engine pcye de gelecek mi yani ? bi açıklama yapalım arkadaşlar lütfen? ya da metnin orjinalini bulan varsa yollasın.

Ersin ÇAKI

29.5.2011 12:05:36

0
Bir arkadaş daha önce Puyol'un bu yükselişi hakkında yorum yapanlara şu cevabı vermiş.
quote:

şu yine çok bilmişlik yapan gerzekler aşağıdaki linke baksınlar.puyol konusunu kapatırsınız böylece. http://4.bp.blogspot.com/_G7XnnkVDF0E/TRSkXBWVgkI/AAAAAAAAB5E/FKdUSnBRO44/s1600/hava.jpg

BSC Misafiri

29.5.2011 12:02:37

0
Puyol tam bir basketçi olmuş baksana uçuyor adam resmen:D

Uchiha Itachi.

29.5.2011 11:04:26

+2
Pc ye yerleştirmeye zekaları yetmiyor bence korsan oyun bahane.En azından Be a goalkeeper gelse Pc ye başka bir şey istemem.

ugrcan1

29.5.2011 10:54:53

+5
Bende pes diodum ama 11 den sonra işler değişti fifa oynadım ve pesin ve kadar dandik bi oyun oldugunu anladım oyuncuların hepsi robot yapay zeka desen araki bulasın fifa 11 güzel ve 12 de muhteşem olucak hiç şüpem yok sabırsızlıkla beklıorum

waltran

29.5.2011 10:50:17

0
pc ye koymayacaklarmı bu sistemi :Q

Ersin ÇAKI

29.5.2011 10:40:14

+8
Geçen yıl girdiğim PES mi? Fifa mı? tartışmasında birçok Fifa severlerin kalbini kırmıştım. Gözüm PES'ten başka oyunu görmüyordu. Arkadaşımdan ödünç aldığım Fifa 11'i oynadıktan sonra, gereksiz tartışmalara girip kalbini kırdığım birçok Fifa severe şimdi daha çok hak veriyorum. Demekki neymiş? Oyunu görmeden zırvalık yapmayacakmışssın...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FIFA 12 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
171 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız